Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• EQMontoya

veterán

válasz htomi85 #9334 üzenetére

Azért ahhoz szerencse is kell.

Eddig 2x váltottam (bő 3, majd bő 2 év után, a jelenlegi helyen 2.5 éve vagyok, szóval nem sűrűn ugrálok), de mindkettő tankönyvi példa:
    -Mindkét helyen közölték, hogy most épp sajnos nem tudnak fizetésemelést adni, és utána valami BS indok, aminek nem volt köze a teljesítményemhez.
    -Az egyik váltásnál 60%-kal, a másiknál 40%-kal nőtt a fizum. Tehát bőven lett volna hová emelni.

És igazából ez a piaci átlag. Azt aláírom, hogy nem egészséges évente váltani, de tisztességes fizut az elmúlt 5-10 évben csak így lehetett elérni.

Azóta változott némileg a piac, amiről ugye itt is volt szó, hogy a kezdő bérek sokat emelkedtek az elmúlt 5 évben, ma egy jó kezdő annyit kap kb., mint amennyivel én a 2. munkahelyemen kezdtem 2013-ban, 3 év tapasztalattal. Így már valóban nem feltétlen éri meg hamar ugrálni.

De ha visszaemlékszel, hogy hogy nézett ki a piac ezelőtt 5 évvel, akkor az volt a helyzet, hogy a kezdők kaptak 300-350 körüli bruttókat, a senior szinten meg akkor is elérhető volt 1M+.
    Kétjegyű emelést meg nem lehetett kapni sehol. Tehát ha egy viszonylag jó évi 8%-kal számolsz, akkor is 10+ évre lett volna szükség eljutni A-ból B-be.

Új hozzászólás Aktív témák