- Milyen házat vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Philips LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- A Microsoft átépítette a ROG Ally-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
headhunter86
senior tag
Ja még annyi, hogy nálam nem volt kérdés az ár, mert a Pro előrendelésben 222.222 volt, így 22.222 HUF volt a különbség. De ha úgy nézzük, a plusz botomless kar miatt máris nem drágább. Szóval lényegében egy komolyabb gépet kaptam ugyanannyiért, valamint nekem ez a króm szín se jött be, jobban illett a konyhába ez a tojáshéj szín.
(bocs a dupláért, lejárt az idő, és most néztem meg az árakat.) -
headhunter86
senior tag
Nekem fontos volt a tejhab ezért lett a DB1 Pro, illetve megjelenésben és extrákban is sokkal jobban bejött pl. két karral jön alapból és fanyeles.
Latte Art-tal még mindig kindlódok kicsit, 350ml-es kiöntőt használok. Néha túl levegős/buborékos a végén a tej és nem elég krémes, ezért mikor tulipánt csinálok nem elég vékony a minta, de van hogy fordítva sül el és túl híg, akkor meg nem jön a minta.
Illetve a tej vége mindig buborékosabb, ami nem jó, mert pont akkor kéne rajzolgatni.
Valamikor egész jól sikerül, tényleg sok gyakorlás kell hozzá. Az biztos, hogy nem a gép erejével van a probléma, hanem a technikámmal. Pedig napi 3-mat csinálok 1 hónapja, de még mindig csak itt tartok
Itt pl. mennyiség is kicsit kevés lett. Persze nem mindig szánok rá elég sok időt és sikerül ahogy sikerül, csak ihassam a kávét.
Viszont a gép és eszközök tisztítása kétszer annyi idő, mint maga a kávékészítés. De már elég rutinosan megy, csak nagyon idegesít, ha bármi is kicsit koszos és csak teljesen tisztán tudom otthagyni a gépet. -
Ha nem használod ki a két bojlert (nincs rendszeres tejes ital készítés, pláne vendégeknek egyszerre több), akkor ne vegyél dupla bojlert. Ha már avx, jön az 58mm, nyomásszabályzós, pides hófehérke nem túl sokára. Az ártól függően elég nagy dobásnak tűnik, a budget kategóriában.
A Plus és Pro pontos különbségét nem csekkoltam; ami biztos, a Proban két pumpa van, tehát lehet tejhabot készíteni és kv-t csapolni szimultán. Talán több benne a fém is.
Egy szerintem elég penge barista ismerősöm vett próbából otthonra df64v+DB Pro kombót és megtartotta. Boltjában 2db Linea Mini van, mint referencia. Ennél többet nem tudok. -
Ezért írtam, hogy nekem fogalmam sincs, én meg sem néztem - amíg valaki nagyon ismerkedik a kávézással, addig támpontot keres, az őrlő állás is ilyen, hogy nagyjából hol kéne jónak lennie (~30-40 vagy ~40-50 klikk), aztán ezen belül kávé függő.
Szóval a 0 pont a tapasztalat megosztásban segítene, egyébként teljesen lényegtelen :) -
kchris78
veterán
igen ez így van, én mindig belekóstolok abba ami lejön, aztán felöntöm kb 1:2 -1:3 arányban tejjel.. És érzem hogy mennyire eltolja a tej az ízt... Ami önmagában ihatatlan kb az tejjel milyen finom csokis aromájú lehet.. De legtöbbször nem bírok magammal és sokat akarok (1:3) de az meg már túl sok.. Nagyon olaszos lefőzésnek kell lenni hogy 1:3 arányban is meglegyen a jól érezhető aroma
( 1:2 helyett ).
-
Ja világos. A ferment kerinci alá kicsit pont furcsa lesz a tej, de ízlés dolga. Illetve finom az, csak más, mint elsőre gondolná az ember. Mindenki ahogy szeretné.
Attól, hogy úgy fest osztom az észt, meglepő módon senkinek nem szeretném megmondani mit szeressen. Csak lehetőségeket felmutatni. Uff.
Apám pl. úgy gondolja nem szabad elmosni a kotyogót, mert tönkreteszi a kv ízét. Az övé kb. a gyárban látott utoljára vizet, mármint a kávén kívül. Nem akarjátok tudni, hogy néz ki, a Nébih leplombálná azonnal. Ettől függetlenül mindig örül és cuppog, ha kap nálam italt. Nem terhelem semmi szöveggel, kap egy flatwhite-ot oatlyval és kész. -
kmarci25
veterán
Nekem is inkább a sötétek ízlenek, de a Sicilia nekem egy kicsit már túl sötét. A Choco Madness viszont nagyon jó és a Black LXR is. A savanyú ízt én is érzem. Az a helyzet, hogy ezt finomítsam, és inkább gyümölcs jelleg jöjjön és nem sav, komolyabb gép kellene. Nemrég lett egy Picopressom, azzal pl. a világosabb pörkölésből sokkal jobbakat tudok kihozni, mint a Sage Bambino Plus-szal.
-
mekker
őstag
Én AVX-es Timemore C2 copyt használok 2 éve. Most nem árulják, viszont a Timemore C2 AVX-en kapható:
https://www.avxcafe.hu/timemore-chestnut-c2-keziorlo-fekete-337510?keyword=K%C3%A9zi%C5%91rl%C5%91Ghost Knife Double Bearing Manual Grinding Machine Titanium Stainless Steel Full Alloy Machine Hand Make Coffee Grinder
https://a.aliexpress.com/_m0jQof2ABS Hand Crank Coffee Grinder 420 Stainless Steel Grinding Core Manual Coffee Grinder Household Portable
https://a.aliexpress.com/_m0dyX6MMindig nézegetem az Alit, ezek vannak acél késesek.
-
-
flash-
veterán
én is a gyári kalibrációtól 2vel tekertem fine állás felé nekem így a frissen pörkölt kávén 5-6 os fokozat kell a darálón hogy a kávé még átmenjen 25 másodperc körül,( de már keserü kicsit, a szine meg világos... menni fog szervizbe szerintem)
szóval miután kalibráltam 2vel nem sokat csúszott jobbra a skála... vajon lineáris? ezen agyalok, lehet megrpóbálom sokkal erősebben kalibrálni hogy 20 körül legyen az ami most 5 nél hátha ott egy egységnyi változtatás a gép külső tekerőjén kisebb különbséget jelent, ezt csak egy ötlet -
törölt tag
Fokozandó a zűrzavart, vannak még fém állandószűrők, nemrég tesztelgettem papír mellett, nagyon szép tiszta főzetet adnak, furamód finomabb őrleménnyel, precíz felöntéssel, tehát itt is a kávé szűri meg magát. De a paírossal ellentétben itt vannak kávézsírok is, teltebb ízekkel. Nekem a papíros jobban ízlik, de azért ez is érdekes tud lenni, ha kell a kávé teljes íze.
Tisztán tartani forrásban lévő vízzel való leöblítéssel tudom, meg is szárad szinte, olyan forró, a zsírokat meg leoldja még időben.. Aztán majd lehet zsíroldózni egyszercsak, ha már érezni a kávézsír lerakódást.Van még a pamutszűrő is, az hiperegyszerű. Zokni, vállfadrót keretre feszítve.
Lehet készen is kapni. Első használat után vízben tárolod utána. Amíg használod.
-
-
-
kmarci25
veterán
Alapfelszerelés (szerintem): mérleg, stopper, örlő, dripper, filter, hattyúnyak/kancsó. Amióta kancsót használok, sokkal finomabb kávékat tudok készíteni, előtte próbáltam közvetlenül vízforralóból, nekem nem ment, aztán jöttek amit korábban linkeltem, ezek a csepegtetők. Javult az eredmény, de az igazi a kancsó, kell az irányítható és szabályozható vízsugár.
Ja, és az örlő is fontos, a korábbi Hario örlőmmel nem volt túl konzisztens az őrlemény, ahhoz képest a Timemore sokkal jobb eredményt és így finomabb kávét ad. Igen, durvább mint a kotyogóshoz, vagy Aeropress-hez, finomabb mint a frencs presshez. Kávénként változik, az első főzet után érezni, hogy durvább vagy finomabb kell.
Szerintem a gép ide nem jó megoldás, mert manuáisan sokkal több szabadságod van, amit a géppel elvesztesz.Én világos pörkölést szoktam használni, a sötétebb kevesebb élményt ad, világosnál sokkal jobbak az ízek. Ami nekem a legjobban ízlik, azok az Etióp kávék, jellemzően ezek drágábbak, de érdemes megpróbálni.
-
kmarci25
veterán
Az első kettő szerintem ugyanaz, a vízsugár irányítását nem úszod meg. Van a Hario-nak drip assist-ja, ami ebben segít, illetve ennek van más verziója is (Master B), plusz olcsóbb lehetőségek Ali-n. Az igazi megoldás erre a hattyúnyakú forraló, illetve lehetőség ennek imitálása (pl. ez a kis kancsó), amivel vékony sugárban, pontosan tudod adagolni a vizet, a megfelelő irányban.
-
flash-
veterán
inf3rno:
ecettel sosem használtam, csak ezzel.Sped:
Pont hogy nem akartam bonyolítaniMediamarktban voltam, gyorsan kellett valami ez volt a legolcsóbb, nem gondoltam akkor én még bele jobban ezekbe a dolgokba, mint ahogy sok tisztítószerből elég a legolcsóbb, ebből is gondoltam elég az nem kell a drágább delonghi ennyi volt a történet
ahogy nézem ez a delonghi-s tejsav alapú, a DM-es is az, a dm-es dolgok általában jók, és hát elég olcsó,negatív véleményt se látok,lehet kipróbálom ezt gondolom ua lehet mint a delonghis. tejsav és tejsav között nem hiszem hogy sok különbség lenne
[link] -
Goert
tag
pont ezen a bottomless karon gondolkodom Dedicához. az ehhez járó kosár mennyire használható a gyakorlatban a leírt problémát kivéve? milyen adag megy ebbe hivatalosan? van egy 12-14g-os IMS kosaram, amit a gyári karral használok, de kéne egy nagyobb méretű kosár is, és ezzel egyidőben váltanék bottomless karra.
@Sped, ha nincs rajta megadva gramm érték, megtennéd pls. hogy megméred a magasságát a kosárnak? -
flash-
veterán
köszönöm! akkor gondolom a több víz nem kompenzálja a túl erősre őrölt kávét, (erre gondoltam még esetleg hogy erősebbre őrlöm viszont nagyobb adagú italra állítom be a gépet) hát annyira nem vagoyk hosszú kávé fan, a családban viszont páran igen, nekik az espresso a "kevés"
mérleg kérdés:
ez az avx mérleg 0.01g pontosságú?
(mindenütt máshol azt írják hogy 0.1g pontosságú, nekem gyanús)
hát ez nagy előny gondolom, akkor annyira pontos is? megéri? -
flash-
veterán
tehát akkor gombnyomástól zúgás végéig mérjük?(mert miután már nem dolgozik a gép még kicsorog valamennyi)
hát akkor durvábbra kell vennem akkor viszont olyan fehér lesz a kávé teteje esti 2 próbánál legalábbis ahol durvábbra vettem ott fehér volt a teteje,a masodiknak ahol finomabbra ott meg szürkésbarna volt,és izetlen(ott a folyásidő 37s volt) -
flash-
veterán
köszi,akkor hát egy delonghi dedica ec685-höz ha ilyen sötét pörkölésű alza arabica kávét, meg avx brazil santos kávét iszok,akkor arra elég lesz ez a graef cm800?
na és akkor egy kis leírást kérnék hozzá
meglesz a daráló, oké, akkor ezen kell darálási időt állítani? vagy csak finomságot?sötét pörkölésű espresso-hoz kb hanyas fokozattal kezdjek próbákozni? -
-
Beni2360
félisten
Már minden áfával van fent az oldalon ha be vagy jelentkezve és avval érkezik. Csak ha hiányosak a megadott adatok akkor fordulhat elő az itthoni áfa kerese. De ha rá teszik itthon akkor az Alinak az adatokat fénymásolt számlát elkuldve vissza utalják. Na és ha a szállítást jól választod akkot EU-s levélként érkezik és semmi sarc nem lesz. Útmutatás Ális topik ösz-ben.
-
kmarci25
veterán
Azért szerintem olvass még utána a csöpögtetős technikának. Nekünk is volt régen ilyen gépünk, ezek annyit csinálnak, hogy csöpögtetik egyenletesen a forró vizet az őrleményre. Viszont ha megnézel pár videót, vagy elolvasol recepteket, akkor azt fogod látni, hogy különböző felöntési időket írnak, illetve keverési, öntési technikákat, hogy a víz teljesen átjárja az őrleményt. Biztos jó ez a gép, de 23 ezret nem fizetnék érte, inkább megvenném a Hario szettet, meg egy mérleget. Én szeretek is ezekkel szórakozni mondjuk...
konzumpro: és akkor még ez is.
Köszi, megnézem, de teljesen el vagyok már veszve...
-
kmarci25
veterán
Ha csepegtetőst szeretnél, akkor szerintem ne gépet vegyél. Inkább a Hario szettet, de külön-külön is megveheted. Nekem van, a 2-es dripper, most talán nagyobbat vennék, ha több személyre főzök, akkor jobb lenne a nagyobb. Illetve, ha nincs hattyúnyakú kannád, akkor ezt a kiegészítőt is: drip assist. Én javasolnám még az Aeropress-t is, talán még egyszerűbb, mint a drip.
A kettőből bármelyiket választod, kell majd egy jó ölrő, amivel tudsz filterhez őrölni. -
_NCT
addikt
Én most épp ezt csináltam és belefáradtam a kísérletezésbe, amennyi pénzt elb*sztam eddig az “olcsóbb” kávékra, annyiból vehettem volna normálisat is. Utóbbi időben volt: Lavazza Crema Gusto, Lavazza Qualita Oro, Cafe Frei Espresso (az utóbbi kettőből a végén tudtam ihatót készíteni, de Dedica-nak nem való a közepes pörkölés szerintem), Tschibo Espresso (eddig ez a legpocsékabb), tégla és szemes Pellini (so-so). A gond az, hogy a dátumokkal meg vagyok lőve, átlag 4-5 hónapos kávék voltak, ha a dátumot nézem, de franc se tudja, lehet 1 éves is volt. Újbudán van egy pörkölő (42 coffee , valaki ismeri?) azt lehet bejátszom. Nem olcsó, de csak hétvégi széánsznak iszunk itthon kávét, arra nem fogom magamtól sajnálni a jót.
Szóval a végén lehet az olcsó lesz a legdrágább…..
-
Gyári kapszulákban nekem a nespresson kívül minden ihatatlan lötty. A lidlissel konkrétan friss élményeim vannak. Borzasztó.
Esetleg kézműves vonalon (több kispörkölő gyárt saját kapszulát, persze húzós áron). Viszont ha legalább egy brita kancsót beszereztek a csapvízhez, az dobni fog az ízvilágon. Mármint ahol egyáltalán ízvilágról beszélhetünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI AVATA Explorer Combo drón - 3 akku, Goggles Integra szemüveg, hátizsák
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, ND szűrők
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI Mini 4 pro drón - új állapotban, 2027-ig garanciával
- DJI Air 2s Fly More Combo drón szett (FMC) 3 akkuval, ND és NDPL szűrőkkel - megkímélt állapot
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest