Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- Milyen videókártyát?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Nyomtató topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Unigine Superposition Benchmark
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stihl024
junior tag
Videóban megfogod látni ,hogy néznek ki ezek a gépek amikor megérkeznek.. Rönktámaszokat párban vettem ,ne izélj már....Lesz videó -sima szerelős és összemérős.De a fő vonal-eredeti és a különböző után hengerek- erőviszonyok.Legenda és a valóság ismét nem egy cipőben jár!
Nem volna kedved a Gsh 400-ast benevezni egy laza Vs-re
Ellenfél bőven lenne! Csak negatív vélemények vannak róla -meg kéne cáfolni.....[ Szerkesztve ]
-
PALEDOG
kezdő
Ultrahangos tisztításra van lehetőségem ingyen. Ha elküldöd beáztattatom egy alkalomra. Csak a posta díja van.
-
Stihl024
junior tag
Hát nem nem 43% találat kiestél... a nyeremény a Jonsi lett volna de buktad....
372xp karbi párhuzamos csavarozású az X-torq meg átlós és van benne hely a levegő-benzinlevegő megosztó fülnek.Ha kivágom a fület fel tudom rakni (ez egy létező tuning az x-torq gépnél ilyenkor orrán száján benzin-levegő keveréket kap +1000 rpm) de ferdén állna a karbi és a gázbovdent nem lehetne beakasztani.Kis 340-nél ugyan ez volt a szitu az után gyártott membránszettel ugyan ezt produkálta ezért szívatott mert új szettel is rossz maradt-először nem is jót küldött a kertmotor 372-eshez 340-345 csomagolásban ,vettem máshonnan beraktam és megy rendesen.X-torq Kínai szett 6600 ft!! Karbival együtt 8600...szal rendeltem után karbit ha azzal megy átrakok belőle mindent a Walbro-ba ,ha úgy nem megy akkor tömbön belűli dugulás amit elvileg ultrahangos tisztítóval ki lehet pucolni de megoszlanak a vélemények. Sajnos az is 8000+posta....[ Szerkesztve ]
-
PALEDOG
kezdő
Mac nek olajszivattyú baja van.
Joni indul de nagyon gyenge a szikra.
Soloknak elvileg karbi baja van. A kis 630-ashoz van hátsó markolat átalakító szett is.
Elvileg a Mac javításáért a többi marad nálam ajándékba. És ez a jéghegy csúcsa amit előkapott. Fűrész halom van a garázsba. Ősszel lesz ideje akkor mehetek mazsolázni mert annyi cucca van ami neki már több mint elég. Cserébe segítek eladni neki pár alkatrészt ,ami már biztos nem kell. 404 es csillagkerekek, lapok, bontatlan karbik sok sok sok minden ,már maga sem tudja.372-re az xp karbit egy próba erejéig nem lett feltenni? Csak, hogy kizárhasd a karbi hibát. Sajnos nem volt kezemben egyik sem. Nem tudom a különbséget rajtuk.
-
Stihl024
junior tag
Ezek közül melyik indul? Figy ...télen elküldöm a 372-Xtorq gépet az kitölti az összes idődet.....nekem elfogyott a tudomány a türelmem is lassan meg a pénzem is ,csak akkor megy rendesen ha 4000-rpm az alapjárat de ugye akkor viszi a láncot. Agersszív azonnal reagál 13800 rpm atom erő eszméletlen szép hang és ha visszateszem 3000 rpm re gáz adásra horkol .2.-3. gázfröccs után beáll rendesen és mint az őrült ki letépte láncát megindul......Ilyet még nem ba...rkácsoltam...
-
Stihl024
junior tag
-
Stihl024
junior tag
Vegyél egy ilyet -vagy hasonlót ,első fűkaszának ez is megteszi,ehhez pont azokat adják amire te vágysz
https://www.emag.hu/hyundai-hyd-415b-4-benzinmotoros-fukasza-szett-4-az-1-ben-415a-4/pd/D58PTVBBM/?X-Search-Id=0ae42f0213e479cbdf85&X-Product-Id=36260473&X-Search-Page=1&X-Search-Position=9&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view
[ Szerkesztve ]
-
Stihl024
junior tag
Előbb meg kéne venni a kaszát. Ugye múltkor azon agyaltál melyiket vegyed meg.-Mindre lehet szerelni magassági ágvágót ( te szavad szerint láncfűrészt) még olcsó gagyit is.Két adat amire oda kell figyelj-1 milyen vastag a szár -pl26-28 stb...
2-hány bordás a tengely pl-9,-7 stb...
Ha ezeket tudod máris találsz hozzá megfelelőt .De múltkor amiket leírtál ahhoz elég egy jó körfűrész tárcsa .
Oleo mac-ra nekem van 10% kedvezményem ha tuti komoly vevő lennél ledumálnám neked ezt az egészet mert 100% pontos választ a forgalmazó tud neked adni ,nem is értem ha komoly a vásárlási szándékod miért nem a forgalmazót nyúzod ezekkel a dolgokkal????[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
-
PALEDOG
kezdő
Sajnos valamiért eddig csak az első 7 oldalt töltötte be. Most megnéztem a linket szgépről. Valóban 32 a tubus de az adapter csak 28 ig jó. Sajnos egy szűkítő toldással ami csak egy cső hiába rakod fel ami csak egy cső. A hajtást attól még nem adja át. Ahhoz a szűkítőbe kell egy tengely ami illeszkedik a bordástengelyre a másik oldalon pedig a hüvelybe. Azt max egyedi gyártás an gepmuhely csinálná. De szerintem olyan áron ami nem nagyon érné meg. Szerintem.
-
gyulank
addikt
61. oldal. Ha megfelelő lenne valamelyik, akkor pötty lenne a táblázatban, és biztos nem fogják azt mondani, hogy így gányoljál... Azt mondanák, hogy vegyek olyat ami pöttyös. És mivel a képeken az adapterbe megy a cső, abba nyilván nem mehet vastagabb cső, szóval kell hozzá egy vékonyabb cső, és azt kell rögzíteni a gépre. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
PALEDOG
kezdő
Egy prospektust linkeltél. De felkerestem most az oleomac Magyarország oldalát. Termékek között megtalalod az adaptereket a EP120 lesz a neked megfelelő szerintem. Feltételezem az 550 a vastagabb tubussal van szerelve. Ahogy nézem, mert még a használati útmutatója is letölthető. Egyszerűen a szoghajtást leszereled és a szárra felteszed az adaptert. De szerintem ha írsz nekik egy emailt biztosan megmondják, hogy melyik lenne neked a megfelelő. Ahelyett, hogy itt találgatunk.
-
gyulank
addikt
De én csakis láncfűrész adapterről, vagyis ágvágóról beszéltem. Azt rá lehet tenni, vagy nem? Ott van most már a táblázat is, meg le is írtam, hogy mi van benne. Akkor megmondod, hogy ezt rá lehet-e tenni, és, hogy hogy?
-
PALEDOG
kezdő
-
gyulank
addikt
De mivel én még nem láttam, és nem találtam se képet se videót róla, csak sejtéseim vannak, ezért kérdezek olyat, ami másnak talán egyértelmű. Viszont én már utánajártam annak amit kérdeztem, mielőtt kérdeztem, azért úgy kérdeztem, hogy rá lehet-e tenni valahogy, mert nincs legalábbis márkán belül arra való. De ebből azt is tudom, hogy ti nem néztétek meg. De mint mondtam, itt sem a márka a lényeg, hanem hogy jó legyen és olcsó. De még az itteni kérdés előtt máshol is kérdeztem, ott még be is linkeltem egy újságot. Megkeresem. Na, megvan, ezt írtam valakinek, de nem kaptam rá visszaválaszt, ezért most is ott tartok, hogy talán jól gondolom, de nem biztos. Jó, eddig nem tudtam mi az M10 külső, de úgy gondolom, hogy az a belső forgó menete, amit kérdeztem. Ebben a táblázatban https://www.myoleo-mac.com/media/filer_public/b8/10/b8101f59-4bab-4c25-995c-a58765e09b2d/om_catalogue_2020_hu_low.pdf pedig ez a része megegyezik mondjuk a BC400-al, amire lehet rakni, szóval szinte biztos, hogy csak a csőátmérő a különbség, vagyis elvileg működnie kell.
[ Szerkesztve ]
-
PALEDOG
kezdő
Csak kikapisgáljuk mit szeretnél szerintem.
Szóval kinézted a gépet. Ahhoz való damilfejet és késeket keresel. (Mert szerintem mindenki arra gondolt, hogy benzin motorra valamit rá szeretnél aplikálni, hogy kasza legyen belőle. Mert adapternek azt hívjuk amivel funkciójában át tudod alakítani az adott gépet. Pl fűkaszára magassági ágvágó adapter, hogy ne kelljen azt is venni. )Általában mikor gépet veszel a dobozban lesz égy damilfej és egy penge is. Az téged 99% kiszolgál. Ha esetleg egyéb kiegészítőre lenne szükséged azt a gépkönyvben a gyártó képekkel cikkszámmal jelöli. Esetenként azt is jelöli mit nem használhatsz az adott típushoz. Ezt sokszor a száron piktogram is jelöli. Ezügyben a forgalmazóval tudod felvenni a kapcsolatot. Senki nem egy élő lexikon, hogy tudjuk melyik típust mivel engedik. Ha mégis eltérnél a gyártói ajanlástól mert neked akkor is kell pl mulcskés vagy fűrészlap. Akkor bemész pl egy mezőgazdasági boltba. Jó esetben több féle fog lógni a falon. Azt hogy fel tudod e szerelni a közepén lévő lyukátmérő határozza meg. Általában 2 méret van. Ha a tiéd egyikbe se passzol akkor egy esztergályos méretre igazítja , hogy fel tudd szerelni.
[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
A 738-ban pedig írtam, hogy Oleo BC550-re gondoltam. Mivel nincs adapterem se, nem írtam, hogy melyik adaptert, mert ha lenne, olyan lenne, amelyiket lehet vele használni. Mivel nem tudom, hogy melyiket lehet, meg nincs is, nem választok ki véletlenszerűen egyet, hogy azt rá lehet-e tenni, mert lehet, hogy azt nem, de másikat, amelyiket nem kérdezem, azt meg igen.
-
PALEDOG
kezdő
Akkor légy kedves konkrétan leírni mit mihez szeretnél párosítani, mert az előző kommentjeidben ezt nem tetted meg. Nem vagyunk gondolatolvasók.
-
-
PALEDOG
kezdő
válasz Stihl024 #769 üzenetére
Hát én eddig még ilyen lapot nem láttam. Lehet én láttam keveset.
Eddig kétszer jártam hasonló tünetekkel.
1. Membrán látszólag jó volt de mégis az volt a ludas.
2. Tűszelep nyitás hiába gyári értéken volt. Nem volt vele jó. Lejjebb vittem 0,3BAR-ral és megtáltosodott.
Ja nem! 3. Az impulzus furat volt eldugulva részlegesen, nem a karbiban. Azóta azt is ellenőrzöm mindig ha ilyen van.[ Szerkesztve ]
-
Stihl024
junior tag
Ez nem kuri-izé hanem láncvezető...
Srácok az X-torq 72 ma elindult de horkol.... Motorikusan most rendben van-de nincs nyomás a tankban nem jön fel a benzin.....Karbit 4x szét össze tisztítás ezerrel de hatástalan. Membránok jónak tűnnek tűszelep oké ,de nem megy le az impulzus.Holnap berakom egy doboz nitróba ha az nem pucolja ki akkor kuka.....Olcsó fűrész lassan drágább lesz mint egy új....
Amúgy eladó lesz a kis Joni-természetesen horror áron...[ Szerkesztve ]
-
Stihl024
junior tag
Na ma kézbe is fogtam a kis Joni-t. Atom kompresszió,dugattyún a vízszintes megmunkálások totál látszanak-semmi kopás,karbit kipucoltam összeraktam-első húzásra kiszedte a kezemből a berántót (nincs decoszelep) másodikra indult pörög -jó vétel volt! Lánc kell rá ,eredeti vezetője festék kopott de nagyon acélos Sandvic ...
Más -38cc Kínai géphez ha tud valaki olcsó burkolatokat szóljon!!
megint más- -Hecht 58 csak más színű -
PALEDOG
kezdő
Bejáratáson már tuti rég túl van. De külsőre patika állapot.
[ Szerkesztve ]
-
-
Stihl024
junior tag
Nagyobb a kipu mint a henger. Most a 142-esnél közel álltam hozzá ,hogy a földhöz verem.Szétszedem megpucolom alkatrészt rendelek és amikor raknám össze akkor jövök rá a cigó átb@szott és 137-es a motorja... kis híján a földhöz vertem.Erőben a 137 és a 142 között brutális különbség van.Az egyikkel lehet tűzifát vágni a másikkal meg lehet szenvedni...jól a nyakamon marad így.....vagy átverek vele valakit...de nekem nem kell az tuti.Még ha 142-es lenne akkor sem.
-
PALEDOG
kezdő
válasz Stihl024 #750 üzenetére
Ha veszek Isten bizony szétdöntheted videós keretek között is atomjaira. Szerintem ez a henger kívülről többet sejtet ami.
https://youtu.be/VLwMNkk7QYg
De az a Tom Cat kipufogó. Vennék külön dísznek is a polcra.
Szerintem katalizátoros. De ugye mindent is szét lehet vágni. -
Butcher82
senior tag
-
Stihl024
junior tag
Én azt mondom vegyél egyet és szétkapjuk-kit érdekel a garancia reszelünk rajta egy kicsit meg áthúzgáljuk a csavarokat.... elméletileg ezek az újak már nem katalizátorosak hanem a 2mix koppintottak vagy mindkettő???
Megjött a géped ellenfele... 2 hét múlva szétkapom átnézem-és kész lesz arra,hogy megsemmisítő vereséget mérjen a kis szamuráj-ra!!!!![ Szerkesztve ]
-
PALEDOG
kezdő
Tény és való, hogy a Solo gépei régen nem képviselték rossz minőséget. Én magam szemeztem az új Solo by al-ko 6656 fűrésszel is. Nagyon tetszik az új dizájn. Minőségre sem lehetne panasz a bele rakott komponensek walbro karbi, oregon vezető, belső kuplung, HD szűrő stb. Látszólag van törekvés a jóra. Az ezért kért 100 körüli ár is vonzó. Beszéltem forgalmazóval. Teljesen pozitív lett a benyomásom. De beszéltem tulajokkal és megbillentették a mérleget. Hiába a HD szűrő mégis porosodik a szívótorok. Katalizátor miatt szinte izzik a fűrész. Ráadásul olyan illesztési minőségről számoltak be és nem a burkolatokra gondolok, hanem a forgattyúsházra ami egy piacos fűrésznek is szégyenére vállna. Ezek tükrében az ár már nem is lett olyan vonzó. Ugye a Dacia is jó autó volt miután újból össze rakták. De jelenleg ebben az árkategóriában azért van versenyző kevesebb panasszal. Pedig mocskosul tetszik a formája.
-
Stihl024
junior tag
Egy picit azért kiigazítalak-Solo nálunk nem siker történet,Amerikában brutálisan tör felfelé ,és a Dolmar új fejlesztéseit is az ALCO-Dolmar közösen finanszírozta úgyhogy az új 2mix motorral gyártott rendszereik elsőre a SOLO-ban jelennek meg és csak később a Dolmarban-a fagyi visszanyalt!!Az új 50-55-61 ccm gépeik nagyon jók és árban verhetetlenek.Jönek az új kaszák is -lesz ennek még keletje nálunk is .A Makita a Dolmar részéről egy vakvágány volt ami minden áron a fos 4T motorokat erőltette-bukott is a mutatvány.2T motorokat a Makita már a fénykorában sem kívánta fejleszteni,ezért van az,hogy a 60-70-80ccm ugyan abba a blokba került és 60ccm-felett szét is szedi a csapágyfészkeket -pedig vissza vannak fogva rendesen a nagyobb gépek (SOLO -Makita a portolás legjobb alanyai az alul méretezett portok miatt) de így is mennek mint a bolond.
-
PALEDOG
kezdő
Alapvetően azoknak a márkáknak hihetsz az adatlapon leírtakban, amelyik cég mögött saját tulajdonú gyár van.
Tehát a Brand mögött fejlesztés és gyártás is folyik cégen belül. Az összeszerelés lehet kínai, hiszen már majd mindenki gyártat kínában. Csak az nem mindegy, hogy kínában az adott márkának van gyára, vagy egy nevetlen kínai kisüzem, silány valamiről lekoppíntott gépét vásárolja meg egy forgalmazó cég 1000 szám és esetleg a saját márkanevét felmatricázza (arra ugye a marketing nevében minden hazugságot rányomtatnak).Vezető márkák:
STIHL
HUSQVARNAJelentős, a két nagyhal által kimart torta maradékán osztozó márkák.
EFCO/OLEO-MAC, EMAK csoport tagja. Fejlesztés és gyártás is olaszországban történik. Emelett kínában is van összeszerelő üzeme.
MAKITA már nem nagyon rúg labdába. DOLMAR-al közös műszaki alapú gépeket gyártott. De már kiszállt a robbanó motoros kertigép bizniszből.
SOLO, jelenleg az AL-KO birtokolja levetett DOLMAR/MAKITA liszenszekből operálnak. Ahogy tudom nem nagy siker eddig a minőség terén.
HITACHI/HIKOKI tisztességes minőség Japán márka. A drága és strapabíró cuccait a nálunk kevésbé ismert amúgy minőségi termékeikről elhíresült TANAKA termékpalettája. Az olcsósított lakossági kisgépei kínában készülnek.
STIGA, Svéd eredetű márka. Hazájában és a nyugati országokban régóta közkedvelt a minőségi kertigépei de elsősorban a professzionális fűnyírói és fűnyíró traktorai és komunális kisgépeivel vívták ki az elismerést. Amióta a tulajdonába került az olasz GGP azóta eléggé kiszélesedett a termékpaletta. GGP-hez tartozik pl az ALPINA a CASTELGARDEN stb. Fejlesztenek is de rengeteg liszensz termékük is van amiket nevesebb gyártóktól vettek át, többnyire japánból.
ECHO, Japán márka. Minőségi és tartós termékpalettával.
HONDA, Japán márka. Minőségi és tartós termékpalettával. Négyüteműek a fűkaszák is.
MCCULLOCH
PARTNER, a Husqvarna csoport tagja. MAC jobb minőségben parner az épp elfogadható minőségi szegmensben. Kínosan ügyelve, hogy semmiben ne múlja felül az anyamárka termékeit.Persze még akad márka bőven, de a főbb márkákat ami hirtelen eszembe jutott felsoroltam.
AMI NAGYON FONTOS! EDDIG MINDEGYIK FELSOROLT MÁRKÁNAK VAN SAJÁT GYÁRA KÍNÁBAN!!!!
DE OTT VAN PL A NYILTAN EHTE KÍNAI KASEI.
Ezek mellett még meg vannak az úgynevezett forgalmazó márkanevek. Ezek közül kettő fajtát lehet megkülönböztetni.
pl: STRAUS / FUXTEC / HECHT / GÜDE / RIWALL / EINHELL
Ezek a körülbelül mindent is kategória.
Fejlesztés annyiban merül ki, hogy megmondják a kínainak, hogy hány tízezer darabot, milyen színösszeállításban, milyen markolat érdességgel matricázással stb kötnek serződést. Esetleg kérnek mellé némi minőségellenőrzést ami jelent kb egy dolgozót aki külső szemle után egy QC pecsétet rányom egy gyártási lapra esetleg a gépre.Most direkt nem tértem ki a nagáruházas OBI/Praktiker LIDL stb vonalra. Arra van elég fórum. Utána nézhetsz.
De ezeknél a gépeknél kb azt is írják rá amit kb tudnak, Azt hogy meddig az egy más kérdés.
Aztán létezik a legalja.
DEMON / KRAFTECH / FLINKE stb ami ugyan az mint az előtte felsoroltak csak az adatlapon össze vissza van hazudva minden. Köbcenti, lóerő decibel stb. az eladhatóság jegyében. Megjegyzem azért a DEMON-ra nem sokan panaszkodnak. Állítólag elég jól bírják.A mindenféle: veddmegmost.com bombaakcio.hu stb stb oldalak felejtősek. Sokszor még azt sem kapod meg a dobozban amit képen hírdetnek.
Mindenképp üzletből vennék. az első két felsorolásból.
Ha megtapogattál egy modelt, rengeteg videó és fórumos vélemény alapján tájékozódhatsz.
Az első két csoport gépeinek az ára nagyjából tükrözi a komolyságát is. Nagy különbségek nincsenek. Max az lesz a döntő, hogy kényelmesebb a heveder. Jobban tetszik a markolat, vagy kapható a lakóhelyedhez közel. Ennél részletesebb tájékoztatót nem kívánok írni egy láncfűrészes topikban.
Ezek alapján neki tudsz vágni a keresésnek.
A többi pénztárca és józan ész kérdése.
-
gyulank
addikt
válasz Stihl024 #742 üzenetére
Erre vonatkozott az utolsó mondat. Hogy ha hazugságokat írhatnak az adatlapra, akkor mit érnek az adatok? Ennyi erővel a kínai is adhatná 200e-ért, és akkor megvennénk, mert a drága biztos jó. Egyébként jelenleg a Kaseit tudnám, de nem hiszem, hogy jó ötlet lenne, mert csak egyet veszek, az meg jó legyen.
-
Stihl024
junior tag
Azt azért te se hiszed el,hogy a Stihl és a Husqvarna csúcsmodelljei 3.5 Le teljesítmény körüliek (Íbőven 300 ezer feletti áron),a Kínai szutyok meg 5.2???? Kasei-is Kínai meg a Stiga,-Hecht -csak van valamennyi minőség is.30-e ft ért olyan kaszát kapsz amivel otthon a ház előtti árkot rendben tudod tartani ,ha befogod nagyobb feladatra rájössz mennyire fárasztó a fogantyúja és szétrázza a kezedet. A súly fűkaszánál kevésbé játszik szerepet -jobb esetben kapsz hozzá valami vállhevedert,még a sima szimpla se kényelmetlen.Ami munkát te leírtál ezeket a 30 ezres fűkasza pótlókat felejtsd el. 100 körül de inkább 150 körül keresgélj.De ha kitudod fizetni azt az Oleo gépet ,az tuti meg fog felelni.
-
gyulank
addikt
válasz Stihl024 #740 üzenetére
De nincs. Amit írtál az a leírás alapján jobb mint a BC400, ami 100k-val drágább. Viszont a márka leírás nekem kínainak tűnt, és amúgy kb. ugyanilyen oldala van a black-nek, vagy a geko-nak. Azt hiszem a black volt. Ugyanúgy leírta, hogy minőségi indiai gyár, mint ez a shingshuakármiről. És ezek már 30e-ért 5,2LE, és 4,6kg az egyik, 10 a másik. Én nem egy alkalomra akarom, hanem akár amellett, hogy nálam is van mit vágni, lehet másokhoz is mennék vele. Szóval olyan kell ami bírja, és sokáig, és ha baja van, akkor is lehet javítani, és nem olyan drágán. De így, hogy itt van pl. ez az első példa, amiben még a súlyt is figyelembe lehet venni, hogy nem szakadok meg, és olcsó is, hogy lehet válogatni, ha nem jelent semmit amit ráírnak, max. a súlya igaz, meg az ára?
-
Stihl024
junior tag
Azzal a géppel +egy minőségi fűrészlappal 10cm átmérőjű kisebb fákat is kivághatsz,haver egy Kasei 3GC630 gépet vett hasonló egyszeri feladatra ,simán vitte melót elvégezte .Nagyon dicsérik azt az Oleo mac kaszát ,ha van rá pénzed szerintem nem jársz rosszul vele. Gyengébb kasza ugyan azt produkálja mint egy gyenge fűrész-nekinyomod és fullad ,Kínai kaszára már csak eggyel nagyobb damilfejet raksz-megérzi.Komoly feladatra komoly gép való.
-
gyulank
addikt
válasz Stihl024 #737 üzenetére
Hát csak így elméleti szinten, ha nyernék a lottón, Oleo BC550-re gondoltam. De közben felmerült bennem az a kérdés is, hogy miben nyilvánul meg a plusz teljesítmény, mert nem könnyű gép. Mindenesetre a célom pont az vele, amit nem visz a kasza, boglárkacserje, csipke, szeder, kökény, som, zöld juhar, csalán, akác, meg ilyenek. Szóval mit tud az erősebb amit a gyengébb nem? Gondolom a gyengébb se fullad le, meg nem áll meg a kése, vagy ami rajta van. Az a kérdés, hogy mitől fáradok ki jobban, és van-e haszna? Nyilván a legjobb, ha legkevésbé fáradok ki, és leghamarabb végzek.
-
Stihl024
junior tag
Bringa csomagtartójára gumipókkal bármilyen adaptert rögzíthetsz ..... Olyan konkrétumot nem tudnál véletlen írni pl: Stihl Ms 180 ra való fúró adaptert hogy tudom rögzíteni a Husqvarna 345 re? Na ez egy konkrét kérdés amire azonnal lehet normális választ adni-nem lehet mert a kuplung harang méret számít.Vagy pl Stihl 360 kérgező adaptert lehet e Kínai gépre tenni?-lehet, feltéve ha betétes a csillagkerék+ tőcsavar méret növelő betéttel.
De olyan kérdésre ,hogy valaminek a valamijét lehet e valamivel.rögzíteni.. ugrás az első válaszra....[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
Vannak olyan megoldások amivel rögzíteni lehet nem rá való láncfűrész adaptert valamire?
-
PALEDOG
kezdő
Én mindenhol, csak így szettben találom. Ezen a szamon: 5788622-01
-
kopepe
aktív tag
Szerintetek hol találok Husqvarna 236 gázbillentyű visszahúzó rugót?
Szomszéd gépében sikeresen megadta magát.
A neten csak berátóköröm visszahúzó rugót találok.Vagy 100 oldalt átbogarásztam -
gyulank
addikt
-
PALEDOG
kezdő
Mindenki olyat keres. Csak akkor nem romlik el soha ha nem bontod ki a dobozból. Viccet félre téve. Nem véletlenül kérdeztem amit kérdeztem. De hogy el induljunk valahol. 4000nm 2 hetenkénti használatra min 2,2-2,3 lovas gépet vagy a fölöttit ajánlanék. 100e alatt nem is néznék. De inkább felette. Nekem pl egy Stiga 653kd van 3500 rendszeres és 3000nm éves 3-4 alkalomra. De emellett voltam vele erdőben közelítőutakat tisztítani dikics és mulcskéssel is. 6cm átmérőjű akácot még ki lehet vele csípni. 3 éves és egy damilfejet vettem rá eddig. 3 as damillal használom mert a vekonyabbakat szakította. Térdig erő fűben még damil, a felett késre váltok. Nem azért mert nem bírná, hanem mert a damil beleolvad a fejbe ha magas fűben kaszálok. Nem mellesleg olyan rezgéscsillapítással, hogy akár 4 tank után sem zsibbad a kezem és nem szakad le a vállam.
-
PALEDOG
kezdő
Mekkora területre?
Mi van a területen?
Évi hány alkalomra?
Mekkora a keret rá?
Új vagy használt?
Magad szerelnéd, vagy szervizt preferálod?
És legvégül ezen kritériumok teljesitesere hány évig szeretnéd, hogy kasza legyen.? -
gyulank
addikt
Először, hogy milyen bozótvágót, meg milyet ne. Egyáltalán mennyi olyan van, amennyit igen? Mert lehet, hogy az is elég lenne. Ugyanúgy, mint fűrésznél, vannak valamilyen adatok, amit már itt is a fűrészre is azt mondták, hogy kamu kínai, nem jó. Melyiket lehet javítani, ha baja van? Engem olyan érdekel, amivel a nagy kökényt is lehet vágni.
-
gyulank
addikt
Amúgy bozótvágókkal kapcsolatban hol lehet kérdezni? Mert most így van ez, meg a fűnyírós topik, de szerintem jobban hasonlít egy láncfűrészhez.
-
PALEDOG
kezdő
Erre precízebb pontosabb választ stihl024 tud adni. De nem mindegy egy motornál, hogy mire van hangolva. A motor karakterisztikáját a gyárban tervezik. Ha magas fordulatra optimalizálnak egy motort az lóerőben magasabb viszont nyomatéka szerényebb. Egy alacsony fordulatra optimalizált motor lóerőben kevesebb viszont sokkal nyomatékosabb. Ezt 4t motor okon elsősorban szelep vezérléssel 2t motoron sok egyéb mással oldják meg. Ma a piacon kapható fűrészek zöme 12500 fordulatra tervezett ezzel szemben az orosz gép 7000-et forog. Szóval érthető a 3,5 le. Papíron nem erős de mégse tudod otthoni körülmények között megfolytani se.
-
gyulank
addikt
Én nem emlékezettel hasonlítom össze, hanem rákeresve képekről. Van olyan amiben olyat írnak 45-nek. Nem nagyon vannak egyben, ezért nem csodálkozok, ha nincs fékkar. De ha biztos nincs a 14-en, akkor nekem 45 van. De akkor sem értem ezt a 75cm3 3LE-t. Hogy akkor van összefüggés a köbcentivel, vagy nincs. Ja persze csak abból indulok ki, hogy a nagyobb számú gondolom a jobb, gondolom azon van a kar.
[ Szerkesztve ]
-
PALEDOG
kezdő
Annyi még rémlik, hogy az egyik ZID tipuson nincs láncfêkkar.
[ Szerkesztve ]
-
PALEDOG
kezdő
A 3850 egy kínai, komatsu klón. Hiába az orosz felirat. Kb annyi köze van az oroszokhoz, hogy ciril feliratok vannak rajta. Kb 2.8-3 ló körül lehet. A ZID valóban 3.5 ló a 70 köbcenti ellenére. De az egy elég régi konstrukció. Inkabb nyomtékból dolgozik. Bevallom nem vagyok otthon a retró orosz fűrészekben. De biztos van az országban egy maréknyi fanatikus csoport akik kenik vágják a témát.
-
gyulank
addikt
Van egy olyan kérdésem is, hogy nem a hengerűrtartalomtól függ a teljesítmény? Mert 5,23LE 52cm3 az egyik amit néztem, 3,5LE 75cm3 a másik.
-
PALEDOG
kezdő
Nem nagyon találsz olyat ami fémtankos. A kínai gépeknél fordul elő, hogy ultrahangos hegesztés minősége gyenge. Ezen kívül hibás tank szellőző, vagy a kupak vagy annak tömítése a hibás. Ezért külön én nem ragaszkodnék a fémtankhoz.
-
-
Stihl024
junior tag
-
gyulank
addikt
Lehet valahonnan tudni, hogy műanyag, vagy fém tankja van egy fűrésznek?
-
Stihl024
junior tag
Amíg csak eggyel nagyobb a csavar megoldja a gondot -az a legjobb és legolcsóbb megoldás.Vékony az ár mezsgye ahol egyensúlyozhatok ,senki nem ad 120 ezret ugyan azért a gépért amit 100 -ért is megkaphat csak azért mert jobb cuccok vannak benne. Ezért nem kerül bele gyári dugattyú ,gyári csavarok (500ft/db -nagyon kemény ár) gyári burkolatok,gyári Hd szűrő. Senki nem fizetné meg. HQ 365/72 lélektani határ a 100 rugó.
-
PALEDOG
kezdő
Na tessék már megint szövegértési prablemám van. 🙄 Szóval ez már a második 372xp. Akkor még az elsőre pályáznék ha még meg van.
-
PALEDOG
kezdő
válasz Stihl024 #700 üzenetére
Gyönyörű ez a masina. Én már bele is szerettem.
Ha netán eladó lesz én mindenképp pályáznék rá. Helicoil tényleg jó menet javitásra. Time Sert-et jobban szeretem mert olyan helyen is használható ahol a menetnek tömörzárásra alkalmasnak kell lennie. Nem mellesleg ha tönkre megy könnyen újra cserélhető. Helicoilt kigyalázni a helyéről nem egy sétagalopp. -
PALEDOG
kezdő
Használt fűrészpiac olyan mint a használtautó. Aránylag sokszor bele lehet futni még rutinos vásárlóként is egy stikkes darabba. Hát még ha kívülről vagy akár próbán sem látszik a baj. Csak amikor az ember szétszedi. Számomra idegen eladónál már a kicseréltem vagy javított részek sem nyomják feljebb az árát. Mivel nem vagyok meggyőződve a javítás szakszerűségéről. Gondolok itt pl gyűrűzés kopott dugóra. Vagy forgattyusházban kavargó szilikon halacskákra mert nem tudják mennyi paszta az elég. Stb stb stb.
-
PistiHUNTM
újonc
válasz Stihl024 #679 üzenetére
Sajnos igy sem lett jó. Úgyan azt csinálja de szerintem rá jöttem mi a baja az lehett hogy megint a szimeringnél lehett rossz mert jobbra bara mozzog a főtengely még eddig nem vettem észre csak amikor majdnem lelöktem az asztalról és elkaptam a lend keréknél akkor éreztem hogy meg mozdult kifelé és mozzog is ki meg be is tehát jobbra és balra. Akkor sajnos megint csapágy szimering csere kell ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest