- Régi és új tápcsatlakozóval is teszteli az Intel és az AMD az új VGA-generációt
- Mindegy mit fog tudni a Falcon Shores, biztosan eladható termék lesz
- ASUS ROG alaplapok Intel Z890 vezérlőhíddal
- "Lopakodó" alaplapokat is elszállásoló O11 ház jött a Lian Li műhelyéből
- RGB-s derengésbe burkolózó GameMax tápok jöttek 12V-2x6 csatolóval
- Milyen monitort vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Gaming notebook topik
- UHD filmek lejátszása
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Régi és új tápcsatlakozóval is teszteli az Intel és az AMD az új VGA-generációt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Butcher82
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom jól teszem-e, de mivel láncfűrészes topikot nem találtam és épp most vettem egy Efcho MTH 5600-as láncfűrészt, gondoltam nyitok egyet.
Napokig kerestem a neten a megfelelő ár/érték arányú gépet, mivel igen nagy rönköket kell kuglizzak és a ráfordítandó összeg nem volt túl nagy ezért döntöttem e mellett.
A bejáratáshoz Stihl HP super "zöld" olajat vettem, van valakinek ezzel tapasztalata?
***Go Ahead, Make My Day.*** Clint Eastwood óta szabadon.¯\_(ツ)_/¯
-
Butcher82
senior tag
Időközben kiderült, hogy a Stihlnek ugye van piros és zöld olaja, viszont a zöldből van kétféle. Egészen pontosan: piros: Stihl HP (ásványi alapú), zöldek: HP Super (részben szintetikus), HP Ultra ("full" szintetikus).
Az új gépekhez már a HP Ultra-t vagy hasonló teljesen szintetikus 2T olajat ajánlanak az alacsony füst kibocsátás és az alacsony kokszolódás miatt:
-
Butcher82
senior tag
Megvolt az első vágás, természetesen nem pörgettem ki teljesen a gépet és csak max. 15-20 cm-es rönköket daraboltam, 1:50-es keverék helyett egyelőre 1:40-el használom, így javasolták a "bejáratást".
-
Rivaul
addikt
Én is gondolkodtam anno pár héttel azelőtt ennek a topicnak a nyitásán mielőtt megnyílt volna. Csak számítottam erre hogy senki nem lesz. A neten hazai oldalból egyedül az indexes láncfűrészgond amibe van valamennyi élet. Pedig ami a PH-n nem megy az sehol sem
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Spec
őstag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem, ha már van ilyen topik is itt a PH-n
Szóval szemezek a Husqvarna 120i típusú akkus láncfűrészével.
Nagyon szimpatikus, hogy nem kell üzemanyaggal, motorolajjal vesződni. Nincs füst, nincs akkora hangja, lényegesen könnyebb is (kb. 4,5 kg mindenestül), mint egy hasonló teljesítményű motoros fűrész, és pl. most a Stihl, Bosh, Makita, stb. akkus láncfűrészekhez képest sokkal jobb áron be is szerezhető (Akkuval, töltővel együtt 84.900 Ft.) A többi gyártó hasonló gépe, kb. 2x ennyibe kerül. Ha azt nézem külön az akku+töltő van ilyen árban, tehát kb. a fűrészt ingyen adják hozzá.
Néztem róla videókat, teszteket, nagyon meggyőző a masina. Nyilván nem erdészeti célokra, öles fák kidöntésére való, meg nem is 10-20 erdei méter felkuglizására, de egyszerű ház körüli célokra tökéletes.
Nekem is arra kéne, hogy időnként levágni a fákról a száraz ágakat, a felgyülemlett faanyagot a ház körül felaprítani, pár mázsa tüzelőt felvágni vele évente. Erre tökéletes szerintem, és erre nem vennék rendes motoros fűrészt. Viszont a sima kábeles/elektromos meg azért nem jó, mert akkor nem tudnám magammal vinni a kertbe, hacsak nem akarok kihúzni 50 m hosszabbítót.A kérdésem az akkumulátorra irányul. Van-e tapasztalatotok ilyennel, hogy egy ilyen akksi mennyit bír? Hányszor lehet tölteni? Mennyi lehet az élettertama. Csak azért mert önmagában az akkumulátor 56e Ft. Szóval ha kibír 2-3 évet, akkor viszont nem buli a dolog. Azért ennyi pénzt csere akksira nem költenék el 2-3 évente.
Köszi előre is a véleményeket, válaszokat!
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Rivaul
addikt
Én még nem bízok a mai akkus kerti gépekben. Pont nem rég futottam bele valami márkásabb fűnyíróba és hozzá tartozó topicba. Az általános az volt hogy a kis díszkertek egyenletes 150nm-es felületét is 3x-ra!!! nyírják le. Pedig arra fér telep nem úgy mint egy fűrészre. Mivel tüzelőt is említesz de mellé elég random használatot így a legrosszabb felhasználás egy akkunak. A sok állást nem szereti, a nagyobb igénybevételnek meg szenvedés lesz töltögetni és darabolni a munkaidőt. Most a kis Husqvarna 120, 236 remek áron van 49-54 ezerért most szezonkezdő akcióba. Én biztos inkább azokat venném. Ha még is valami masszívabb munkára kell vagy vinnéd valakihez segíteni akkor legalább megbirkóznának a feladattal.
Én végig mentem a mi kell nekem kategórián. Ó jó lesz az olcsó kínai mert csak néha kell. Azt amikor 3 vágás után széttört a gyűrű és kinyírta a hengert akkor már megbántam mindent. Most egy megvigyázott régi Husqvarna 41-em van és nagyon jó barátok vagyunk. Gázzal fűtünk de 830nm kert és körülötte lévő vadabb terület termel évi 2-3 mázsa aprítandót. Veszel egy normális benzineset és a következő 20 évre "költségmentes" társad lesz. Az akkus biztos nem. Legalább is nem költségmentes.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Rivaul
addikt
Én követem. Ugyan csak lelkes amatőr vagyok de igyekszem művelni magam ebben a témában is. Autót motort szerelek, érdekel a technikai része is a dolognak, hát ha tudjuk okosítani egymást még akkor is ha csak pár ember keveredik majd erre
-
Spec
őstag
Igen, nekem is pont ilyen félszem van ezzel kapcsolatban. Viszont kétségtelenül kényelmesebb a kezelése, mint a benzinesnek, és lényegesen kevesebb törődést igényel. Nem kell vacakolni az üzemanyag keverékkel, nem kell pucolni/cserélni a légszűrőt (nincs), nincs gyújtógyertya, nem kell rángatni, hogy beinduljon. Jóval csendesebb, füst egyáltalán nincs. Gyorstöltővel 50 perc alatt teljes töltésen van, de simával is csak 2 óra kell neki, és elvileg 35 perc folyamatos üzemet garantál egy töltéssel.
https://www.youtube.com/watch?v=5SPVNHhGm_I
Ez alapján amúgy egyáltalán nem tűnik gyerekjáték kategóriának se. Jó nyilván egy benzinessel nem összevethető, de pro és contra érv szól mindkettő mellett. Ilyen egyszerűbb otthoni alap dolgokra szerintem bőven jó. Én csak az akkumulátor miatt aggódom, mert ha az tönkremegy mondjuk 3-4 év alatt, akkro azért kicsit drága mulatság 3-4 évente új akksit venni 56e-ért.
Az új típusú 120-as benzines 49.990-ért valóban jó vételnek tűnik, viszont ez nem nagyon gagyi belépő szint? A többi benzines jóval drágább. Furcsa, hogy ezt ilyen olcsón adják.
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Rivaul
addikt
3-4 évet már biztos nem fog érdemi szinten kibírni az akku egy erőgép esetében. Egyszerűen az ember nem figyel úgy oda rá mert nem használja napi szinten. Az autóba is sok akkut cserélnek ennyi idő után pedig az folyamatos "törődést" kap. Ez egy kis kertészetbe sztem tökéletes megoldás lehet mert ott napi szinten foglalkozva van vele és nem zavarja a szomszédokat sem. Gally fára és ágazni a 120 sztem jó és az a kerti kategória, de 54eft a 236 most, ami már abszolult használható alkalmanként vágni is és tüzelőt aprítani is. Itt maximum ami probléma az az üzemanyag keverés de nekem van literes keverőm. Cca 3 tank benzint felkeverek és töltögetem.Keveset fogyasztanak már nagyon. A gyertyát vagy 4-5 évig ki sem kell szedned, a légszűrő meg a Husikba előszűrésen át kapja a levegőt zárt fedéllel, alkalmi használt mellett szezononként elég kifújatnod. A füst sem sok mert a rendes olaj low smoke és az új gépek vissza vannak vezetve a hengerbe újra égetni, katalizátor stb. Szerintem bár melyiket veszed elégedett leszel de gazdaságilag még a benzines a nyerő amíg nincs érdemi előrelépés akkuk terén.
-
Spec
őstag
Ahogy én nézem a műszaki adatokat a Husqvarna 120 Mark II gyakorlatilag egy és ugyanaz, mint a 236-os, csak egy újabb modell. Löket-térfogatra azonosak a 120-as 0,1 kW-al erősebb, picit gyorsabb a lánc sebessége, és 20 dekával nehezebb is mint a 236-os.
Ez alapján a 236-os sorozatot szerintem a 120-as váltja, és a 236-os kifutó széria lesz nagyon úgy tűnik. Mivel most a 120-as még olcsóbb is 5000-el, így ezek alapján az jobb vételnek tűnik jelenleg."They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Rivaul
addikt
Nah ezt látod nem tudom, ennyire nem futottam rá. 136-om volt valahogy azt azonosítottam a 236-al. Az egy jó fűrész volt. Lehetett bátran nyúzni. Viszont azt is nézd hogy hiába ugyan az papíron az adat de folytásokba gazdagabbak mindig az újabbak. Tehát egy szériával előbbi ugyan olyan paraméterű gép simán lehet vágàsra jobb. Nem rég néztem stihl ms170 old vs new tesztet ami papiron ugyan az. Ennek ellenére a környezeti normák és folytások miatt láthatóan vérszegészebb volt az új mint a régi.
-
Spec
őstag
Itt van a kettő egy videóban. Ránézésre, és hangra a 120-as jobban megy. Bár a 236-os már egy leharcoltabb darabnak néz ki, míg a 120-as kb. új állapotú.
-
Spec
őstag
Még egy kérdés... Van egy Husqvarna 125R motoros fűkaszám, ahhoz vettem Husqvarna LS+ motorolajat. Ez jó lehet a láncfűrészbe is? Igazából, ha bekeverem az üzemanyagot ezzel az olajjal, akkor az elvileg jó lehet mindkét gépbe, nem kell külön kevergetnem? Lánc kenéshez milyen olajat kell használni, mert olyanom nincs, azt még vennem kell.
-
Rivaul
addikt
Így vágás nélkül nem tudom megítélni de az biztos hogy egyik Husival sem jársz rosszul. Szokták mondani hogy a legkisebb benzines is jobb mint egy villanyos, sztem ez él az akkusra is. A keverés attól függ mit kér a másik. A husi 1:50-et de én 1:40-et adok neki. Az ls olajuk csak fél szintetikus, én ragaszkodok a fullhoz a motoromba is és itt is. Láncolajnak bármilyen láncolaj jó. Nem motorolaj vagy egyéb mert azokat csak locsolja. A láncolaj tapad a làncra és jó sűrű. Nekem egy liert lánc olaj cca 10 liter keverék mellé megy el ami legalàbb 20-25 tank szóval lehet drágább mint valami pancs olaj de kevesebb fogy.
[ Szerkesztve ]
-
Butcher82
senior tag
-
Spec
őstag
Néztem ezt az összehasonlító tesztet, ahol egy Stihl MS170-el hasonlítja össze a fickó a Husqvarna 120-ast egy vágástesztben. Ránézésre a Husqvarna gyorsabb és erősebb is, de mégis többször belefulladt a fába. A muki arra panaszkodik, hogy a gyári lánc ami jár hozzá túl nagyot "harap", és emiatt a Stihl-nek egyletesebb a vágása. Vélemények?
-
Rivaul
addikt
Remek gépek a Stihl-ek. Azok nyomatékosabbak a husik meg jobban pörögnek. Keskenyebb lánc és rövid vezető kell akkor klasszisokkal jobb tud lenni. Ami miatt én a husikat pártolom hogy olcsóbb az alkatrészellátás és kicsit jobb áron is kapod őket. Mellé viszont semmivel nem tud kevesebbet adott kategóriákban. Az ms 170 most 59.990 ha jól láttam, az sem rossz. Bár nekem a husi marad a favorit akkor is.
-
Butcher82
senior tag
-
Rivaul
addikt
-
Spec
őstag
Sziasztok! Egy kérdés... Pakoltam a garázsban, és találtam egy bontott flakon ős öreg Husqvarna 2T olajat. Kb. még 2 deci van a flakonban. Az olaj legalább 7-8 éves lehet, de a pontos gyártási dátumot nem találtam meg rajta. Azóta kint lehet a garázsban, télen-nyáron, fagyban-kánikulában. Van ezeknek valami lejárati ideje? Ránézésre nincs baja amúgy. Fel lehet még használni keverékhez szerintetek?
-
Rivaul
addikt
Én nem használnám, az olaj álltába is "szétesik" és csökken a kenőképessége. Autóba is ezért van a 10ekm vagy éves csereperiódus. 2-3 évet a dobozába is pihen de az ilyen régi olajat már biztos nem erőltetném.
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Helló!
Tud valaki valami jó és/vagy olcsó élező/reszelő sablont. (Aztán, ár/vagy hasznosság alapján eldöntöm mi éri meg nekem. )
Lehetőleg nem csak mélységhatárolóhoz hanem a fogakhoz is jó lenne, hogy ne reszeljek bele a szembe...
[ Szerkesztve ]
-
Butcher82
senior tag
Egyetértek, mivel a mennyiség nem sok ezért én sem kockáztatnék vele, mivel bontott. Én nem használom mindennap a gépet, ezért veszek általában 1 dl-es 2T olajat, tudom nem éri meg, de amit bekeverek vele 4 liter benzint nekem az 1 hónapig elég.
-
Spec
őstag
Rendben, hiszek nektek. Akkor nem használom. Majd jó lesz valami egyéb, kevésbé érzékeny célra pl. begyújtani
Egy másik kérdés... Megvettem a 120-as Husqvarnát, hallgattam rátok. Egyelőre jónak tűnik. Azt mondta az eladó, hogy 40-es keverékkel használjam.
Viszont van egy Husqvarna 125r-es bozótvágóm is, ahhoz 1:50-es keveréket szoktam használni. A leírás szerint ha Husqvarna olajat használok, akkor 1:50-es keverék kell hozzá, nem Husqvarna olajjal meg 1:33-as.
A kérdésem, hogy van bekeverve 5 liter 1:50-es benzinem, ha teszek még bele 0,25 deci olajat (elvileg 5 literhez 1,25 deci kell, és 1 deci van benne), hogy 1:40-es keverék legyen, akkor az jó lesz mindkét géphez? Nincs kedvem kétféle üzemanyagot kevergetni állandóan."They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Rivaul
addikt
válasz Butcher82 #29 üzenetére
Az elmúlt 2-3 hétbe ellocsoltam 10-15 liter benzint. De én is a kis decis Stihl kék olajat veszem, valahogy jobban kézre áll mint a kanna de lehet csak beképzelem magamnak
SpecMegkövetem magam amikor a 236-ot ajánlottam. Sokat utánaolvastam és végül kiderült hogy az nem ajánlott, ellenben a 120-at azt nagyon dicsérik, szerintem jól döntöttél. A keverékbe 1:50 amit írnak de kivétel nélkül (még a profik is) 1:40-et ajánlanak hogy meghálálja a gép hosszú távon. A többet viszont már nem igen mert hajlamos lehet lerakódni.
Amúgy azért ajánlanak magasabb keverést nem gyári olajjal mert feltételezik hogy pancsolt szar és emiatt ne károsodjon a motor. A kínaiakat is ezért írják 1:25-re mert az olcsó vackot veszed akkor biztos olajból is azt teszed.
[ Szerkesztve ]
-
Spec
őstag
Ok, köszi! Nem gond az 1:50-esből, 1:40-est csinálni (visszafelé már nehezebb lenne), csak a kérdés, hogy a fűkaszába is tudom-e használni. Szerintem jó lesz bele, de azért gondoltam megkérdezem, hátha vannak tapasztalatok.
-
regener
veterán
Üdv, új vasat keresek 35-40GB RAM-al... akarom mondani centis vezetőhosszal.
Első gép lenne, irányár 45 környéke.
Eddigi kiszemeltek a Husqvarna 120 / 236 és a McCulloch CS 340, pro-kontra?
Itthoni használatra, akácfa daraboláshoz.[ Szerkesztve ]
-
Butcher82
senior tag
Szia,
A 236-ost és a 340-est nem ajánlom,karburátor problémak előjöhetnek. (lényegében a két gép megegyezik). Ezekben kb. 4Gb Ram van...
A 120-as nem rossz sok panaszt nem hallottam róla. Szerintem elsőre egy ésszerű választás. Kb. 6Gb Ram...
Ha többet is tudsz rákölteni akkor 135-ös, az egy igen bevált szerkezet. 16 Gb Ram.[ Szerkesztve ]
-
Butcher82
senior tag
Egy véleményt írjál majd, ha nem probléma
-
Rivaul
addikt
Én ma bementem a közeli Stihl-be. A kicsiknek karàcsonyra akarok egy játék fűrészt és a Stihl-be árulnak ilyet is. Közbe körbenéztem a rendes fűrészeket is. Jól néznek ki meg markáns darabok de pont ezért nem nyerték el a tetszésem. Még a legkisebb 170-es is ormótlan doboz... A Husqvarna sokkal felhasználóbarátabb formavilággal rendelkezik. Nem mondom hogy rosszak lennének a Stihl gépek mert sztem ilyet aki kijelent az felelőtlen, de hozzàm a Husik sokkal közelebb állnak.
-
Butcher82
senior tag
Halkan mondom, de egyetértek veled. De tény nem véletlenül neveznek sokan stihlnek bármilyen láncfűrészt. Apósnak van egy MS180-a, engem sem győzött meg. Eddig nálam az Efco jól teljesít, most vettem rá egy Oregon Versacut könnyített vezetőt, bevált.
Játékfűrészt láttam Boschba is múltkor, azt hiszem a tescoban, majdnem megvettem a gyerkőcnek.
-
Rivaul
addikt
válasz Butcher82 #43 üzenetére
Nézd meg a Stihl-est, beszarás. A Bosch ahhoz képest valóban játék. Ezen rendes láncformájú gumi lánc van amit adnak még egyet, az oldal dekni levehető és lecserélheti a gyerek a láncot. Bexarás de komolyan. Ugyan úgy be kell "rántani" van alapjárat és csak a dupla markolattal lehet húzatni neki. Azért nem vettem meg a boltba mert neten 3000-el olcsóbb.
Az Efcot meg sokan dícsérik, az ajánlott gépek között látom folyton ha valaki darabolásra akarna venni már "nagyobb" gépet de nem Husi vagy Stihlt áráért.
Nekem nincs ekkorára szükségem, igazából már az a munka is elfogyott amire vettem a 41-et. Most már csak várja a kamrába a szebb napokat. Sokszor nézem is hogy mit tudnék vele összevágni mert megragadni meg nagyon megragadtak a fűrészek De tervezem garázs építését nyáron, oda meg egy fatüzelésű kis kályhát rakok úgy gondoltam. Persze ahhoz nem kell 10 köb fa de egy kis darabolásra legalább lesz néha indokom.
-
regener
veterán
Na összeraktam, de még nem volt időm aktívan használni. Csak kipróbáltam és vitte a 20 centis akácot mint a kés a vajat. Pofás kis gép. (Sokat nem tudok róla mondani mert ezen kívül nem használtam még másikat, vagyis volt valami noname ismerősnél, de arról nem beszélek inkább mert az a lefulladáson kívül semmit se tudott).
Nem tudom még mikor lesz időm belevetni magam a dologba, de írok ha megtörtént -
Rivaul
addikt
Nah szuper. Arra figyelj hogy az első 2-3 tankot ne erőltesd, had találjon egymásra a henger meg a dugó. Kisebb botokat, ágakat kezdj darabolni, aztán vastagabb ágak és utána a vége felé a 20-as akác. Ha lement a 3 tank akkor amit nem szégyellsz. Egyre erősebb lesz és szebben dolgozik ahogy magára talál. Persze ezek nem erdészeti gépek hiába Husqvarna de néha ha ki kell dönteni egy 40-50 centis fát és feldarabolni akkor annak is nekiállhatsz nyugodtan. 1:40-es keveréket adhatsz neki ne "szegényítsd" a gyári 50-re. Xp olaj meg normális láncolaj és sokáig boldogok lesztek. Jó hogy egyből normális márkával kezdtél
[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
Jelentem nagyon jó kis gép, könnyen indult, majd kis járatás után szépen tette a dolgát amíg ki nem ürült a tank. A láncolajat adagolta végig, lefulladás nem volt.
Szerintem megérte, a súlya a 65 kilómhoz képest pont jó, inkább a rönkök pakolászásában fáradtam el mint a gép használata közben. A lánc egyszer lazult meg egy kicsit, de azután még jól ment egy órán át, mára elég volt
[ Szerkesztve ]
-
Butcher82
senior tag
Remek, a lánc lazulás előfordul az elején, mivel az új lánc nyúlik. Ha esetleg elrakod és huzamosabb ideig nem járatod a benzint öntsd ki belőle, a láncolajat persze nem kell. Ezeknek a kis husi gépeknek egy rákfenéjük van leginkább, a légszűrő ami egy egyszerű filc szerű anyag, gyakran tisztísd, próbáld "kiporolni" vagy kifújatni, ha már nagyon piszkos cseréld .
-
Nedzsef
újonc
Üdv mindenkinek!Az én tapasztalatom az a kis köbcentis gépekkel,hogy pont arra való amire gyártják őket .Néha napján elvágni pár dolgot és félretenni.Sokan a ház körüli munkába beleértik az otthoni fa kuglizást is.
A baj ezzel az ,nyugodtan meglehet kérdezni profi favágókat,hogy a kuglizás veszi igénybe a legjobban a láncfűrészt.Miért is-erdőben nagy dönt leáll,kicsi gallyaz leáll, közepes darabol.Mindeközben haladsz a géppel nem egy helyben állsz ugyan azt a poros levegőt adva a gépnek.Azokat a gépeket amiket én használtam husi 136-137,McCulloc 436,Partner351 két év használat után szinte mindnél ugyan az a hiba jelentkezett-kompresszió vesztés a henger és-vagy dugattyú kopása miatt,olajzó rendszer szétkopása.A gépek napi szinten ácsmunkában dolgoztak puhafában.Volt olyan gép ami full syntetic olajat kapott csak és volt ami kizárólag sima MOL2T .A syntetic picit tovább bírta de nem sokkal és itt tudni kell ,hogy ezeknek a gépeknek a motorja szinte a megszólalásig ugyan az ,méretben különbség minimális minőségben nincs.Jelenleg Husqvarna 445-öst használok és egy" nagy áruházas"kínait,amit egy kis ügyességgel és hozzáértéssel elég elfogadható társunká tudjuk nevelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új/bontatlan WQ-W4 Pro elektromos roller. 30km max. hatótáv. 25km/h.12.5 kg. Telefontartó + lakat!
- Clatronic AE 3150 gyümölcscentrifuga
- Kaabo Mantis King GT 2024, Kipróbált, csak 98km, Ár Alatt!!
- Haier Super Aqua Monobloc, fűtési/hűtési levegő-víz hőszivattyú, 8 kW
- Hausmaster kenyérsütő HM 1101 üst, lapát / HM 1302 lapát
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen