- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Az érkező Call of Duty is megnehezíti a csalást
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bambano #8546 üzenetére
En uzemeltetek, per pillanat. Marmint ha valami osszefossa magat, akkor nincs mas, aki eletre keltse, csak en. Tehat pont azert vannak ezek, hogy az en eletem egyszerusodjon. Ez van.
> elhiszed, hogy most nincs bennük hiba?
Nem. De hiba mindenben van. Es kerdes, hogy mondjuk service discoveryt irjunk mi, vagy hasznaljunk software defined networkinget? Sajnos a realitas az, hogy ha mi megirjuk, azt joval nehezebb uzemeltetni a bugok miatt, mintha felrakok egy weave-t.
Postgres vs. Consul: almat kortevel. Total mast tud a ketto, de tenyleg. Ha a Hashicorp csodbe megy, akkor a Consult kicserelni masra kb. semmi, de a Postgres ele olyan interfeszt rakni hogy tudja azt, amit nekunk kell, az sokkal tobb melo.
> valójában kell-e docker neked.
O, ezt a kerdest joparszor feltettem magamnak. A Docker nem tokeletes (sot, bugos fos), csak osszevetettem egy csomo minden massal, es per pillanat ez a kombo oldja meg a problemakat kozeptavon.
A helyzet az, hogy a problemaim 90%-a nem technikai jellegu, ergo nem az a kerdes onmagaban, hogy mik a helyes architekturalis elemek technikai szempontbol. Hanem az, hogy a developereket hogy lehet ra megtanitani, meg lehet-e, mennyi ido, etc. etc., tehat inkabb human kerdesrol van szo.
Ha az lenne a kerdes, hogy egy adott appot hogy lehet a leguzembiztosabban deployolni 2016-ban, akkor egyaltalan nem tuti, hogy a Docker lenne ra a jo valasz. Egy legacy rendszer atalakitasanal, durva skalazasnal (1000-szeres terhelesre kell atfabrikalni az egy eleg nagy rendszert kb. 1 ev alatt), massziv feature pressure mellett, elosztott csapatban (cseten tudsz kommunikalni, nagyreszt) -- tok mas problema.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- HP 640 G5 laptop - 14FHD/I5-8265U/8-16-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- HP 650 G4 laptop - 15,6FHD/I5-8250U/8-16GB-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- Ubiquiti Unifi Access Intercom
- TCL 55C745 TV 4K FALD, HDR Dolby Vision, DTS, 2029.07-ig garanciális, dobozában, fóliás, karcmentes.
- 24 GB-os RTX A5000 HP - garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 128GB Ultramarine -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3097, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest