- Vezetékes FÜLhallgatók
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED monitor topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Raspberry Pi
Új hozzászólás Aktív témák
-
marsjaro
újonc
sziasztok szükségem volna egy kisebb segítségre adott egy Philips 50pf9966/12 készülék a probléma hogy a táp kuka több helyen vérzik akad itthon egy másik ami ugyan ezen típus csak kisebb ki vettem a tápot a csatlakozók stimmelnek bele raktam viszont ameddig nem tudom hogy jó lehet -e vele addig nem indítanám a donor készülék típusa:42pf9946/12 tápokról a képet mellékelem segítséget előre is köszönöm az első kép a gyári táp a második a donor.
-
HUNRookie
csendes tag
Sziasztok
Van egy Samsung PS51E6500-am (6 éves).
Tévézés közben "pukkant" egyet, kép elment, hang van.Javítható-e, érdemes vele foglalkozni?
Köszönöm
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy van egy Gran Prix LT-249 nevű TV, amire pár napja scart-on rákötöttem egy set top boxot a digitális kábeltévé miatt. Ment is jól, nem volt semmi baj, tegnap vettem hozzá egy HDMI kábelt, rákötöttem, működött, csak alacsony felbontású volt a kép. A boxon át akartam állítani a felbontást és amikor átléptem a következő "by Native TV" módra, hirtelen elment a kép. Na azóta semmilyen forrásból nem fogad el képet a TV. Hang van így a set top boxon keresztül, de képet nem jelenít meg mostmár sem scarton, sem HDMI-n, sőt most rákötöttem a gépet D-subon, akkor kiírta hogy auto adjust és végigment pár felbontáson, de semmi eredménye, nincs kép.
A menü meg ezek attól függetlenül bejönnek, láthatóak rendesen, azokkal nincs bajEz mi a f@szom?
-
pekka93
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy LG tvm, típusa: LG42lf652v
Ma hazaértem és bekapcsolásnál az fogadott hogy nincs kép. Lekapcsolva a villanyt láttam hogy ott van az de nagyon halvány. Próbáltam már mindent ami eszembe jutott(gyári beállítások, eco mód ki-be, sw frissítés) semmi nem oldotta meg. Van valami megoldás a problémára vagy elkezdhetek lassan új készüléket keresni.
Köszönöm előre is a segítséget! -
Norby86
őstag
Sziasztok!
Nem tudom a következő problémámmal kapcsolatban bárki tud e segíteni. Úgy bő fél éve olyat csinál a Samsung 2014-ben vásárolt (2013-as gyártású) LCD televízióm hogy ha a fürdőszobában lekapcsolom a villanyt, nem állandó jelleggel, de 10-ből három-négy villany le vagy felkapcsolásnál egy pillanatra elmegy a TV képe. Olyan mint ha ki is kapcsolna egy pillanatra majd vissza, de ez kb 2-3 másodperc. Már próbáltam más konnektorba dugni a szobámba, ott is azt csinálja. Már ott tartok hogy szétszedek egyik nap a kapcsolót a fürdőszobába, nem e ott van valami, de kétlem. Létezhet hogy a TV-be haldoklik valami? Tapasztalt már ilyet bárki? Azt még hozzátenném hogy panel lakásról van szó, alumínium vezeték fut a falban. De ahova a TV be van dugva, oda a számítógépem is, és annál nincs semmi probléma.
-
*Ropi*
félisten
Az a logic board hibája, tudok adni egy ilyen monitort alkatrésznek ajándékba ha eljössz érte (én is ingyen kaptam törött kijelzővel, meg utána kiszedtem még belőle ami nekem hiányzott, de a T-CON elvileg még jó benne, szóval elvileg össze lehet legózni a kettőt egy működővé).
-
lazioko
csendes tag
Sziasztok!
Gyömrő és környékén vagy Pest megyében keresnék samsung KU6400-as szériához (pontosan KU6455UXXE-hez) factory távot javításhoz!
Ha valaki kölcsön tudna adni egyet az nagy segítség lenne, és megbeszélés szerint díjaznám is
A választ és az esetleges segítségnyújtást előre is köszönöm! -
dezka
csendes tag
Sziasztok! A tévém képe pár hónap használat után így néz ki:
Homogén szürke színnél vízszintes sávok jelentek meg. Szerintetek érdemes ezzel a Sonyhoz fordulni, vagy elhajtanak? A tévé egy 49XF7596, Telekomos szerződéssel...
Hozzáteszem, nem az egyenetlen fényerő zavar, hanem a vízszintes csíkok... Eleinte nem voltak. Most már normál adásnál is látszik, de csak szürke színeknél szembetűnő...
Előre is köszi a segítségeteket!
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Ahogy sejteni lehetett 1 lencse volt leesve. Még másik 5 könnyen levált. Ezeket visszaragasztottam.
Összeszerelésnél, ahogy az egészet ráfordítottam a keretbe, és az üveglapra, nem akart a helyére menni, kicsit erőltettem. Az eredmény az lett hogy az üveglap alja két oldalon kicsit megtört. nem repedt, hanem olyan lett mintha lemorzsolódott volna egy kis rész.
Természetesen utólag jöttem rá, hogy hogyan lehetett volna behelyezni.Most az van, hogy vagy 5 másodpercenként mintha egy kis háló látszana a kijelzőn, meg ilyenkor a közepén egy vékony vonal látszik keresztbe. Ilyenkor erősebben is világít kicsit a kijelző.
Meg ekkor a kijelző tetején egy nagyon keskeny sáv, de inkább vonal jelenik meg.
Hogy ez a szélén keletkezett törésnek a következménye, vagy a szalagkábellel lett volna valami..passz. Vgay a háttér világítással?Utána még 2x szétkaptam, hátha helyrehozható, de nem változott semmi.
De legalább a fehér folt eltűnt.és lett helyette más..........
Mi lehet a nyűg? Lehet az a két kis törés a sarkainál az oka?
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Vettem használtan egy Gran Prix LT-249 DVB-T típusú TV-t, de nem tudom behangolni a csatornákat. Van pár kiválasztható ország, görög, orosz,olasz,ausztria,német stb magyar nincs, de hiába állítom bármelyiket be és nyomom végig az automata keresést, semmit nem talál. Reseteltem is a menüből, de semmi. Analóg kábelTV-re szeretném hangolni. Ötlet?
-
z123456z
őstag
Sziasztok, a vezérlő panel az az alaplap?
-
DeToX 88
csendes tag
Sziasztok
Segitséget szeretnék kérni
Van egy ue50 tv
Az lene kérdésem ue40 tápegység és alaplap müködne ue50 tv-el ?
Ugyan aza márka tipus
Válaszokat elöre is köszönöm
-
Kisfundy
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy LG 47lb650v tv.
2-3 hónapig nem volt használva,majd bekapcsolva csak az Lg lógóig jut,az világít folyamatosan!
Távirányító gombjaira nem reagál,csak a ki/bekapcsra!
Szoftveres gond lehet vagy alaplapi?
Előre is köszönöm a választ!
-
bendeguz1981
csendes tag
Sziasztok küzdök egy lg42le5700 lcd-vel kijelző cserés volt addig minden jól ment míg a service menüben be nem állítottam a kijelző típust egy ki-be kapcsolás és semmi kép nincs még háttér sem.kérdésem lehet ezen valami resetet csinálni hogy vissza álljon az eredeti beállítás.
-
Silεncε
őstag
Sziasztok!
Egy JVC LT26H32E-ről lenne szó. A hiba: egyszercsak fehér képernyő, semmire sem reagál. Később kipróbálva működik rendesen. Ezt másodszor csinálja. Kihúzás-bedugás után is ilyen. Jól gondolom, hogy valami kezd megkotlani az alaplapon? Mi lehet az, ami tipikusan ilyen hibát csinálhat? Ahogy olvastam, simán lehet valami IC túlmelegedése is és ez stimmelne is, hiszen kis várakozás után (ezalatt lehűl) működik tovább.
Előre is köszi!
-
robi-k
őstag
Szia,
a segítségeеулуе kérném: van egy panasonic TX-P55VTW60 tip. plazmám.
Sajnos egy földzárlat miatt a (HDMI kábel árnyékolására rákerült egy másik fázis 230 V feszültsége? sajnos a villanyszerelő úgy kábelezte be a szobát, hogy a hifi rendszer egy fázison van, a felette tv tartón lógó TV meg egy másikon...) a TV üzemképtelen lett, egy LED sem világit az áramba törté csatlakoztatást követően.A P board úgy nézem, ép, minden biztisíték, variakp és tranzisztor ép, kiadja a stanby 5V feszültséget a processzor nyákra. Tehát biztos, hogy a processzort tartalmazó nyák "szállt el".
Alaplap típusa: TXN/A1YZUE (TNPH1044). Van valakinek esetleg ilyen nyákja? -
törölt tag
Sziasztok, tegnapelőtt vettem aprón egy Panasonic TX-32CW304 TV-t, 2 napig ment azóta csak hang van, kép nincs. Van ötlete valakinek, hogy mi lehet az oka? Mármint 2 este, ma már nem.
Bekapcsolásonként más és más a csíkminta, hang van hdmi-n és a beépített műholdvevőn is.
Az eladó azt mondta, hibátlan a készülék; lehet hogy át lettem verve? -
sziasztok!
van egy sony tv-m. a tipusa kdl-42w705b. azt csinálja, hogy vizszintesen be van csíkozódva a kép. inkább csak a jobb oldalon. messziről annyira nem látszik, csak az hogy megváltoztak a szintónusok. közelről úgy néz ki mint amikor egy scifi filmben például egy robot szemszögét mutatják. korábban néha ilyen lett a kép, de pár nap után megszűnt a hiba. most viszont már állandósult. gari már nincs rá. viszont 1x már emiatt lett cserélve még a garancia időszakon belül a komplett tv ugyanez a hiba miatt.
nem volt sosem egy nagy mutatvány ez a tv, de a képét én gyönyörűnek tartottam, ha mondjuk blu-ray-el volt etetve. lehet ezzel a hibával valamit kezdeni? meghalt a kijelzőpanel benne vagy valamelyik meghajtóelektronika cserés?
-
Rhaegal
újonc
Üdvözletem! Van egy ismerősömnek egy "OK" márkájú LED tv-je az a hibája hogy bekapcsol de csak kék háttér van érdekelne hogy ez javítható-e és meg-e éri javítani?
Köszönöm! -
KutyiHU
tag
Sziasztok!
5éves 40"-os samsung led tv az alany.
Nagyon halványan!!!, világos kékes lett a kép. Ezt legjobban a fehérnél lehet látni. És mintha kicsit fakók lennének a színek is összességében.Valakinek valami ötlet?
Köszi
-
tlala
addikt
Sziasztok,
ma a 8 éves Panasonic TX-P50S20E plazmám pukkant egyet, és 10-es csomagokban érkező LED-es villogása jelzi, hogy megbetegedett szegény.
A service manual szerint a 10-es villogás: Sub 5V SOS/Sub 3.3V SOS/Sub9V SOS/Tuner Power SOS hiba lehet.Tudtok ajánlani szerelőt/szervizest Budapesten?
Vajon ez még menthető?Köszi előre is.
-
oil120
senior tag
válasz
fodorpetii #9929 üzenetére
Szerintem a háttérvilágítás ment tönkre.
-
-
RobbeV0201
tag
Sziasztok, adott egy Hitachi 48HB6W62 FullHD Led TV, és olyan,mintha a led panel és a borítás közt poros lenne, a képen fekete foltok jelentek meg,világosabb háttérnél erőteljesebben látszik,az lehet a probléma amire gondolok,vagy valami más?
Emagról vásárolt 5év garanciával, érdemes garanciáztatni?
Fotók a hibáról:
https://drive.google.com/folderview?id=1zsL6vYenvtsp3HASyJTZHY4LOLaEvJiG -
Mókus83
újonc
Szép reggelt! Segítséget szeretnék kérni van egy 82cm TECO hdmi tvm. Sajnos az este fogta magát és ki kapcsolt , forró volt elöl a képernyő, kihúztam utánna minden kábelt és vissza dugtam hátha az megoldja, de semmi reakció a piros led sem világít elől . Mi lehet a baja? Érdemes megcsináltatnom? Köszönettel : Krisztina
-
fodorpetii
csendes újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, adott egy Philips 40PFH5300/88 TV.. két évig hibátlan működéssel, a hétvége folyamán egyszer csak elment a kép, a hang maradt. Azóta a bekapcsolásra csak annyit reagál, hogy felvillan a Philips felirat majd eltűnik és fekete képernyő újra. Mi lehet a gond? A környéken nem igazán tudok sajnos olyan szerelőt akire rábíznám jó szívvel, tudtok esetleg segíteni mi lehet a gond, és körülbelül mennyibe fog ez kerülni? Köszönöm előre is!! -
Marci177
csendes tag
Sziasztok. Van egy Samu ue50j5100 tv (nem mai darab tudom
) sose volt semmi baja, azon kívül, h ha fehér kép volt akkor láttam rajta fekete halvány foltokat. De viszont úgy nezki, h ennyi volt neki. Azt csinálta, h a kép elkezdett össze menni el feketedni és eltűnt a kép. Volt héttér világítás talán, de kép nem. Hangot adott de semmi képet. Kis kikapcsolás után vissza jött a kép, de a bal alsó sarokban egy fehér folt volt és az egész kép olyan csíkos lett mind egy kord nadrág
Aztán végképp elment a kép. Hang van de kép nincs. Van értelme szerelőt hívni vagy kuka? Szerintetek?
-
kiru6607
újonc
Sziasztok!
Van egy LG 32LV5590 tévém.
Bekapcsolás után a piros készenléti lámpája átvált fehérre, de se kép se hang.
A képernyő fekete marad.
Mi lehet a hibája?
Egyáltalán javítható vagy megéri javítani?Kiváncsi lennék a véleményetekre!
Előre is köszönettel.
-
Janika005
csendes tag
Sziasztok van egy Orion lcd tv ami hdmi kábellel van összekötve az upcvel . a probléma az hogy recseg a hang de most már eléggé zavaró ha mozgatom a hdmi kábelt akkor hol megszűnik hol rosszabb .
kérdésem hogy ezt a tv ben lévő hdmi csatlakozó okozhatja ? vagy valami más?új hdmi kábel uj upc beltéri
de a régivel is csinalta csak mostmár zavaróbb régebben elviselhető volt
-
Vtwo
senior tag
válasz
axlrose32 #9920 üzenetére
Rosszul láttad.
Egy öklömnyi szürke folt jelent meg rajta. 2x(!!!) cseréltek rajta kijelzőt 1éven belül gariban az Aradi utcában(persze mindkét alkalommal az asztalra kellett csapni és a fogyasztóvédelemmel fenyegetni őket)és utána ugyan az volt a baja.Aztán meghalt,mint lentebb a kollégának.A gari meg lejárt másfél éve.
Megjegyzem a pixelhibás Panasonic tévémben szó nélkül cseréltek kijelzőt 157e ft értékben gariban(mikor vettem 130e körűl lehetett kapni a tévét). -
axlrose32
őstag
Azért mert kifogtál egy olyan szervizt, ahol az alsógatyát is le akarták rólad húzni, nem feltétlenül minden helyen állnak így a dolgokhoz. Valahol figyelembe veszik a készülék piaci értékét és meghúzzák a gazdaságosság felső határát 60%-nál.
Ha jól láttam neked egy csíkosodó ue32f5000-ed volt, gondolom komplett kijelzőt akartak cserélni 80-ért egy max.ötvenet érő, anno 90000-ért vásárolt tévében, hát az tényleg szopóroller....de ne általánosítsunk! -
gyuhhi
újonc
Sziasztok!
Van egy Samsung ps50c530-ás tévém tökéletes volt tegnapig azóta se kép se hang.
Ki be kapcsolás kor LED világit katog, csak nincs eredmény.
Mi lehet a gond?
Gazdaságos a javítása?
Köszönöm a segítséget -
Vtwo
senior tag
Egy nagy kalappal...
-
Lacerta
aktív tag
Közben bevittem a helyi Samu szervizbe, azt mondták LCD hiba. Szóval kuka.
Alkatrésznek hol adtad el? Mert amúgy csak a hulladékudvarba tudom kivinni.Hát, egy másik Samut asszem nem fogok venni helyette. Már csak azért sem, mert az utódmodellen már csak egy USB aljzat van.
Itt az ideje kipróbálni egy LG-t. -
Kris87
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Dell U2312HM 23" monitorom, majd 10 éves, ami kezd elromlani. A képernyő jobb fele hibátlan, de a közepétől bal oldal felé egyre erősödően csíkosodik a kép, vízszintes csíkok formájában. Közelebbről megnézve konkrétan minden második sorban elcsúszik a színkeverés, a piros színben látszik leginkább. A fehér szín kikeverésénél látni, hogy a zöld fény dominál, mintha a piros és kék színt kevésbé engedné át a "szűrő". Homogén képet nézve kb, 50 centiről látszik, hogy kicsit vibrál is a képernyő bal fele, "szaladnak rajta a csíkok".
Szerintetek javítható? Köszönöm előre is! -
Lacerta
aktív tag
Sziasztok,
Van egy Samsung UE32K5500 okos tv-m, amiről tegnap elment a kép. Hang van, a háttérvilágítás megy. Menük, funkciók úgy tűnik működnek, bár látni nyilván nem lehet hogy mit csinál az ember.
Ha elég sokáig ki van kapcsolva, akkor a képernyő alsó részén összenyomva megjelenik valami képszerű, de néhány másodperc alatt teljesen összeesik és elenyészik az alsó kávánál.
A gari 2 hónapja járt le.
Fel lehet még éleszteni, vagy szomorkodjak?
-
than53
újonc
Ax-nak igaza volt mert az egyik trafó szakadt!!! köszi!!!
Megoldás teszt
kép és rajz itt!!
http://www.bestelectronicarticles.com/consumer-electronics/lcd-televisions/how-to-bypass-lcd-tv-inverter-board-shutdown-backlight-system.html
Hogyan lehet megkerülni az LCD TV átalakítótábláját?
Panasz- Hisense TLM46V66PK LCD TV néhány másodperc alatt a kijelző kikapcsolásávalAmikor az LCD TV-t bekapcsolja, 1 másodperc múlva a kijelző kikapcsol. A TV hangja azonban normális volt, kivéve csak a kijelzőt. Az invertertábla tápfeszültsége jó volt, és az inverter bekapcsolt jelje is volt a főlapról. Ez azt jelenti, hogy a probléma az invertertáblán vagy a CCFL lámpákon volt. Az invertertábla összes gyanús alkotóelemének mérése után úgy tűnik, hogy minden alkatrész jó volt. Mivel jelenleg nincs a CCFL lámpa tesztelője, egy speciális módszert alkalmaztam a CCFL lámpák tesztelésére annak ellenőrzésére, hogy működnek-e vagy sem.
Óvatosnak kell lennie ezzel a módszerrel, mert ez károsíthatja az invertertábla alkatrészeit. Ezt a módszert „Áthidaló inverter védelemnek” nevezik, mert lehetővé tenné, hogy a frekvenciaváltó fedéllel folytassa a magas feszültséget a CCFL lámpák számára. Más szóval, ez a módszer lehetővé teszi, hogy tudd, ha a CCFL lámpák vagy az invertertábla problémái miatt az LCD TV egy másodperc múlva leállt. További vizsgálat Megállapítottam, hogy ez az LCD TV OZ9938 IC-t használ inverter IC-ként. Ha az alábbi ábra 3-as pontjára hivatkozik, akkor a tű jelölése „Időzítő” volt, és a leírás „időzítő kondenzátorként a feltűnő idő és a leállítási késleltetési idő beállításához”. Ez azt jelenti, hogy a külső kondenzátor döntést hoz a CCFL lámpák időzítésének bekapcsolásáról. Ha a feszültség értéke elérte a beállítási feszültségüket, és a lámpák még mindig nem indulnak be,[kép]
Most, amikor az OZ9938 IC 3-as gombját a földre rövidíti, ideiglenesen megszakítja a háttérvilágítási rendszer kikapcsolási védelmi funkcióját, és az LCD TV-t jó kijelzővel be lehet kapcsolni anélkül, hogy leállnának. Nézze meg a képernyőt, hogy lássa, hogy vannak-e fekete / sötét sávok, és győződjön meg róla, hogy a fényerő minden szögben van. Ha a kijelző és a fényerő jó, akkor ez azt jelenti, hogy a háttérvilágítás jól működik, és a probléma az invertertáblán található. Ha sötét / fekete területet láthat, akkor ez azt jelenti, hogy az egyik LCD háttérvilágítás problémája van. Ne kapcsolja be az LCD TV-t túl hosszú ideig biztonsági okokból.
Mivel az invertertábla összes összetevőjét jónak találtam, hogy újra bekapcsoljam az LCD TV-t, és kb. 3 percig fussam (az OZ9938 IC 3-as érintkezőjének földelés után). 3 perc múlva kikapcsoltam az LCVD TV-t, és gyorsan megérintettem a 7 HV transzformátort, és az ujjammal éreztem a hőmérsékletet. Találtam, hogy az egyik 7 HV transzformátor hőmérséklete meglehetősen meleg volt. A gyanús transzformátor T914 volt, és a tekercselés rövidebb volt, amikor a terhelés alatt a túláramvédelem (CCFL Lamps Current Balancing Circuit) megakadályozza a háttérvilágítás leállítását.
Kérjük, olvassa el az alábbi képet a CCFL lámpák aktuális kiegyensúlyozó áramköréről:A T914-es új HV transzformátorral történő cseréje után az LCD TV tökéletesen működött. Az LCD TV-t több mint 30 percig tesztelték, és megállapította, hogy a T914 hőmérséklete ismét normális. Remélem, ez a tipp segít.
-
than53
újonc
Sziasztok!
A Samsung LE32T5b milyen típusú vagy milyen hosszú ccfl van?Valaki tudja e hogy a CN10 mérőponton Pin1 és Pin 2 mekkora feszt kéne mérni?
most a pin1 0v pin2 2,5v
-
törölt tag
Pana 42pv80 plazmán ilyen folt kezdett el terjedni, mintha az üveg mögött koszolódna. Nem tudjátok, mi lehet?
-
imi123
őstag
Sziasztok!
2017 Decemberben vásároltam egy 43" LG 43UJ670V tv-t.
Nagyon jó kis tv viszont pár napja azt vettem észre hogy a bal alsó sarokban a fehér feliratok kékes árnyalatot kaptak. A színek is fakóbbank tűnnek. Firmware nem volt frissítve és nem is állítgattam a képet.
Van esetleg valakinek ilyen tv-je? Tapasztalt hasonlót?Előre is köszi.
-
axlrose32
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED monitor topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Megújult a PROHARDVER!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest