- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Milyen notebookot vegyek?
- Androidos tablet topic
- Apple MacBook
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Fujifilm X
- Vezetékes FEJhallgatók
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bambano #8546 üzenetére
En uzemeltetek, per pillanat. Marmint ha valami osszefossa magat, akkor nincs mas, aki eletre keltse, csak en. Tehat pont azert vannak ezek, hogy az en eletem egyszerusodjon. Ez van.
> elhiszed, hogy most nincs bennük hiba?
Nem. De hiba mindenben van. Es kerdes, hogy mondjuk service discoveryt irjunk mi, vagy hasznaljunk software defined networkinget? Sajnos a realitas az, hogy ha mi megirjuk, azt joval nehezebb uzemeltetni a bugok miatt, mintha felrakok egy weave-t.
Postgres vs. Consul: almat kortevel. Total mast tud a ketto, de tenyleg. Ha a Hashicorp csodbe megy, akkor a Consult kicserelni masra kb. semmi, de a Postgres ele olyan interfeszt rakni hogy tudja azt, amit nekunk kell, az sokkal tobb melo.
> valójában kell-e docker neked.
O, ezt a kerdest joparszor feltettem magamnak. A Docker nem tokeletes (sot, bugos fos), csak osszevetettem egy csomo minden massal, es per pillanat ez a kombo oldja meg a problemakat kozeptavon.
A helyzet az, hogy a problemaim 90%-a nem technikai jellegu, ergo nem az a kerdes onmagaban, hogy mik a helyes architekturalis elemek technikai szempontbol. Hanem az, hogy a developereket hogy lehet ra megtanitani, meg lehet-e, mennyi ido, etc. etc., tehat inkabb human kerdesrol van szo.
Ha az lenne a kerdes, hogy egy adott appot hogy lehet a leguzembiztosabban deployolni 2016-ban, akkor egyaltalan nem tuti, hogy a Docker lenne ra a jo valasz. Egy legacy rendszer atalakitasanal, durva skalazasnal (1000-szeres terhelesre kell atfabrikalni az egy eleg nagy rendszert kb. 1 ev alatt), massziv feature pressure mellett, elosztott csapatban (cseten tudsz kommunikalni, nagyreszt) -- tok mas problema.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Remek áron Lenovo Flex 5 14 laptop/2in1/Touch/Ryzen i5-1135G7/8GB/512 GB SSD/14"/Gari
- Exclusive ajánlat! Dobozos új LG GRAM /13. gen i7-1360P/32GB RAM/512GB SSD/14"COL/FHD+/IPS/Garancia/
- Pénztárcakímélő áron eladó HP Pavilion laptop/I5-1135G7 8GB 256SSD 13" FHD IPS Gari
- Samsung Galaxy Book 3 /i5-1335u/8GB/512SSD/FHD/Garancia/ 6 napot ment eddig összesen
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro Plus 12/512GB Újszerű,Dobozos,Kétkártyás 1év Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged