Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen házat vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Valami baja van a tápomnak
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Ironizer
üzenetére
Nem az elköltött pénz mennyiségétől függ az, hogy élvezi-e az életet,
Erre azt szoktam mondani, hogy igen, Afrikában a sárkunyhóban is tudnak végtelenül boldogok lenni az emberek, de ő speciel azért mond le dolgokról, mert spúrmájszter. Legyen az utazás, új kocsi, ház, olyan munka, amit szeretne, stb. Miközben egyébként vágyik a rájuk.
Amúgy a szabadidő önmagában nem érték. Akkor az, ha olyat csinálsz közben, amit élvezel.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Ironizer
üzenetére
Ennyi. De egyébként se értem ezt az elefántcsonttorony szemléletet ITn belül. Igen, sok állás sok pénzt termel, így sokáig lehet tornászni felfele az árakat. Igen, jelenleg rengeteg rendes tudású dev kell s nincs annyi, ezért mennek fel az árak.
de egy boltvezető is rengeteg pénzt termel. S boltvezetőnek se jó bárki. S pláne ha lojalitást is nézünk, az végképp szűkiti a piacot munkaadó szempontjából.
én pl soha nem lennék jó pincér, boltvezető vagy ács. S attól még h pl a festők bére az elmúlt években szárnyalt, vagy épp a boltvezetőké, eszembe nem jutna váltani, ahogy sokaknak sem. Egyszerüen az is egy adottság, h ki mennyire jó boltvezető mint az h épp mennyire fekszik neki a programozás. De ezt sok kocka nem látja be, mert nem lehet könnyen gyakorlatban számot adni a tudásról, s nem egyszerüen bináris vagy összejön neki vagy nem a feladat, sokkal szubjektivebb s emberibb.
mondom ezt kocka it-sként, mielött vki
-
horush
addikt
válasz
Ironizer
üzenetére
Egy átlagkereset körül kereső család (2x250k) esetében ez kb. 30 millió. Ennyiből azért már lehet lakást venni...
Amúgy ez az első lakás esetében 0% önrésszel felvhető hitel szerintem nagyon sokaknak segítene a vásárlásban itthon is. Jelenleg ott tartok, hogy hiába keresek viszonylag jól fejlesztőként, belátható időn belül nem lesz 10 millióm önrészre, hogy tudjak venni egy 30 milliós lakást. Pedig szívesebben fizetném a hitelt, mint az albérletet. A jelenlegi albérlet árak mellett pedig elég nehéz mégegyszer annyit félrerakni, hogy egyszer meglegyen az önerő.
-
válasz
Ironizer
üzenetére
Legalább kiderült, hogy egy fillérbaszó cégről van szó. Remélem a senior kolléga keresett utána egy normális helyet.
petyus_: Ez lényegében mindenkinek benne van a szerződésében, nem jelent semmit. Az emberek ettől még beszélnek róla. A szóbeli figyelmeztetés meg nem egy mérvadó dolog, szerintem ettől senki nem fél.
-
Revolit
senior tag
válasz
Ironizer
üzenetére
De volt. En tanacsot adtam neki, peldaul hogy ezert meg azert a teljesitmenyeert en ugy latom nyugodtan kerhetne fizu emelest. De meg veletlenul sem azert, mert xy annyit keres... szerintem ehhez nem kell diploma, hogy tudja az ember, ilyennel soha nem megyunk fizuemelesert. Eleg sok oka van, nem csak az, hogy altalaban eleve nem szabad kibeszelni munkaszerzodes szerint.
Szoval, elmondtam en hogy latom, es en mit tennek a helyeben. Megkoszonte, azota is joban vagyunk es osszejarunk neha, pedig mar nem vagyunk kollegak. (Azert nem altalanos, hogy miutan elmegy valaki megmaradjon a "banda" ).
Nem szeretem en se elmondani a fizum, pontosan emiatt. Nem hianyzik, hogy irigyek legyenek az emberek. (Holott szerintem nem csak egy szamon mulik, hogy mennyire erdemes irigynek lenni, de ez mar mas kerdes). De ha valaki elmondja, nyilvan en is viszonzom a bizalmat. Szerencsere meg sosem volt ebbol problema, legalabb is ugy gondolom, hogy nem volt
Mint emlitettem, nem is minden kollegaval beszelem meg, csak akivel mar kiepitettem egy kozelebbi ismerettseget. -
Stanlee
őstag
válasz
Ironizer
üzenetére
Nalunk sem tudjuk, hogy ki mennyit keres, igy amikor az egyik srac rogton foiskola utan odakerult hozzank (gyakorlaton volt fel evet elotte nalunk, igy jol osszebaratkoztunk, es elmondta, hogy mennyi az annyi), nalam 10%-kal kevesebb fizetest kapott, ill. probaido utan ugyanannyit mint en, nem kicsit erodalodott a motivaltsagom munkavegzes teruleten.
Relative sok egyedi deal is van nalunk a cegnel, altalaban akkor beszedesebbek az emberek, amikor elmennek, es eleg erdekes dolgok derulnek ilyenkor ki, ami miatt a motivacio csokken.
-
-
válasz
Ironizer
üzenetére
Azért kell kockázatot vállalnia, mert pénzt keres ezzel (kamat). Jelen törvényi szabályozás gyakorlatilag kockázatmentes hozamhoz juttatja a bankrendszert, amely elég messze áll a társadalmi igazságosság alapelvétől.
Másrészt ott van az USA, ahol a bankok is vállalnak kockázatot. Márpedig elég tájékozatlan az, aki azt állítja, hogy az ő bankrendszerük fejletlen lenne!
(#12664) lajafix
Nem (csak) az árfolyamveszteség miatt szálltak el így a törlesztő részletek. Ekkora eltérést az nem indokolna. Számolj utána! Ezt próbáltam érzékeltetni az összegszerűséggel.
(#12667) azbest
Joga van mindenkinek hülyeséget csinálni, de akkor vállalnia is kell a következményeket.
Azt ugye vágod, hogy ezzel a hozzáállással a fogyasztóvédelem mint olyan egész lényegét kérdőjelezed meg? Attól, hogy valaki nem ért a pénzügyekhez még nincs jogod átverni/olyan kockázatos terméket rásózni, amelynek valódi veszélyét nem képes felmérni. Pont ezért korlátozzák ma már erősen a pénzügyi termékekhez való hozzájutást. Ezen a területen dolgozom, rengeteg szabálynak kell megfelelni. A válság előtt ezek hol voltak? Elárulom, sehol.
(#12669) H A M M E R
Tényleg rohadt jól jártak ezek a szerencsétlenek! Betolták az önerejüket, törlesztettek egy valag pénzt, elvesztették az ingatlanjukat (jó reggelt, Magyarországon vagyunk! az emberek nagy részének ez az egyetlen vagyontárgya), utána pedig piaci ár alatt visszabérelhették. Te pedig ezt sajnálod tőlük. Büszke lehetsz magadra!
-
layerke
aktív tag
válasz
Ironizer
üzenetére
Szerintem hihető adatok, én max 10-15%-ot mondanék rá ferdítésnek, hogy kicsit többet mondunk, hogy jobban vagy kevesebbet, hogy rosszabbul nézzen ki.
Kicsit a nettó miatt becsapós, mert az sok mindenen múlik. Én bruttót jobban tudtam volna értékelni vagy értelmezni, de így is eléggé sokkoló. Hasonlóan alulbecsültem én is a pilótát, a webfejlesztőt és az MTA doktort pedig túl. A többit elég jól eltaláltam sajnos. Vidéki nagyvárosban élek, itt amennyi embert ismerek munkahelyét és fizetését is alapul véve, az alapján én hihetőnek tartom a válaszokat, azzal együtt elkeserítőnek is..
-
Lortech
addikt
válasz
Ironizer
üzenetére
amúgy nyilván neki sem érdeke, hogy olyan valaki dolgozzon alatta, aki nem elégedett a helyén.
Vagy hogy lelepjen a cegtol. Nalunk tamogatott a cegen beluli mozgas, de meg kell palyazni a poziciot. Minimum eltoltott ido nincs. Site-on belul joval egyszerubb azert egy ilyen valtas.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- Nintendo Switch 2
- Gumi és felni topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- LEGO klub
- Építő/felújító topik
- Magyarországra is megérkezett a Poco M8 5G
- Subaru topik
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M4 MAX 14 32GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető Deák
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- Apple iPhone 16 Pro MAX 256Gb, White Titan, Makulátlan állapotban, kártyafüggetlen, 3év , 100% akku
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! TÜZES EZÜST MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)