- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házi hangfal építés
- CPU léghűtés kibeszélő
-
PROHARDVER!
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zedz
addikt
válasz
PumpkinSeed #6692 üzenetére
Szerintem sincs különösebben hozzáadott értéke. Meg úgy alapjában véve az OOP is túl van kapva. De ez nagyon saját vélemény.
-
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #6683 üzenetére
Csak az osztályba rakásról eszembe jutott Douglas Crockford véleménye a ES6 osztályokról. Én messze nem vagyok olyan képzett a formális nyelvekben, de tényleg valahogy ritka "ugly" konstrukciók.
-
martonx
veterán
válasz
PumpkinSeed #6683 üzenetére
Úgy sejtem poén akart lenni, az osztályharc.
-
martonx
veterán
válasz
PumpkinSeed #6658 üzenetére
Tökéletesen egyetértek, ezért is írtam, hogy ez inkább csak hype, mintsem tényleges előny. Bár autentikáció mögött még sose használtuk. Pár micro servicünk fut Lambdában, igaz productionben.
-
martonx
veterán
válasz
PumpkinSeed #6591 üzenetére
Nyugi az elején is értettük, hogy mit szeretnél, minden normálisabb nyelven van olyan ORM, ami db séma migration-t is csinál az ORM-kedésen felül. A kedvedért kigugliztam egyet, ami nekem így 1 percnyi ránézésre pont ilyennek tűnik, mint amit keresel: https://sequelize.readthedocs.io/en/v3/
-
tick
aktív tag
válasz
PumpkinSeed #6589 üzenetére
mintha a mongo tudna json objectből db-t kreálni, cli-ből biztosan
szerk: bocs, félre étterem szerintem a kérdést
-
ALFA
senior tag
válasz
PumpkinSeed #6577 üzenetére
Mert nincs képzelőerőd.
Próbáld ki és meglátod, milyen szép csillag-os hálózatot rajzol, a csillagok az IP c-mekhez tartozó domain nevek, azok vannak összekötve vonalakkal, és az egészet szimmetrikusan elrendezi a képernyőn. Akkor látványos, amikor már száz felett vannak az IP címek és keresztbe-kasul vannak összekötések, szépen, lassan "kicsomózza" őket és kiteríti a képernyőre, mint egy subaszőnyeget. Ráadásul az egészet lágyan, harmonikusan, finom mozdulatokkal, mintha szellő fújdogálna a réten.
-
ALFA
senior tag
válasz
PumpkinSeed #6574 üzenetére
Igen, itt van, ez a pontos neve:
[lightbeam]Itt van XPI-ben a 32-es verzio:
32-es -
ALFA
senior tag
válasz
PumpkinSeed #6574 üzenetére
Ja, bocs, nem láttalak, akkor írom a részleteket.
Az első bekezdés csak tájékoztató jellegű, hogy képben legyetek, majd utána jelzem, mi az ötletem lényege.Eredetileg egy magyar származású egyetemista fejlesztett egy progit bizonyítandó, hogy a webes böngészések során lehet követni, ki merre járt és Collision révén Firefox böngészőhöz add-on lett belőle.
Ennek révén hamarosan fejes lett belőle és megbízott egy művészeti egyetemista csoportot valamilyen alapítványi támogatás révén, hogy csináljanak a programjához vizuális megjelenítést.
Nagy siker lett Lightbean add-on néven.
(Azután a srác egy másik nagy cég vezetője lett, amit pár év alatt sikeresen tönkre tett. Akit érdekel Gary Kovacs néven wikipedian megtalálja a történetet.)A lényeg:
adott a Lightbean add-on, aminek minden része ingyenesen használható, és ami legalább két részből áll: az eredeti, böngésző által begyűjtött ip címek és a köztük lévő kapcsolatok rendszerezéséből, valamint a vizuális részből.Az ötletem az, hogyha le tudjátok választani a vizuális megjelenítőt és írni hozzá olyan adatbeviteli megoldást, amivel bárki megadhatja az általa ábrázolandó adatokat, akkor egy, az amerikaiaknál és briteknél nagyon népszerűvé vált Freemind-hoz hasonló programot lehetne csinálni. A buktató "csak" annyi, hogy annak már nem javascript fájlokból kell állnia, hanem portable programot kell belőle kreálni.
-
Jim-Y
veterán
válasz
PumpkinSeed #6553 üzenetére
Nem nem aws lambdába lesz de köze van az AWS-hez
Amugy itt egy pontosabb leírás a problémámról ha érdekel: https://github.com/brianc/node-pg-copy-streams/issues/63
-
Jim-Y
veterán
válasz
PumpkinSeed #6551 üzenetére
Itt ezzel a példával csak az a baj, hogy végül az egész fájl a memóriában van majd a végén flusholja. Ettől függetlenül köszönöm a tippet de nekem sajnos nem erre van szükségem bár épp valami hasonlóval próbálkozom magam is.
-
Jim-Y
veterán
válasz
PumpkinSeed #6549 üzenetére
Szia,
Köszi a választ de szerintem félreértettél valamit vagy én nem foglalkoztam egyértelműen. Nekem valami ilyesmire lenne szükségem. Pseudo
this
.readFileAsStream()
.pipe(parser)
.pipe(
this.pause();
asyncFunction((err, data) => {
this.resume();
})
)
.pipe(stremToDb)Most az a bajom, hogy a fájl fejlécének kiolvasása után kéne csinálnom egy DB táblát majd belestreamelni a fájl tartalmát. A tábla létrehozása async művelet és nem tudok olyan pipe függvényt írni ami ezidőre felfüggesztené a futást :/
-
j0k3r!
őstag
válasz
PumpkinSeed #6505 üzenetére
Nekem tetszenek az alapvetések benne, de nyílván nincs komolyabb tapasztalatom vele, mivel ez egy elég friss framework. Itt van egy egész jó összehasonlító videó, ha érdekel (az előadó az Aurelia project vezetője)
-
Zedz
addikt
válasz
PumpkinSeed #6502 üzenetére
Sosem használta még, csak egyre több helyen jött fel a neve.
Reactban szerettem anno érdekességeket írni, amolyan "live ui" dolgokat. De szvsz SPA-hoz vannak jobb megoldások. -
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #6493 üzenetére
Koszi az infokat.
"a React view framework"
Na ez az amit nem sikerult megertetni a nagyokossal.
Arkot akarunk asni, de egy CAT munkagep helyett, egy Mazda MX5-el... -
sztanozs
veterán
válasz
PumpkinSeed #6488 üzenetére
Itt van egy implementáció - célszerű átnézni a részleteket, szerintem ez is ajax alapon működik: [link]
-
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #6462 üzenetére
Hat az szivattyu.
Meg akkor az johet szoba, hogy elkezditek a React-s frontend-et, ami fut egy masik szerveren, aztan proxyval ossze lehet huzni oket, mintha egy domain-en mennenek. Nem art ha a ket alkalmazas kinezetre hasonlo, azaz egyforma, igy a felhasznaloknak olyan mintha egy lenne. Ez egy eleg kokany megoldas szerintem, de nalunk is pont fut igy ket app. Sot most jon hozza egy harmadik resz, ami mar Angular2.Aztan majd huzzuk utana a tobbieket.
-
Zedz
addikt
válasz
PumpkinSeed #6458 üzenetére
Az auth miért van külön?
-
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #6452 üzenetére
Meg ha fakír vagy akkor D3.
-
tick
aktív tag
válasz
PumpkinSeed #6452 üzenetére
chartjs elég jónak tűnik
-
martonx
veterán
válasz
PumpkinSeed #6365 üzenetére
Ehhez egy szimpla functiont csinálnod bőven elég, hívjuk mondjuk getDataFromServer-nek. Átadod neki az url-t http method-ot, paramétereket, a function-ön belül meg megoldod a megfelelő headerek beállítgatását (már persze ha erre szükség van mondjuk autentikáció miatt), és a function visszaad egy promise-t.
Aztán getDataFromServer(myurl, "POST", {myparam: param}).then() módon bárhol tudod a kódodból használni.
-
Jim-Y
veterán
válasz
PumpkinSeed #6365 üzenetére
Mármint mit lenne érdemes csinálni?!
-
Jim-Y
veterán
válasz
PumpkinSeed #6362 üzenetére
jQuery - AJAX
Mármint tényleg, ha nem kell semmilyen FE framework akkor jQuery és kész
Vagy csak simán fetch polyfill és akkor még a jQuery sem kell.
-
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #6311 üzenetére
Mert ugyanolyan nevű globális változót használsz a függvényen belül objektumreferencia tárolásra, mint ami a függvényed neve.
-
maestro87
őstag
válasz
PumpkinSeed #6245 üzenetére
És ezt pl. Tampermonkey bővítményben kell futtatni?
Megtudnád írni nekem? Gondolom csak pár sor.
C-ben tudok programozni, de a Javascript-ben nem igazodok el... Jöhet pm-ben is.
-
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #5961 üzenetére
Én se saját kasszából szándékozok menni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #5929 üzenetére
Ez így elég csúnya, picit zsongott az agyam a kód olvasása közben.
Itt ráadásul a for...in ciklusnak nincs is haszna, sőt.
A getStartTime metódusnévből ráadásul nem érthető, hogy most igazából a szabad órák kezdőidejét szeretnéd lekérni.
Érdemes egyébként néha a sok-sok indexelés több helyen történő használata helyett inkább a ciklusmag elején eltárolni változóba az aktuális értéket, vagy akkor belül is for...in-t használni.
És ezenkívül szebb lenne, ha objektumként passzolnád át tömb helyett, hogy mondjuk egy startTime és nextTime lekérdezhető legyen így attribútumnév szerint (és nem kellene agyonindexelgetni a tömböket).Számomra ez jóval olvashatóbb, persze még ezen is lehetne szépíteni, most 5 percből ennyire futotta:
https://jsfiddle.net/d1jntk9a/1/Szerk.: ja, most nézem, a freehours-nál is asszem többszörösen egymásba ágyazott tömböt szerettél volna, ennek a további indexelése lemaradt, mindegy, a lényeg végül is érthető.
-
dqdb
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #5929 üzenetére
Nem a feltétel száll el, hanem az értékadás. Az pedig azért, mert a kétdimenziós tömbként kezelt freehours feltöltése nem történt meg megfelelően. Ezért a freehours[ i ][j]-ből a freehours[ i ] már undefined értékre fut, így az undefined[j] utasítás próbál meg lefutni, nyilván sikertelenül.
-
deedetette
csendes újonc
válasz
PumpkinSeed #5893 üzenetére
És azt hogy lehet lefordítani?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #5868 üzenetére
Hát tényleg nem éri meg a szenvedést, ha már más megtette helyetted, ezért érdemes használni ilyeneket, mint a Chosen, meg hasonlók.
(#5867) Cathfaern:
Jaja, ez nekem is furcsa, hogy az ilyen alapvető elemek kinézetét még olyan módon sem lehet felülbírálni, hogy mondjuk az optionnél a kijelölés színe ne kék legyen. Feltételezem, hogy egyébként a többi részét (mint a file inputot mondjuk) azért nem lehet túlzottan felülbírálni, hogy viszonylag konzisztens legyen a kinézet a böngészőben minden oldalon, és mindig rá lehessen ismerni ezekre az elemekre, de mivel szinte mindenre van workaround, ezért ez a magyarázat sem túl kielégítő. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #5865 üzenetére
Úgy tudom, hogy ezt alapból nem lehet felülbírálni, ezért különálló HTML-elemekre kell "leképezni" a különböző <option>-öket (<div>, <span>, blabla), amiknek már megadhatod nyugodtan a stílusát, csak ezeket szinkronban kell tartani ugye a <select>-<option> elemekkel (hogy a háttérben valójában egy ilyen listából válogass, csak "közvetve"; tehát ha a júzer rákattint az adott divre vagy spanre vagy akármire, akkor kódból válaszd ki a kapcsolódó optiont).
Igazából ezt csinálja a Chosen is, meg a hasonló pluginek. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #5863 üzenetére
Ez a Chosen egyébként egy elég fasza plugin, de nem annyira erre való, hanem inkább <select>-<option> párosokra, szóval egy adott listából történő egyszerűbb kiválasztásra. Egy taglista meg nagyon nagy lehet, azt nem akarjuk betölteni egy ilyen struktúrába.
-
martonx
veterán
válasz
PumpkinSeed #5780 üzenetére
egy "fingom sincs a websocketről, csak olvastam róla, hogy trendi" elismerés is elég lett volna, a béna magyarázat helyett
Javaslom vagy olvass már végre utána, vagy kérdezz meg minket, de ez a nekifutás így elég gyengén indul.
Nekem van olyan 2 éves CRM rendszerem is, ami már websocket-et használ a csoportmunkára, ahogy nézem fordfairlane is éppen benne van egy ilyen fejlesztésben, szóval van vele tapasztalat.
Egyébként websocket-en tényleg nem szerencsés sok adatot küldözgetni, inkább csak maga a jel a lényeg. Nálam pl. elmegy a sima ajax-os kérés, ami akár több száz KB-t is mozgathat. Aztán ha az sikeres volt, akkor megy a jelzés websocket-en, hogy megtörtént a funkció, és mehet a jelzés a klienseknek, hogy mi változott.Hogy konkrét példát hozzak. 15 ügyintézőhöz ömlenek be az elintézni való ügyek. Ezeket magukra veszik, megválaszolják stb. Maguk a válaszolások, meg minden olyan funkció ami sok adatot mozgat (pl. dokumentumot tölt fel és csatol a válaszához) ajax-on mennek, de a sikeres ajax után rögtön elsül egy websocket trigger, ami szól a többi ügyintézőnek, hogy XY megválaszolta az ügyet, és mindenkinél már át is vált az ügy státusza. De ez csak egy jel kifelé a klienseknek. Az ügy megjelenítésekor szintén lefut egy ajax, ami meg leszed minden oda tartozó infót a szerverről, ehhez ismét nem websocket kell.
Ugyanakkor egy ügynek ha c sak a státusza változik, nem fut le ajax, csak websocket, mert úgyis minimális adatot kell továbbítani (ügy id-ja, és az új státusza). Nálam van erre egy ökölszabály, hogy ha 32Kbyte-nál több adatnak kell mozognia, akkor ajax. Ha kevesebbnek, akkor lehet websocket.Szóval az ajax-ot és a websocket-et mindenképpen kombinálni érdemes, nem pedig csak az egyiket vagy csak a másikat használni.
-
Zedz
addikt
válasz
PumpkinSeed #5788 üzenetére
Gondolom ezzel valami ilyesmit akartak elérni. Szóval ez sem egy ördögtől való dolog, de én például a Pythonban sem tudtam megszokni ezt a "nem zárunk le semmit, ott van a tab" dolgot.
-
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #5780 üzenetére
A websocket ara való, hogy folyamatosan nyitva legyen, és mindkét irányban bármikor működjön a kommunikáció. Egyébként épp most fejlesztünk egy olyan rendszert, ahol a websocketen csak a trigger jel megy, ami jelez, hogy valami változás történt, maga az adatlekérés és visszaadás ajax hívásokkal működik.
-
martonx
veterán
válasz
PumpkinSeed #5778 üzenetére
"Ezeket websocketen keresztül nézném, de nem lenne kicsit sok az, hogy mondjuk 5 másodpercenként lekérem, hogy ki offline ki online?"
Óvatosan kérdezem, tudod hogy mire való a websocket? Mert pont arra (na jó, lehet fából vaskarikaként is használni, ahogy elképzelted), hogy ne kelljen a szervert kérdezgetni, hanem az magától szól a klienseknek, hogy XY immár online/offline. Pont ettől jó a websocket, hogy ellentétben a http-vel, a kommunikáció kétirányú tud rajta lenni. Ha pollozni akarod 5 másodpercenként a szervert, akkor ahhoz egy sima ajax http hívás is bőven megteszi. Teljesen irreleváns, hogy mi dolgozik szerver oldalon, ha egyszer a websocket kommunikációt meg tudod oldani vele.
-
válasz
PumpkinSeed #5685 üzenetére
Remélem nem gondolod komolyan, hogy ezt a spagettit bárki visszafejti, és kapásból rámutat, az algoritmusod melyik ponton hibás, hogy fekete csíkokat kapsz az elején. Javaslom a favágó módszert, hátha kiderül, melyik függvény hibás.
A második anomália viszont egyszerű technikai jellegű: létrehozol egy 300x150-es canvast - default értékek, ha elfelejtenéd a width/height attribútumot beállítani rajta HTML-ben -, aztán szétnyújtod kódból állított mérettel
. Ennek az eredménye skálázás lesz.
Elkerülhető például, ha a canvast kódból hozod létre, pontosan beállítva a méreteket.
-
tzimash
őstag
válasz
PumpkinSeed #5661 üzenetére
Köszi, még nem volt időm alkalmazni, de tetszik
-
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #5675 üzenetére
Ahan. Nem görgettem le.
-
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #5673 üzenetére
Csak inkább eventListener-rel ne inline.
elem.addEventListener('change', function(){
//feltételvizsgálat, és validáció
}); -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #5663 üzenetére
Chrome-ban (46.0.2490.86 m) az if (navigator.getUserMedia) feltétel nem is teljesül ebben a formában, mert az undefined. A navigator.webkitGetUserMedia függvény viszont létezik.
Jobb fallback így néz ki:
Capturing Audio & Video in HTML5
http://www.html5rocks.com/en/tutorials/getusermedia/intro/navigator.getUserMedia = navigator.getUserMedia ||
navigator.webkitGetUserMedia ||
navigator.mozGetUserMedia ||
navigator.msGetUserMedia;Olvasd el a cikk többi részét is, elég jól összefoglalja a témát.
Szerk.:
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/API/Navigator/getUserMedia
Most látom, a Navigator.getUserMedia() deprecated. -
PumpkinSeed
addikt
válasz
PumpkinSeed #5665 üzenetére
Megfogta az adblock a kamerához való engedélykérést...
-
martonx
veterán
válasz
PumpkinSeed #5663 üzenetére
Nem azért de win 10 Edge böngészővel ez simán működik.
-
válasz
PumpkinSeed #5661 üzenetére
Az irány jó szerintem, bár a közvetlen színállítás helyett jobb lenne a bodyn classokat állítani, és a CSS-re hagyni ezeknek a "témáknak" a megvalósítását.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #5632 üzenetére
"Adsz egy id-t 0-48-ig az űrlapmezőknek, majd ezt for-al kiolvasod"
He? Ezt most tényleg leírtad?
Az id-k aztán pont nem segítik az elemek bizonyos jellemzők szerinti általános, közös kezelését, hiszen azok egyedi azonosítók, azt az EGY bizonyos elemet találod meg a felhasználásukkal, pont az a lényegük.
Ilyesmire az osztályok valók, vagy egyéb közös tulajdonságok felhasználásával (pl. a tag neve, attribútumok, ilyesmik) is lehet azonosítani a közös viselkedéssel felruházni kívánt elemeket.(#5636) PumpkinSeed:
"Amúgy ez így szerintem undorító, már megbocsáss (nem szoktam így fogalmazni). Sokkal szebb lenne, ha az inputokat is JS-el generálnád. appendChild vagy valami hasonló függvény az ami neked kell ehhez."
A lényeg szempontjából teljesen mindegy, hogy hogyan készülnek el az elemek, egyáltalán nem lesz attól "undorító", hogy a HTML-kimenetben egyből ott van a táblázat összes eleme, egyrészt úgy nem JavaScript-kóddal kell minden elemet elkészíttetni (ez erőforrás-spórolást jelent), másrészt elkészítheti az elemeket a szerveroldal is, és bele is pakolhatja egyből adott esetben az input-elemek értékeit is (amiket pl. adatbázisból szed). Nem láttam az eredeti kódot, de az önmagában biztosan nem jelent problémát, és nem is csúnya, ha a HTML-kódba "égette bele" az elemeket, amiket viszont kliensoldalon kellene manipulálni/ellenőrizni.(#5640) martonx:
"Azért nem moccant meg a js-ed, mert ha onload-ot használsz a js kódod wrapperének, akkor az inline js eventnél nincs scope-on belül."
Tetszett ez a mondat, szerintem ebből a kolléga egy büdös árva szót nem értett.Nekem is kétszer kellett elolvasnom, hogy felfogjam.
Amúgy a kódban az a displayDate callback csak valami elírás (a check helyett).
-
TheProb
veterán
válasz
PumpkinSeed #5636 üzenetére
Most tanulnám JS-t, kb a 0-ról, szóval egyelőre ilyenek még had ne legyenek triviálisak
Egyelőre a feladatban leírtakat szeretném, hogy megtudnám csinálni, utána majd szépítek. -
inf3rno
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #5589 üzenetére
Szerintem az igazi akkor lesz, ha a felhasználóknak is alap lesz, hogy fent van a gépén ugyanúgy, mint a java. Kicsit bele kellene reklámozni, de megéri, mert nem csak java-t lehetne így fejleszteni platformfüggetlenül, hanem bármit.
Ha valaki csodálkozna, hogy hogy jön ez ide, docker-en van már elég régóta nodejs is. [link]
-
inf3rno
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #5585 üzenetére
Közben átgondoltam, hogy mire jó a Docker. Bár nem vagyok benne biztos, hogy tényleg így működik.
A docker elvileg egy mini oprendszer az aktuális oprendszer felett. Minden oprendszer fölé ugyanazt teszi fel. A programok ezen a standard interface-en keresztül kommunikálnak, és nem látják a tényleges oprendszert. Tehát ha csinálsz egy docker image-t, azt bármelyik oprendszerre feltelepítheted, amin ott van a docker. Ez nyilván azt hozza magával, hogy webfejlesztésre nagyon jó, asztali app fejlesztésre pocsék, mert manapság egyáltalán nem gyakori, hogy a felhasználó gépén fut a docker, kivéve, ha Linux-os hozzáértő emberről van szó. Nyűg külön telepíttetni olyan Win felhasználókkal, akik analfabéták a géphez, márpedig ha ilyen a célközönséged, akkor próbálod minimumra venni a next-ek számát is, nehogy valamit elállítsanak. A webfejlesztésnél azért lehet jó, mert nem kell szerver meg oprendszer kompatibilitást tesztelni, elég csak felszórni az imaget egy container-be, aztán megy. Ennyi. Asztalinál is ez lenne az előnye, valszeg ezért el is fog terjedni.
A VM egész máshogy működik, az eltérő oprendszereket szimulál, szóval azon tudod tesztelni, hogy eltérő oprendszerekkel hogyan működik az alkalmazásod. Az asztali fejlesztés annyiból rosszabb vele, mint a docker-el lenne, hogy több környezetre kell tesztelni, és többször megírni a kód egy részét. A java ezen segít valamennyit, kb ugyanazt csinálja, mint a docker, elfedi az eltéréseket. A webfejlesztés kb ugyanolyan, mint docker-el, annyi, hogy a szerver gépet szimulálod vele, így az oprendszered lehet valami tök más is, pl Linux szerver Windows oprendszer. Még annyi előnye van, hogy kimentheted az image-t, aztán megoszthatod a többi fejlesztővel, ha csapatban nyomulsz. Így szerver beállítások beli különbség, meg ilyesmi nem okoz majd konfliktusokat, feltéve ha fel tudod szórni a szerverre ugyanazt az imaget.
Van még a vagrant, elvileg azzal leírhatod, hogy az aktuális imaget hogyan hoztad létre, szóval hogy hogyan került ebbe az állapotba a virtuális géped vagy a docker container-ed. Elvileg mindkettőnél lehet menteni az image-t is futás közben, gyakorlatilag nem tudom, sosem használtam egyiket sem. A vagrant azért lehet jó, mert belenyúlhatsz a szoftvercsomagba és a beállításokba anélkül, hogy mindent kézzel kellene nulláról újratelepítened. Valami olyasmi ránézésre, mint egy verzió kezelő a futási környezetre.
Nekem ránézésre egyikre sincs most szükségem, de csapatban mindenképp hasznosnak tűnnek, ugyanígy asztalihoz is, ha több oprendszert akarsz támogatni.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #5578 üzenetére
Találtam bug reportot, +1-ezzél rá, hátha hamarabb javíták. [link] Windows-on még csak pár hónapos a docker valszeg amiatt bugzik még. Fél év múlva már biztosan jobb lesz. Majd kipróbálom én is, hátha többre jutok, bár fogalmam sincs, hogy mire tudnám használni.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #5578 üzenetére
Melyik oprendszeren próbáltad?
-
inf3rno
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #5566 üzenetére
Ha a VM nem játszik, akkor próbáld meg a docker-t. Az kevesebbet eszik, és ugyanazt tudja. (Még nem foglalkoztam vele, de mások nagyon ajánlják.)
Nekem a projekt mappa külön HDD-n van, az összes projektnek abban van a kódja egy-egy mappában. A felosztásnál nekem most bejön a forrás az src-be a build meg a dist-be, a build task-ek mennek a tasks-be, a tesztek meg a spec-be. A runnerek a project root-ban vannak. Nagyjából ennyi a történet. Ha csapat van, akkor még bejön a képbe a CI szerver, a kódokat ott kell integrálni, aztán tesztelni és release-elni. Ha nincs csapat, akkor én nem szoktam ilyesmivel foglalkozni, letesztelem itthon, aztán kitolom a release script-el. Egyedül a rollback hiánya, ami aggasztó ilyenkor, de magabiztos vagyok.
Nem jellemző, hogy oprendszerbeli eltérések miatt bármi történne. Legalábbis webes fejlesztésben nagyon ritkán találkozok ilyesmivel legtöbbször mod rewrite meg env vars témában, asztalra meg mobilra nem fejlesztek (még), azoknál gondolom nagyon más a helyzet. Nálam kb ennyi a történet.
Én nem tudnám megszokni, hogy több oprendszert használok fejlesztésre. Most váltok majd linux-ra win7-ről, teszteltem egy csomót. De hogy ide-oda váltsak az oprendszerek között meg rebootoljak, amikor egy projekthez akarok nyúlni, az kizárt. Akkor már jobb a VM vagy a docker.
-
sztanozs
veterán
válasz
PumpkinSeed #5528 üzenetére
<input type="text" name="txt" value="<?php echo $variable; ?>" onchange="ajax_post()">
Mivel az inputból akarja közvetlenül feltölteni a változót, így ez csúnyán reflected XSS gyanús - ha nem történik ellenőrzés vagy kódolás szerveroldalon.
-
zsolti_20
senior tag
válasz
Ha megadom neki hogy egy változó értékét vegye fel, azt kapom a szövegdobozban hogy "undefined". Viszont ha ehhez hozzá írok egy betűt vagy elveszek, akkor elkezd ajax postolni.
-
zsolti_20
senior tag
válasz
Van olyan megoldás, ahol ha új érték kerül be azonnal ajax postol? Mert ezzel az a gond, hogy ki kell menni a fókuszból.
-
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #5526 üzenetére
Csak kiegészítésképpen: az inlne event handler-től sokkal szebb (jobb, és általánosabb) egy event listener használata. Szerintem.
Erősítsen meg ebben valaki pls.
-
zsolti_20
senior tag
válasz
PumpkinSeed #5526 üzenetére
Már majdnem tökéletesen működik. Egy dolog érdekelne még, hogy <input type="text" name="txt" value='' onchange="ajax_post()">
Ebben a sorban a value értékének, hogyan lehet egy változó értékét megadni?
-
válasz
PumpkinSeed #5426 üzenetére
Köszi, próbálkozom
Egyébként szoftverfejlesztő vagyok, jelenleg szabadúszom (egy nagy Angular projekten dolgozom főleg most), azelőtt Android/WP/iOS fejlesztőként dolgoztam, azelőtt salátában sokmindent (BI, Java SE alapon hatalmas rendszerek foltozása, SIM programozás), azelőtt meg Symbian fejlesztő voltam. Keresem a magasabb rendű rendezőelveket a tervezés/fejlesztés mögött (ld. Martin Fowler munkásságát, számomra példakép), a sok lexikális dolog meg egyszerűen rámragad. Kivéve a PHP-t, azzal taszítjuk egymást
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #5396 üzenetére
De a Te kódod szempontjából ez nem is meglepő, mivel ellenőrzöd, hogy van-e a stringedben meg nem engedett karakter, és ha igen, épp akkor valid. Neked pont az ellenkezője kell. Ezért írta dqdb, hogy negálnod kell (nézd meg az ő kódját).
-
dqdb
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #5394 üzenetére
Az obj.value szándékosan van aposztrófok között? Mert ha nem, akkor az sok mindent megmagyarázna, és ekkor már csak egy negálás hiányzik:
valid = !/[\(\)\<\>\,\;\:\\\"\[\]]/.test(obj.value);
-
Zedz
addikt
válasz
PumpkinSeed #5355 üzenetére
Ha már megnyitnám az NB-t, akkor elereszteném a nagy kutyát.
Ez a Sublime vagy Atom pont ezekre a gyors 5-10 perces dolgokra, vagy mondjuk amit írtam szórakozásra jók nekem.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #5355 üzenetére
Tudom, hogy van, de ha folyamatosan Gb-okat ír rá a VS, mert kevés a memória, akkor elhasználódhat elég hamar (ugyanúgy, mint torrent esetében). Vannak programok, amikkel le lehet kérni, hogy mennyit ír rá, és megjósolnak egy élettartamot, de annyira nem folytam bele a témába, hogy konkrétat ajánlani tudjak.
NB-ben az autocomplete nem volt az igazi, nincs jsdoc3 support sem. Lehet, hogy azóta már tákoltak rajta, nem használtam már évek óta. Ettől függetlenül azért egész jó volt, talán a legjobb az ingyenesek közül.
-
Zedz
addikt
válasz
PumpkinSeed #5348 üzenetére
Sublime, Atom, ezeket alapból nem használnám nagy projektekhez.
Én próbáltam az Atomot, szerintem jobb mint a Sublime. Ha nincs kedvem megnyitni a nagy IDE-t 1-1 gyors dologhoz, arra tökéletesek ezek is. Meg ha ki akarok próbálni valami újat, akkor elszórakozok ezekkel az editorokkal, de amúgy komoly munkára csak normális IDE való.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Szerintem bővíts. min 20k egy Webstorm licensz, min 15k egy SSD, ha megenné, 4gb memóriát meg 8k-ért kapsz már jót.
-
válasz
Szerintem mindenképp megérné bővíteni, az SSD is létfontosságú, de nem csodafegyver. Ha swappelni kell, az még az SSD elérési idejeivel is lassabb, mint ha nem kéne
-
dqdb
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #5342 üzenetére
A VS2010 volt az utolsó Visual Studio, amelyik még beérte 4 GB memóriával. Ezután alaposan hozzányúltak az IDE alapjaihoz, ami azt eredményezte, hogy 8 GB alatt kínszenvedés használni, de ha van ennyi memóriád, akkor a VS2012 és utódai érezhetően sokkal-sokkal gyorsabbak ugyanazon a gépen, mint a VS2010.
A Community Edition pedig lényegében egy Professionalnek felel meg némi tudásbeli (nincsen TFS, CodeLens) és némi licencbeli (egyéni fejlesztők és legfeljebb 5 fős cégek használhatják) korlátozással.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #5256 üzenetére
Érthető jetarko kolléga álláspontja. (Erősen) típusos nyelvekből érkezve elsőre borzasztó idegesítő tud lenni a gyenge típusosság, időbe kerül, míg az ember megszokja. Épp ezért a PHP-val összevetni, hogy ahhoz képest szerinted milyen csudajó, pont nem jó példa, mivel az is gyengén típusos nyelv.
Mondjuk ha valaki színtiszta Javázás/C#-ozás/C++/stb. után kerül a JavaScript világába, akkor egy JS-kód rohadt zavaró lehet a szemnek. Ettől még JavaScriptben is lehet szép kódot írni, de szerintem sosem lesz olyan kellemes "külsőre", mint mondjuk egy jól kinéző C#-kód. Nyilván ez szubjektív, szerintem így van.
Alapvetően a gyengén típusos nyelveknek nagyon is megvan a maguk szerepe, a probléma általában szerintem az lehet velük, hogy sokakat sarkall spagettikód írására. Ettől még erősen típusos nyelvben is lehet borzalmasan gusztustalan kódokat írni, de mondjuk aki ilyen problémáktól szenved, valószínűleg nem egy kódmágus, és azt legalább a fejlesztőkörnyezet figyelmezteti, hogy valamit szarul csinál. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #5191 üzenetére
Tesztelésre meg az egyszerűen elérhetőek közül ott a console.log() vagy console.debug() (és társai), ami nem egy ilyen korlátozott, gyakorlatban sehol sem használható fos, mint a document.write(), sőt, akkor már megtanulhatnál JavaScript-kódot is debuggolni, nem egy akkora művészet, a böngészők debuggerében sem nehéz kiigazodni. Persze az is érthető, ha adott esetben ki akarod íratni az értékeket, mert mondjuk gyorsabb áttekinteni, vagy ilyesmi, de akkor is már inkább a console-t használd erre (és nyisd meg a webfejlesztő panelt tesztelgetéshez, ott a konzol is, meg ott érhető el a debugger is, stb.).
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #5189 üzenetére
Akkor hagyd ott a kurzust.
Kifejezetten nem ajánlatos. Gondold végig, a gyakorlatban mikor használnád egy éles weboldalon? Ugye?
Amúgy rákerestem, meglepődtem volna, ha nincs Stack Overflow thread a témával kapcsolatban, itt aztán mazsolázhatsz:
http://stackoverflow.com/questions/802854/why-is-document-write-considered-a-bad-practice -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #5187 üzenetére
Mármint így nem sokáig marad ott a sok hiba?
Amúgy már feltűnt, a document.write()-ot mennyiszer használod, ha tanácsolhatom, szokj le róla, nincs szükséged rá, sőt. -
válasz
PumpkinSeed #5185 üzenetére
Pedig működik az: [link] (Kicsit módosítottam a példádon, mert a jsFiddle nem szereti a document.write-ot. Mondjuk megértem.)
Én a fájl elejére szoktam mindig kiírni a strict módot, nem baj az, ha mindenhol meg van kötve a kezem.
-
kispx
addikt
válasz
PumpkinSeed #5183 üzenetére
Strict módban dobja a kivételt. Oldal közepén lévő példát nézd meg.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #5167 üzenetére
Ja értem, hát ilyen nemsokára leadandó házikat azért az ember kicsit másképp közelít meg, mint egy éles projektet.
Előbbinél inkább az a lényeg, hogy a legtöbb pontot összekapard (max. nem kapod meg a teljes pontot amiatt, hogy nem ott jön be a figura, ahol kéne, ha nem marad időd kijavítani, de legalább a többi feladatból is megoldottál valamennyit), utóbbinál meg az, hogy tényleg a speckónak megfelelően működjön, különben az ügyfél mérges lesz. Ha valós, nem mindig előkerülő, de adott esetben elég problémás bugról van szó egy éles projektnél, akkor azt nem jó ellökdösni, hogy majd megcsinálom, mert akkor elfelejtődhet...
-
Lortech
addikt
válasz
PumpkinSeed #5161 üzenetére
Nyilván a bugtól függ, meg attól, hogy mit hegesztesz éppen, és a fejlesztés melyik fázisában.
Ha pontosan ismered a hiba okát, és nem akaszt meg, akkor el lehet odázni indokolt esetben, ha pl. más funkcióra kell koncentrálni mert be kell mutatni ügyfélnek.
Ha koncepcionális hiba miatt került be a bug, vagy nem tudod pontosan, miért úgy működik valami, annak érdemes utánamenni adott időben, mielőtt ugyanazt a bugot beviszed még n helyen. Mindig adott helyzet dönti el. Egyéntől is függ, én pl. nem tűröm meg a hibákat vagy a mások által misztikusnak, megmagyarázhatatlannak tartott működést a projektemben, és vagy kinyomozom én magam vagy kiadom, hogy legyen megcsinálva. Általában nem jó elodázni a hibák javítását, mert a hiba javítása más, később gyártott kódok módosítását is szükségessé teheti. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #5163 üzenetére
"Igazából, a bugok nem nagyon befolyásolják a működést"
Ha az, amiről beszélsz, nem befolyásolja a működést, akkor azt nem bugnak hívják... -
Zedz
addikt
válasz
Szerintem folyamatosan ellenőrizd a munkád, javítsd ha találsz valami bugot. Hatékonyabb, mintha a végére hagyni a "takarítást". Illetve úgy is lesznek bugok a végén, elég lesz azokkal foglalkoznod.
-
martonx
veterán
válasz
Bízd a józan paraszti eszedre, már ha ezt nem csak költői kérdésnek szántad.
-
kispx
addikt
válasz
PumpkinSeed #5108 üzenetére
Indítsd így: var moveBallIntervalId = setInterval(moveBall, 10000);
Majd így tudod leállítani: clearInterval(moveBallIntervalId);Szerk.:
Az az if szerkezet csak egyszer fog lefutni. Így inkább a
else{
endGame = true;
//xVar = -1;
}
részhez tenném a clearInterval fv-t. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #5105 üzenetére
Szívesen.
Ezt nem értem, honnan hova akarod "áttenni az inputot"? Ez utóbbi mit jelent? Szóval mit szeretnél elérni? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #5102 üzenetére
Gondold végig: Te a document.getElementById()-vel lekérsz egy elemet, majd annak próbálod elérni a document tulajdonságát - ennek semmi értelme, nem lesz document tulajdonsága/attribútuma.
Ha végig akarsz menni az elemeken, akkor több lehetőséged is van, például:
- document.querySelectorAll segítségével, egy selector felhasználásával megkeresed a vonatkozó elemeket; pl. ha mindegyik checkbox el van látva a fruit-checkbox osztállyal, akkor ez aztán egészen szigorúan csak azokat fogja megtalálni:
var fruitCheckboxes = document.querySelectorAll('input[type="checkbox"].fruit-checkbox');
Ez egy NodeListet ad vissza, ezeken végig tudsz menni egy for ciklussal simán.
Pl.:
for (var i = 0; i < fruitCheckboxes.length; i++) {
var currentFruitCheckbox = fruitCheckboxes[i];
console.log(currentFruitCheckbox.name + ' - is it checked? ', currentFruitCheckbox.checked === true);
}
Ilyesmi.
- ha egy tömbben van összegyűjtve, hogy milyen nevű elemeket keresel (pl. a name attribútuma tartalmazza az elemnek a gyümölcs nevét), és egy adott konténerelemen belül szeretnél csak keresni, és kifejezetten egy elemre, akkor megteheted az Element.querySelector() segítségével, pl.:var fruitCheckboxContainer = document.getElementById('fruit-checkbox-container');
var fruitNamesArray = ['apple', 'orange', 'pear'];
for (var j = 0; j < fruitNamesArray.length; j++) {
var currentFruitCheckbox = fruitCheckboxContainer.querySelector('input[name="' + fruitNamesArray[j] + '"]');
if (currentFruitCheckbox === null) {
console.log('A checkbox with the name "' + fruitNamesArray[j] + '" does not exist in the fruit checkbox container');
continue; // go on to the next one
}
console.log('is "' + fruitNamesArray[j] + '" checked? ', (currentFruitCheckbox.checked === true));
}- stb., a lehetőségekből még elég sok van, de ezek elég egyszerű példák.
Felraktam neked ide egy demót:
http://jsfiddle.net/Sk8erPeter/Ls015fk7/ -
wis
tag
válasz
PumpkinSeed #5102 üzenetére
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #5100 üzenetére
Értelmezted a hibaüzenetet?
formId.document.getElementById(fruitsArray[i])
--> Cannot read property 'getElementById' of undefined
Elég egyértelmű... ha kifejted a formId változót, mi értelme van annak, hogy
document.getElementById("valami").document.getElementById(fruitsArray[i])
? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #5059 üzenetére
Miért nem használod a dokumentációkat? Sokkal kevesebb szopásban lenne részed (persze az értő olvasás is követelmény hozzá):
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/API/Document/getElementsByClassName"Returns an array-like object of all child elements which have all of the given class names."
Ebből elég jól látható, hogy ez a metódus az összes olyan gyerekelemet visszaadja, ami az adott (nálad épp a shipsIndex2 nevű) osztállyal van ellátva, és mindezt egy tömbszerű szerkezetben fogod megkapni. Tehát nem is használhatsz olyan szintaktikát, ami egyetlen elemre vonatkozik. Akkor sem, ha csak egyetlen találat van.
Magának a metódusnak a nevéből (getElementsByClassName) is igen jól látszik, hogy ilyen viselkedésre lehet számítani - ott a többesszám.
Ezenkívül abból is, hogy az általad mutatott screenshoton látható konzolon is szögletes zárójelek között van az az egy elem, amire illeszkedett a keresésed.
Tehát minden ilyen esetben, ha a fene fenét eszik is, és csak egy elemre illeszkedett a keresésed, akkor is valamilyen tömbszerű szerkezetben fogod megkapni azt az egy találatot is, ennek megfelelően is kell tehát elérni.==============
(#5062) Speeedfire :
"A localStorage-et kipróbáltam, de annyira nem jött be."
Hogy érted, hogy nem jött be? Milyen célra?
Amúgy valóban nem egy szofisztikált valami, de alapvető dolgokra bőven elegendő lehet. -
fordfairlane
veterán
válasz
A getElementsByClassName nem egy objektumot, hanem egy HTMLCollectiont ad vissza. For looppal végig kell menni rajta.
-
Jim-Y
veterán
válasz
User error sajnos
document.getElementsByClassName('shipsIndex2')[0].innerHTML;
A getElementsByClassName egy array-like objecttel ter vissza.
Ez utobbit vagy atalakitod true array-re, vagy call-al hivod az Array.prototype.* metodusokat rajta.
-
Jim-Y
veterán
válasz
PumpkinSeed #5050 üzenetére
function test(local) {
global = local;
} -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #4993 üzenetére
Igen, ezt értem, de miért nem kifejezetten a négyjegyűekre keresel rá egy regexppel, és egyből cseréled is őket egy valamiString.replace()-szel, ha pont az az érdekes? Miért a negáltat akarod keresgélni?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #4989 üzenetére
Bevallom, a konklúziódat nem értettem, miért negálni akarod, hogy bármi, ami NEM négyjegyű szám, miért nem volt jó a \d{4}, vagy az az érdekes, tehát azt szeretnéd kiszűrni és esetleg jelezni a felhasználónak, ami NEM felelt meg a szabályoknak, és emiatt azt kotrod ki?
-
Jim-Y
veterán
válasz
PumpkinSeed #4935 üzenetére
W3schools-rol szerintem meg tovabbra sem erdemes tanulni. Korabban meg ennyire sem volt erdemes mint most -> http://www.w3fools.com/
De ezek szerint azota sem lett sokkal jobb. Lehet azota nem tanitanak hulyeseget, de azt legalabb jol sem
Egyreszt a ezeket constructor function-oknek szokas nevezni, masreszt pont a megkulonboztetes vegett nagybetuvel szokas irni, mint mas nyelveknel az osztalyokat. Ugye-ugye w3schools a function person -nal
Szoval azt ajanlom, hogy gyorsan felejtsd el ezt az oldalt mivel vannak nala sokkal jobb oldalak ahonnan tanulni lehetne.
megj: mar csak azert sem jo szerintem a constructor function-t prototype-nak nevezni, mert igy siman osszekeverheto az object inner prototype fieldjevel, amin az egesz prototipusos oroklodes alapszik :/
-
Jim-Y
veterán
válasz
PumpkinSeed #4930 üzenetére
Nem lehet, hogy te kevered a fogalmakat? Nem a constructor function vs. object literal-ra gondolsz inkabb?
Constructor function:
function Animal(name) {
this.name = name;
}
var monkey = new Animal('Charlie');vs.
var monkey = {
name: 'Charlie'
};A prototype az mas. A javascript prototipusos oroklodesen alapulo nyelv. [link] [link]
-
martonx
veterán
válasz
PumpkinSeed #4930 üzenetére
He??? A kettő abszolút két különböző dolog. Mit értesz az alatt, hogy látszólag ugyanaz a funkciójuk?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #4823 üzenetére
"az internetre feltett kódok jobb esetben azonnal elvesztik licencüket"
És mi a rosszabb eset?Amúgy ja, abban igazad van, hogy komolyabb eseteket leszámítva itt azért etikai szempontok is erősen érvényesülnek (ti. hogy más tollával ékeskedni forrás-megjelölés nélkül nem szép dolog; persze nyilván ezt is mértékkel, nem kell minden kétsoros kód forrását is feltüntetni
).
-
válasz
PumpkinSeed #4754 üzenetére
Igazából ha belegondolsz, a játék különböző kimeneteinek táblázata nem definiál viselkedést, nem kell logikai szerkezetekkel (if/else) leírnod. Sőt, mivel csak adat, jobban jársz ha ehhez méltóan tárolod - például egymásba ágyazott objektumokban - és egyszerű lookuppal keresed meg a megfelelő eredményt.
-
válasz
PumpkinSeed #4752 üzenetére
Elírtad a szöveget a 33. sorban.
...sőt úgy tűnik, hogy a lehetséges kombinációk egyharmadát kezelted le jól, egy harmad hiányzik (döntetlenek) és ami van helyette, az nem stimmel.
-
Zedz
addikt
válasz
PumpkinSeed #4381 üzenetére
Irigyellek egy kicsit, nálunk tilos volt bármit is használni, csak a natív JS kapott osztályzatott.
-
Jim-Y
veterán
válasz
PumpkinSeed #4375 üzenetére
Te tudod..
Mukodik:
<html>
<head>
<script src='http://code.jquery.com/jquery-1.11.1.min.js'></script>
<script src='http://code.jquery.com/jquery-migrate-1.2.1.min.js'></script>
</head>
<body>
<h1>Test</h1>
<script>
console.log($('h1').text());
</script>
</body>
</html>Nem mukodik:
<html>
<head>
<script src='//code.jquery.com/jquery-1.11.1.min.js'></script>
<script src='//code.jquery.com/jquery-migrate-1.2.1.min.js'></script>
</head>
<body>
<h1>Test</h1>
<script>
console.log($('h1').text());
</script>
</body>
</html> -
Jim-Y
veterán
válasz
PumpkinSeed #4373 üzenetére
En atneznem a helyedben a link protokolokat, mert azokkal lesz a gond
A kepen file:// es utana egy webcim
A szerveren is
<script src="//code.jquery.com/jquery-1.11.0.min.js"></script>
<script src="//code.jquery.com/jquery-migrate-1.2.1.min.js"></script>Normalisan kene megadni az src attributomot.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
PumpkinSeed #4321 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest