Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bambano

titán

válasz emvy #8547 üzenetére

"Es kerdes, hogy mondjuk service discoveryt irjunk mi, vagy hasznaljunk software defined networkinget?": helyes válasz: egyrészt elkerüljük, hogy service discovery-re legyen szükség, másrészt ha nem kerülhető el, akkor alap oprendszer cuccokkal oldjuk meg.

"De hiba mindenben van.": így van. vagyis a hibák össz-számát azzal tudod csökkenteni, ha a felhasznált komponensek darabszáma konvergál az elvi minimumhoz.

"A Docker nem tokeletes (sot, bugos fos), csak osszevetettem egy csomo minden massal, es per pillanat ez a kombo oldja meg a problemakat kozeptavon.": bare metállal is összevetetted?

egyébként is a docker meg az openstack környékén épp most tört ki egy orbitális balhé, úgyhogy bajban leszel.

"tehat inkabb human kerdesrol van szo.": lehetett érezni, hogy pebkac van :)

ha te üzemeltetsz egyedül, akkor nem elosztott csapat. maximum ki kell verekedned a csapatban a téged megillető pozíciót, ami szociológiai probléma. de sokat segít, ha csak nálad van root jelszó, a többi meg max. kibicel.

a service discoveryre visszatérve: ezzel, hogy úgy működik a hálózat, hogy bedobsz egy service-t és azt a többiek majd felfedezik, szemléletbeli problémát látok. ha te felügyeled a teljes lomot, akkor nem discoveryt kell csinálni, hanem leltár alapján beállítani azt, amit felfedezni kellene. ha politikai irányból szabad példát hozni, akkor amit csinálsz, az a szabadversenyes kapitalizmus. elkezdődik egy szolgáltatás, a piac meg vagy észreveszi, vagy nem. amit én javaslok, az a komcsi módszer: központi tervintézet előírja mindenkinek, hogy pontosan mit kell csinálni. ez utóbbi szerintem sokkal egyszerűbb.

a felskálázásról meg az a véleményem, hogyha 1000x teljesítményre kell felskálázni a cuccot, akkor bizonyára van már a plusz lóerőből valamennyi, ami majd ehhez kell. azon a plusz lóerőn kell felépíteni az új rendszert, új szemlélet szerint, nulláról, és nem a régi rendszer farigcsálásával konvergálni valamerre. ha meg nem tudnak pár plusz szervert biztosítani ehhez, akkor ott kell őket hagyni a fenébe.

"Postgres ele olyan interfeszt rakni hogy tudja azt, amit nekunk kell, az sokkal tobb melo.": ha jól láttam, két dologra akarod használni a consult: egyrészt értesüljön a gép, hogy konfig váltás volt, másrészt megkapja a konfigot. mindkettőre triviálisan megfelel a postgres, különösebb fejlesztés nélkül. egyébként sem tudok elképzelni adatbáziskezelő nélkül ilyen projektet, tehát valami már úgyis van alatta. ha nem postgres, akkor mysql, teljesen mindegy, a postgrest csak példának mondtam.

Új hozzászólás Aktív témák