Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cech19960320
tag
válasz
MrSealRD #24296 üzenetére
sok fokozata van ennek.
a Jelenlegi helyem pl kiemelkedően jó, minden szempontból.
eldolgoznék folyamatmérnökként is, pedig tudom hogy az nem nekem való, és egy tipikus gyári légkör nekem nem bejövős amúgy... de van az a pénz...de pl bármelyik koreai cég... na a világ összes pénzéért sem vállalnám azt a légkört, közeget...
-
válasz
noiq_nolife #24295 üzenetére
Ez valóban jó kérdés... Én azt értem alatta, hogy gyomorideggel lehet bejárni és úgy eleve mindenféle kommunikációra rányomja a bélyegét a légkör...
-
válasz
shifty! #24292 üzenetére
Ezen azért én elgondolkodnék... Lényegében azt mondod, hogy ha van A) cég ahol X a fizetés és jó a légkör és van B) cég ahol X+Y a fizetés de szar a légkör, akkor te a B)-t választod...
Én inkább keressek valamivel kevesebbet...nyilván értelmes keretek között...de soha nem dolgoznék olyan helyen ahol fasírtba vannak. Ugyanis ennek számos egyéb mellék hozadéka szokott lenni és egyik sem vidám. -
Sempronius89
tag
válasz
Jhonny06 #24290 üzenetére
Az a baj, hogy muszáj nézni a telefont, mert ha kitalálnak valami faxságot még este ami másnap reggelre kell azt reggel már fizikai képtelenség megcsinálni.
Meg a másik, hogy a támogatott üzletágamban én engedélyezem a megrendeléseket is. Az néha SOS és nem lehet vele várni..
-
shifty!
senior tag
válasz
Shin Chen #24291 üzenetére
Nem feltétlenül releváns, de én a saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy jó légkör és jó társaság miatt ne maradjak meg, ha egyébként szubjektív szempontok alapján nem jó a munkahely. A személyi összetétel, a hangulat, a főnök / vezető személye nagyjából egy nap alatt változhat meg. Igenis, a jó légkört vagy annak hiányát meg lehet, és ha akarják, meg tudják fizetni.
-
Shin Chen
tag
válasz
mrhero #24289 üzenetére
Az utóbbi évek alatt szerintem nagyon sokat javítottam a hozzáállásomon, és szeretném, hogy amíg itt dolgozom a lehető legtöbbet tudjak fejlődni nem csak szakmai, hanem emberi értelemben is.
Ahogy te is írtad, a váltás csak akkor lenne jó, ha vele a hozzáállásom is megváltozik, mert egy hirtelen felindulásból jött felmondással ugyan ott lennék a következő munkahelyemen is.
Anno azért köteleztem el magam, mert a munka nem rossz, a közösség pedig kifejezetten jó (még most is).
Az előttem lévő kolléga a fizetés mellett a korábban említett problémák miatt lépett le.Csak azért írtam le, mert az informatikai, befektetői, egyéb menedzseri pozíción kívül rengeteg olyan hely van, ahol az alacsony fizetés ellenére kimondottan jó dolgozni, jó a légkör, aztán egyik pillanatról a másikra fenekestül fordul fel a dolog, mert már nem olyan jó a munka, így a légkör is befagy, ezt pedig (legtöbb esetben) nem lehet megfizetni.
*Na meg azért is, mert látatlanban is rengeteg jó tippet kaptam, ezeket köszönöm mindenkinek -
Jhonny06
veterán
válasz
Sempronius89 #24271 üzenetére
És ezeket az üzeneteket hogy látod? 8-kor már rég nincs bekapcsolva a céges gépem, másnap reggel látom csak őket. Ha csak nem olyan poziban vagy, hogy kritikus a rendelkezésre állás, akkor ne nézegesd az üzeneteket, mobilon sem.
-
mrhero
tag
válasz
Shin Chen #24286 üzenetére
A leírásodból én azt szűröm le, hogy egyrészt a cégkultúra sincs a toppon, ahogy azt erősen hangsúlyozod, de nem hiszem hogy ez az egyetlen problémás terület, ahogy azt beállítod. Felmerül a már elhangzott kérdés miért nem váltasz, illetve miért kötelezted el magad akkor mégis, ha ennyire nem érzed jól magad?
A cégkultúrán változtatni nem fogsz tudni, a te hozzáállásodon viszont igen. Kicsit több alázat és munka hiányzik a képletből. -
Shin Chen
tag
válasz
Shin Chen #24229 üzenetére
szóval indulatból nem akartam leírni, kicsit finomítva így hangzik a dolog:
Kb mióta megkaptam ezt a pozíciót elég necces alvászavaraim vannak, főleg a sok bizonytalanság, idegeskedés és baszogatás miatt.
Nem fogok csak azért munkát tettetni, mert régen az átkosban, ahol egymást figyelték az emberek, és a személyes és teljes családod biztonságát fenyegette, ha nem azt tetted amit mondanak, vagy amit elvártak.
Ezzel egyébként többen is "vicceltek" már a szóban forgó korosztályból, és úgy tűnik ha valakinek az agyát bepókhálózták, az már úgy is marad.A malicious compliance nálam úgy néz ki, hogy a kapott feladattól függően elmondom a személyes szakmai véleményemet - amiért egyrészt alkalmaznak(!) -, hogyan lehet megcsinálni, mik a problémák stb.
(Az alapvető / "fundamentális" avagy "előbb a tető" problémákat most hadd ne fejtsem ki.)
Ezután legjobb tudásom szerint elvégzem a feladatot csak az építő hozzászólásokat és ötleteket belefűzve. Nem fogok olyan feladatot elvégezni, aminek nem látom értelmét, és nem viszi előre a munkavégzést.
Más szóval igyekszem a magam részéről bevezetni a LEAN-t a céghez, több kevesebb sikerrel.A rugalmas munkavégzés nekem azt jelenti, hogy a kapott feladatot - amiről nem tudom, hogy végleges vagy még 3x fogják megváltoztatni - akkor végzem el, ha tudom, hogy úgy megfelelő.
Addig nem is kezdek bele amíg nincs eldöntve. Itt kezdődnek a konfliktusok.A "van, hogy 10 óráig nem dolgozom" egy olyan időszakot jelöl, ahol a partnereknél pattog a labda, és nem vagyok hajlandó a partner kapcsolattartóját telefonon zaklatni egy olyan ügyben, amiről tudom, hogy még lehet aznap megoldódik/megváltoznak a körülmények.
Ha nincs más hátra mint előre:
Mennyi esély lehet kvázi zöldfülűből szakemberré felfejlődni a kollégák, és főnökök szemében, majd fejlesztési javaslatokat tenni olyan üzletmeneti tényezőkben, amik a cég mindennapi életét kardinálisan befolyásolják, ha főhősünk legfiatalabb a cégnél, és a legtöbben csak a nyugdíjat várják már és/vagy nem akarnak semmiféle változást maguk körül, valamint főhősünkre alapvetően úgy tekintenek, mint szellemi segédmunkás, aki a rá bízott feladatok elvégzésén kívül jobb ha kussol, különben kap még, hogy ne beszéljen butaságokat unalmában? -
a 9:30-as stand up 2022 code review-ja?
ezekre tenyleg lehetne csinalni egy masik, it-s mindennapok topikot, itt meg megmaradni a hard cashnel.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Félreértettél akkor. A 9:30as SU tök alap hogy bele kell férjen. Ahogy a 8:00 is, hisz HOról van szó (bár SU elött nekem jobb ha van legalább fél de inkább 1 órám rendesen felvenni a ritmust + összeszedni a mondandómat arra gép elött így 9 elött húznám a számat)
ahogy az is tök alap hogy emberekkel kommunikacio munkaidoben tortenik, ahogy az is ha koordinalt a melo akkor ossze kell egyezni veluk, de ezt irtam is. Rugalmasan s hatekonyan ezt meg lehet oldani hogy mindenkinek jo legyen…
Hozzaallas kerdese, de sokkal hatekonyabb az, ha hagyjuk az embereket ezt osszeegyeztetni mintsem ha fentrol meghatarozott keretekbe akarjuk oket kenyszeriteni… -
válasz
Én a törzsidő végén lecsukom a laptopot.
De én az első perctől kezdve idomítottam a munkatársaimat, hogy a useless meetingekkel szerdán és csütörtökön lehet zaklatni.
(mivel a kötelező hülyeségek alapból erre a napra vannak szervezve)
Minden egyéb időben be vannak téve blockerek, emailt lehet írni, amire reggel és munkaidő végén válaszolok.
A team leaderem nagyon elégedett velem, hogy milyen jól szervezett vagyok. -
emvy
félisten
válasz
(Disclaimer: sok eve vezetek 100% remote tech szervezetet.)
Ezekre a problemakra ceges szinten vagy reszlegszinten kell megoldast talalni, igazabol kultura kerdese.
Jonehany cegnel az a megoldas, hogy munkaido utan nincs uzenetkuldes. En inkabb abba az iranyba tolom a ceges kulturat, hogy barki barmikor rairhat a masikra, kuldhet emailt, stb., viszont senkitol nem lehet elvarni, hogy valaszoljon ra.
-
Sempronius89
tag
Azért ez a 9:30-kor ne legyen meeting nagyon first world problem már.
A te hozzászólásodra reagálva én ezért utálom a HO-t...
Elkezdek effektíven mondjuk 09:00-kor dolgozni, de nem tudom jó szívvel elengedni 18:00-kor a munkát mert:
- 20:00-kor tuti kérdez valami SOS-t az anyuka aki eddig az ebédet főzte vagy a gyereket pesztrálta.
- 20:30-kor tuti kérdez valamit Jucika aki egész nap otthon küszködött egy adott problémával, de még mindig nem tudta megoldani és holnap reggelre kellene mert már ég a ház. Azt hitte szegény, hogy egyedül is boldogul ezért nem kérdezett még Teamsen eddig.
- 21:30-kor meg kérdez valamit a jellemzően a külföldi, de néha a magyar manager mert hát neki most jutott eszébe, hogy nézzük már meg xy projekt ROI-ját én meg úgyis otthon vagyok majd válaszolok. (Ezekre azért nem szoktam, de nem kellemes mikor reggelre lesz egy csomó + feladatod). -
Nálunk 11-15 a törzsidő. Kitalálták, hogy 9 órakor legyen minden áldott reggel 30 perc standup
. Nagyon örültem neki, mert nekem pont az edzésem közepébe hasít bele ez a fél óra, néha kaptak egy kis lihegést a headseten keresztül.
Ez pár hónapig ment így, aztán rájöttek, hogy nincs túl sok értelme, mert amíg mindenki becsatlakozott, az volt a kezdéstől 5-10 perc( a lead esetén is sokszor) és igazából az egész lehetett volna mindenkitől pár mondat teamsen vagy egy mail. Ja persze sokszor volt olyan is, hogy 2 ember ott kezdte megbeszélni azt a gondot egy projekten, ami igazából kettejükre tartozott.Mondjuk ez az a hely, ahol leültem ebédelni és állandóan bejött valaki, hogy aközben beszéljen valami melóról, én pedig a kajánál inkább off témát szeretek, hogy kikapcsoljon az agyam.
-
Madwe
nagyúr
válasz
MrSealRD #24264 üzenetére
Egyrészt a törzsidőben ha nem is aktívan dolgozik általában, elérhető kell legyen az ember s minden kérdésre válaszoljon, illetve ha olyan a probléma gép előtt bármikor perceken belül berántható legyen - ez teljesen természetes, szerintem… szóval az alap rendelkezésre állás meg kell legyen, nyilván ne ilyenkor menjen el valaki gyűrűk ura maratont nézni a moziba…
S megint hozzáteszem, hogy ha rendes nagy cégről beszélünk tübb időzónával, akkor eleve szükséges lehet a flexibilitás, hiszen lesz olyan napod amikor reggel 6-10, vagy esetleg este 6-10 között tudsz csak bizonyos meetingeket kitűzni… -
válasz
pető bá' #24260 üzenetére
Nos...ez teljesen korrekt. Ami nálatok 14.30, az nálunk 9.00. Nincs ebben hiba... Ahogy én észrevettem nálunk segíti a ráhangolódást a napra... Kicsit könnyebb elkezdeni ha átbeszéljük gyorsan a dolgokat... És napon belül nem szakítjuk meg a flow-t. Azt mi kevésbé szeretjük ha meeting miatt lesz töredezett a nap...
#24261 Madwe
Konkrét példa a közelmúltból. Délelőtt merült fel egy helyzet amire még aznap kellett volna 14-re egy meetinget betenni. Mire valaki közölte, hogy neki nem jó, mert már betervezett valami egyéb privát tevékenységet... Mivel nagyon tologatni nem lehetett ezért be lett rakva másnap reggel 8.30-ra... Ez szerintem nagyon nem jó.Másik szituáció...Mi van ha valaki kitalálja, hogy reggel(7-10) dolgozik meg este(18-23) és napközben amikor amúgy mindenki dolgozik más ő pont pihen? Ebben az esetben ha napon belül kérdez tőle valaki, akkor 1 nap átfutási ideje lesz a kérdésnek... Ez kissé abszurd.
A lustaságot nem tudom miért kapcsolod ide. Szerintem az másik lapra tartozik... De ha mindenki más ütemben dolgozik és ez ad-hoc jellegű és senki nem tudja a másikról éppen ma milyen elosztásban dolgozik...akkor a kommunikáció mitől lesz hatékony?
-
Borisz76
nagyúr
Nálunk home office nem lehetséges.
A fröccsöntő gépeket nem lehet távolról vezérelni.
Mikor 50.000 db 10mm átmérőjú gumigolyót kell gyártani....
20 másodpercenként kell a gép ajtaját nyitni , a terméket kivenni...stb.Meg 3 műszakban folyamatosan mennek a gépek.
Annyit variáltunk rajta, hogy a normál heti váltás:
délelőtt ( 6-14 ) , délután ( 14-22 ) , éjszaka ( 22-06 ) sorrendet megfordítottuk. Mert így éjszakai műszak pénteken....hazamész szombaton reggel....aztán hétfőn hajnalban megint mehetünk be...
Nagyon rövid a hétvége és ki sem pihened magad rendesen.Szóval mi visszafelé járunk dolgozni.
Éjszaka - délután - reggeel.
1-1-1 hétig....Jobb volt másik helyen mert ott 1 műszak volt.
Folyamatosan éjszakás voltam. Az volt az igazi. -
Madwe
nagyúr
A home office világában nekem ez az egész fentebbi téma furcsa…
persze, legyen törzsidő jobb esetben, teljesen elvárható hogy adott nap pl ha meetinget szervezünk, akkor az legyen 9-17 között pl *, ahova ha nem ütközik mással vagy nincs épp vmi ok s kell, akkor vegyen részt az ember… ezen túl hogy konrkétan mikor dolgozik az ember nem tök mindegy? A munka legyen kész, amikor kényelmes. Nyilván ha vmi több embert érintő, cooperativ nyomozásról van szó megintcsak előre le kell egyeztetni, vagy ha blockerről beszélünk, de ez megintcsak eseti, mint ökökszabály (s erre lehet találni megfelelő időpontot.)
*már ha magyarokról beszélünk, s eu time.zoneról… usa esetén a kora-délután, ausztrália-ázsia esetén meg későeste/korareggel jön szóba…
szerintem felnőtt emberek dolgoznak helyeken. Megpldható s szerintem el is várható hogy megoldott legyen az hogy találjanak olyan időpontot a hatékony munkavégzésre, amivel ha másokat is érintő dolgok vannak, streamlined legyen (ne blocckolj, legyen meberi időben meeting, pair programming stb.)
ha valaki előállna nekem hogy márpedig most 9-5ig dolgozzak, vagy tehetem ezt 8-4ig vagy akár 10-6-ig is, a hatékonyság drasztikusan csökkene részemről is. Meg másokkal végzett munkám tekintetében is.
s szerintem pont emiatt lesz nemcsak kényelmes hanem iszonyatosan hatékony s produktív is a home-office… csupán annyi kell hozzá hogy felnőttként kezeljük egymást…akinek meg büdös a munka s lusta, az amúgy is lopni fogja a napot, mindegy hogy flexitime vagy pedig kötött munkarendben van. Ha irodába berángatod, ott se fog dolgozni, csak azért mert ott van…
-
válasz
MrSealRD #24253 üzenetére
szerintem ez teljesen a scrum team feladata hogy megalkossa a saját szabályait.
Nálunk is pont felmerült nemrég, hogy miért nem teszünk semmit 10 elé - általában a 12.00-13.00 szabadon van hagyva ebédszünetre, így két meeting már bele sem fér a délelőttbe. Súlyosbítja, hogy 3 szomszédos időzóna része a team-nek, de pl a dev-ek ugyanabban az időzónában vannak.
A lényeg, hogy felmerült miért nem kezdünk 10 előtt ha csak dev-ek kellenek - nálunk is volt egy ilyen 10 előtt insant elutasít vélemény, de egy kompromisszumos 9.30-ban ki tudtunk egyezni, mivel nem a daily-ről volt szó, nem rendszeres (és ha nem túl sűrű a nap, általában 10 előtt most sincs semmi).
Nyilván aki 8.30-16.30-ra van beállva, nem igazán van oda az 5-6-ig elhúzódó meetingekért - addigra ő már 9-10 órája nyomja.Nálunk a daily pl.14.30, nem azt hivatott ellenőrizni, hogy mindenki felébredt-e
van hogy tényleg nincs sok jelentősége, de akkor lemegy 5-6p alatt.. amikor meg bármi van, az egy olyan platform ahol képbe tudsz kerülni azzal, hogy amúgy milyen tűzoltások vagy adhoc dolgok történtek, akkor is ha nincs dolgod vele. Azt a napi 5-20 percet szerintem megéri, nem kell kiírni minden szarra meetinget.
-
Kickass
őstag
válasz
CyberPunk666 #24241 üzenetére
Volt olyan Scrum Masterem akinek az volt a leglényegesebb, hogy felmérje én vajon kitöltöm-e a 8 órát vagy van időm hupákolni míg ő egész nap a különböző hirdetési oldalakat bújta, ugyanez az SM szerint standup-nak csak személyesen van értelme. Aztán jött a covid, nehéz volt elengednie.
De ahogy mondod, a legtöbb helyen kitalálták valami nagy senior management brainstormingon, hogy ettől mennyit lép előre a cég aztán tapsra mindenki legyen agilis.
Legnagyobb parádé, volt ahol az incidens managereket lezavarták 6 hétre dojozni -
JoinR
őstag
válasz
MrSealRD #24253 üzenetére
"napi 8 átlagnak meg kell lennie"
Szerencsére már egyre kevesebb sztahanovista gondolja így.
Szerintem az IT-ban a 8 óra formalitás, legalábbis ahol eddig voltam. Hosszú távon nem sokan bírnák lenyomni az egész napot komolyabb szellemi terheléssel..most nem a több órás meeting napközikről beszélek, amit sok helyen munkának hívnak.
-
válasz
j0k3r! #24248 üzenetére
Szerencsére nálunk ilyen Gandalf szindrómás emberek nincsenek... Amúgy is 9-15 a törzsidő. Ha valakinek el kell menni bankba, hivatalba..stb akkor szól, hogy fölöslegesen ne keressük meg szervezzük be semmibe... Ettől még a napi 8 átlagnak meg kell lennie, de ezen felül van benne rugalmasság...
A többiről ugyanezt gondolom. Ennyire elpazarolni a napot... szerintem vétek. De nem a szubjektív megítélésem alapján mondom, hogy ez nem megengedhető... Egész egyszerűen az életnek van egy ritmusa... és meg kell próbálni a lehető legnagyobb metszetet találni az időben.
-
törölt tag
Bírom hogy véleménye mindenkinek van a többit meg leszarja.
Az nyilván nem normális, hogy valaki 9:30-ra sem tud beérni a munkahelyére, de az sem ha valakit kivet az ágy hajnalban, és mástól is elvárja hogy 8-kor vigyázzba álljon….. -
j0k3r!
őstag
válasz
MrSealRD #24247 üzenetére
Nekem is vannak kollegáim, akik 10:00-10:30 körül szoktak kezdeni. Bent vannak az irodában este 18:30-19:00-ig, ahonnan még 30-40 perc a hazaút (azóta HO van). Fel nem tudom fogni, hogy milyen létezés ez, teljesen felzabálja a hétköznap délutánokat, hogy 20 óra előtt esel haza (sötétben). Mondjuk általában azok csinálták ezt, ahol otthon az asszony főzött, mosott, takarított, bevásárolt helyettük.
-
válasz
Borisz76 #24243 üzenetére
Az alvás nem. De a kiindulási 9:30-as meeting mint korai időpont csak neked tűnik hajnali időpontnak. Én meg erre azt mondom el van b@szva a nap...
Hol az igazság?! ...sehol... Feküdj le a tyúkokkal mint nagyanyám. Aludj 9 órát. Vagy 10-et... De én a magam részéről nem fogom ezért eltolni a reggeli standupot... told el te a lefekvési időt... win-win. Az első peremfeltételed továbbra sem sérül. -
emvy
félisten
válasz
Borisz76 #24243 üzenetére
Tenyleg nem. Az, hogy mikor kelsz fel, kizarolag szokas kerdese, vannak tok jo modszerek arra, hogy lehet arrebb allitani a biologiai oradat. (Pl. egy tok jo modszer, hogy felkeles utan egybol kinezel az ablakon, lehetoleg nyitott ablaknal, kb. 10-15 masodpercre, ez reseteli a hormontermelest.)
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Kickass #24240 üzenetére
Elég tipikus dolog, hogy sok helyen rosszul / félig vezették be az agilitást vagy csak simán értés és átgondolás nélkül szemezgetnek a módszertanok elemeiből. A legtöbb helyen arra használják, hogy a főnök megtudja, hogy aznap ki min dolgozik, amihez amúgy normálisan még meeting se kellene.
Ennek az az oka, hogy amikor bevezetnek valamit, akkor van az a mánia, hogy mindent kis lépésekben érjünk el. Ez sokszor persze jogos óvatosság, de nem lehet mindent így csinálni, és valamit vagy bevezetsz, vagy nem. A köztes állapot a két szék közötti padló.
A menedzsment kinéz valamit, hogy "áh, napi 10 perces meeting délelőtt, ezt már holnaptól tudjuk". Aztán ott van a másik elem, hogy hát át kéne szervezni a csapatokat... "hát az nehéz, bonyolult, macera, lehet kevesebb emberem lesz..." azt mi inkább kihagyjuk a csomagból.
Ennek lesz az az eredménye, hogy a daily standupon egy csapatban vannak a systemesek, egy másikban a fejlesztők, egy harmadikban a tesztelők...
Aztán amikor az egyik mérnök elmondja, hogy mi baja van a motorvezerléssel kapcsolatban, akkor a kommunikációdriver fejlesztője halálra unja magát és fordítva.
Mert az egésznek akkor lenne értelme, ha a motorvezérlőről folyna a beszélgetés a motorvezérlő systemesével, fejlesztőjével és tesztelőjével. Így a fejlesztő hamar értesülne, hogy milyen változások várhatóak, még mielőtt tényleg bejönnének és early hozzá tudna szólni.
Aztán a systemes kapna visszajelzést, hogy mekkora effort lefejleszteni, azt a félmondatot, amit odaírt a követelmény végére. stb stb.
Ennek lenne értelme, és napi 10 percig kellene tartson.
A valóságban a systemsek standupolnak együtt és arról szól, hogy az ügyfél is meg a fejlesztő is hülye. A fejlesztők arról beszélnek, hogy a systemes és a tesztelő hülye, a tesztelők szerint a fejlesztő hanyag.
Azért hülye mindenki szerint a másik, mert nem tisztázódnak a félreértések és kevés a kommunikáció a megfelelő emberek között. Valamint a külön szervezett munka miatt nincsenek jól összehangolva és sosem ér rá a másik, akivel ráadásul sok a félreértés.
Ezeket mindet megoldaná ha egy csapatban lennének.
De azt macerás megcsinálni, így bevezetjük a napi meetinget és kész az agilitás, aki meg utána ebben dolgozik, azt mondja, hogy az egész agilitás hülyeség. -
Borisz76
nagyúr
válasz
MrSealRD #24236 üzenetére
Miért viccelne ?
Ha alvásról van szó.....nekem kell a kb 9 óra alvás a rendes pihenéshez.
Amúgy pedig HA órára , ébresztőre kell kelnem reggel....akkor az egész napom el van b@ltázva. Rettentően nyűgös vagyok olyankor.
Azt szeretm ha magamtól ébredek.....de ez nem mindig megoldható. -
Shin Chen
tag
Na ezt majd holnap újragondolom.
-
PazsitZ
addikt
válasz
Jhonny06 #24225 üzenetére
Többféle okból kifolyólag lehetnek problémáid, a "kiégés" nyilván inkább egyfajta esernyő kifejezés, végállapoti jelző talán.
De depressziószerű tünetek, apátia, céltalanság, motiválatlanság érzések könnyen okozhatnak ilyet.
A kilábalás pedig elvi síkon mindkét fél érdeke lenne.
Persze aláírom a gyakorlat sokszor nem ez.Saját példa, hogy egyébként fel lehet ismerni magadon is és lehet változtatni, akár munkahely váltás nélkül is, de nem elvárható, hogy ez mindenkinek magától sikerüljön.
Manapság a covid miatti teljes életmódváltozás, extra egzisztenciális szintű stressz, szociálisan korlátozó körülmények pláne előhozhatnak mindenféle nehezebben kezelhető dolgot.
Mindenesetre én csak azt akartam kiemelni, hogy nem biztos, hogy a posztoló hitelen tömeges ekézése teljesen bizonyosan indokolt lenne.
-
Jhonny06
veterán
válasz
PazsitZ #24224 üzenetére
Kiégés vagy sem, a realitás az, hogy még manapság sem igazán érdekli a cégeket, hogy személyes problémád van. Pedig most kifejezetten a munkavállalóknak áll a világ. És valahol meg tudom érteni, hiszen azért fizetnek, hogy dolgozz. Én is voltam ilyen helyzetben és nem igazán voltak megértőek.
Ezt a kiégés szót meg nem szeretem, igazából nem jelent semmit és mindenki dobálja össze-vissza.
-
PazsitZ
addikt
válasz
Jhonny06 #24219 üzenetére
Én azért azt megadnám neki, hogy feltehetőleg nem konkrétan direkt csinálja.
Nem tudom voltatok-e már kiégve, egy valós dolog.Shin Chen: Viszont teljesen igaz, a saját érdekedben is érdemes felráznod magad és váltani.
Hamarabb lesz jobb lesz fizuban is, ha megjön a te motivációd is, újh lappal kezdhetsz, csak a változás miatt mentálisan is jobb lesz. -
Shin Chen
tag
válasz
Jhonny06 #24216 üzenetére
Annyit keresek most mint a lakatosaink..
Elég rossz a PR-om az évek óta tartó "Malicious compliance" miatt.
Tavaly is csak azért emeltek, mert a reggeli fél órás átlag(!) késés után még dolgozni se volt kedvem szerk. úgy de~10ig
De nem fognak kirúgni, mert az nekem jó lenne
A környező cégeknél low ball nettó 300-at megkapnám, de nem lennék előrébb.(mutyival valamennyit zsebbe...) -
Shin Chen
tag
válasz
cech19960320 #24214 üzenetére
Kelet-Magyarország egyik posztkommunista cége, az átlag életkor olyan ~52, csak mert beleszámoltam magam
Nem mintha ki lennék békülve a helyzettel
Tavaly szeptemberben írtam pár sort arról, hogy aláírtam egy idővel egyre előnytelenebbé váló szerződést, ami alól az utánajárás szerint kb annyi erő lenne idő előtt kibújni és átigazolni máshova, mintha még kihúznám ezt a szűk egy évet.
Az élet szép, csak sokkal nehezebb, ha az ember hülye -
Shin Chen
tag
válasz
MrSealRD #24212 üzenetére
Rajta, mesélj valamit a jövedelmeddel kapcsolatban.
27 éves vagyok
5 éve dolgozom jelenlegi munkahelyemen
3 lépcsőben emelték a fizetésemet 160k bruttóról 350k bruttóra
Időközben elvégeztem egy egyetemet;
Kitanultam 2 szakmát;
Most végzem a Mesterképzést.
30 éves koromra szeretném elérni a nettó 500-at.
Ha 30 éves leszek, szerzek egy vödör régi kormot, amit különböző gazdasági folyamatok kihasználásával el tudok passzolni 500-ért.
Specializációm menedzsment területen a LEAN
Építőipar területén nyílászárók/acélszerkezetek gyártása, beépítése.
Hamarosan nyitok a 6 szigma felé green belt-> black belt.Valós lehet az 500-as cél egyébként? Persze szeretnék misi felett keresni, de se gerincsérves programozó nem vagyok, se nagy király
-
Nem akarok csendőrködni, mert érdekes volt ez a téma egy pontig...de mostanra nagyon kimentünk a scope-ból.
-
Resike
tag
válasz
CyberPunk666 #24204 üzenetére
Egy 3,3 kWp teljesítményű rendszer 10db 310 wattos cellaoptimalizált panellal és 1 fázisú inverterrel olyan 1,5-1,75 millió forint körül van mindennel együtt (szerelés és beüzemelés) 25 év teljesítménygaranciával.
Ez havi 10.000 forintos villanyszámla kiváltására van tervezve sacc per kb, és nem csak az áram árát tudod lenullázni hanem minden más a szolgáltató általi elosztói/forgalmi díjakat (az alapdíjon kívül ami ~1600 forint évente). -
Sempronius89
tag
Ma már a legnagyobb német multiknál el tudsz lenni az angollal, de abból legyél tényleg jó! A fiatalok már alapból azt mondják, hogy ők a Deutschlisht beszélik. Persze a nyugdíj előtt álló vén német PM-eknek, Managereknek párás lesz a szeme az örömtől ha egy csupa németekből álló meetingen felajánlod a Dájcs nyelvet.
-
vans?
őstag
válasz
Sempronius89 #24207 üzenetére
En kulfoldon dolgozom (nem IT), es nemzetkozi projekteken, legkulonfelebb beszallitokkal, elkepeszto, hogy nemely KAM pl., akik hozzank hasonlo nagyobb cegeket kezelnek, milyen szinten all angolbol. Igy is megvannak, persze azert sokat dob a kapcsolaton, ha megvan a kozos nyelv. Azt is csak megerositeni tudom, hogy nemet multinal kell a nemet, a magyar leanyvallalatnal dolgoztam, minden menedzser kb. a regi vilagbol jott, csak nemetul tudtak (azota persze tanult mindenki angolt is), meg itt kint is nagyon ertekelik a nemetek, hogy tudok nemetul.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
Sempronius89 #24207 üzenetére
Egyelore nem egy akkora cegnel vagyok kontroller ahol rohangalni kene a projektekert + egyedul vagyok kontroller + a gazdasagi vezeto pozi azert meg messze van
(22 vagyok).
Az angolom fejlodik de egyelore olyan helyeken dolgoztam ahol nem kellett hasznalni, igy nyilvanvaloan nem hibatlan. Ettol fuggetlenul azt gondolom, hogy ha barmikor bekerulnek egy olyan kozegbe ahol muszaj lenne angolul kommunikalni, megallnam a helyemet.
-
Sempronius89
tag
válasz
Pfiucska #24206 üzenetére
Ha egy multinál dolgozol akkor nem kell MSC a későbbi előre lépéshez. Értsd jobban jársz ha az MSC-re szánt időt extra munkára fordítod. Plusz projekteket vállalsz / folyamatot fejlesztesz / támogatod a többieket / minden extra szart elvállalsz és jönni fog a kinevezés.
Ha viszont hasonló szintű pozícióra át akarsz menni másik céghez akkor előny lesz az MSC.
Azt meg nem is értem erős angol nélkül, hogy gondolja valaki a kontrolling karriert.. Ez az a szakma ahol meg kell tudnod magyarázni a német/USA Managementnek, hogy az alma az bizony körte mindezt átfogó tudományos levezetéssel.
Mondjuk vannak pozik amiket kontrollernek csúfolnak és kávéfőző Marika melóját csinálják csak.. -
Pfiucska
aktív tag
válasz
Shin Chen #24205 üzenetére
Angol nyelvu allasinterju neha-neha elofordul az eletemben (atlag mondjuk fel evente) es ilyenkor azt szoktam tapasztalni, hogy megértem a dolgokat
A szakmai onkifejezes ami nehezebben megy de nyilvan az majd csak akkor fog fejlodni ha elesben hasznalnom kell a hetkoznapokban. A nemetem az jelenleg kuka, egy allasinterjut szerintem nem tudnek lebonyolitani. Megertes szerintem menne, valaszolni ne kelljen
A penzugy mester is meg lesz valoszinuleg 2 ev mulva, ugyhogy ez pipa. -
Shin Chen
tag
válasz
Pfiucska #24165 üzenetére
Gratula a diplomádhoz!
Vezető pozícióba sok helyen elengedhetetlen a MA/Msc diploma megléte, hasonló területről (esetünkben pénzügyi Msc).
Voltam angol/német nyelvű állásinterjúkon, és tanárral készültünk, hogy kicsit képben legyek pár év kihagyás után. Elég siralmas a helyzet, az a pár év a C1 szintemből egy bemutatkozni is merő nyelvtani hibákkal tudó alap maszatolást jelent.
Mindez persze aktív/passzív tudás függvénye, egy hónap alatt a tudásom nagy része visszajött.
Most ne azt vegyük alapul, hogy megnézed a Witcher legújabb részeit angolul, és érted mit sziszeg a fogai között miközben az elfek elveszett becsületéről zeng kelta legendákat, hanem mondjuk egy céges konferenciahívásban a kolléga zúgó, sistergő, rosszul kalibrált mikrofonba motyog valamit amit meg kéne értened szakszókincs szerint. Ha meg még nem is natív... akik interjúztattak mind olyan magyar akcentussal beszéltek, mintha nem is váltottak volna időközben nyelvet, csak más szavakkal fejezték volna ki magukat... ami igaz is mert hát ez mAgyarország, ahol a 'multikultúra' egy nagyon távolról hallatszódó istenkáromlás -
Resike
tag
válasz
CyberPunk666 #24192 üzenetére
Ha a beruházás árát fekteted be annak a kamata nem fogja kifizetni a havi villanyszámládat, míg a felszerelt napelem megteszi ezt az első hónaptól. Magyarán bár hosszab távon de az állampapírnál jobb kamatozású eszközöd van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, Gamer félgép - ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 13700 + TeamGroup 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Radiolink AT10II vezérlő 12 csatornás RC vevő R12DS 2.4GHz DSSS&FHSS
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / M1 / Ezüst / Wifi + Cellular / 128GB / Garancia
- Macbook Pro M3 14" 8/512GB 2027.06.23.iSTYLE jótállás
- Asus RogFlow Z13 i7, 16GB ram, 512 SSD, 3050 VGA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- PS Plus előfizetések
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest