Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
axlrose32
őstag
válasz
andrew-msi #4683 üzenetére
Szia!
SS-Board hiba, száma TNPA5623.
Javítjuk ezeket is..... -
liderces
csendes tag
válasz
MADKING #4687 üzenetére
Konkrétan melyik kis feszkóra gondolsz? Ami a tápról jön kimeneti feszültségek azok megvannak sikerült mindent lemérni rendben vannak. A panelon még hol lehet mérni feszt egyéb feliratot nem találtam. Bekapcsolásnál egy pillanatra bevillan a hangyás kép mivel nincs csatlakoztatva antenna sem semmi egyéb müsor forrás. Elvileg akkor a hangyás kép kéne legyen de rögtön el is tünik valami miatt, megáll vagy a main vagy a t-con és ujraindul. T-con panelon van három led egymás mellett plusz egy külön. Azok közül melyiknek kellene világítani?
-
liderces
csendes tag
Kellemes Ünnepeket! Segítséget szeretnék kérni. LG 32PG6010-ZE plazma tv olyant csinál hogy áram alá helyezve bekapcsol majd 2-3 újraindul és utána bekapcsolva marad. A bekapcsolások alkalmával a kijelző halvány fénnyel világít majd kicsit visszavesz a fényerőből még újra nem indul. Semmiféle gombokra nem reagál, kikapcsolni nem lehet csak áramtalanítani. Ha az ujraindulások után "bemelegedett" akkor már nem indulgat ujra. Tápon a kimenő feszültségek amelyek fel vannak iratozva megvannak. Ha sötétben figyelem a bekapcsolást akkor mikor bevillan a kép egy pillanatra hangyás majd az a része letiltódik és marad a homogén halvány fény. Pupos kondi nincs merre lehet keresgélni? Köszönettel üdv.
-
Gyuri72
újonc
Az előző hibaleíráshoz még egy kis adalék : a kék alapon ORION felirat kb. 40 s -ig jelenik meg, eközben folyamatosan villog a kék/piros LED, majd a képernyő feketére vált, a LED folyamatos kék jelzést ad, és kb. 3 s után kezdődik az egész előlről.....
-
Gyuri72
újonc
Szervusztok, az alábbi témában kérnék véleményt/segítséget :
1 éve vásárolt ORION T32-DLED típusú TV kb. 4 hónapja a követekező jelenséget produkálja :
bekapcsolás után ( standby üzemmódból vagy teljes áramtalanítás után, nincs különbség ) 5 perctől akár 5 óráig terjedő idő elteltelte után ( random az idő hossza ) jelenik meg a kép, illetve kezdi meg a normál üzemet a készülék. Ez alatt a várakozási idő alatt a készüléken kék alapon ORION felirat látható, illetve a kék -piros LED villog. A készülék ettől eltekintve tökéletesen működik.
Találkozott már valaki ilyen hibával?
Előre is köszi a segítséget -
axlrose32
őstag
válasz
andrew-msi #4681 üzenetére
Szia!
A 8 villogás egy error kód, ha leírnád a pontos típust egyszerűbb lenne....
Feltételezem plazma, de pontot típus kell! -
andrew-msi
aktív tag
Sziasztok!
Ma reggel a Panasonic TV-nk bekapcsolásnál (standby világít a led) a szokott módon kattanó hangot adott, villogott a led és egy másodpercre elindult (feketén mintha bekapcsolna), de egyből ki is kapcsolt, majd 8-t villant a led.
Ha próbálom elindítani akkor megint csak villan 8-t a led.
A standby led jel nem világít csak időközönként (2mp) villan 8-t.
Mintha valami letiltana.
Próbáltam áramtalanítani, de ugyan ez, történik amit leírtam. Gondolom ilyenkor "resetel" és az első próba indításig nem érzékel hibát (?).
Valami ötlet?
Nagyon nem szeretnék új tv-t venni.
Előre is köszönöm
üdv
András -
axlrose32
őstag
Szia!
ETC210 chassis, a leggyakoribb hibája az, hogy a sorkicsatoló kondi lába kireped, a villogás, pedig 2..2 lesz szerintem (ami megjegyzem nem is hibakód, mert 22 emlékeim szerint nincs), a hibakód ez esetben 45, az eltérítő áramkör védelme tilt.
Ha hátulról nézed a sorkimenő felett CL031 ált 10nF/2kV, de képcső függvényében változhat az értéke, és érdemes még ellenőrizni a CL035 330nF/630v-ost is.Ki is kell venni, mert sokszor púpos, vagy ki van égve az egyik lába a sok szikrázástól.
Jó munkát! -
Gh0sT
addikt
válasz
axlrose32 #4677 üzenetére
A TV nem kapcsol be. Használat közben egyszer kikapcsolt, azóta se kép, se hang. Ha áram alá helyezem, akkor az előlapi led villog kettőt, négyszer. Probalna bekapcsolni a hangja alapján, de nem megy neki. Legalábbis úgy emlékszem, volt egy jellegzetes hangja ilyenkor, most azt produkálja az első led villanás után.
-
Gh0sT
addikt
Sziasztok!
Egy Thomson 29 DX400 típusú Tv-vel beferek ide, vagy van az ilyen oskovuleteknek másik topikba?
-
axlrose32
őstag
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
-
MADKING
tag
Békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek!
-
sider24
tag
Sziasztok.
Adott egy Lg 32pc51 Plazma tv. Az lenne a gond vele hogy, van mikor olyatt csinál " a jobb oldali "részénél" csíkok jelennek meg, de van mikor el tűnik, és pl a fehér színnél nem látszódik, most jelenleg windows 7 alap háttere van beállítva " és az kék" na ott látszódik.
Utóbbi időkben azaz "2 napja" nem használtam a tv-t, tegnap olyan jelenségnek voltam szemtanuja hogy ahol szokott csíkolni ott teljesen fekete kép lett "tehát a jobb oldali részénél teljesen "fentről-leig fekete volt" aztán színes csíkok .. de végül gondolom miután bemelegedett a tv csak sima csíkok láthatóak és azok a csíkok fekete csíkok, függőlegesen látható, fentről egészen leig.
van még egy probléma vele.. a jobb sarkában és a jobb alsó sarkában pöttyök láthatóak.. nagyon gyorsan "villognak és persze ez is fekete" De van mikor a pöttyök és a csíkok is el tünnek.
Szerintetek mit tegyek vele?
-
ElGatto
aktív tag
Sziasztok!
Van egy kb. fél éves JVC 100cm+ os tévénk, amit kb. egy hete alig lehet bekapcsolni.
Bekapcs után elkezd villogni a led az elején majd elalszik. Következő próbálkozásnál újra. 3.4. próbánál feketén felvillan a "képernyő". Ezután vagy bekapcsol vagy nem...
A szomorú, hogy ez már a második mert a legelsőt egyből vittem vissza a boltba mert nem lehetett bekapcsolni, de ott még a led sem villogott.Gondolom ezt gariban javítják, csak baromira bosszant, hogy fél éves készülék és már hívhatom is a szervizt.
-
axlrose32
őstag
válasz
zolika7111 #4669 üzenetére
Szia!
Kijelzőhibás, a két ünnep között írj privit! -
zolika7111
újonc
Sziasztok!
Van egy Samsung UE37 es6100 3d led tévém az a bibi vele ha csatornát váltok egy pillanatra elsötétül a kép de a jobb oldalán egy sávban még az előző csatorna képét lehet látni ami lassan halványul el.Ha folyamatosan nézek egy csatornát ,jobb oldalon szellemképes,néha zöld csomók vannak benne.
Mi lehet a hiba,megéri-e javítani?
-
denopal
újonc
Szasztok!
Olyan ügyben kérnék véleményt,hogy adott egy samsung 102cm lcd kb 8éves és ma vettem észre rajta,hogy a sötétebb részek betónusosodnak kéken.Ha állítók a fényerőn feljebb akkor jobb a fekete,ha lejebb akkor olyan lesz a kép mint a filmnegatív.Nem tudom érdemes e javíttatni?! Valaki valami ötlet.
Előre is köszönöm!
-
Carloorc
csendes tag
Sziasztok!
Van egy régi (kb 8-10 éves) "Brüder's Wahl" tv-m a típus száma BW32FR2HD.
Már elég régóta produkálta azt a hibát, hogy ha távkapcsolóval kapcsoltam ki, és pár perc múlva (amíg még meleg volt) vissza, akkor csak a hang működött, a képernyő sötét maradt. Ezzel még együtt lehetett élni, de most kb. két hete, már tv nézés közben gondol egyet és vibrálva eltűnik a kép, majd visszajön. Hang ilyenkor is van, és ha a kép is megjelenik, akkor azzal sincs semmi baj, tehát szép éles kontúrok, és színek.
Az érdekelne, hogy szerintetek érdemes-e javíttatni a készüléket, vagy be kell ruházni egy új tv-re? -
Carpesz
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy Lg 42px5R plazma tv miatt. A tévén bekapcsolás után egyből van hang.de a kép legalább 3 perc után lesz csak látható.Néha be-be villan mire bejön. A másik zavaró pont,hogy a kép nem teljesen tiszta,a fekete részeken látni leginkább,hogy mindenféle színű"pixel" van rajta. Éjszakai felvételeknél zavaró igazán. Majdnem olyan,mintha homályos lenne a kép. A régi tv produkált anno ilyet,amikor nem volt frankón beállítva az antenna.Ha valaki tudna ötletet,segítséget adni,hogy mi lehet a baja,és érdemes-e javítani...előre is köszönöm!! Zalaegerszegi szaki kellene ha van.
-
axlrose32
őstag
válasz
skynet666 #4658 üzenetére
Szia!
A felső buffer az alkatrész forgalmazóknál egy fél vagyon, a buffer ic-k darabja is valamiféle perverzió folytán közel 7000Ft, ha valaki a hibás ic(k) cseréjére vetemedik. Kínából olcsóbb de sokszor hamis.
Ha nekem kínálnád fel megvételre maximum 10eFt-ot kínálnék fel érte (hibátlan működőt már 35-ért is láttam)....már csak azért is, mert a történetnek itt nincs vége, a buffer elszállásának mindig oka van.
Vagy a y-main hibája, vagy a kijelző betegsége. -
skynet666
tag
Kedves Mindenki!
Adott egy öregecske Samu PS-50Q92H, aminek egyszercsak elment a képe. Korábban kértem tanácsot tőletek, de az élet úgy hozta sajnos, hogy megcsináltatni már nem fogom.
A hiba okozója 99%-os biztonsággal a felső Y buffer. Az lenne a kérdésem, hogy ilyen állapotban mennyit érhet most a tv, ha el szeretném adni?
Köszönöm előre is!
-
Nyausoft
csendes tag
Sziasztok,
Egy Panasonic plazma TV-vel használom a gépemet, amihez most vettem egy új videókártyát. A probléma az hogy a kép most nem megy ki teljesen a tv széléig, van egy 2-3cm-es fekete sáv körbe. Próbáltam már mindenfélét, valaki tudja esetleg mi lehet a baj?
Előre is köszi a segítséget!
Üdv.: K.
-
the_stig
tag
Sziasztok!
Van egy 3-4 éves Samsung ps43d430-as plazma tévém.
Nemrég előjött egy idegesítő kép hiba: magenta színű tenyérnyi villódzás mindig ugyanazon a helyen, ha világos a kép. ha sötét, akkor nem csinálja.
Mi lehet ez, és javítható-e?Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G! 12+256GB Szürke
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 480 SSD + 1 TB HDD
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest