Új hozzászólás Aktív témák
-
Jamby18
senior tag
Sziasztok!
YouTube feldobta egy videóban a Bialetti Brikka kàvéfőzőt. Aztán néztem 28k
És azért úgy làtom egy egyszerű kávéfőzőről beszélgetünk. A crema-t emelik ki mint extra. Megéri megvenni? Igazàból napi 2 kv-t iszok van itthon egy Szarvasi Unipress meg néha iszunk egy kapszulás DG-t..
Vagy esetleg valaki pont használ ilyet?
Köszi -
dippe
tag
-
kmarci25
veterán
válasz
kchris78 #12295 üzenetére
Én rövidebb időt lőnék be. A kioldódás elején jönnek a savasabb ízek, a végén a keserűek. Szóval picit durvábbra őrölném, hogy mondjuk 30-35 mp alatt kapj ugyanolyan mennyiségű italt.
A máshoz: az én duplafalú csészémnek egyszercsak az alja vált el. Alis vásárlás. Alzán egyébként jókat kapni, nézz körül ott. Nem drága, ellenben jobb minőség.
-
dippe
tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni, mert hiába olvastam el kismillió leírást, nem tudok dönteni hogy milyen gépet vegyek.
Kotyogóst használok (Bialetti Venus és Moka) indukciós főzőlappal, és úgy érzem kihoztam belőle amit lehet. Bármely általam próbált automata géptől jobbat főz. A munkahelyen Faema és talán Sage gépek vannak, amelyek természetesebben jobb kávét tudnak elsősorban a nagy nyomás miatt. Igazából az egyetlen gondom a kotyogóssal, hogy akkor igazi a kávé, amikor a biztonsági szelepe bekapcsol :/
Ezért szeretnék venni egy olyan karos gépet, ami minőségben stabilan hozza a kotyogóst és 100eFt alatt van. Tartósság, javíthatóság is szempont: jó lenne ha mondjuk 5-6 évet kibírna napi 3 főzéssel.
Milyen gépet tudnátok ajánlani? (Dedica, AVX Hófehérke és TB1 / Hibrew H10 bármi más?)
Másik kérdésem: Ha jól értem, a 3 járatú szelep nélkül sokáig várni kell amíg elmegy a nyomás. Ez mit jelent a gyakorlatban finom őrlés, és erősebb tamper esetén? Avagy kell-e ez a funkció nekem?
Köszi előre is minden választ! -
kchris78
veterán
Más: vettem üveg dupla falú kis 80ml-es kávéscsészét. Mostam mostam használtam.. Aztán egyszer csak úgy mostam a kiskanalat hogy talán 10cmről bele esett a csészébe-re... Akkorát pukkant.. Totál megijedtem hogy most valami áramköri alkatrész durrant el az indukciós főzőlapban vagy a kávégépben, mert felülről néztem a csészét, aztán persze rájöttem hogy más nem lehetett... Szóval a tippem az hogy utólagos vizsgálat alapján BAROMI vékony üvegből készült a csésze ami kapásból nem jó, illetve a kiskanálnak hasonló hatása lehetett mint amit kiraknak buszoknál ablaktörő kalapács.. Plusz mivel mostam épp, lehet volt benne egy kis hőfeszültség is (megfejelve azzal hogy a benne lévő levegőnek is vagy szívó vagy feszítő hatása lehet hőfoktúl függően).
Szóval csak óvatosan...! Persze Temus vásárlás volt (mondjuk nem volt kifejezetten olcsó sem).
-
kchris78
veterán
Vettem AVX-es Nicaraguai specialty kávét (lehet ez nem SO, attól mert spec?). Ennek az a leírása hogy tejcsokis vaniliás édes, piros bogyós íz mellett, nagy kv szemekbe zárva
.
A lényeg hogy:
lehúztam egy főzetet: 11gr (ez a kosár kapacitása épphogy nincs túltömve), 91 fok (-2 fok a normál középhez képest), 45mp jött alatt jött le 29-30ml. Citrusosságot nem érzek ellenben átütő keserűséget sem (ami nagyon pozitív, mondjuk engem nem annyira zavar), talán ezt mondják "földes" íznek
, lágy is (talán ez az édesség). Lényeg a lényeg hogy melyik paramétert módosítanátok hogy egy kicsit savasabb legyen?
-
tuzpenge
őstag
válasz
pető bá' #12293 üzenetére
+1. Minden nap így csinálom a tejkrémet vele magamnak is meg az asszonynak is...szerintem is lehet elég konzisztensen csinálni és azért nem is kell nagyon megfeszülni...elején picit nagyobbakat húzni utána sok picit de nem kell percekig csinálni se...20-30 sec alatt megvagyok...
-
válasz
RetepNyaraB #12292 üzenetére
nekem sikerült viszonylag konzisztensen amikor rendszeresen próbálkoztam. A legfőbb előnye tényleg az, hogy nagyon olcsó és teát / french press-t készíteni is jó ha a tejhabra nem jön be - a polcon elfér
-
-
Gergőke88
addikt
válasz
Mr.Csizmás #12282 üzenetére
Köszi, meg is rendeltem akkor az ingyenes időszakkal.
Akkor már csak gépet kell vennem hozzá.
2 irányt látok:
- cafelat robot: mindenki dicséri. Viszont kell külön gép amivel a tejes italokat tudom készíteni. Erre ötlet, hogy melyik ami jó tejhabosító? Subminimal Nanofoamer?
- sage bambino plus
Egyéb más ötlet?
Amiben kérlek még segítsetek: mérleget honnan ami jó? Egyéb más kiegészítők?
Köszönöm! -
Srácok! Igazán teszkógazdaságos kérdés jön. A mezei mokka füle kávékészítés után a kezembe maradt. Ki hogy szokta orvosolni? Felfúrás stb az anyag mérete miatt nem nagyon megy. Valami ragasztó technika vagy új fogó beragasztása?
-
tuzpenge
őstag
válasz
Mr.Csizmás #12282 üzenetére
Akkor is ennyi volt?
-
Gergőke88
addikt
válasz
Mr.Csizmás #12263 üzenetére
Koszi! Valaki tervez rendelni és van Primeja? Szívesen tarsulnék.
-
válasz
krono. #12275 üzenetére
Mondjuk a világ hamar boldogabb hely lenne, ha mindenki Prius hibriddel csapatná ótvaros SUV-ok helyett. Ugyanis békére szoktat.
De ez teljesen off, csak a Suzukiról ugrott beSped@csak avx fácse csoportban láttam a prototípust. Mivel szimpla lego az egész gép, nem valószínű, hogy sokáig tart kiadni a végleges verziót - ha igény mutatkozik rá.
-
d@vee
őstag
válasz
krono. #12275 üzenetére
Azért egyáltalán nem suzuki vs ferrari esete, mivel mindkettő elvisz ugyanoda.
Elhiszem én hogy mennyivel minőségibb, de a kinézetről volt szó és tartom hogy semmi extra
Szerk.: műszaki boltban dolgoztam pár évig, valszeg azért vagyok immunis ezekre. Sokat voltam háztartási eszközök között -
krono.
tag
Nem állítottam, hogy iparművészeti alkotás lenne, de sokkal szívesebben nézek rá a C3 ESP Pro-ra például, és a kis kávés polcomon is sokkal jobban mutat, mint a Kingrinder, a maga gumis, dombornyomott logós oldalával. Meg a mágneses kar ki be nyitása is igényesen van megcsinálva, nekem kellemes volt a használata, és azért a hobbi kávézásnál részben az élmény része a kis manuális munka, szívesebben használok szebb eszközöket, ha választhatok. Ugyanilyen alapon járhatna mindenki Suzukival, mert autó és kész, vagy használhatnánk ugyanazt a PC házat mint 2002-ben.
Ettől függetlenül megvettem a K6-ot, mert (remélem) méltán dicsért darab, köszi a beküldést!
-
Sped
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #12250 üzenetére
Igen, pontosan ezért nincs szükségem rá, és el is engedtem. Csak magamnak főzök 2-3 kávét naponta, ki se tudnám használni.
Ezt az új gépet mindenképpen bevárom, úgysincs most pénzem beruházni.
Egyébként azt lehet tudni, hogy ez mikor érkezik? Remélem fekete is lesz belőle, mint a mostani változataiból -
tailor
őstag
válasz
Egy K6 és a belépő Graef C702 között mekkora a különbség? "Ég és föld"?
Graef-em van, de mivel én kávézom csak, így sztem elég lenne nekem egy kézi is, plusz rohadtul zavar a gép hangja, illetve, hogy "püfölni" kell...
-
skilleeer
csendes tag
válasz
másfél hónapja vettem 106-ért
-
krono.
tag
válasz
Tudom nem a dizájn az elsődleges, de bár tudna a K6 is olyan gyönyörű lenni, mint egy Timemore C3 esp mondjuk.
Ettől függetlenül lehet nem ártana rámennem. -
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
tailor
őstag
Sziasztok!
Létezik olyan presszógép, amiben nincs gőzölési lehetőség, de amúgy egy jó cucc? Vagy felesleges ilyet gyártani, és inkább mindegyikbe tesznek gőzölést is(Egyet tudok, a manuális Robot... de más esetleg?)
-
válasz
headhunter86 #12257 üzenetére
A videón nem látod mennyit öntött ki előtte
Segít az átöntés, jobb lesz a konzisztencia. -
válasz
headhunter86 #12255 üzenetére
Ajánlom még Emilee Bryant latte artos yt videóit. A tejkrémnél még sokat segít ha gőzölés után átöntőd egy 600-as kiöntőbe.
-
headhunter86
senior tag
Loveramics csészét használok én is, illetve 150ml tejből csinálom mindig.
Csak néha duplát főzök, néha szimplát így van hogy pont jó a szint, van hogy kevesebb, de engem különösebben nem zavar, főleg, hogy a szimplát szeretem olyan 30g-ra belőni, így nem számottevő a különbség.
Ami jobban zavar, hogy a jó tejkrém nem sikerül. -
válasz
headhunter86 #12252 üzenetére
Mérd ki a tejet pontosan a konzisztencia miatt és ugyanabba a csészébe próbálkozz. Én főleg 200ml-es Loveramics csészéket használok, ehhez mérek ki 160g tejet. A presszó ~40g. Ebből a mennyiségből pont ki lehet hozni az öntést, hogy még maradjon is a kiöntő alján egy kevés.
-
headhunter86
senior tag
Ja még annyi, hogy nálam nem volt kérdés az ár, mert a Pro előrendelésben 222.222 volt, így 22.222 HUF volt a különbség. De ha úgy nézzük, a plusz botomless kar miatt máris nem drágább. Szóval lényegében egy komolyabb gépet kaptam ugyanannyiért, valamint nekem ez a króm szín se jött be, jobban illett a konyhába ez a tojáshéj szín.
(bocs a dupláért, lejárt az idő, és most néztem meg az árakat.) -
headhunter86
senior tag
Nekem fontos volt a tejhab ezért lett a DB1 Pro, illetve megjelenésben és extrákban is sokkal jobban bejött pl. két karral jön alapból és fanyeles.
Latte Art-tal még mindig kindlódok kicsit, 350ml-es kiöntőt használok. Néha túl levegős/buborékos a végén a tej és nem elég krémes, ezért mikor tulipánt csinálok nem elég vékony a minta, de van hogy fordítva sül el és túl híg, akkor meg nem jön a minta.
Illetve a tej vége mindig buborékosabb, ami nem jó, mert pont akkor kéne rajzolgatni.
Valamikor egész jól sikerül, tényleg sok gyakorlás kell hozzá. Az biztos, hogy nem a gép erejével van a probléma, hanem a technikámmal. Pedig napi 3-mat csinálok 1 hónapja, de még mindig csak itt tartok
Itt pl. mennyiség is kicsit kevés lett. Persze nem mindig szánok rá elég sok időt és sikerül ahogy sikerül, csak ihassam a kávét.
Viszont a gép és eszközök tisztítása kétszer annyi idő, mint maga a kávékészítés. De már elég rutinosan megy, csak nagyon idegesít, ha bármi is kicsit koszos és csak teljesen tisztán tudom otthagyni a gépet. -
Ha nem használod ki a két bojlert (nincs rendszeres tejes ital készítés, pláne vendégeknek egyszerre több), akkor ne vegyél dupla bojlert. Ha már avx, jön az 58mm, nyomásszabályzós, pides hófehérke nem túl sokára. Az ártól függően elég nagy dobásnak tűnik, a budget kategóriában.
A Plus és Pro pontos különbségét nem csekkoltam; ami biztos, a Proban két pumpa van, tehát lehet tejhabot készíteni és kv-t csapolni szimultán. Talán több benne a fém is.
Egy szerintem elég penge barista ismerősöm vett próbából otthonra df64v+DB Pro kombót és megtartotta. Boltjában 2db Linea Mini van, mint referencia. Ennél többet nem tudok. -
Devilfox
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #12247 üzenetére
Írnál nekem Budapesten ajánlott boltokat?
-
Devilfox
csendes tag
Sziasztok! Mi az a legalapabb darálós kávéfőző amiért már érdemes pénzt adni? Használt felújított is szóba jöhet.
-
válasz
Mr.Csizmás #12243 üzenetére
Ennyi pénzt ezért a “szemétért”…?!
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
RetepNyaraB #12238 üzenetére
elrettentésnek:
-
Sped
aktív tag
válasz
headhunter86 #12225 üzenetére
Nézegetem már én is egy ideje ezt a gépet, mert sokkal olcsóbb mint a neves márkák hasonló tudású gépei. Ami érdekelne, hogy a DB1 Pro és a DB1 Plus között mi az alapvető különbség? A Plus is dual bojleres (ami nekem persze felesleges amúgy), viszont 100 ezerrel olcsóbb.
-
válasz
DrDobos #12237 üzenetére
Győrben van. 11500+mittomén 1500Ft szállításért egy kiló minőségi etióp igen barátságos ár.
Az a Lavazza egyébként sosem volt világos; a sokat ajánlott Goriziana Grand Cru is megfelel vetélytársnak.Esetleg avxről a choco&orange
ez a guatemalai is hálás egy cucc, bár nem világos pörk. -
Alabástrom
senior tag
válasz
RetepNyaraB #12233 üzenetére
-
válasz
Alabástrom #12232 üzenetére
krómozott rezet.
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Portafilternél milyet érdemes inkább venni, acélt, vagy krómozott bronzot (nem nyitott, hanem dupla kifolyós)? -
End-ru
aktív tag
Sikeresen tönkrevágtam a sage barista express gépem darálójának alsó filc tömítését. Valaki esetleg tud hozzá beszerzési forrást? Nem találtam, csak egy cseh webshopot csilliós összegért.
Ideiglenesen lehet a gépet e nélkül a filc darab nélkül használni?
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Philips automata kvfozobe keresek vilagos porkolesu szemes kavet. A Lavazza Qualita Oro nagyon bejon, hasonlot keresek.
-
d@vee
őstag
válasz
Hát én csak azt látom, hogy duplából könnyebb, azt sehol sem hogy szimplából nem lehet.
Én csak szimplát iszom, dupla akkor fől le ha vendég jön és egyszerre 2 pohárba. Ott annyira nem lényeg hogy milyen, szarvasihoz szokott emberek még ígyis el vannak ájulva milyen finom kávét lövök. Pedig semmi extra. -
iatti
aktív tag
válasz
milyen gép ez, van vakszűrő hozzá? akkor felesleges ez a sok vegyszer. hetente kétszer hármat vakszűrőzök, már egy éve nem használtam a port.
-
válasz
Akkor tisztítsd, ha láthatóan elszíneződik\retkes. Ha használsz pogiszűrõt, gyakorlatilag sose kell.
Senki nem mondta, h nem lehet jót. Csak nehezebb (és a dupla meg finomabb, ha fejed tetejére állsz is
)
-
headhunter86
senior tag
Mindenki mondta, hogy szimplából nem lehet jó kávét csinálni. Én most a sötét pörkölésű brazilból tök jó szimplákat húzok 11,5g-ből, kb. 25-27g jön le. Néha reggel duplázok, de többnyire már csak szimpla. Mindezt az AVX DB1 Pro-val és a Kingrinder K6-tal. Lassan egy hónapja megvan a gép és azt kell mondjam semmiféle negatív tapasztalatom nincs vele eddig. Teszi a dolgát, nincs semmi idegesítő dolga vagy megoldás rajta. Külön király, hogy két kart adtak hozzá, így nem kell cserélgetni a szimpla és dupla kosarakat.
Fejtisztítást milyen gyakran érdemes csinálni? Ilyet vettem, már egyszer csináltam egy clean programot vele.
-
iatti
aktív tag
válasz
kchris78 #12223 üzenetére
most jött goriziana aroma piu. 6200ft a kiló. árban verhetetlen, aki nem szereti a savas kávét. de lehet bekanyarok a fehérváriba avx-ért. a többi felejtős, hiába "nagy olasz nevek", szerintem nem találni frisset. igaz ezeknél nem is a profi presszós fogyasztó a célközönség.
-
kchris78
veterán
igen, én átállok egy kis ideig erre, 10 perc séta rendelgetés stb helyett.. és hihetetlen hogy ilyen jó áron nyomják, a mellette levő szenek másfélszeres áron vannak egy kávés webshophoz képest… Friss pörkölés csak avx volt. (mammut) plusz arra is hogy 1-2 hetesnél fiatalabb szemekből nem főzök..
-
iatti
aktív tag
válasz
headhunter86 #12221 üzenetére
ha jól látom a santos meg a malabar ára jobb mint a shopban
-
headhunter86
senior tag
Ma benéztem a fehérvári Media Marktba és meglepődve tapasztaltam, hogy milyen sok AVX-es kávé van 250 és 1kg-os kiszerelésben (itt fórumon olvastam róla, hogy van AVX-es kávé ott, azért is mentem be). Legtöbb ilyen 2 hetes pörkölésű, szóval tök jó friss. Árban se rosszak, így vettem is hirtelen egy Costa Ricát.
Érdekes, mert MM oldalán nem találtam meg a kávékat, de kinn vannak a polcon.
Van még mindenféle más márka is, majd jól legközelebb próbálok még.Most hirtelen sok lett itthon a kávé. Lassabban is fogy mióta kitapasztaltam a szimpla prezíciós kosarat és alig fogy a dupla.
-
fecke78
senior tag
Tejgözölésnél 130 fokra van állítva a gőz hőmérséklete az megfelelő?
-
Mano66
senior tag
válasz
tuzpenge #12215 üzenetére
Szerintem is kevered. Mert a Majornál volt. A 151C kés ahogy bekerült csak nagyobb indító kondenzátor cserével indult. Túl nagyot harap a kés. Az NZ, Major össze hasonlításban igazad van nem egy kategória. Az NZ is egy nagyon jó otthoni daráló. De ha történik valami gebasz vele itthon javíthatatlan. Alkatrész bizton nem találni hozzá. Ahogy a biztosítok mondanák "gazdasági totálkár". Cseréld le. A Majorhoz van minden alkatrész. Kis túlzással minden kávégép javítással foglalkozónál.
Itt a kezdő fórumon jobban tolerálva van a tévedés. Ha valakinek van véleménye és téves. Nem fogják lehurrogni. Csak kijavítva lesz. Nyugottan írj. -
tuzpenge
őstag
válasz
Mano66 #12214 üzenetére
Őszintén már meg nem mondom, de az is lehet hogy rosszul emlékszem és keverem valamivel...ha neked volt akkor én elhiszem neked hogy nem így van. Meg még James Hoffman szerint is nagyon rendben van a NZ szóval én nem leszólni akartam, csak azt mondtam hogy szerintem nem egy kategória a majorral. (4kg vs 18 kg például -› nekem ez a száraz adat sokat elmond). Ennyi lett volna a mondandóm, de én ezzel be is fogom a számat, mert nem értek én annyira hozzá.....
-
Mano66
senior tag
válasz
tuzpenge #12213 üzenetére
Hol hallottad, hogy az NZ befullad? Volt nekem is de ilyet semelyik kávéval nem tapasztaltam. Az NZ-vel inkább az a baj, hogy nem tudja senki mennyit bírki meghibásodás nélkül. Mondjuk nem is hallani meghibásodásról. A Major meg egy más liga. Az elnyűhetetlen darállo.
Te is a régi vágású vagy mint én. Lassan kihalunk. Sokan még a papíron leirtat sem tartják be. Nem, hogy egy szóba tett ígéretet.
-
tuzpenge
őstag
válasz
RetepNyaraB #12212 üzenetére
Valószínűleg jobban értesz hozzá mint én, de azért én továbbra is úgy gondolom hogy a sík vs kúpos nem összehasonlítható! Illetve de, összehasonlítható de nem egy kategória....
Az hogy kinek melyik a jobb és hogy valóban kiérzi e az más kérdés...de pl a niche-be nem teszed bele a 18 gr világos babot és nem indítasz rá mert el se indul vagy lefullad...ez a majornál pl elképzelhetetlen...
De mondom úgy gondolom jobban értesz hozzá és jobban képben vagy mint én, csak nekem fura ez a kínai SD őrület meg a major utálat (nem kifejezetten rád értem) az utóbbi időben...de hát változik a világ csak én vagyok ilyen maradi...(nekem pl az adott szó még mindig adott szó, és nem kell külön papír, szerződés, stb...) -
válasz
tuzpenge #12211 üzenetére
A kínaiak rettenetesen belehúztak, ezt aki nem veszi észre, maga ellensége. Más kérdés, hogy a nem koppintás, saját kútfő termékek még nem feltétlenül kiforrottak kellőképp. De melóznak rajta. Én nem félek az alkatrészellátástól. Főleg, mivel AVX a legnagyobb európai forgalmazó és náluk ez rendben levőnek látszik. Az, hogy kinek mi mennyi pénzt ér meg, nem összehasonlítható. Van, aki megveszi a Lagom P64-et, mert arról lopták az összes hasonszőrű terméket és így támogatja a fejlesztést. Van akinek ez túl sok és nem érdekli a mocskos kapitalista cég lelke, tehát megveszi a komcsiktól harmad áron.
A Niche és a Major (presszó kés) pont összevethető, italminőségben mindenképp. Abszolút egy liga a kettő. Nem véletlenül váltottak annyian a világ első SD őrlőjére anno. Nem lehetett tudni sem azt, hogy a segg britek kilépnek az EU-ból (ennek minden gazdasági áldásával együtt), sem azt, hogy az SD őrlők piaca felrobban az elmúlt pár évben, vagy, hogy beütött a hülye hájp a sík őrlőkre és a kúposak most ilyen kis lesajnált tesók lettek. Csak a Mazzer Konyt említeném, mint ellenpédát nem oly régről. Komplikált téma ez. -
tuzpenge
őstag
válasz
RetepNyaraB #12209 üzenetére
Hát én ettől nem félek.....ahogyan ezek már 20+ éve itt vannak, jöhet akármilyen kínai őrület a komoly arcok még most is elismerően bólogatnak ha meghallják hogy Major. Ezek az újak mind fancy őrlők, még azt se mondom hogy rosszak lennének (mivel nem próbáltam), de azonos árkategóriában még senkitől nem olvastam, hogy valamelyik is jobb lenne mint egy SD major...
. Az meg, hogy fél - egy millás ársávban mik vannak nem érint. Mondjuk arra is kíváncsi leszek, hogy ezekhez a csoda kínai cuccokhoz mondjuk ha kell valami alkatrész 2 év múlva akkor mi lesz? Mert a kínaiaknál divat, hogy ha kifut egy modell utána nuku alkatrész ellátás és mehetsz a sóhivatalba a 2 éve 2-300 ezerért vásárolt cuccoddal, amibe pl csak egy 200 Ft-os alkatrész kellene, de nincs....
Szerk: az enyém nincs tele ezt hidd el, pedig Hogyazával találkoztam és nem MZ/X!
Jó lehet hogy ha szétszedném akkor lenne benne egy hangyafasznyi, de az biztos hogy nem annyi hogy egy kv váltáshoz ki kelljen porszívózni, mert befolyásolja az ízét. Szerintem....
A niche-t nem mérném össze egy majorral...nem egy kategória szerintem.... -
tuzpenge
őstag
Az enyém picit ütött de legalább gyári színű (ilyet szerettem volna....imádom ezt a retro feelinget..tudom-tudom maradi vagyok), és így olcsóbban is tudta adni, de teljesen felújította belülről, meg még plusz nagyobb kondit is kapott, meg elvileg örök élet + 1 nap @Hogyaza Zsolti garanciát is...
De bízom benne hogy nem lesz rá szükségem.
-
válasz
tuzpenge #12207 üzenetére
Úgy nincs, de amúgy rendesen tele van az egész őrlőmű a betapadt őrleménnyel. Nálad is, hacsak hogyaza nem MZ\X avatárja. Korrekt babváltás úgy néz ki, hogy porszívócsővel és lezárt garatnyílással alapos szipp, majd egy dupla leőrlése és kidobása. Na az utóbbit nem játszom el, porszívót igen, de ha vendégek vannak és egyik ilyet másik amolyat, harmadik koffeinmenteset, akkor azt se.
Rendkívül jó őrlő a Major - amilyen röhej áron fut meg különösen. Na engem pont ez aggaszt, hogy a kínai sd dömpingben rövid idő alatt eladhatatlanná válhat és az kár lenne. Ld. Niche tulajok. Két éve fene gondolta, hogy ilyen nehéz lesz megszabadulni tőlük. -
tuzpenge
őstag
válasz
RetepNyaraB #12206 üzenetére
Többször írtad már hogy a majorban neked marad kv. Nem tudom mi lehet a tieddel de az enyémben semmi (de szó szerint) nem marad...annyi mondjuk hozzátartozik, hogy nekem @hogyaza kolléga csinált egy felszabályzást és egy "tuningot" valami alátét formában mielőtt eladta a gépet, de a többiektől is azt olvastam (akiknek nincs ez az alátét "tuning", de jól fel van szabályozva), hogy ha az őrlés után sepernek és még egyet ráindítanak, akkor nekik sincs semmi visszamaradó....Minden esetre érdekes hogy nálad van...
-
válasz
Alabástrom #12204 üzenetére
A 48-as pl. annyira zéró őrlő, hogy a vizezés rosszabbat tesz, mint ha hagyod a 'csába. Ebből kifolyólag simán váltok babok között - ez a Majorról nem mondható el, bár persze nem érdekel, csak a tudat
A folyamat csak kényelmesebb lehet a Majornál és már a 48-as Mizen kés is jó filterre ÉS presszóra (nyilván van jobb, de a 151C kés pl. elég alkalmatlan filterre a fine miatt).
Szóval van egy csomó előnye, de valóban nem tudom, objektíve jobb lesz-e. Kényelmesebb biztosan. Aztán az is lehet, meggyőzöm magam Majorra egy SSP lab sweet késről, az is kielégítően drága -
válasz
Alabástrom #12204 üzenetére
Annyi, hogy 65mm-es
-
Alabástrom
senior tag
válasz
RetepNyaraB #12168 üzenetére
Elköltenél kb 150ezernyi magyar pénzt egy Major -> Casa cserére?? Én is a Casa-t várom, de azért azt nem gondolnám, hogy lenyomjon egy Majort. Kiszivárgott valami infó az új 65ös késről?
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB #12201 üzenetére
Amúgyis drága és még mivel keveset iszom ráadásul egyedül, 5x megsavanyodik mire elfogyna.. Pedig 1 kvhoz elhasználok 70-100ml tejet... (mondjuk van 1-2 fél-kistermelői tej ami olcsón van, egy helyen szoktam venni 400-ért..)
-
válasz
RetepNyaraB #12201 üzenetére
A kavezas draga moka
-
válasz
fecke78 #12200 üzenetére
"rendes" tejnek - bár ez önmagában ellentmondás - ára van. Egyébként a kettőnyolcas uht mizo is jól krémesedik (most gyartottam vagy 40 kapucsínót egyhuzamban), de egy kistermelői tej más világ. S mit mondjunk akkor a barista zabra (nem iszom tehénváladékot), amiből az iható, minőségi az 1200Ft\L
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Gyúrósok ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Házimozi belépő szinten
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- További aktív témák...
- Crucial 240GB SSD eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest