Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen processzort vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stihl024
junior tag
Srácok előjegyezhető gépek javított vagy nyers állapotban
Hq357 -főtengelyhibás
Hq357-kuplung-csapágy-berántó hibás
Hq 365 2db-dugatyúhibás-blokkhibás
Hq575-dugattyúhibás,csapágyhibás
Sth-361-jól működő de ütött kopott
Sth 361 hiányos blokkhibás
STH 461 2db karb hibáa hiányos -
Btamas81
csendes tag
válasz
isti732712 #1475 üzenetére
Azért voltam bizonytalan, mert vettem egy kis gépet és a kezelésiébe 3/8 láncot írt. Én meg nagyoltam, csak akkor még nem tudtam, hogy a picco változat kell rá -meg, hogy egytalán vam picco lánc-, de a képeket látva egyértelmű, hogy melyik milyen.
Ma jön meg a fűrésu, kíváncsi vagyok mi mindent kell cserélni rajta. -
Stihl024
junior tag
válasz
Dolmar ps420 #1485 üzenetére
-
PALEDOG
kezdő
válasz
Dolmar ps420 #1485 üzenetére
Barbároknak hidegvágó-kalapács.
-
PALEDOG
kezdő
válasz
Dolmar ps420 #1483 üzenetére
Én régi kopott dugókulcs fejekből barkácsolok ilyen célszerszámokat. Rápöttyintesz 3 csavart vagy sarokköszörűvel kibarkácsolsz egy nagyból ami átmérőben megfelel körmöket és voila. Kész. Kuplung leszedőd.
-
Stihl024
junior tag
válasz
isti732712 #1475 üzenetére
Majdnem Isti! A picco maximum 1,3 vonószem vastagságig de lehet 1,1 is(Stihl Picco Mini-Pm) a normál 3/8-os lehet 1,3 tól -1.6 ig Pl: Oregon Lpx 72-Lpx 75
-
PALEDOG
kezdő
válasz
Grafy12 #1477 üzenetére
Úgy rémlik nem használtam lehúzót a kuplung hoz. Megtamasztod a dugót és oldható a kuplung. Mac-en hatlapfejű a kuplung. Lendkerék meg nekem lejött ahogy lelazítottam a csavart. Megemeltem a lendkeréknél fogva és koppant az anyán. Láncfeszítő csavarját kiveszed és ki lehet húzni egybe a blokkot kipufogóstól. Csak a gyertya van útban.
-
Grafy12
aktív tag
Köszönöm a hozzászólásokat!
Előszöris kissé nyugtalanít a henger kinézete csíkos, de nem tudom milyen mély, lehet érdemes lenne levennem a hengert, de előbb lehúzó szerszámot kell kerítenem.Ilyen a henger:
Mi a véleményetek? Amit biztosan tudok, megszorulva nem volt és indult a gyújtás problémáig mindig!(azért vagyok biztos benne, mert közvetlen hozzátartozómé volt)
A karbi pedig WALBRO WT674 .
Ebbe melyik tömítéskészlet kompatibilis? Pont ilyet nemigen látok sehol. -
PALEDOG
kezdő
Most fejeztem be az ikertesóját. Euromac 33.
7 évig állt. Membrán szettet úgy tudsz, hogy elmész egy kisgépeshez. Viszed a karbit és kezedbe nyomja a megfelelőt. Elvileg csak az olajzása nem volt azért tették le. De a hét év állás megette a membrán szettet, az üzemanyag csöveket, gumicumit és a szimeringet. Ebbe még colos szimering volt de szerencsére volt a csapagyboltban polcon 2db. Kemény 400 Ft-ért.
Kisgépes meg rendelte volna darabját 3600-értTirisztort szerintem: kisgepek.hu
Sok alko motyójuk van. -
Grafy12
aktív tag
Szereztem ingyen egy AL-KO KB38/40 fűrészt a következő a kiindulási alap:
Igen, cudarul néz ki, de innen szép nyerni!3éve van így szétborítva, a tirisztor nincs meg sajnos. Ezt tenném rendbe úgy hogy ilyet még nem csináltam, így lennének később kérdéseim.Rögtön 2: Hol kapok olcsón membrán készletet és tirisztort ehhez? Az eredeti állítólag húzós árban volt, ezért nem is vettek hozzá.Én viszont apránként rendbetenném, mert hiszek benne, hogy jó kis gépet lehet belőle varázsolni!Árpi videóit megnéztem mind többször is, szerintem minden szerszámom van hozzá!
-
Stihl024
junior tag
válasz
Dolmar ps420 #1459 üzenetére
Ha keresel egy belepasszoló crowa (krova) fejet a tűgörgőt ki lehet belőle ütni,még melegíteni sem kell,külön házikóban van a tűgörgő nem hullik szét
-
Taki55
újonc
válasz
Dolmar ps420 #1468 üzenetére
nem füstöl nagyon a géped?
-
PALEDOG
kezdő
válasz
Üsd ki a csapágyat. Méret után 6-800 forintért kapsz csapagyboltban. Valószínűleg nem sima rolniskosár hanem HK csapágy van benne.
-
PALEDOG
kezdő
válasz
Dolmar ps420 #1462 üzenetére
Függ a keverék arányától is és az olajtól amit használsz.
-
Dolmar ps420
lelkes újonc
válasz
Illetve amit nem egèszen èrtek,hogy a gèp rendesen üzemel,szèpen dolgozik,mègis sötèt a gyertya kèp
-
PALEDOG
kezdő
válasz
Btamas81 #1460 üzenetére
Picco 1,3-ban nekem bevált. Éltartóbb mint az oregon és nem is nyúlik annyira.
3/8-1,5-ben most tesztelem. Egy éve kivágott akác suhángokon. 2 tanknál járok és hasonlók a tapasztalataim eddig de ez még változhat.
Lesz itt aki többet vágott vele. Stihlhez viszonyítási alapom nincs sajna.Nincs hozzá speciális vezető. X-Force-ra gondolsz gondolom.
Én Oregon Advancecut és Versacut vezetőkhöz használom. -
Btamas81
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Husqvarna X-Cut láncról mi a véleményetek?
Jó a sima vezetőhöz is vagy meg kell hozzá venni a vezetőjét? -
Stihl024
junior tag
válasz
Dolmar ps420 #1457 üzenetére
Igen! A tűgörgő kosár széle eléri a főtengelyt,kuplungharang jó acélos az nem szokott elmenni csak a tűgörgő.Én is most cseréltem az öreg Dolmarban .Pici billenése mindíg van a harangnak de nekm most olyan feszes mint újkorában.
-
Dolmar ps420
lelkes újonc
Sziasztok!nekem volna egy dolmar ps 420 am.a csillagkerèk picit billeg,ez okozhatja a melegedèsèt?nem forró,de èrezhetően meleggè válik a láncdekni,tőcsavarok,csillagkerèk ès a láncvezető is.a csillagkerèk alig kopott,gyári,mègis billeg
-
Flórika91
újonc
Sziasztok! Ismeri valaki ezt a fajta láncot?
https://webbizi.hu/spl/127728/GRANIT-ENDURANCE-CUT-LANCFURESZ-LANC-3-8-1-3-mm
-
PALEDOG
kezdő
https://youtu.be/A637yxLy9NE
-
axwel18
senior tag
Szép napot az uraknak.
Került hozzám egy Jonsered 630-as, amit egy kicsit gatyába kellene ráznom a fő kérdés hogy otthoni használatra, a Meteor dugattyú mennyire felelne meg ? [Ő] lenne a dugattyú a cserét azért követném el mert ahogy a kipufogón benéztem egy 2 gyűrűs dugó van benne ami valószínüleg nem eredeti, péterláncfűrésznél láttam 2 gyűrűs dugót ami bele való de valahogy nem tetszik.
-
PALEDOG
kezdő
Itt sehol sincs gumi. Se alul se felül.🤷
De olyan passzentos, hogy rendesen tenyérrel rá kell nyomni, hogy lemenjen a helyére. Végülis a GZ400 on sincs gumi, mégis patika a szűrése. Ha nem lesz jó igényt tartanék a felesleges gumitömítésre.
Holnap ha nem esik akkor terveim közt szerepel pár tankot elbozseválni. Nagyon viszket már a popeszom, hogy vághassak vele.
Tegnap felraktam a lapot láncot rá. Felemeltem és tökéletesen egyenesen áll a felső markolatnál fogva. Meglepett, hogy ilyen jól kiegyensúlyozott. -
Stihl024
junior tag
Amúgy a 890 ft-os hoz sem jár .Figyelmetekbe is ajánlanám ezt a webshop-ot vannak olyan dolgok sok mindenhez ami máshol nincs
https://kertigepes.hu/Kinai-lancfuresz-kozepes-legszuro-62cm3 -
Stihl024
junior tag
válasz
PALEDOG #1446 üzenetére
Nálam ez a Hecht évi 1x ha menni fog .Nem a 800ft os szűrőt vettem meg hanem a 2500ft ost szerintem tökéletes. Talán azért nincs az eredetiben a gumigyűrű mert szerintem maga a légszűrő idomban van a horony-Hechtnél legalább is abban van- a légszűrö belseje lapos.Valószínűleg a légszűrő idomhoz tartozik a gyűrű és nem a légszűrőhöz de ezt csak gondolom a Hecht alapján.Ha az segítség akkor a régi gumigyűrűvel szívesen kisegítelek,semmi baja
-
PALEDOG
kezdő
Hirtelen ezt tudtam rendelni. Ez volt azonnal egy polcon az egész országban. Eredeti zenoah.
Ha jó lesz a kínai akkor abból rendelek én is. -
PALEDOG
kezdő
válasz
Stihl024 #1434 üzenetére
Na megjött a kicsikém.
Egyik szemem sír a másik nevet.
A légszűrő hiányzik.
Látszik, hogy eddig benne volt. Mert pormentes a helye. Máshol látszik tárolásból a finon por.
Emberre ráírtam. Ő természetesen nem vette ki.
Most rendelhetek újat a husqvarnából.
A fene egye meg a troger fa...pó formáját. -
Stihl024
junior tag
válasz
PALEDOG #1433 üzenetére
6 éve megy a 026-osom szinte napi használatban Oregon benzincsővel a feketével. Szóval tartok majd egy tüzes bemutatót ,pont ugyan akkor gyullad ki a gyári Stihl impulzuscső mint a benzincső-természetesen csak a fekete játszik,az átlátszó sárga az nem.Most járatják a Dolmar 6100.ast is szóval karácsony után lessz 60ccm batle show
.De tök mindeggy a Hecht 962 mindet elveri....
.Öreg 115i szépen megy 026 ost veri szerintem de olajzás gyengélkedik .Srác aki anno rám írt nem tudok -e véletlen egy Dolmar 115-öst terészetesen nem válaszol úgyhogy ez a gép is videóban lesz eladva...Mára terveztem a favágást vele ez helyett vakarózás van picit.Holnap délben fent a videó Villager újra megy. Sajnos a lánc élezés már nem fértr az időmben így nincs összecsapás főleg mivel az Efco vadi új szettet kapott kb 2x gyorsabb volt....Lessz a videóban egy kis epizód a "porzik a fa éles láncal vagy sem?"" találjátok ki majd ki ihlette
-
PALEDOG
kezdő
válasz
Stihl024 #1430 üzenetére
Természetesen küldheted. Az idő nem korlátoz, sem a darabszám.
Láncba mondasz valamit. Ott értem, hogy a termelékenység az első. Csak fura volt látni a boltokban, hogy majd 30ft al drágábban adják tekercsben.
Szép darab a dolmár. Kíváncsi leszek a bemutatójára.
Impulzus csövet én a HQ-40-ekre autotuningosok által használt szilikon vákuum csövet használtam.
Nem volt szívem kiadni 1600ft+postát két 8mm hosszú gumidarabra. Ennek 800ft métere és eleve tartok itthon több méretben. Kézenfekvő volt. De ha merevebb kell a szilikon áll a hossza miatt akkor résolajcső is tökéletes lehet. Azt is kapni méterre autósboltban.60-as viadalt mire tervezed?
Ma jön meg az én versenyzőm. Időbe telik mire bejáratom. -
Stihl024
junior tag
válasz
PALEDOG #1425 üzenetére
Tudok olyan Stihl kereskedést ahol 70 ft ra jön ki a tekercslánc és nem nagyker. Szerintem ők olyan 40-50 ft szemenként kapják. Aki nagyban termel ,van 5-6 embere annak megéri még rendes bolti áron is ha nincs idő élezni-boltba futkosni .Vasárnap le szegecsel 5 láncot aztán megvan a következő heti éles lánc ,a régieket meg beadja éleztetni. Csak a szépruhás videós favágóknak van idejük tankonként reszelni ,az igazi melósnak hozni kell a köbmétert.
Más- Volna még 2 karbi tisztításra már egyszer mondtam ,ráér karácsony után is -ha megoldható?
Peti ,neked meg küldöm a gépet ,megvolt a meccs2 a Villivel- szerintem szoros lett de Villin nem éleztem láncot nem azért mert azt akartam veszítsen-kifutottam az időből.Köszi mégegyszer !!!! -
PALEDOG
kezdő
Nem mintha nagyfelhasználó lennék csak agyaltam rajt. Tegnap csináltattam az X-CUT láncot. 73ft/szem re jön ki. Szerelve. Blokkot is kaptam szóval semmi fifika. Nézem a tekercsárakat és ahogy számolom 100ft/szem még az Oregon is. Plusz vegyek hozzá szerszámot ca 40 ért. Elég sok favágó ismerősöm tekercsben vásárol. Nem értem ez, hogy éri meg. Vagy kinek? Vilagosítson fel aki tudja.
-
Stihl024
junior tag
Srácok ..elkülditek nekem a két "liliputi" gépecskét összemérem őket és a Makitát szét tuningolom ennyire egyszerű
-
PALEDOG
kezdő
válasz
Stihl024 #1407 üzenetére
Miért lenne lealázva, ha kikap? A maga idejében sem volt rossz fűrész. Bőven kivívta magának a tiszteletet. Azon már pár másodperc nem ront. Nem hiába van még aki ragaszkodik hozzá pusztán kedvtelésből is. Szerintem ki tudod úgy domborítani a videóban, hogy ne legyen annyi elégedetlen. (Mert ugye az mindig lesz) Még ha nem is lesz fej fej melletti az eredmény.
962-re végül milyen vezetőt vettél?
Én a 621 re nagy nehezen találtam 1,5-öst.
Most arra is vehetek x-cut láncot. -
PALEDOG
kezdő
Én nem adnám. Értéke nem nagy. Tartaléknak meg még mindig jó.
-
Grafy12
aktív tag
Azt hiszem az két úriember a [láncélezés fontosságát ] demonstrálja éppen.....
-
Stihl024
junior tag
Akkor sok mindent már nem kaphat ,túl nyitni sem érdemes .Egyébként nem tudom hogy teljesíthet a kis gép csak a 170-es Stihlhez tudnám viszoinyítani nekünk az elég a melóhoz. Nézegettem amúgy van belőle pár eladó és elég alacsony áron. 170 es Stihl jobb áron mozog. Pedig sokan azt mondják a Dolmar erősebb. Nem lehet ott egy kis kompresszió hiány?
-
Stihl024
junior tag
Jön hozzám egy 100% os Hq 281 szerintetek mivel lehet egy ilyen öreg masinát össze tenni,hogy ne legyen lealázva mert akkor szét kapnak 281 funnok...????
Találtam végre egy boltot Németben ahol van raktáron 2db szimering a Dolmar 5105 höz... Erre a főnök szól kedden mehetek haza .Kiszállítás 10 nap. Steve dokit rá izzítottam ,ő meg csak karácsonyra jön haza. Gépet meg már várják meg akarják venni... Az öreg 115i -is eladtam-elvileg.... kb 10-13 ember írt gépet keresnek és nekem van a legbecsületesebb nézésem..... -
Stihl024
junior tag
Lehet Fuxibá beadta a cégnek az "saját " ötleteit -lovaggá ütötték és ő lett a termék menedzser 10 millás fizetésért.. jövő hét végén bevágom egy videóba..
Makita-fél lóerőt úgy rá lehet tenni mint a pinty.. enyhe felömlő módosítás csipetnyi több tápszer ,és egy enyhe kipu mód -
kopepe
aktív tag
Na mi ez a vacak a kutyatál fölött?
Új hozzászólás Aktív témák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Xbox Ultimate előfizetések