Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stihl024
junior tag
válasz
Butcher82 #998 üzenetére
Na megjött a Kicsi Joni. Valamiért a berántó kötél mellé futott ,ugye ez az újfajta rendszerű ami extra vékony tárcsa és egymás tetején fér csak el a kötél.Sajnos a kötelet a lendkerék megrántotta és kitörte a berántó tengelyt. Megoldás ,vagy átfúrom egy átmenő csavarral ami ronda de megteszi,vagy Hq 135 berántó megy rá meg fedél mert Jonsered-hez csak Angliában találtam berántót de nem szállítanak ide.Nagyjából összeraktam és elsőre indult. Kiderült a faszi szívatót nem használta, ezért indult neki nehezen. Ajánlottam neki helyette egy elektromos láncfűrészt szerintem az ilyennek mindenképp az előnyösebb lenne. Direkt elmagyaráztam a videóban mi az indítási procedúra- a faszi elvesztette már az elején a fonalat.Gyógypedagógus nem vagyok, ettől jobban elmagyarázni nem tudom.
-
Butcher82
senior tag
Gyerekkori jóbarátom (műszakilag nincs a csúcson) anno vett egy kis MTD fűkaszát. Már újkorában mindig eldugult a karbija, többször vitte szervizbe. Egyszer szólt, hogy nézzek már rá. Kitisztítottam, indult. Rákérdeztem milyen 2T olajat használ. Erre mutatja a MOL-os 15W40-es oljat..mivel ezt rakja a rotába is.
-
kopepe
aktív tag
Kölyökkutya koromban a makita 1911B gyalugép elkapta a pólóm szélét.
A torkomnál állt meg a gép.Majdnem megborotvált.
Akkor ott egy kicsit "rohadtul" beszartam....
A nap hátralevő részét a tengelyre szorult pólócafatok eltávolításával töltöttem.
Szóval én is voltam gépgyilkos...
Tútéltük mindketten -
Stihl024
junior tag
Nem semmi masina!
van ez jobb kivitelben is külön lánc és motor olaj tartállyal
.https://www.youtube.com/watch?v=HRMWieudmkw
Írtam a fickónak szedje össze az összes darabot és küldje vissza. Visszavenni nem fogom tőle,mert gyanítom ,hogy besütötte és azért állt meg menet közben. Majd megpróbálta berántani és ripityomra rángatta a szerkezetet mivel meg se mozdult a motor.... Itt nem a berántó a ludas itt ez egy tipikus ok-és okozat helyzet lesz!
Ja és szia István végre,hogy te is itt vagy !!! -
-
PALEDOG
kezdő
válasz
Stihl024 #983 üzenetére
Több forgatókönyv is lejátszódott a fejemben.
De mind a lehetetlen kategóriába esik azzal a végkimenetellel, hogy minden előjel nélkül csak megáll a gép és akkor veszi észre a delikvens, hogy "felrobban" a gép bal oldala. Tegyük fel lelazul a tekercs. Előbb megáll egyéb zajok közepette mint elszabaduljon. Ezt kizárnám. Lendkerék? Olyan könnyen még az sem szabadul el. Pláne előjel nélkül.
Kiszakadt volna a berántótárcsa csavarja? Mitől is?
Azt még csak csak elhiszem. De az inkább berántáskor szakad le egy ócska minőségű gépen. Az, hogy így menetközben megtörténjen ilyen eset minden előjel nélkül. Úgy, hogy azt az erős deklit szétveri? Láttam már jópár magasból leejtett fűrészt. A berántó dekli nem tört ripityára egyiken sem. Mi erő kellett , hogy így tönkre menjen? Nincs is annyi erő abba a pici motorban.... -
Stihl024
junior tag
Hát srácok ,a kis Joni halott.... A balfék összetörte a berántót. Állítólag a motor egyszer csak leállt menet közben és az illető azt vette észre a berántó darabjai a földön vannak..Szerintetek ez hihető????
-
Stihl024
junior tag
Szia! Arzenal-"Mindegy mi csak legyen " videómban hasonló méretű diófa volt kidöntve. Igazából egy jobb 50cc gép is megteszi egy 40-es vezetővel de nyilván ez az a szitu amikor jól jön minden + lóerő. Ideális egy 70cc+ gép azzal még élvezetes is a móka! Érdemes a fát úgy le-ágazni,hogy a súly azon a felén legyen amerre dönteni akarod-kezdő favágónál ez a technika aranyat ér!!!! Arra készülj fel ha kölcsön gépet hozol a dió másnapra az egész gépet megfesti -használat után érdemes lemosni mindent. 40cc gépben még mindig Husqvarna 340 amit használtba meg tudsz venni ami a legjobb.Újban ugye ez már nem elérhető. Tudom ajánlani az Oleo 40cc gépeit szerintem ezen az áron teljesen megfelelőek.
-
F34R
nagyúr
Udv, egy 50 cm es fo torzsatmeroju, 35 vastag mellektorzsu diofahoz mekkora fureszt ajanlotok? ugyanitt kerdeznem kb 40k hasznaltba mik hasznalhatok?
-
kopepe
aktív tag
-
Flórika91
újonc
válasz
Stihl024 #974 üzenetére
Biztos tudta, hogy miért ezt a “megoldást” választotta!
Ahogy elnézem a kis STIHL a lelkét is kidolgozta, nem volt szeretve tisztelve. De lehet, hogy rosszul gondolom.
U.i. Köszi, hogy felfedted a fórum kilétét, tényleg egy kulturált, barátságos, jó hangulatú hely! Őrülök, hogy itt lehetek!
-
Flórika91
újonc
Most dobta fel a YouTube! Valaki találkozott már hasonlóval? Én most láttam először ilyet. Ahogy mézem a masina építőiparban dolgozott, szerintem nem is kicsit.
https://youtu.be/QORSjLGnJ9I
-
PALEDOG
kezdő
válasz
Stihl024 #964 üzenetére
Csak tippelek de 4000 környékére tenném a nyitást. 3800 a zárás. Nem tudom mennyire esik vissza a fordulat de ez gép és gaz függő. Külön témát szerintem nem érdemel de ha a kövi kaszás videóban egy snittbe bevágod van létjogosultsága. Ezzel a témával ilyen mélyen nem foglalkozott senki. De jobb eloszlatni a tévhiteket ha lehetőség van rá és akarat.
-
kopepe
aktív tag
Már bánom,hogy nem fotóztam le,de meglesz az is!
Úgy is szét kell kapnom az egészet újra.
Ebben a karbiban van egy külön "keret"(perem) a himba körül..
Az elvileg a himba magassága.
Valaki mondja már meg,hogy látható-e a fotó amit küldtem.
Mondom,hogy kínlódok a képfeltöltésekkel. -
Stihl024
junior tag
Na fűkasza kuplung---
Megmértem mikor nyit és mikor zár tippeket kérek és azt hogy nyit e ha pisztolyozok vele.. Másik-csináljak -e videót róla vagy hagyjam a retekbe? -
Stihl024
junior tag
Srácok a kis gépek csomagban,privátban kérek telószámot-hogy kapjatok sms-t a csomagról és email címet.Tudom adtatok már de valószínűleg-töröltem.....
-
Stihl024
junior tag
Előbb neked ez a fontosabb
Ha már a kipufogón is látod jönni a benzint akkor biztos tűszelep.Lehet elég csak kiszedni a fészket kimosni,rugót halványan megnyújtani és tökéletes lesz-de lehet csak a tűszelep csere oldja meg. Walbro karbi valószínűleg himba körül keretes,ellenőrizd a magasságot a keret magassága a himba magassága..Szereld össze a békaszelepes-(lapos fólia membrán) oldat és tegyél rá egy darab benzincsövet ott ahol bemegy a benzin.A gumis -adagoló-membrán felőli oldal maradjon nyitva.Simán fújj bele a csőbe szájjal-az kb 1.5 bárközben tedd a karbit a füled mellé. Ha szuszog átereszt,nem jó.Ha bevörösödik a fejed és mégse szuszog-hurrá!
Ujjaddal érj a himbához -a legkisebb érintésre azonnal át kell eresszen. .Pakold össze teljesen a karbit majd ismételd meg a fújkálást-szájjal. Ha megint fejpukanósan tart-oké.Mindvégig ügyelj arra 0% nyál kerüljön a rendszerbe mert azt megbánod .....
-
kopepe
aktív tag
Nálam van az öcsém Makita DBC 4010 fűkaszája.Nem indul.
Légszűrő tiszta,kompót jó,szikra is erős.Beöntésre röffen.
Karbit levettem,kipucoltam.(walbro)Összerakom,1 ránás,röffen.
Pár rántás után újra szétszed,karbi gyertya tocsog a benzinben.
Gyertyacsere után megint röffen,de ennyi.Tocsog a benyában minden.
Csak a karbi lehet a ludas szerintem.Nem leharcolt gép.
Beragadhatott a tűszelep?Membránok jók!Elakadtam...
Az állítócsavarokon levő plombákat lebányásztam,mert nagyon
szűkös volt az állítási tartomány.Hiába állítgatom.
Öcsém elmondása alapján,tavaj alapjáraton ketyergett,de
gázadásra fulladt.És eljutottunk a szöghajtásig,ugye.
Majd azt is szétszedem,már van hozzá videó,és köszönjük!
Soha nem szedtem még szét szöghajtást!Eljött az idelye!
Nulla karbantartás(gondolom),az is megfogja a gépet!
Persze a motornak azért ketyegnie kéne!
( a kép átment? Mert ezzel mindig küzdök.) -
kopepe
aktív tag
-
PALEDOG
kezdő
válasz
Stihl024 #954 üzenetére
Az oké, hogy nagyobb radiális hézagú csapágyat használunk meleg helyre és nagy fordulatra. Azért mert melegen ez a hézag eltűnik és akkor zsugorodik optimálisra. Sima csapágy ilyenkor összefeszül. Jó a Koyo. Én mindenbe ha tehetem azt veszem. Mint az NGK gyertyát. Nem azért mert nem jó a champion. De NGK még nem szopatott le. Bosch Chmpion már igen sajnos
De kérlek pattintsd fel bármely csapágy gyártó akármelyik csapágyát. Soha nem lesz benne grafitoszsír.
Ettől független azt mondom mindenki tegye bele amitől megnyugszik.
Én attól nyugszom, ha nem az van benne
De az NLGI2 osztály tényleg kemény oda.Nem hiába nem kommenteltem a videó alá! Bejáratást nem akartam összemosni a pisztoly nem pisztolyos témával. Meg amúgy sem ott voltam kíváncsi a véleményekre.
Azért ide írtam, hogy beszéljünk róla. Engem érdekel ki hogy csinálja. Mármint a kaszálást.
Mert mindenki mond mindent. Eltérőek a vélemények a folyamatos gáz és a pisztolyozás témában. Éjjel bujkáltam a külföldi fórumokat.
Ez a téma nem magyar sajátosság.Mindenki mondja, így vagy úgy hallotta, olvasta, tanulta stb. De érdemi infó sehol.
KB mint az oltott és oltatlan vita. Mindkét tábornak vannak radikális támogatói.A bejáratás teljesen más téma, és sokan össze is mosták itt a két dolgot. Én magam is kínosan ügyeltem a fokozatos terhelésre mindig. Kasza első nyáron max fordulaton az első 5 tankig ki sem forgott. Utána néha néha bele bele húztam.
Fűrész is csak karomvastag fát kapott az elején. Rá sem nyomtam csak kb 3. liter után.
Kuplungra maximálisan igazat adok neked.
Reális az érvelésed.Utóirat: Azért mert nem egyezik a véleményünk a zsírokról még visszakapom a szamurájt? Vagy büntiből megtartod magadnak?
Utóirat 2: Nem is kell minden műhelytitkot elárulni. Messze te vagy az a videós aki a legtöbbet tanítottad a közönséged!
Utóirat 3: Ne fortyogj az idióták miatt. Mindig lesznek. Van akinek soha nem tehetsz jót. Mindenkinek meg nem is lehet!
Aki mindenkinek meg akar felelni lassan a saját mivoltát veszíti el.
Az irány jó! Csak így tovább! Ezekből generálódik újabb és újabb téma. -
Stihl024
junior tag
Nagyjából oké amit írsz, belinkelhetem a csapágyakat amiket használok ha ez segít. Léteznek a pontos és a munkahézaggal rendelkező csapágyak-én ezeket vettem a Koyo kimondottan fűkasza-sövényvágó és alternáló kaszákhoz javasolja-ez kimaradt a videóból de nem szeretnék mindent kitálalni ,nem én vagyok az ingyen szerelő iskola.Minden nagy gyártónak van garfitos és nélküli zsírja.Mindkét típust használhatod. Stihl-be 15% a garfit..Kuplung ferrodor nálunk a Stihlbe 5600ft és felteszik neked a régi kuplungra csak kiszereled és be. Új kuplung a 400-ba 14 e ft körül után gyártott nincs 4 ezer. Elolvastam a Husqvarna jó néhány használati utasítását -leírja a bejáratás 20-25 üzemóra ezen idő alatt 3-4 másodpecnél tovább NE üzemeltesse a gépet teljes fordulaton.Azokon a területeken ahol gyenge-alacsony fű, tisztítása történik a gépet maximum 80% fordulaton üzemelje...A legnagyobb faszság az,hogy kb 10. gyökértől kapom meg a videó alatt hogy hülye vagyok a kaszáláshoz-nem azt nézi a buzi ,hogy én szerelői szemmel nézek a gépre tudom mi a jó neki és eszem ágába sincs meghajtani,főleg mert a tulaj kifejezetten meg is kért rá kíméletesen járassam.Sorba tiltom le a komentelőket nincs már energiám elmagyarázni. Csinálja más mutassa be és szét kritizálom 3 másodpercen belül.Ezért lesz az amit amúgy is terveztem csak és kizárólag úgy lehet majd a videókhoz januártól hozzáférni ha valaki elkéri a linket tőlem.
-
PALEDOG
kezdő
válasz
Stihl024 #952 üzenetére
Ismerem a stihl zsírt. Tudom milyen színű. Apám FS400 asába csak azt használ 15 éve. De láttam én már fekete zsírt és nem volt grafitos az sem.
Igen, a Lítium vagy kalcium (mostmár inkább komplex) a sűrítőanyag.
Vannak különböző adalékok. Mint korrózió gátló, nyomásálló, tapadás javitó.
A grafit és a Mos2 szilárd adalék. A tapadásért külön adalék felel.
A hőállóság függ a sűrítő és grafit keveréktől. Javítja a grafit de pl kalcium komplex magasabb hőállóságú grafit nélkül is.Idéznék az egyik prospektusból a grafitos zsirokról:
Ezen kenőanyagokból a nagysebességű mechanizmusok és csomópontok felhasználásának korlátozása is tulajdonítható az alkatrészek gyártásának nagy pontosságával. Ezekben az esetekben a grafitrészecskék megzavarják a kontakt geometriát, ami az alkatrészek gyorsított kopását eredményezi.
Hol van a grafit kenőanyag? Az ilyen kenőanyagok alkalmazási köre hatalmas - mind az iparban, mind a lakossági igényekre használják. Nehézipar, közúti, különleges, olajtermelő, mezőgazdasági gépek karbantartásához sok esetben ezek az anyagok kiváló megoldásnak tűnnek.A hagyományos grafit kenőanyagokat az alacsony sebességű mechanizmusok nagy terhelésű súrlódási csomópontjainak fenntartására használják.Igazából a pisztolyozás lehetséges mellékhatásairól még senki nem mutatott fel semmilyen tényfeltáró bizonyítékot, sem cáfolta meg. Ötletnek nem rossz.
Annál semmi nem károsabb mint ahogy a drága szomszédom kaszál. Derékig erő fűnek áll neki eleve. Leszedett szórásvédővel 3x több kiengedett damillal. Hiába nyelezné. Csak nem pörög fel azba szerencsétlen motor. Kb fele fordulaton szegény gép csak bőg mint a tehén akinek a tőgyére léptek. És ezt minden alkalomra kb 3-4 napig. Reggeltől estig. Próbáltam segíteni, de eredménytelenül.
Milyen Balázsra gondolsz? -
Stihl024
junior tag
Akkor küldök neked egy tubussal-fekete mint a szén
Javits ki ha tévedek-a Litium a hordozó-sűrítő szappan...benne a magas minőségű olajjal ez ken- ezt sűríti be. A tapadást a grafit és a diszulfit adja valamint a hőállóságot
A motort láttad amikor lehúztam a hengert? 20 éve pisztolyoznak a géppel ennyi korom rakódott a kipufogóba-semmi. Első 5 évet ásványi olajjal ment-mert még nem találták fel a szintetikusat.... Én ezt a pisztolyozós dolgot városi legendának tartom senki a világon még nem bizonyította a dolgot. Balázs adott szárnyat ennek a hülyeségnek-de csinálok róla egy videót megkérem a haveromat 6db fűkasza megy napi 8 órában és mindel kénytelenek pisztolyozni.Mind a 6-ot szétszedem jövő ilyenkor és meglátjuk... -
PALEDOG
kezdő
válasz
Stihl024 #947 üzenetére
Egyszer sikerült beszereznem a stihl superlub fs technikai adatlapját. Nem találtam benne az összetevőkben a grafitot. Van benne nagyon nagy mennyiségben egy másik anyag de nem akarok hazudni. Nem emlékszem mi volt az. Kenéstechnikai tanácsadóval egy baráti beszélgetésben került elő a "kaszazsír" téma.
Ott jött fel a grafitos mindenkinek először.
Akkor kaptunk egy felvilágosítást amit végig írni itt erőm sincs. A lényege az volt, hogy magasfordulatú csapagyakhoz tervezett zsírok között nincs grafitos típus. Mivel zárt hajtómű elsősorban EP0 Lítium bázist ajánlott, tapadást javító adalékkal. EP2 grafitosra azt mondta azt csúszó szánakhoz, külső féltengely csuklóban ahol nincs nagysebességű gördülés stb. Belső csuklóban pl ahol már tűgörgők vannak nem ajánlatos pont a sűrűség és grafit miatt. Magam is tudok tucatszám kaszást aki grafitost használ. Nem tudok róla, hogy bárkinek is kellett volna szöghajtást cserélni. Erről jobban talán szervizeseknek van tapasztalatuk. Ettől független az én gépembe MOL Alubia AK 00EP zsírt használok.
https://mol.hu/hu/kenoanyag-es-autoapolas/ipar/kenozsirok/aluminiumkomplex-kenozsirok/mol-alubia-ak-00ep/Bejáratásra teljesen igazat adok, hogy nem nyelezed a gépet. Evidens. Csak a pisztolyozásra lettem volna kíváncsi mindenkitől mert itt elég gorombán néznek rád a "szakik" érte. Persze nem lehet egy gázon végigtolni egy placcot. Aki kaszált már valaha az tudja. Bevallom ezt a kuplung kopást én sem értettem. Ezért is dobtam fel témába. Damilnál azért maradok az egy gáznál mert tényleg jobban fogyaszt és nem kormolódik le a kipufogóm.
Kopepe. De vitatkozzunk is! Erre való egy fórum. Csak ne veszekedjünk! Nagy különbség -
Stihl024
junior tag
Most néztem végig az összes létező szöghajtás zsírt és vagy grafitos-(Stihl,Oregon,Mol,ALCO) vagy diszulfitos Mos2( Oleomac Husqvarna McCulloc ,Mannol) én nem vagyok nagy zsír szakértő de hiszek a nagy gyártóknak és ha egy akkora cég mint az Oregon azt mondja garfitos zsír kell a szöghajtásba-én ezzel nem vitatkoznék. Ha jól veszem ki az összes gyártó a megtapadást és a hő tűrést emeli ki a viz elelnállóság nem játszik szerepet. De nem szeretném ha ezen vitatkoznánk nem sok értelme van. https://kertmotor.hu/product/szoghajtas-zsir-litiumos-alco-120g/01-000001-4781
http://klack.hu/termekek/termek/530183
https://www.szerszamoutlet.hu/index.php?kat=578&id=56535
https://kertmotor.hu/product/szoghajtas-kenozsir-litiumos-125g-oleo-mac/01-000001-4775 -
kopepe
aktív tag
Gondolkodtam azon,hogy megírom a 941-es hsz.-ban,de nem!
Vártam,pont arra,hogy ki mit mond erre.
Facsemeték,szőlőtőkék,kerítés szélénél én is húzkodom a gázt.
Különben már nem lennének facsemeték...
A motor bejáratási téma az más. -
Stihl024
junior tag
Nagyjából jól látod a szitut. Kérdezem én először is mennyire gyakori a kuplungcsere a kaszásoknál..?? 15-20 évente? Be áll a fűkaszás videós a focipálya szerű terepen -ketten- vágják 2,5 órát szakad róluk a víz és a végén megveregetik egymás vállát-nagyot mentünk.. Hát az én feleségem a tescos fűnyíróval az ilyet letolja 1 óra alatt.. Húzza nyélgázon a vakondtúrásos terepen?az árokban? a facsemeték között?kb itt van létjogosultsága a kaszának- de ott nem tudja. Láncfűrésznek sokkal többet csúszkál a kuplungja -azért nem aggódik senki..
. Na ez a kasza ami nálam volt 20 éves facsemeték körül vágja a gazat ott ahol a traktor kihagyja-ennek menyit húzgosták a gázt élete során??
csak azt kapta és még marad egy kis időre a kuplung.........
-
Stihl024
junior tag
Na srácok... a Zsír amit használok-drága és k..va jó. Grafit károsítja a csapágyat?????
Grafit 3x jobban csúszik mint az olaj... Nincs a Stihlnek garfitos zsírja?
Na szóvan a különbség a Grafitos és a sima zsír között,hogy a grafitos a fogaskeréken marad a sima felhigul és befolyik egy sarokba. Gázt miért húzogatom egy fűzőtt blokknál?Mert nem vagyok hülye....Nem akarok ide linkelgetni 2T bibliát de a friss motornál-értsd bele az újat is amit kihozol a boltból ,de a fűzőtt blokkra még hatványosan igaz-MAXIMUM 3-4 MÁSODPERCIG TERHELHETŐ TELJES GÁZON. be kell járatni és mehet a gyepa.Itt jegyzem meg egy eredeti henger 97 ezer egy kuplungszerkezet 13 ezer. után kuplung 4 ezer.Szóval ez a magyarázat a gázhuzogatásra-kaszáláshoz nem értek de a motorokhoz-igen -
kopepe
aktív tag
Ötletnek nem rossz,de egy változó terepviszonyokkal rendelkező
területen próbálj meg végigmenni egy bizonyos gázállással.
Változó növénysűrűségben...Meg is bukott a félgáz teória.
Láttam videókban új gépeket,ahol bizonyos gázállásnál
úgymond fixálhatod a gázkart.Újításnak behozták.
Hogy lesz-e létjogosultsága,az majd kiderül. -
kopepe
aktív tag
Persze,hogy bemásolt szöveggel dolgozok,hisz nem vagyok én gépzsírgyártó!
Őszintén bevallom,hogy a grafit nincs ráírva a flakonra,azt a neten
találtam a DIN szabványok között.Erre a konkrét DIN számra írják.
Laikus vagyok?Az hát!Egy tömegfelhasználó!
Egyik kaszámnak sem állt meg a szöghajtása ettől a zsírtól.
Nem vagyok kémikus,és nem ismerek egyet sem.De a gépek mennek.
És komolyan mondtam,ha tudsz jobbat akkor oszd meg velünk.
Na persze a fogaskerekek élettartamát illető tapasztalatokat is,ha van.
Vitázni nem fogok,nem akarok,beszélgethetünk róla ! -
PALEDOG
kezdő
Nem az ujjamból szoptam. Munkámból kifolyólag több kenéstechnikai előadáson vettem részt és kapcsolatban állunk több ilyen szakmai tanácsadóval is. Van némi fogalmam a kenőanyagokról. Az általad bemásolt szöveg egy laikus számára nagyon megfogó de aki egy kicsit is ért hozzá pl tudja, hogy a vízállóságát egy zsírnak nem a grafit és a molibden adja. Hanem a sűrítője esetünkben a lítium. Az EP az (extrem pressure) szintén nem a vizállóságát hivatott javítani.
Grafit és a Molibden ugyan súrlódás csökkentő extra. De bármely kenőanyag gyártó adatai közt mind kiemeli, hogy lassú fordulatú gördülőelemekhez ajánlják. Az extrém nyomast a fogaknál az EP adalék ellátja. Az 0 vagy 00 konzisztencia a folyékonysági tényező. 0 a legfolyékonyabb, 6 a legkeményebb. Ide a folyékony jó. 2 es ( 1- szinte alig van forgalomban) szükség szerint elmegy de jobban el tudja verni a fordulat ahova kéne.
Majd otthon lefenykepezem az általam használtat. Több weblapon láttam a leírásban a szöghajtászsírnál grafit adalékolást de soha egy dobozon már nem volt megtalálható ez a varázsszó. Én soha egyen nem találtam meg. -
Pillerb
kezdő
Én a beállítottam úgy a félgáz állást, hogy a megfelelő fordulaton tartsa a gépet ha nem kell csontra húzni a nagy gaz miatt. Így nem kell a húzkodni a gázt feleslegesen. Amúgy a Husqvarna kaszáinak bizonyos típusai nagyon nem szeretik a gáz húzgálást, hajlamos szétkopni hamar a karbi tengelye.
-
kopepe
aktív tag
Én ezt használom :
HECHT GREASE GX 100 ML - kenőzsír szöghajtáshoz
Ez áll a leírásban :
Kerti gépekben levő gördülőcsapágyak,siklócsapágyak,és szögletes fogaskerekek zsírzására alkalmazható.
Ellenáll a víz kimosóhatásának,és a magas nyomásnak a speciális EP és MOS2 adaléknak köszönhetően.
Ásványi olaj bázisú, 2-es konzisztencia osztályú, lítium sűrítő szappan bázisú zsír,grafit adalékkal.
Alkalmazási hőmérséklet –30…+120°C .(szóval grafit és MOS2 van benne)
Akkor most hogy állunk? A gyártónak higgyek,vagy neked?Bótba árulják erre a célra.
Ez a DIN 51502: KF 2 K-30 szabvány.Érdekel milyen zsírt ajánlanál!
A fűkaszahasználattal kapcsolatos véleményeddel tökéletesen egyetértek!
Én is lecsesztem az öcsémet,mert ez nem jó a gépnek,nincs pisztolyozás!
Még a végén az Árpi is tanul tőlünk valamit... -
PALEDOG
kezdő
Pöcök lett az FS400. A zsírokkal kapcsolatban amúgy elég rossz tanácsot adtál.
Magasfordulatú csapágyakhoz soha nem használunk sem grafitos sem Mos2 zsírt.
Szöghajtásba EP0 vagy EP00 Lítium bázisú a megfelelő.
Egyetlen egy kertigépmárkás zsírban sincs se Mos2 sem grafit. (Stihlben sincs) Egyszerűen azért mert károsítja a csapágyat.
A filmben bemutatott NLGI2 még jobb lett volna mint a grafitos erre a célra.
Sajnos ez egy nagyon rosszul berögzült tévhit a grafitos zsírról, hogy szöghajtásba való.Más...
Megfigyeltem, az előző kaszás videóban is és most is, hogy játszol a gázzal kaszálás közben.
Engem mindig lebasztak, ha damillal "pisztolyozok".
Úgy tanították, ha damil akkor folyamatos gáz, késnél pisztolyozok. Mert idő előtt kopik a kuplung. Terheli a hajtást és a főtengelyt és csapágyait a folyamatos felpörgetés. Állítólag tisztán tartja a kipufogót és jobb a fogyasztás is.
Kíváncsi vagyok ki , hogy csinálja. Most már vagyunk elegen a fórumon szétszórva az országban. -
Stihl024
junior tag
Nem akarom a kis Szamurájt leölni, igazából a Hq135-öst kéne jól beégetni vele csak ami nálam van az egy elég jó barátomé.... rám írna ez mire volt jó amikor árulom a gépet.....Van rá egy jelentkező de nagyon sötét a fickó.Videó alatt irkál ,kellene neki a gép de nem találja az email címemet.... Ennek tuti nem postázom jöjjön el és kp... ha jön a gépért akkor elötte lealázom a 142-essel és ha elvitte akkor felteszem a videót..
Nem lesz erről a portolásról videó mert eleve 142-esről már nem is akartam.Televoltak a járatok retekkel és megszaladt a turbómaró...nagyon enyhén igazítottam rajta de rohadt jó lett. Megy úgy mint a 340-es és nyomatékra húztam nem fordulatra ,szerintem nagyon leölné a kis Szamurájt -
Stihl024
junior tag
Kicsit lekonyult..na ...Egyébként azt hiszik sokan ha ritkábban reszelnek spórolnak a lánccal.Pedig ha használat után-vagy előtt egyet-kettőt rátolsz a lánc végéig könnyedén reszelsz és 13-15x megélezhetsz egy láncot mire elkopik.Egy ilyen lánc akkor lesz jó ha jó a felét letolod neki hátrébb mint a lekonyulás különben nem visz rendesen.Ilyeneket én azonnal beviszem éleztetni -vagy beküldöm az asszonnyal-mert 1 reszelő 1100ft a Stihlbe és rá is megy mire ezt kihozod az élezés meg 600 ft .Tuti nem lesz olyan mintha kézzel éleznéd ,de nem is idegel ki a lánc élezés közben...
-
Stihl024
junior tag
válasz
Flórika91 #927 üzenetére
Csak Hecht forog a piacon a többi kikopott. 40-50 között adják ,új ára 100 felett. Nem merek hozni mert ki tudja el tudom -e adni..
Jó az a Flórika. Nem azért mert tőlem vetted-én se vettem volna meg anno ha nem látok benne fantáziát. Azt nem tudtam,hogy Mogatec hengeres -McCulloch -nak is az gyárt és az összes Husqvarnának amin nincs rajta a Husqvarna vagy a Mahle felirat!! Pl:Hq-142-137, 135 Mark1 ,435,,,stb.... 445-től kezdődik a Husqvarna hengeres és a 340-től a Mahle az alatt 90% Mogatec. -
Flórika91
újonc
válasz
Stihl024 #920 üzenetére
Igen, Én vagyok! 🙂 Bocsi, hogy nem mutatkoztam be! 😉🙂 Flórika nagyon szeretni való masina, bárki bármit mondhat, nekem akkor is a szívem csücske a kis “szaros”. Egyébként kisebb ács munkákat csinálok vele, nekem megfelelő! 🙂 Igen, terveim között van egy 60 cm3-es Komatsu klón! Miről lenne szó?
-
Bogyó bá'
nagyúr
Neki undorodtam, körül ástam kb. 70-80 cm átmérővel 30 centi mélyen, kikapargattam a föld nagyját a gyökerek közül, és a láncfűrésszel "faragtam ki" a tönköt. Szerintem most mehetek másik láncot venni....
Megnyúlt (azt utánhúztam), meg nem is vág úgy, mint egy órával ezelőtt.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Életemben először láncfűrészeltem! (Daewoo kis vellanyossal).
És még élek!
Kb. 13-14 cm törzsátmérőjű, mintegy 5 méter magas akácfámat tüntettem el a kertből (és aprítottam fel), már csak a gyökér kiásása maradt hátra, de egyelőre még hiányzik belőlem a meggyőződés...
-
Flórika91
újonc
Nálunk Szigetváron a Husqvarnában 6000 ft. körül van az X-Cut lánc. Mikor kapott új láncosztást a kis Flórika, akkor X-Cut lapot + láncot vettem neki! Közel annyiba került mint a gép, de meg érdemli a kis “szaros”, szeretem nagyon! 🙂 Úgy voltam az Alis lánccal, hogy ennyi pénzért megéri, majd kiderül mit tud, akik ezt vették azt mondták nem rossz, hát majd puding próbája az evés! 🙂 Van igazság abban amit mondasz, mert én is a Hyundai dekopírfűrészemhez Bosch + Makita lapokat vettem, ezerszer jobban lehet vele dolgozni, mint a gyárija… 🙂
-
PALEDOG
kezdő
válasz
Flórika91 #918 üzenetére
Huskvarna szakkereskedésben 3700ft ért vettem az x-cut láncot a szamurájra. Nekem jobban bejön mint előtte az Oregon 3200ft. Érzésre az is jó lánc. De a husi éltartóbb és kevésbé nyúlik. Nem napi szinten használok láncfűrészt. Nem vágja haza a költségvetést az árkülönbség. Ha maga a gép bírja én más szerszamhoz is, ami esetleg nem prémium termék. Az effektíve dolgozó szerszámát mindig lecserélem egy minőségire. Például Parkside rókafűrlészhez vettem Bosch lapokat. Megtáltosodott. Nem számottevően drágább és a fémfűrészlapja sokkal jobban vág. Nem mellesleg vagy 3x tovább is bírja.
-
Stihl024
junior tag
válasz
Flórika91 #905 üzenetére
Milyen géphez vetted? Akkor próbálnám ki ha Magyar webshop-ban vetted. Szomorúan látom,már az olcsó láncok se olcsók.Greenpower árát rendesen felverték. Ami nálam van 2500ft ért vettem de a Ratiopatrs-láncot is.Most 4500 ft. .Greenpower jó lánc.Ratio-csak az 1.5 vastag a jó-jobb. 1.3 hulladék
-
Stihl024
junior tag
Srácok..az van a Hq 135-ös nem tudtam eladni de az Oleora-és a Komatsura megjött a vevő... nincs mit tenni megkapjátok helyette a Joni-t és a Hq-t kinek melyik kell?
-
Stihl024
junior tag
Szia! Nálunk a cégnél Dewalt van, olyan nehéz mint egy benzines de gyárilag adnak hozzá aksit és 40-es vezetőt.Nem túlzás neki elbírja de lassú. Van egy öreg az kb 5 éves és egy új .Aksi addíg bírja még rendszeresen használod .Ha 3-4 hónapra félre teszed-kuka.Az a makita ehhez képest mint egy gyerekjáték.Mi ezzel 20 cm átmérőjű fákat nyesegetünk,viszi rendesen. De nem adnám oda érte a Kínai fűrészemet se-nekem kell a füst....
https://lancfuresz.arukereso.hu/dewalt/dcm575n-xj-solo-p359871501/#termek-leiras
-
Galahed
senior tag
Sziasztok, tudnátok javasolni ház kőrüli (kerti) munkákra egy kisebb láncfűrészt?
Amire kell:
Kisebb ágak, bokrok vágása lenne a feladata.
Tüzifát nem kell vágnia.Amit szeretnék:
- elektromos(van 50m -es hosszabbítóm) de jobb lenne akkus, a penge ne legyen 30cm-nél hosszabb.
- Ha lehet ne "műanyag" fogaskerekek legyenek benne...kb 80ezer Ft ig nézelődöm.
Van MAKITA az emagon akciósan , de azt hiszem a 11cm hossz az kevés lenne...Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
kopepe
aktív tag
Azzal a gyatra gyári vágószettel is büszke vagyok a kis digóra!
Mindenki figyel mindenkit!Volt egy ilyen sanda gyanúm!
A fűrész mánia ugrott a kommentekre mint gyöngytyúk a takonyra !
Persze nem baj,elolvassuk azt is!(Nem bántom őket!)
A félgázas melegindítást majd kipróbálom...
A jobb karom jelenleg offline..
Vigyázzatok a kertipartikkal !
Lépcsőn leérve pofáraesés,mind a 100 kilóm a jobb csuklómon landolt.
Ja és a pálinkával is vigyázzatok!!! (vót...nem kevés) -
Pillerb
kezdő
válasz
Stihl024 #897 üzenetére
Az a stihl a videóban a sajátod? Vagy kaptad a teszt erejéig kölcsön? Annál a gépnél valami nem klappol szerintem. Egyszer a legjobb időt futja alapból, utána pedig alig ér át a vastagabb rönkön miközben majdnem belehal.
Érdekes volt hallani, hogy a komatsutól lett az xtorq. Úgy nézem maguktól még egy ötletük sem nagyon származott. Ha jól megnézed akkor mindig csak futnak valaki után. Itt most nem a vágásteljesítményről van szó, hanem a műszaki megoldásokról. Az egészben az a legcsúnyább, hogy kénytelenek már a saját oldalukon bizonygatni más gépeket becsmérelve, hogy mekkora királyok. Ez az alja szerintem egy üzletpolitikának…..Ha körbenéz az ember a piacon akkor jól látni, hogy az oleo szépen tartja magát. A gs 650 gépük pl. egy profi jó fűrész. Évek óta nyúzás alatt van a cégnél. Egy kicsit nehéz, de jó vele dolgozni, nyomatékos ügyes gép.
-
PALEDOG
kezdő
válasz
Stihl024 #899 üzenetére
Basszus. Hajnalban indultam Kecskemétre repülőnapra. Már akkor kaptam az értesítőt, hogy fenn a videó. Most tudtam megnézni, hogy hazaértem. Nem tudtam addig aludni. Pedig hulla vagyok.
Meglepett! Nem kicsit!
Ahogy az oleo is!
Köszönöm az őszinte véleményed.
Bármilyen eredményt elfogadtam volna. Akkor is az én kölköm.
Annyit hozzátennék, a komatsu soha nem használt tudtommal Mahle hengert. A husi is Kínában gyártatta ehhez a hengerszettet amit vettem. De amíg ilyen áron hozzá lehet jutni (18 ba még az összes tömítés és a posta is benne volt) addig nem zavar ha így teljesít.
Örülök, hogy tetszett a masina. -
Flórika91
újonc
Sziasztok! Üdv. Mindenkinek!
Lehet ez a lánc kérdés is lerágott csont, mindig van valami új! 🙂 Ismeritek a Bolin márkát? Aliexpress termék. Elvileg eredeti kínai! 🙂 A vásárlói értékelések alapján jó minőségű termék. Nekem nagyon hajaz a STIHL láncra. 325. 1.3-mas. Fogai nagyobbak mint a Husky gyorslánca. Tesztelve még nem volt, kiváncsi vagyok mit tud! 🙂
-
lemmy71
őstag
Vajon Clark Griswold milyen gépet használt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- BESZÁMÍTÁS! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- LG OLED Televíziók: ÁPRILIS MADNESS -30%
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest