Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Spec

  aktív tag

  Sziasztok! Lenne egy kérdésem, ha már van ilyen topik is itt a PH-n :)

  Szóval szemezek a Husqvarna 120i típusú akkus láncfűrészével.

  Nagyon szimpatikus, hogy nem kell üzemanyaggal, motorolajjal vesződni. Nincs füst, nincs akkora hangja, lényegesen könnyebb is (kb. 4,5 kg mindenestül), mint egy hasonló teljesítményű motoros fűrész, és pl. most a Stihl, Bosh, Makita, stb. akkus láncfűrészekhez képest sokkal jobb áron be is szerezhető (Akkuval, töltővel együtt 84.900 Ft.) A többi gyártó hasonló gépe, kb. 2x ennyibe kerül. Ha azt nézem külön az akku+töltő van ilyen árban, tehát kb. a fűrészt ingyen adják hozzá. :)

  Néztem róla videókat, teszteket, nagyon meggyőző a masina. Nyilván nem erdészeti célokra, öles fák kidöntésére való, meg nem is 10-20 erdei méter felkuglizására, de egyszerű ház körüli célokra tökéletes.
  Nekem is arra kéne, hogy időnként levágni a fákról a száraz ágakat, a felgyülemlett faanyagot a ház körül felaprítani, pár mázsa tüzelőt felvágni vele évente. Erre tökéletes szerintem, és erre nem vennék rendes motoros fűrészt. Viszont a sima kábeles/elektromos meg azért nem jó, mert akkor nem tudnám magammal vinni a kertbe, hacsak nem akarok kihúzni 50 m hosszabbítót.

  A kérdésem az akkumulátorra irányul. Van-e tapasztalatotok ilyennel, hogy egy ilyen akksi mennyit bír? Hányszor lehet tölteni? Mennyi lehet az élettertama. Csak azért mert önmagában az akkumulátor 56e Ft. Szóval ha kibír 2-3 évet, akkor viszont nem buli a dolog. Azért ennyi pénzt csere akksira nem költenék el 2-3 évente.

  Köszi előre is a véleményeket, válaszokat!

  "The weak will perish."

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés