Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
VirsLee
őstag
válasz
szakika11 #24399 üzenetére
Én a helyedben ott kezdeném, hogy felmérem a piaci értéked. Ennek függvényében tudsz menni tárgyalni és meghatározni, hogy mit is szeretnél elérni. Ne kerüld meg a közvetlen főnököd, kezd nála a dolgot. Mióta vagy ott? Mikor kaptál utoljára emelést? Milyen a fizud a piacihoz képest?
-
szakika11
csendes újonc
Sziasztok, fizuemelest hogyan kellene kerni? Igazabol meg sosem csinaltam es erdekelnenek tapasztalatok hogy ha vki kert hogyan csinalta, csak a kozvetlen felettesevel beszelt ilyenkor? (Java fejleszto vok) beszeljek az IT igazgatoval (is) vagy csak a fejlesztesi vezetommel? (Mindketto tudja hogy ki mennyit keres IT belul). 100% HO van jelenleg, csinaljak egy meetinget ra es ott mondjam el, vagy telon beszeljek az egyikkel? Illetve erdekelne hogy ilyen keresnel mennyire jellemzo IT- n belul hogy kap is az illeto emelest? Indoklasnak eleg sok mindent fel tudok hozni hogy milyen fejleszteseket vittem sikerre az utobbi idoben, ezzel nem lenne gond. Koszi a valaszokat/tapasztalatokat elore is :)
-
Madwe
nagyúr
Inkább örülj neki, h a majdani jövőbeli fenntarthatatlan nyugdíjrendszerben te a tübbet befozetők közé tartozol majd, nem pedig a feketézők/szürkézők/minimált katával befizetők táborába. Legalább egy minimális esélyed lesz rá, h annyi állami nyugdíjt kapj, h a foxáras csikefarháton elélj egy darabon.
-
Ezt érzésre mondod, vagy konkrét tapasztalatod van? Csak mert szerintem nincs igazad. Aki zsebbe kapta a lóvét, az általában tisztában van az alacsony nyugdíj okával, és kussol. Mármint én csak ilyen embereket ismerek személyesen.
#24389weiss
Én fizetem a járulékot a teljes bruttómból.
Ez a jövőbeli nyugdíjkifizetések szempontjából irreleváns. Mármint forrás oldalon. -
weiss
addikt
válasz
Jhonny06 #24387 üzenetére
Szóval aki elvállal egy ilyen munkát, az biztos élete végéig ezt csinálja, ugye?
Nem, de valahogy az az érzésem, hogy aki zsebbe kapós munkát dolgozik, az nem pár évig csinálja.
A te nyugdíjad is más pénzéből lesz (de leginkább nem lesz), szóval nem értem a logikádat.
Én fizetem a járulékot a teljes bruttómból.
-
Jhonny06
veterán
-
Sztenly
tag
válasz
Jhonny06 #24376 üzenetére
Ennyire nem hiszem h elírták volna a 21' es Hays salary guide-t h a te junior barátaid valójában az ott feltűntetett seniort kapják.. Egyedi esetek inkább, nem?
Nem is tartom életszerűnek nagy számban, mivel egy könyvelőt nem kihívás pótolni. Könyvelőnek egy kontrollert is felvehetsz ami visszafelé nem működik. Persze rá kell dobni a bérére de hányan végeznek ilyen szakirányokon és mennyire 'összetett' ma a könyvelés h szerinted ezt ilyen jól jutalmazzák?
A sokan meg tudják csinálni és nem bonyolult páros nem felfelé tolja a bért emlékeim szerint. -
válasz
Apollo17hu #24379 üzenetére
Most ezen mi annyira hihetetlen? Ő maga mesélte (jó barátom már 15 éve), 2020-ban professionon hirdetett 2 pozit értékesítőre, raktárosra, és jött 150+ önéletrajz. 2021 nyarán meg kb. 5. Rohadt nagy a munkaerőhiány, még az ilyen fika munkákra is. Arról nem beszélve, hogy a jelentkezők nagy része használhatatlan.
Hja, ez KKV, a bérpapírodon nyilván nem bruttó 450-et látsz majd.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Sztenly #24372 üzenetére
2 barátom is van pénzügyi területen (könyvelés) és majdnem 2 év tapasztalattal ezek nem nagy összegek. Nem tudom a területek között mekkora különbség van. De ezt felejtsük már el, hogy "csak IT-ban lehet", mert nem. Mondjuk ő dolgozik is rendesen.
Egy sima exceltologatós irodai pozit nem írnak már ki sok helyen br. 450 alatt, mert senki nem jelentkezik rá.
-
mrhero
tag
Aki ma 400-ert elmegy egy junior poziba 0 tapasztalat ide vagy oda, az meg is érdemli.. Nem IT, bármilyen random SSC munkáról beszélek.
-
törölt tag
válasz
Sztenly #24372 üzenetére
Én azt látom, hogy üzleti/közgáz vonalon egyre jobb, egyértelműbb a karrierút, egyre jobb fizukkal.
Mérnökként meg csomó terület olyan, hogy minden cégnél tök mással foglalkoznak, az is már havonta elavul és tudásilag mindig rá lehet fogni valakire , hogy junior kb…. Ebből kifolyólag senki sem expert, mindenki a szaros bödönt kavarja mert nem tudja mi van, próbálja a lehetetlent megcsinálni. Mire magabiztosabb lesz valamiben, jön az újabb divatos tech, baszhatja. A fizuk is elég lemaradtak, szarok ha nem dev az ember, hanem bármi más..
A benne dolgozó emberek közt pedig egyre több a “nehéz eset”. -
Sztenly
tag
válasz
Sempronius89 #24368 üzenetére
Ismerem a céget ismerősöktől.
A valódi kontrolling lead = team leader és a lead analyst az más tészta. Utóbbinál van ez a bérezés és kb 3+ év tapasztalattal. Előbbi meg br1 felett valahol és ugye más felelősségi kör.A fenti állítást meg tudom erősíteni a junior managerek nem voltak agyonfizetve.
-
-
Sztenly
tag
-
válasz
Pfiucska #24361 üzenetére
alapvetoen az egyik legrosszabbul fizeto ssc, de egyebkent jo, bulis hely. ez a fizu korabban inkabb mar junior manager szint volt, de lehet osszekaptak magukat. a bonusz az a ceg eredmenyetol fugg, olyan egy havi penz kornyeken mozog. volt ra reszvenyesi kifizetesi rendszeruk, szoval a bonusz osszegebol csak az szjat kellett adozni.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
bandus #24357 üzenetére
Financial controlling (lead?) analystet keresnek, jovoheten lesz a telefonos kor utan egy online interju is. Berrel kapcsolatban semmit nem voltak hajlandoak mondani, igy en mondtam - erre nem reagaltak semmit (telefonon es irasban kellett megadni, ezutan jott a call az interviewra).
Ugy altalanossagok erdekelnenek, tulora jellemzo-e, milyenek a csapatok, fejlodesi lehetoseg, stb. Ekkora cegnel nem voltam még
9ho konyvelesi, 8ho controlling tapasztalatom van. (+ ~2 ev penzugyi gyakornok, ami jol hangzik de semmi kezzel foghatot nem adott)
Kozgaz bsc most lett meg, februartol msc. Angol - nemet kozep, utobbi itt lenyegtelen. Elobbi irasban rendben van, szoban elvagyok, ha itt tenyleg only english lesz akkor nehany honap alatt szerintem patent leszek
Egyebkent 700 br + cafi (ez ~45k) + bonuszt mondtam. -
válasz
developer007 #24353 üzenetére
BP-Szekesfehervar említés miatt azt hittem tudom melyik cégről beszélsz, de írtad hogy kis iroda ami kizárja azt a céget, amire gondoltam + a cafi amit irtal az szinten nem arra a cégre vonatkozik.
-
Sztenly
tag
válasz
developer007 #24353 üzenetére
Azért remélem egy év releváns tapasztalattal nem írod be h sajnos autót sem adnak..
-
Pfiucska
aktív tag
Van itt valaki aki (vagy ismerose) diageo-nal dolgozik/dolgozott?
-
válasz
golfvariant #24349 üzenetére
Szigorúan szépkártyáról!
-
kovsol
titán
válasz
Farhát helyett szárnyat?
-
válasz
-
JoinR
őstag
válasz
developer007 #24347 üzenetére
Ez egy rendes éves emelés, szép munka!
-
developer007
újonc
válasz
developer007 #20533 üzenetére
egy évvel később meg is volt a salary review, +26%
Nem: férfi
Kor: 25
Munkakör: Software Developer (.NET Core, Kubernetes, Azure)
Végzetség: Mérnökinformatikus BSC
Nyelvtudás: angol középfok napi használatban
Br. fizetés: 675k -> net. 450k
Egyéb: laptop+telefon, HO (konstans heti 1-2 nap iroda)
Hely: Székesfehérvár - budapesti, de más országokban is jelen levő cég, kis létszámú vidéki irodája
Tapasztalat: 1 éve dolgozom ennél a cégnél, ez tekinthető valódi fejlesztői tapasztalatnak, korábban gyakornoki pozi és kisebb projektek voltak.Éves review van, kérés és kérdés nélkül ez volt az ajánlat a piaci körülmények és a fejlődésem alapján. Nézegetve az ajánlatokat kb ennyiért tudnék váltani, így eszemben sincs. QA & Ops team, PO nem magyar, így folyamatos angol használatban van, csapattól is rengeteget lehet tanulni.
-
válasz
Lortech #24337 üzenetére
tegnap beszélgettem egy barátommal, ott lepődtem meg, hogy például a vidéki controller bérek már a bp-i felett vannak, pusztán azért mert az egyes gyárakba nehezebb ilyen embereket találni.
én az aktuális interjúkon mindenhol éves 20M+autó (mostani kb 16M+autó) packaget jelöltem meg (nem IT). az egyik pozihoz ezen felül van még elég komoly bónusz is, de itt a munka is nagy falat, komoly pnl felelősséggel. egyelőre sehol nem verte ki a biztosítékot a dolog, remélem valamelyik összejön
-
adrian14
tag
válasz
tboy93 #24331 üzenetére
Megyeszékhelyen, multi, új kolléga 2év gyakornoki pozi noname cégnél és fél éve van nálunk 700brutto.
Az más, hogy nekem is ennyi a fizum és 6 éves tapasztalatom van. De folyamatban a tanulás és a váltás.
Két haverom váltott most. Sima engineerek és az egyik 1.3M bruttot kap, másik 1M-et talán. Javasok mind a ketten.
Pár hónapja nem hittem volna el ezeket, de a közvetlen környezetemben kezdenek már elég jól keresni a nem senior szintű emberkék is. -
Drizzt
nagyúr
-
válasz
Jhonny06 #24332 üzenetére
Azért ez erősen függ a körülményektől. Ha otthon lakik még, akkor a Pestre költözés igen jelentős költségekkel jár vagy megalkuvással (idegenekkel együtt élés). Ha külön lakik, akkor is jelentősen drágább lesz az élet mint Vas megyében, plusz a ha a baráti köre / családja ott van akkor a velük való kapcsolat sem lesz már olyan. Nekem 25%-al magasabb bér nem érné meg ezeket az áldozatokat
-
tempreg
friss újonc
Sziasztok!
Kevés információt találtam hasonló munkakörről, szívesen venném ha megosztaná, akinek van első- vagy másodkézből tapasztalata a fizetéseket illetően, amely segítene kicsit jobban belőni, mennyire számít ez korrektnek manapság. Előre is nagyon köszönöm!
Kor: 30-35
Pozíció: Product Owner
Hely: Budapest
Végzettség: BSc
Tapasztalat: össz ~10 év mérnöki (kezdőtől tech leadig, nem fejlesztő), ebből utolsó ~3 év PO
Nyelvtudás: Angol
Fizetés: Br. 1,2M
Egyéb: éves 6-8% bónusz, elhanyagolható cafeteria(Igen, eldobható reg, elnézést miatta.)
-
törölt tag
válasz
Jhonny06 #24321 üzenetére
Bovebben: reszvenytarsasagoknal es befektetesre/felvasarlasra varo startupoknal kemenyen befolyasolja a ceg "erteket" az, hogy hogy neznek ki a szamok egy dolgozora vetitve, ezert szeretnek contractorokkal operalni meg akkor is ha igazabol full time valaki. Legutobbi helyemen azon is ment az ugyeskedes, hogy most akkor az R&D-hez szamitjak-e a cloud koltsegek egy reszet vagy az Operations-hoz, mivel a tradicionalis uzleti iskola szerint az R&D "egyszeri" koltsegnek szamit, hiaba csinalod minden evben, mig az Operations ismetlodonek. A data science/machine learning zabalta az eroforrasokat, ezert szignifikans kulonbseg volt a ket fajta szamitas kozott.
-
Jhonny06
veterán
válasz
CyberPunk666 #24319 üzenetére
Én is amiatt vállaltam el, mert a tapasztalatommal elérhető sávnak a tetejét adták (sőt). Annyi, hogy 6 hónap után kapok csak egyéb juttatásokat, de utána a belsősökével megegyező az is. Amúgy amiatt csinálják ezt általában a nagy cégek, mert van egy cap, hogy mennyi embert vehetnek fel, a külsősöket meg ugye ebbe nem számolják bele, azok kvázi plusz költségek csak a könyvelésben. Nálunk évente megújuló szerződés van, de annyira kell az ember, hogy valahogy nem érzem azt, hogy nem lennék biztonságban. 1 hónap helyett 15 nap a felmondási idő, de amúgy nem látok semmi hátrányt a belsősökhöz képest.
-
Ursache
senior tag
válasz
CyberPunk666 #24319 üzenetére
es itt jon az extra, ami a kozvetitesbol fakad: biztositjak, hogy folyamatosan projecten legyel..
-
Shin Chen
tag
válasz
CyberPunk666 #24313 üzenetére
Azt hiszem én ebben a felállásban képzelem el az átképzések térnyerését.
Persze bizonyos mértékig, senki sem teljesen univerzális..
Most pl vendéglátásból mire tudták átképezni magukat az emberek?Nem egyszerű.
-
válasz
Jhonny06 #24315 üzenetére
Olyanról hallottam, hogy van egy fix keret az egyik ügynökségnél, aminek a terhére vehetsz bármilyen eszközt. Nem túl magas. Ezen felül neked kell fizetned, viszont csak a nettó árat, hiszen az áfát úgyis visszaigényli a cég. Egy próbát mindenképp megér, hátha nálatok is nyitottak erre.
Viszont a kölcsönzős konstrukcióval nekem csak rossz tapasztalatom van. Nem tudnál váltani belsősnek, vagy contractornak?
-
Jhonny06
veterán
Szerintetek a munkáltatónak van valami home office támogatási kerete? Azt a hivatalos 16k-t (?) nem kapom meg, mert kölcsönző cégen keresztül foglalkoztatnak, szóval necces. Szeretnék venni egy motoros asztal vázat (~160k) és gondolkodtam, hogy belengetem a munkáltatónál, végül is veszíteni nem lehet vele. Persze nem várom, hogy az egészet kifizessék, de ha már cégként meg tudják rendelni kedvezményesen (és esetleg egy részét állják), az se rossz. Csinált valaki már hasonlót?
-
válasz
Revolit #24304 üzenetére
Az, hogy sokat fizetsz az asztalosnak nem jelenti azt, hogy ő rohadt jól él hó végén. Magas a rezsi, az anyagköltséget is felverték az egekbe. Asszony dolgozott olyan asztalos cégnél tervezőként, akik tényleg űber-prémium cuccokat gyártottak méregdrágán, a főnökei mégsem S-klassével jártak, hanem öreg szar mikrobusszal, és alig tudták összetalicskázni a házra valót. Pedig ez még nem is régen volt, csak pár éve. Egy alkalmazott asztalos meg ilyen nettó 150-et keresett náluk.
#24313CyberPunk666
Haha, benne vagyok ilyen szakis facebook csoportokban, akkora a pofájuk most, mint a bécsi kapu. Aztán amikor jön a recesszió mind a küszöböt rágja majd. Senkiben sem tudatosul, hogy ez az építőipari volumen nem fenntartható Magyarországon. -
CyberPunk666
senior tag
válasz
Shin Chen #24312 üzenetére
Gazdasági visszaesés, amikor szinte megállt az ingatlanpiac (nem kellettek új házak, felújítások ->nem kellett konyhabútor se), meg eleve minden nem létszükség kiadást visszafogtak. Akkor nem mentek ezek a szakmák.
Ezek ciklikusan menő szakmák, amik pár évig jól fizetnek, aztán pár évig raklapot mennek pakolni, mert annyira nincs munka. -
Shin Chen
tag
válasz
CyberPunk666 #24310 üzenetére
Ezt kifejtenéd bővebben?
Azidőtájt még a tojáshéjat szedegettem le a poppólómról. -
syC
addikt
Sziasztok.
Tippre szerintetek mennyit lehet elkérni a köv pozícióért:
cég: multi ( 2k+ alkalmazott)
hely: vidék (vas megye)
poz: programozó ( java spring + egyéb), 3 év tapasztalat, + szokásos blabla. -
-
Kor: 30
Pozíció: Minőségbiztosítási (közép)vezető
Hely: Vas megye
Végzettség: Járműmérnöki BSc
Tapasztalat: 1 év gyakornok, 1 év műszakvezető, 2 év folyamatmérnök, 5 év minőségbiztosítási mérnök
Nyelvtudás: Angol
Fizetés: Br. 1,1M
Egyéb: 13. és 14. havi, br. 310k cafeteria/év, 30k/hó üzemanyag kártya
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Battlefield 6
- Futás, futópályák
- Gaming notebook topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R3 4100 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T7 NBASE 600W
- ROG Strix G16 G614JVR 16" QHD+ IPS i9-14900HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen 12 Hónap Garancia 0 perces készülék
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest