Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
randdlan
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémával szembesültem:
Kaptam egy egy Panasonic tv-t Angliából, de itthon csak kép van, a hang helyett meg csak zúgás.
Gondoltam a hangnormával lehet baj, de a menüben ilyet nem lehet állítani.
A service 1 -es menüben ilyet nem tudok állítani. A fórum szerint létezik 2-es is de ennek a belépési módját nem találtam a neten.
Próbáltam digitális szoba antennával ezzel tudtam hangot kicsiholni, szóval első körben a tunert kizárnám.
Panasonic Th-42pe30
Van valakinek használható ötlete? Előre is köszönöm!
randlan -
axlrose32
őstag
válasz
Dexar007 #597 üzenetére
Szia!
Két részből áll, egy alsó és egy felső bufferből, az ábra azt mutatja, (feltéve, ha nem kijelző) elég lehet az alsót cserélni. De feleslegesen nem lenne célszerű megvenni.
Mondjuk én kijelzőket is javítok, tehát nem biztos, hogy kukaérett, akkor sem ha ott a probléma.
Én azt javaslom hozd el hozzám és bevizsgálom. -
axlrose32
őstag
Szia!
Kis átalakítással szinte bármilyen 1366x768 felbontású kijelzőt be le tudok építeni.
Nézelődj, ha találtál valamit jelezd (pontos kijelzőtípust írj) és megnézem mehet-e.
Aztán max. két órás melóm van vele.
Jellemző típusok amik jól faraghatók, a teljesség igénye nélkül néhány a példa kedvéért:
lg-philips LC320W01
AUO T315
CMO V315
Quanta QD32
CHUNGHWA CLAA320WF01 -
Hubbi
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Samsung LE32B530-as tvm, amihez kijelzot keresek. Enyem sajnos kapott egy pofont.
Ha valakinek van, ne titokolja! Mailem publikus -
Dexar007
veterán
Szia!
Erről a készülékről tudnál valami biztatót mondani? (PS60E530)Így vettem sajnos, gari nem biztos, hogy van..
-
bsanya
aktív tag
A mostani (~2010, LG50PK550) plazmákban melyik az az alkatrész, ami hajlamos meghalni? (típushiba?)
-
janyszer
csendes tag
válasz
axlrose32 #567 üzenetére
Szia!
Bocs hogy csak most jelentkezem .Közben megnéztem az Y maint és a kártya tetején találtam egy zárlatos diodát,poz . D5014 tip. UF4007.Tettem bele 1n4007 tipusut de nincs változás.A két dioda közt annyi különbséget láttam az uf-es 50 AP az 1n -es 30 AP. Nem tudom hogy helyettesithetők -e egymással.
Válaszod előre is köszönöm.
üdv: János -
Hsanyika1
senior tag
köszönöm válaszokat
szép napot nektek.
-
axlrose32
őstag
Kedves leendő lapostévé tulajdonosok!
A karácsony közeledtével megszaporodtak a nagymamák által, feltehetően az unoka megbízásából hirdetett, "kishibás" tévékészülékek.
Ma például egy rágógumival megtámogatott kijelzővel bíró nagyikedvence érkezett -természetesen javíthatatlan kijelzőhibával- de találtam már kijelzőben a cof megtámogatására vécépapír galacsint és szárított teveszar állagú ismeretlen anyagot is.Mit ne vegyetek akkor sem ha a két évvel ezelőtti eredeti ár 20%-ért hirdetik:
- függőleges pixelcsíkos készüléket
- táphibásnak mondott tévét, ha a tulaj nem engedi meg hogy belenézz
- feltűnően olcsó kishibásnak mondott készüléket (Ha valóban kis hibája lenne, vajon miért nem javíttatta meg a tulaj?)Természetesen nem kell megfogadni a fentieket, ez csak egy jó tanács. Olcsó húsnak híg a leve alapon, egy 20000Ft-ért vásárolt fullhd-s készülék kijelzőcserével annyiban lesz mintha egy új készüléket vásárolnál három év gyártói garanciával.
Természetesen vannak kijelzőhibák melyek megbízhatóan javíthatók, mielőtt licitálnál, vételi ajánlatot tennél, kérd ki a véleményem, így kisebb az esély a lyukra futásra!
-
bsanya
aktív tag
Sziasztok!
Lassan két éve élvezem az együttlétet egy LG50PK550 TV-vel, de szombat délután gondolt egyet, és elment a képe. Hang van, kép nincs
Hallottam valami Y panel hibáról, lehet-e az, és ha igen mennyibe fájna a javíttatása?Köszi
Sanya -
axlrose32
őstag
válasz
Tweety2003 #581 üzenetére
Szia!
Igen, ránéztem, meg is írtam privát üzenetben.
Olvasd el!
A privát üzenetek jobbra fent a "privát üzeneteim" fül alatt találhatók. -
Tweety2003
csendes tag
Szia!
A délelőtt sikerült mellékelnem a tv által produkált fotót.
Ránéznél?
KösziNóra
-
axlrose32
őstag
válasz
kekjobbszem #575 üzenetére
Holnap megnézem.
De ezt otthon úgysem tudod megoldani, legvalószínűbb az y-drive meghibásodása hibakód alapján. -
Willzon
csendes tag
Szia!
Remélem egy leheletnyi problémával találkoztunk...
Röviden: Bekapcsoljuk max. egy perc és hang van kép nincs
Lefotóznám, de szerintem felesleges. Egy Orion LCD tv 2 éves (naná, hogy gari lejárta után csinálja).
Javítható? Vagy nagyon megbetegedett?
Köszönöm -
axlrose32
őstag
válasz
Tweety2003 #572 üzenetére
Szia Nóra!
Megpróbálom gondolat olvasni, mert a melléklet lemaradt.
Hidegen a fél oldala belassult és sötétebb a kijelzőnek.
Igen jó helyen jársz ez javítható.
A kijelző típusa LTF400, a hiba jellegétől függően 8-12 között megoldom.
(Az országban tudomásom szerint ketten javítunk hibás lcd kijelzőket.) -
Tweety2003
csendes tag
Szia!
Samsung LE40A656AF1 típusú lcd tévénél a következő probléma merül fel bekapcsoláskor (főleg reggel, több órányi pihenés után) és pár perc után helyrejön (melegedési probléma?): lsd melléklet.
ÜDv. Nóra
-
axlrose32
őstag
válasz
axlrose32 #570 üzenetére
Régebbi plazmáknál:
1 blink STV 5v sense DG Board2 blinks 15v SOS D Board
3 blinks 3.3v SOS D Board
4 blinks Power SOS P Board
5 blinks 5v SOS D Board
6 blinks Driver SOS 1 SU / SD / SC Boards
(SC energy recovery circuit)7 blinks Driver SOS 2 SU / SD / SS Boards
(SC floating voltage area)8 blinks Driver SOS 3 SS Board
(SS energy recovery circuit)9 blinks Panel Config. SOS
10 blinks Sub 5v SOS / Main 3v SOS DG Board
DTV 9v SOS / Tuner Power SOS11 blinks Fan SOS PB Board
12 blinks Sound SOS H Board
13 blinks Communication error DG Board
with IC8001 (Pesks Lite 2)Szóval ehhez szakember kell, ha benne van még a garban akkor szakszerviz, ha nincs akár én is állok rendelkezésedre.
-
axlrose32
őstag
válasz
kekjobbszem #569 üzenetére
Szia!
A típusszám formátuma:
TX-PxxGT30y
Így sok ismeretlenes az egyenlet, az XX a kijelző colban mért átlómérete (42, 50...etc), az y lehet például E.
Ha írsz egy típusszámot, megszámolod a villogást akkor megnézem a doksiban milyen nyűgje van.
A "hetet" utána szünet majd mégis mennyit? Ha ismét hetet akkor error code 7. -
kekjobbszem
csendes tag
Szervusztok Szakértők!
Következő a bajom: Panasonic GT30 Tv-m tegnap óta nem kapcsol be. Ha áram alá helyezem zölden villog majd halk kattanás után pirosan villog a led ha jól számoltam hetet majd szünet és ismétlődik a piros villogás.
Gondolom ez valamiféle hibaüzenet. Hogy mi lehet a baj tudnátok segíteni?
Köszönettel. -
janyszer
csendes tag
Szia!
Ma regisztráltam az oldaladra és rögtön kérdeznék is.Adott egy fény nélküli samsung plasma / PS42A416C1D/
Scartrol probálva hang van fény nincs.A távirányitora reagál,legalább is a led ezt mutatja .A panelekre menő mérhető feszültségek meg vannak.Az y bufferen lévő ic-k langyosak,az x panelen lévő hűtőbordák is.Ugy néz ki mintha dolgoznának, de fény még sincs.Én hobbi szinten javitok tv-ét de igyekszem tanulni .
Válaszod előre is köszönöm.
üdv: János -
axlrose32
őstag
-
NTX
tag
Optoma HD80 projektorral kapcsolatban lenne kérdésem. Nem hiba, hanem inkább csak probléma. A projektor tudja a 23.976 hz frissítés, ha média lejátszóról azzal használom szépen lejátsza. Viszont htpc esetében ami hdmin keresztül lekéri az edid adatokat csak a 24hzt tudom beállítani, azt is csak az amd hd felbontás hozzáadásával. A htpcn 23hzként jelzett 23.976 értéket nem a gyári edid adatok miatt. A neten keresve próbáltam több módszert is de egyikkel sem sikerült megfelelelően beállítani. Tudna valaki segíteni abban, hogyan lehet az edid adatokat felülírni vagy a számítőgépet "becsapni" edid adatokkal, hogy menjen a 23.976?
-
zorzy4
addikt
válasz
axlrose32 #558 üzenetére
Köszönöm. Ezt mondták 9 éve amikor a képcsöves daevoot megvettük, hogy csak 3 évig lesz tv. Most hibátlanul nyugodt szívvel adtam el. Tudnak a mostani alsó kategóriás tv koax kimeneten 5.1es hangot kiadni? Vagy csak sztereót függetlenül a műsor forrástól. Az a baj, hogy az erősítőmön nincs hdmi így át kéne vezetnem a dvd lejátszó hangját a tv, hogy ne kelljen kábeleket huzkodnom, ha készüléket akarok váltani.
-
axlrose32
őstag
A noname-k ugyanazt a kijelzőt elektronikát használják mint a nagyok.
Tehát ilyen kijelentést nem tudnék tenni.
Ja hogy szinte minden alkotóelem Kínában készül?
Akkor levonható az élettartamra vonatkozó következtetés.
Ráadásul mérnökök százai dolgoznak azon, hogy véletlenül se használhasd 10-15 évig. -
zorzy4
addikt
Mi a tapasztalatod abban, hogy menyivel nagyobb a meghibásodási aránya vagy gyárilag menyi a hibásan szeret a no name, orion, ok stb, ill a márkás, philips, panasonic, samsung (na jó a samsung nem márka
) készülékeknek?
-
hav
tag
Megpróbáltam felvenni: [link]
A kép alján látható, ha látható...
A valóságban sokkal erősebben jelen van.
-
hav
tag
Üdv!
Nekem is lenne egy kérdésem a szakihoz! Van egy 3 éves Sony 40V3000 LCD tv-m (5400 óra van benne). Hónapokkal ezelőtt vettem észre először, hogy a kép alsó sávjában, világosabb jeleneteknél látszik egy halvány 3-4 cm sáv. A hétvégén filmnézés közben pedig megláttam, hogy ez a sáv megjelent a kép jobb oldalán is. Mi lehet ez?
-
zorzy4
addikt
Szia lenne egy nem hiba, hanem technikai kíváncsiság kérdésem, ha nem baj. Mindig azt mondják, hogy az lcd tvk menyire energiatakarékosabbak. Nézem a régi 100hz 74 cm képcsöves tévénket, 85w van a hátulján. A mostani 81cm full hd tvn meg 135w. Akkor hogy is van ez? (az előző nem sima hdn amit visszavittem 110w volt)
-
axlrose32
őstag
válasz
vanhooijdonk #544 üzenetére
Szia!
Igen.
Ha eljuttatod, akkor megpróbálom megmenteni.
Holnap délelőtt csörrents meg! -
zorzy4
addikt
válasz
axlrose32 #542 üzenetére
Nem azt azért én is kiszúrtam volna, régen keravillban dolgoztam. És szerencsére az új is null perces. Ráadásul valamit csúnyán benézett az eladó mert egy slim modellt adott ami en 10 hanem 30ezer forinttal drágább Amúgy a Panasonic mintaboltban is árulnak oriont, náluk is max 2 év a garancia. Szerencsére ezzel a készülékkel nincs senni probléma és a hangja jobb. Köszönöm még egyszer a tanácsaidat.
-
axlrose32
őstag
Refurbished azaz felújított.
Vagy csomagolássérült és érték csökkentként eladott készülék.
Ha RB-s akkor általában van rajta matrica, általában, mert ez itt Abszurdisztán nem egy fejlett "demokrácia"
A valóban makulátlan és az adott gyártó hivatalos magyarországi disztribútorán keresztül értékesített készülékekre három év teljes körű garancia van, ebből az első három napban mindenféle indoklás nélkül visszaviheted a készüléket. Ezt követően a garanciafüzetben olvasható leszerződött szervizek orvosolják az esetleges problémákat, adott esetben ők adják ki a cserére jogosító "utalványt".
Persze ez most jól sült el, kaptál egy kategóriákkal jobb készüléket, de egy év és egy nap múlva már sóhivatal az Ön készülékére leszerződött ügyintéző központ. -
axlrose32
őstag
válasz
Hsanyika1 #536 üzenetére
Ez nagyon jó link, csak az a baj, hogy a problémát nem oldja meg.
Ha elenged a vezető ragasztó , akkor lehet bűvészkedni, ideig óráig talán jó, de csak az újraragasztás segít.
Én mondjuk csinálom, de még csak kísérleti stádiumban saját gépeken, kell neki fél év kifutási idő.
Bár ha valaki tudományos célra felajánlja a kijelzőhibás (nem törött) és amúgy gazdaságosan nem javítható lcd vagy plazmatévéjét (kijelző, PDP csere nem gazdaságos az esetek 99%-ban), akkor szívesen elvállalom, de 100% sikert sajna még nem tudok garantálni...meg fél év szokásos gart. sem.
Az majd csak az éles bevetésen lesz. -
axlrose32
őstag
válasz
vanhooijdonk #533 üzenetére
Szia!
Holnap utánanézek, ennél úgy emlékszem szoftverhiba okozza a jelenséget.
De ne állj neki fríssíteni...ja nem is tudsz semmit csinálni jelenleg. -
axlrose32
őstag
válasz
vanhooijdonk #531 üzenetére
Szia!
Készülék típusa kellene.
A "4 éves lg" bármi lehet ugyanis. -
vanhooijdonk
csendes tag
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni!
4 éves lg 82cm-es full hd tv-n 2 napja jelentkezett a hiba!
A jelenség,a távirányitóval csak bekapcsolni tudom,semmi másra nem reagál,se hang,se menü, szóval semmi!
Azt hittem a távval van baj,de haveromnak ugyan ilyen tv-je van,kipróbáltam,nála hibátlanul működik
!Nagy problémát nem jelent,mert nem sokat használom,beltérivel irányítom az adásokat,csak vettem egy mediaplayert és nem tudom átrakni hdmi-re!Segítségeteket előre is köszönöm!
-
galatt
csendes tag
Szia! Van egy LG plazmám (50PK550) ami túl van sajnos a garanciális időszakán, és nemrég lett rajta egy kb 2-2,5 cm széles vertikális színes csík ami a tetejétől az aljáig tart. Próbáltam képarányt változtatni, kábeleket ki-be dugdosni, kihúzni egy időre, de a csík nem tűnt el/ nem mozgott semerre. Meg tudnád mondani, hogy javítható-e? Képeket csatoltam. Előre is köszönöm!
-
axlrose32
őstag
Szia!
Valószínűleg a készenléti 5v-ot előállító táp adja a hangot. Ha ez ilyen a többi sem különb.
Hasonlókat néztem, azoknál is mind megvan a jelenség, nem tudsz és nem is tudnak vele mit csinálni.Ha 3 napon belül vagy akkor elméletileg minden magyarázat nélkül is visszavihetnéd és kérheted a cseréjét egy "halkabbra". Mondjuk fognak Neked örülni, de ez van.
-
axlrose32
őstag
válasz
reggio90 #524 üzenetére
Szia!
Hát az elég gáz, vakon nehéz lesz visszaállítani OFF-ra.
Eeprom csere lenne a legjobb megoldás.Csak azt tudnám mi a francért piszkál mindenki a szervizmenübe, az nem gyógyszer, hanem javítás utáni orvosság és csak olyannak, aki ért is hozzá. Nem véletlenül szervizmenü a neve...
-
reggio90
csendes tag
Helló,
ismerősöm Philips 47PFL3605H/12-es LCD-jén be lett állítva a szervíz menüben a VIRGIN MODE ON-ra és azóta nincs kép és hang sem.
Mi ilyenkor a teendő?
-
zorzy4
addikt
válasz
axlrose32 #522 üzenetére
Köszönöm, sejtettem. Tényleg nagyon halk még síri csendeben sem hallani, pedig abban a szobában alszom és olyan rigolyás vagyok, hogy, a karórámat (qvartz óra) is kiviszem, mert zavar a másodpercmutató tik-takkolása . Csak más műszaki cikknél, pl házi mozi erősítő monitor, képcsöves tv stb nem találkoztam hallom. Az lcd tv-nél miért van
-
zorzy4
addikt
Sziasztok! Most van először lapos tvm, egy 81cm lcd. Normális az hogy kikapcsolva, nagyon halkan de zúg? Csak akkor vettem ész re mikor éjszaka mögé hajoltam. hogy kivegyek valamit, olyan halk a dolog, de van.
-
axlrose32
őstag
válasz
Borszéki Far #519 üzenetére
A prividre válaszoltam.
-
Borszéki Far
csendes tag
Szia! Van egy olyan problémám hogy a 37 LG 2000 tv éjszaka bekapcsol magától és dolgozik, jelt keres.
-
Mihail88
csendes tag
Szia axlrose32,
szeretnem a segitsegedet kerni egy Samsung LE32B650 LCD TV-m es ezt a jelenseget produkalja csak sokkal durvabban, csikozodik meg nagyon befeketedik meg ilyesmi. Ha megtenned hogy megirnad mi lehet a baja, illetve mennyibe kerulhet a javitasa ?
Valaszod elore is koszonom!
Üdv.: Mihail
-
Hari73
csendes tag
válasz
axlrose32 #514 üzenetére
Köszönöm a választ.
Megpróbálom szétszedni és megpucolni az üveglapot belülről.Remélem csak az lesz a gond.
Mire figyeljek a szétszedéskor (nehogy nagyobb kárt csináljak) valami speckó szerszámot igényel a mutatvány?Esetleg valami útmutató létezik a szétkapáshoz?
Üdv!
Hari -
axlrose32
őstag
Akkor talán próbáld meg úgy lefotózni, hogy nem látszik benne semmi oda nem illő tárgy tükörképe.
A történet pedig nagyon egyszerű, szét kell szedni. Amennyiben a kijelző előtt van üveglap, némely plazmánál igen, akkor cserélhető esetleg tisztítható. Ha a PDP-ben van a hiba, akkor kuka. -
Hari73
csendes tag
válasz
axlrose32 #512 üzenetére
Ne máár....
Kicsit szakmaibb hozzászólásban reménykedtem.
Nem a legjobb kép de amit Te ágynak nézhettél..,na az a szóban forgó folt ,az "ágytakaró" pedig a szőnyeg.
(a párnák egy kanapén csücsülnek,de a kanapé tényleg nem látszik.)
Szóval,komolyra fordítva a szót:
A mintás szőnyegen elterülő -ágynak tűnhető- foltra szeretnék megoldást találni.
Továbbra is várnám a szakmai tippeket,ötleteket,megoldást a keletkezés lehetséges okáról és az eltüntetés módjáról.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv!Hari
-
Hari73
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Panasonic plazma tévém 37" (2006 decemberében vásároltam).Már nem mai darab de még most is tökélestesen működik DE sajnos nemrég tűnt fel ,hogy a képernyő "foltos". :-(
Elég rosszul néz ki de csak akkor látható és zavaró ha a kép teljesen világos,illetve kikapcsolt állapotban.(lásd képen)
Először azt hittem poros a képernyő de sajna hiába pucolgattam..... :-( olyan mintha az üveg belül párás lenne.... Mellékelek egyképet hátha van valakinek valami használható ötlete javaslata.
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv!
Hari -
axlrose32
őstag
Válasszuk ketté, a "pixelhiba" nekem nálam inkább egy elmozdult érzékelő, aminek az "autofókuszban" van szerepe.
Nem lehet, hogy nyomtatok egy autofókuszt (konvergencia állítást) és utána esett így szét a kép?
Mert akkor lehet, hogy csak az érzékelő elmozdulása az ok.
Ha nem, akkor konvergencia végfok hiba.
Írj privit! -
kissit
csendes tag
Szia,
Samsung sp43t8he típusú projektoros tv a következő hibajelenséget produkálja:
[link]
Bal szélen középen van egy régebben meglévő pixelhiba is.
Kérdésem lenne, hogy ésszerű összegért javítható-e a készülék?
Köszönöm. -
naja
aktív tag
Sziasztok!
Van egy LG 32LC3R - ZJ AEUHLMG (2006.nov.) LCD TV-nk.
Olyan probléma van vele, néha elmegy a képe. Ilyenkor vagy random csíkoz függőlegesen, ezek kb. 1 pixeles színes csíkok, és mozognak, vagy pedig nagy fekete-fehér oszlopok vannak. Van hogy hirtelen megy el a kép, de van hogy lassan beégve sötétedik el.
Legtöbbször működik bekapcsoláskor, de van, hogy már ekkor sem. Aztán meg egyszer csak vissza jön a kép. Hang mindig van. A menük sem látszódnak, tehát a végső kép a rossz. Mindegy, hogy milyen inputon jön az adás.Kérdésem a szokásos: mi lehet a baj vele, és mennyibe fájhat?
Válaszaitokat köszönöm előre is! -
tamoca1
csendes tag
Sziasztok !
Van egy Sony KDL-26U2000 LCD TV. Reggel még jó volt, most pedig se kép se hang még a táp led sem világít. Ha közelről meghallgatom akkor halkan sípol és ha a bekapcsoló gombot nyomogatom akkor a sípolás hangja változik. Javítható ?? A javítás ára ??
Köszönöm !
-
Marci1976
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérem a következő probléma megoldására:
A Samsung Plazma TV-t nem tudom bekapcsolni. Áramtalanítom, majd mint amikor visszadugom, kattan párat, mint amikor ki-be szoktam kapcsolni, majd utána 5-ször villan duplán a piros LED, kis szünet, majd újra villan 5x duplán... Mi lehet a gond??
Köszönettel: Marci -
törölt tag
válasz
axlrose32 #501 üzenetére
Szia!
Ez a hiba vissza tud hatni a menüre is?Ugyanis a menüben a képarány váltás tökéletesen működik,de az alatta lévő menü pontokba ami hozzá tartozik /vízszintes,függőleges,óra,fázis és automatikus pontokhoz már nem enged a menü.A memóriát úgy látom már cserélték 24c32wp.Az lcd-én a jelenség ugyan úgy viselkedik a kép,mint a képcsöves tv-nél a függőleges eltérítés hibánál.Alulról vissza van fordulva a kép.Sajnos ha lcd hibás,akkor már nem éri meg megcsinálni.Köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- LEGO klub
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mini-ITX
- Megtollasodik a középkategória
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - OFF topic
- PlayStation 3
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest