- Steampunk hangulatú, nem túl drága, de fémházas klaviatúrát mutatott be a Yunzii
- Közel 100 maggal érkezik a kínai szerverprocesszor
- Félkörpanorámás ASUS ház érkezett a nem túlságosan drága halmazba
- Rejtett csatlakozós VGA MSI módra
- Powerbank választás okosan: mAh, Wattóra, PD... mit jelentenek valójában?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bivalyerős táblagéppel készül a Honor
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Androidos tablet topic
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
"Es kerdes, hogy mondjuk service discoveryt irjunk mi, vagy hasznaljunk software defined networkinget?": helyes válasz: egyrészt elkerüljük, hogy service discovery-re legyen szükség, másrészt ha nem kerülhető el, akkor alap oprendszer cuccokkal oldjuk meg.
"De hiba mindenben van.": így van. vagyis a hibák össz-számát azzal tudod csökkenteni, ha a felhasznált komponensek darabszáma konvergál az elvi minimumhoz.
"A Docker nem tokeletes (sot, bugos fos), csak osszevetettem egy csomo minden massal, es per pillanat ez a kombo oldja meg a problemakat kozeptavon.": bare metállal is összevetetted?
egyébként is a docker meg az openstack környékén épp most tört ki egy orbitális balhé, úgyhogy bajban leszel.
"tehat inkabb human kerdesrol van szo.": lehetett érezni, hogy pebkac van
ha te üzemeltetsz egyedül, akkor nem elosztott csapat. maximum ki kell verekedned a csapatban a téged megillető pozíciót, ami szociológiai probléma. de sokat segít, ha csak nálad van root jelszó, a többi meg max. kibicel.
a service discoveryre visszatérve: ezzel, hogy úgy működik a hálózat, hogy bedobsz egy service-t és azt a többiek majd felfedezik, szemléletbeli problémát látok. ha te felügyeled a teljes lomot, akkor nem discoveryt kell csinálni, hanem leltár alapján beállítani azt, amit felfedezni kellene. ha politikai irányból szabad példát hozni, akkor amit csinálsz, az a szabadversenyes kapitalizmus. elkezdődik egy szolgáltatás, a piac meg vagy észreveszi, vagy nem. amit én javaslok, az a komcsi módszer: központi tervintézet előírja mindenkinek, hogy pontosan mit kell csinálni. ez utóbbi szerintem sokkal egyszerűbb.
a felskálázásról meg az a véleményem, hogyha 1000x teljesítményre kell felskálázni a cuccot, akkor bizonyára van már a plusz lóerőből valamennyi, ami majd ehhez kell. azon a plusz lóerőn kell felépíteni az új rendszert, új szemlélet szerint, nulláról, és nem a régi rendszer farigcsálásával konvergálni valamerre. ha meg nem tudnak pár plusz szervert biztosítani ehhez, akkor ott kell őket hagyni a fenébe.
"Postgres ele olyan interfeszt rakni hogy tudja azt, amit nekunk kell, az sokkal tobb melo.": ha jól láttam, két dologra akarod használni a consult: egyrészt értesüljön a gép, hogy konfig váltás volt, másrészt megkapja a konfigot. mindkettőre triviálisan megfelel a postgres, különösebb fejlesztés nélkül. egyébként sem tudok elképzelni adatbáziskezelő nélkül ilyen projektet, tehát valami már úgyis van alatta. ha nem postgres, akkor mysql, teljesen mindegy, a postgrest csak példának mondtam.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- SkyShowtime
- sziku69: Szólánc.
- iOS alkalmazások
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Felpúposodott egy Galaxy Ring, a Samsung besegített
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- Ryzen PC 9800X3D - RTX 5070 TI - B850 TUF - 32GB DDR5 - 1 TB M.2 SSD - 360 AIO/Garanciás-Beszámítás
- iPhone 16 PRO MAX 256GB 3 hónapos MEDIAMARKT számla! 2028 júniusig Apple garancia! Akku 100%!
- Dobozos , garanciális 27"-os Acer Nitro ívelt monitor leárazás
- Apple Macbook Air 13,6 M4 16GB/256GB - 7 Ciklus - 100% Akkumulátor - MAGYAR - Ezüst - 3 év garancia
- Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ 100% sRGB - 1 év garancia
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest