- Milyen egeret válasszak?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi hangfal építés
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
malfetic
újonc
válasz MADKING #9347 üzenetére
Köszi az infót. Lehet hogy buta kérdés, de nem vagyok valami jártas ilyesmiben (inkább csak hobbi), de hol lehet utánanézni hogy milyen gyártmányú és típusú tv-kben milyen típusú kijelző van, illetve hogy melyik eltérő típusú, de méretben megegyező kijelzők kompatibilisek egymással?
-
Pacák
senior tag
LG 32LB5610 - éjszakánként áramtalanítani szoktuk, az előbb áram alá helyeztük, de nem ad képet egyáltalán, az adás hangja még átjött a rákötött UPC mediaboxról. Kikapcsoltam, bekapcsoltam, de most már hang sincs, a led középen pedig elalszik.
Érdemes ezt még javíttatni? 2015. márciusában vettük.
Nuclear launch detected
-
Anita
újonc
Szia!
Használtan vettem egy Sony bravia kdf- e42a11e tip projektoros tv -t. Sajnos kb 2 hétig volt használva egyszer csak ki kapcsolt es azóta ha próbáljuk be kapcsolni, kezd fel bugni majd kattan egyet es kikapcsol. Egy tv szerelővel beszéltem ahogy mondtam neki hogy projektoros rögtön ra vágta hogy o nem nyúlna bele meg elég drága lenne bármilyen alkatrész is . Tudnál nekem valami biztatot mondani kérlek . Elore is Koszi szia -
krystman
őstag
válasz tupacamaru #9353 üzenetére
Köszi! Hát akkor ennek annyi! De, az a érdekes, hogy nem tűnt el a YT app, le is tudom tölteni hozzá újra, de nem megy egyáltalán.
-
Szögafalban
újonc
Sziasztok! LG 50PK350 az alany. Délután gondoltam megpucolom. Kikapcsoltam, de csak standbyra. Az érintő gombok megpucolasa elég sok kattogással járt, be is meg ki is kapcsolódott a jószág. Tudom nem voltam okos. 🙈 Szóval azóta a tv pár perc után kikapcsol magától és kattog. Távirányítóra nem reagál már ilyenkor, gyakorlatilag áramtalanitással lehet a folyamatot megszüntetni. Esetleg valakinek valami használható ötlete lenne? 😕
[ Szerkesztve ]
-
picassol23
csendes tag
válasz picassol23 #9354 üzenetére
Sziasztok!
Valaki tud segiteni? Ha javithato, akkor melyik szervizbe erdemes vinni.Koszonom
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz Szögafalban #9361 üzenetére
Szerintem próbáld ki, hogy kihúzod pár percre a konnektorból. Hátha elég neki.
-
kelna91
senior tag
Sziasztok!
Van itt egy Samsung LE40A536T1FXXH tévé, ami az itt látható képhibát produkálja. A videó elég jól visszaadja, ami szabad szemmel látható. A színek kábé invertáltak, de azért nem teljesen, például a bőrszín világos marad így is, de az ég kékje magentaszerűvé válik, és a sötét-világos is úgy tűnik, hogy felcserélődik. De van egy erős fehér ködszerű fátyol is a képen, ami lenyomja a kontrasztot. Bekapcsoláskor ez utóbbi hatás nem olyan erős, de pár másodperc múlva felerősödik, és beáll a fent látható állapot.Amit eddig csináltam:
- átnéztem a beállításokat, nem találtam semmi kirívót, de játszottam kicsit az értékekkel
- visszaállítottam mindent a gyári beállításokra a menüből
- előbányásztam a szervizmenüt, átnéztem a beállításokat, játszottam az értékekkel, visszaállítottam a gyári értékeket itt is, többször is
- többször ki-bekapcsoltam
- többször áramtalanítottam, vártam, visszadugtam
- leszedtem a hátlapot, megmozgattam az összes csatlakozót, a panelhez menő vezetékeket kihúztam-bedugtamÉs nem változott semmi. A szervizmenüben kerestem a DDR beállítást, mert ezt javasolta valaki az interneten, de nem lehet állítani rajta. Egyébként "Samsung"-ra van állítva.
Mit lehet még tenni? Meg lehet valahogy menteni? Van már helyette másik egyébként, de mégis. Ha nem lehet megmenteni, akkor lehet belőle valahogy pénzt csinálni, vagy ki kell dobni? Ha utóbbi, akkor bármelyik tévét forgalmazó üzletben le lehet adni?
-
czaki
tag
Sziasztok! Remélem jó helyre írok, nem mai tévével ugyan, de akadt egy kis problémám. Egy Samsung UE32ES6100W típusú televízióm van, különösebb gondom nem lenne vele, de pár hete úgy döntött, nem látja a vezeték nélküli hálózatokat a lakásban. Minden más eszköz hibátlanul csatlakozik (még a tévé mellől is), a lakásban sincs távol a router, a jelerősség kiváló. A szerviz menüben a wifi MAC címe hibát dob, ha átállítom a wifi régiót akkor egyszeri alkalommal tud kapcsolódni, de másnap, újbóli bekapcsolás után már nem. Van erre valami megoldás, vagy cseréljek inkább tévét ha annyira zavar? Köszi előre is a válaszokat!
-
Tubi1976
tag
Sziasztok!Van egy LG 55LB620V tévém.A tegnapi napig semmi problémája nem volt ma reggel nem kapcsol be.A piros LED az alján világít majd eltűnik bekapcsolásra, utána csak akkor jelenik meg újra ha kíhúzom az áramforrásból majd vissza.Esetleg valami megoldás, szerelő?
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Van egy UE32H6200 tévém. Mostanában ha bekapcsolom, van hogy újraindul többször is, és van hogy menet közben elmegy a kép, csak hang marad, ha váltok fel le egyet akkor visszajön, meg előfordul, hogy a távirányítóra nem reagál (csak villog pirosan) és szintén újraindul. Mi lehet a baja? Remélem nem fog rosszabbodni.
Üdv: Fishor
-
kulup
tag
Samsung LE40A656, változó időközönként (néha 5 perc után, néha 15 perc után) elmegy a kép-hang, teljes sötétség kb. 5-10 másodpercig. Aztán visszajön és megy tovább rendesen. Nem kábel, mert az STB-ről , a médialejátszóról és még az analóg antennáról is csinálja. Lassan 10 éves lesz és már meg is rendeltem az utódját, de hátha még menthető, második tv-nek jó lenne. Köszönöm előre is.
-
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Adott egy okos TV ami bekapcsoláskor fel-felvillan majd kis szünettel újra feldobálja a képet de többnyire fekete a kép.
LG 55LB650V Cseréltem két alaplapból kettőt, de úgy tűnik rosszat.
Égett volt a NYÁK meg retkes, mégis működik.
Másik panel teljesen egészséges.
Kérdem a szakiktól javítható-e?
Diagniosztizálásra rendelkezésre bocsájtok képet videót, ami csak kell.
Remélem nem kell a panelt cserélni, mert lehet hogy a nyakamon marad a második panel amit feleslegesen vettem. -
Dávcy
csendes tag
Üdv!!
Egy LE40B620 Samsung tv nem hajlandó bekapcsolni csak világit rajt a kis piros dióda! Nem reagál semmire ,nem is vibrál ha nyomok valamit a távirányítón! Az érintő gombokra sem reagál!
Javítható ez a hiba?
-
Teal'C
veterán
Sziasztok
Van egy 65" os Telefunken 4k tv-m. Az a baj vele időközönként hogy bekapcsoláskor egyszerűen kiírja hogy nincs programozva csatorna és a menüből is eltünik a tv rendszer olyan mintha csak egy sima monitor lenne, ha újra ki és be kapcsolom akkor is ez van. Csak akkor javul meg ha gyári visszaállítást csinálok. Tud valaki megoldást?
"Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!
-
Szilofon
aktív tag
Sziasztok
Toshiba 40l1333dg. Tegnap óta azt csinálja hogy a csak zöld színű led villog,és ennyi.Csináltam hogy áramtalanítottam,de ugyan az. Mi lehet a gondja?
Remek napom volt, egészen addig, amíg fel nem keltem.
-
zozogtti
tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy technika 106 cm LCD led tv-m ami azt a jelenséget produkálja,hogy bekapcsolás után kb 10-15 perc múlva elmegy a kép.
Kikapcsolom utána bekapcsolom tökéletes megint 10-15 percig és megint elmegy a kép,hang természetesen van.
Rávilágítottam zseblámpával az LCD-re a kijelzőn halványan látni rendesen a képet.
Gondolom a háttérvilágítás vezérlője rakoncátlankodhat.
Ez javítható vagy csere ? És persze körülbelül mennyibe kerül a javítása ?
Válaszotokat előre is köszönöm. -
robotka
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném kérni a segítségeteket!
Típus:
Panasonic TH-42PV60EH plazma tvBekapcsolás után hang van de kép nincs, nem jön be fél-1 óra után sem, se HDMI se sima coax bemeneten se.
Érdemes vele foglalkozni? Esetleg tudtok mondani egy körülbelüli problémát vagy költséget amibe kerülne a javítás?Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
sanyek2
senior tag
válasz sanyek2 #9372 üzenetére
Nos, a készülék hibáját sikerült diagnosztizálnom, igyekszem segíteni másnak is, elmondom nálam hogyan zajlott le az egész:
A készülék az alábbi módon villogott: Dropbox Link
Szétszedtem, lássuk mi van vele.
Az egész burkolat belülről fekete korommal szennyezett, mintha felrobbant volna a TV.
Gondoltam javíthatatlan.
Nézem az alaplapot, meg van égve a NYÁK lap széle. Jó, kuka.
Veszek másikat. Megjött, nem működik. Ugyan az a hibajelenség. Elcseréltem a lapot a másik alaplap új példányára, mint ami megtalálható a készülékben. Azt is kicseréltem, semmi.
Ekkor írtam ide.
Javíthatatlanság mérgében nekiálltam ripityára bontani.
Végül eljutottam a háttérvilágításig és akkor rákötöttem az elektronikára, és akkor láttam hogy 5 LED sorból 2 nem ég és azért van az egész gebasz. Amint ismét teljes az áramkör, működni fog a készülék.
A pótlása már folyamatban van a LED-eknek. -
zelcsi
csendes tag
Sziasztok!
Van egy LG 47LA6130 tv-m,egyik pillanatról a másikra elment rajta a kép.Hang van és amikor bekapcsolom vagy kikapcsolom egy pillanatra bejön a kép de aztán teljes sötétség csak a hang megy. Mi lehet a gond és érdemes e megcsináltatni? Előre is köszönöm a válaszokat!
-
sanyek2
senior tag
Szia!
Mikor bekapcsolod ellenőrizd a képernyőt egy erős elemlámpával.
Rajtam is sokat lendített, mikor megláttam, hogy kép van, csak fényerő nincs.oil120 nem feltétlenül. A megjelenítésért felelős processzor is túlterhelődhetett. Imádott áramszolgáltatónk már nem egy készülékemet tette tönkre. Számítógépem UPS-re van kötve idestova 20 éve.
Ezen kívül proci túlmelegedés is szóbajöhet, kenés lecserélése a hűtőközeg és a chip között segíthet, de ha a kondenzátor halt meg, akkor egy kis forrasztgatásra is szükség lehet.
Először lássuk van-e képe a donornak.
Amit itt írtam nem jelenti hogy nincs igazad! Pacsi![ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok,
apósomék TV-jében (LG 42LB5500) is tönkrement a háttérvilágítás, hang volt, kép nem, de zseblámpával ellenőriztem, hogy van kép. A szerelő 35e Ft-os javítási árat mondott. Ez reális egy ilyen hiba esetén?
Köszi...
Nothing Phone (1) | Samsung Galaxy Watch5 Pro
-
Teal'C
veterán
Kis plusz infó a problémámhoz.
UPC Mediacard van a tv-ben. Bekapcsoláskor és néha működés közben is elveszti a csatornákat ezt írja ki
nincs csatorna kiválasztva menü majd válassza a beállítást
Egyszerűen eltűnik az összes csatorna csak akkor áll helyre ha gyári visszaállítást csinálok merthogy a tv opció is eltűnik a menüből mintha nem lenne benne tuner[ Szerkesztve ]
"Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!
-
sanyek2
senior tag
A fentebb látható képek azon tv-ből származnak amit sikerült feltámasztanom, és most kellene további segítség.
Tudomásom szerint a készülék úgy érzékeli a távirányítót, mint az egeret, lehet vele mutizni a levegőben, a gyakorlatban viszont nem. A kurzor ott a tv-n, méretének változtatását megtaláltam a menükben, de egyetlen olyan opciót sem találok ahol be-ki lehetne kapcsolni. Feltétele a kamera, vagy ez a típus nem mutizható?
Előre is köszi a helpet!Így néz ki a távirányító
-
stad10
csendes tag
Sziasztok!
A problémám az lenne, hogy a LG 50PG200R típusú plazma tv-men nem jön be a kép. Filmet szerettem volna, nézni az előbb, és addig nem is volt probléma, amíg meg nem nyomtam a play gombot. Elsötétült a kép, és semmi. Utána átváltottam, a beltéri egységre ott sincs se kép se hang, csak maga a tv menüjét tudom előhozni, illetve tudom melyik csatornán vagyok. Míg blu-rayen látom a lógót bekapcsolás után és utána elsötétül a kép. Szóval most már maga a menüig se jutok el. Képeket csatolom hozzá, mit látok vagy épp nem látok. Az egyik a beltérinél fekete kép
A másik kettő, a blu-ray lejátszónál, az elején a bekapcsolásnál:
A blu-ray lejátszó az erősítő egyik bemenetére van bedugva, és az erősítő kimenete a tv-be. Míg a beltéri egység, pedig közvetlenül a tv-be van dugva, mindkettőnél hdmi kábel van használva. Nem írja egyiknél sem, hogy nincs jel.
Mi lehet a baja? Válaszaitokat, előre is köszönöm!
-
axlrose32
őstag
válasz sanyek2 #9393 üzenetére
Szia!
Ezt a távirányítót ha sokáig lengeted, akkor maximum elrepül...
Ez egy sima infrás táv, amire Te gondolsz az a magic remote, teljesen más történet, 10-15eFt-ért rendelhető típus alapján.
https://edigital.hu/kellekek/lg-mr500-magic-motion-taviranyito-lb-szerias-lg-televiziokhoz-p306391[ Szerkesztve ]
06703896891
-
zozogtti
tag
Sziasztok
Elmesélem a tv-m történetét X-től- axlrose32-ig.
tv-m háttérvilágítása elromlott. Bevittem a Keleti pu. közelében lévő szervizbe " itköhököhök "
" Egyetlen szervizt se szeretnék bemocskolni ez kizárólag az én véleményem !!! "
Ott olyan szinten bevizsgálták 8000 ft a tv-t,hogy szét se szedték. Ajánlat :
Led cserére szerelés 49000 ft + 4-8 hét. Egy 80000 ft-os 106 cm technika tv-ről beszélünk.
Természetesen elhoztam a tv-t.Egy szombati nap elvittem axlrose-hoz a tv-m amit végig nézhettem,hogy szétszedi és megmutatja a pontos hibát persze ingyen. Majd elmentem a fiammal sétálni és 50 perc múlva csörög a telefonom mehetek a tv-ért
Persze az előző árajánlat majd 1/3-áért.Örülök,hogy léteznek még becsületes tv szerelők
Mindenkinek csak ajánlani tudom -
oszi91
tag
Sziasztok!
Van nekem egy hol működ hol haldokló plazma tv-m. Alias Panasonic TH-42PA60E ami a lenti képeken látható tüneteket produkálja néha. A kérdésem az lenne, hogy esetleg valaki tud-e tanácsot adni abban, hogy mi baja lehet? Esetleg javítható-e érdemes-e vele foglalkozni egyáltalán?
Előre is köszönöm a segítséget. -
vohanyi
senior tag
Sziasztok, segítséget kérnék egy 'érdekes hibá'-val kapcsolatban.
CI+modul adapterről van szó.
Vettem tavaly decemberben Samsung UE75H6400-as TV, már a 4. CI modul adaptert raktam bele, egyszerűen, mintha nem lenne benne digi modul,és kártya, menüje is szürke lesz. Veszek jófogáson 2-3 ezer Ft-ért,és minden ok.
Amit kiveszek , berakom a másik tv-be,SamuUE46F6500-ba, ott sem jó, de ebben kifogástalanul működő a 75"-ban is azonnal jó.
Megnéztem, nincs, ami tönkremehetne benne, tv szerelő is csodálkozik, kontakt sprayvel megtisztítva, forrasztások nagyító alatt is rendben.
Tehát maga a modulban mi romolhat el, és mi tud tönkremenni benne.. 2-3 havonta ?
kép
kép
kép
kép
kép
képMi romolhat el?Persze én is tv alaplapra gyanakodtam, de akkor ujjal,vagy a másik tv-ben lévővel miért ok??
Köszi a tippeket[ Szerkesztve ]
-
vohanyi
senior tag
válasz vohanyi #9398 üzenetére
axlrose32-al egyeztetve, hatalmas köszönet korrektség,. segítőkészségéért !!, - val.szeg hő hatására a forrasztások korrodáltak,magyarul, szarul forrasztották, és eddig birta. TV falon volt,és nagysága miatt azért kapott meleget... Holnap átforrasztom őket, 2 db. uj már uton van hozzám,TV-t lábaira raktuk egyelőre.. Mivel digis vagyok,csak kódolt csatornákhoz kell kártya. Még egyszer köszönet, de lagalább újat mutattam Neked is
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest