Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
WonderCSabo
félisten
A Java serializáció API-ja teljességgel elhibázott, mi az, hogy be kell kopizni a függvényszignatúrákat a customhoz, és ha eltalálom jó. ha nem akkor meg se hívódik? Ehhez egy újabb interfészt kellett volna bevezetni. Van még sok dizájn flow a javában - pl. a clone() fv. az Object része, de csak akkor ok, ha az osztály implementálja a Cloneable interfészt - miért nem lehetett akkor a clone()-t eleve csak a Cloneable-be rakni...
Viszont ez a feature nagyon is jogos. Pl. van egy objektumgráfod, kétszer is hivatkozol valahol benne az objektumra, miért is mentenéd ki kétszer az értékét? Továbbá ha ciklikus referenciád van, akkor még nagyobb probléma lenne, ha mindig mentenél, mert szépen stackoverflowt kapnál.
Egyébként is, a gyakorlatban ez a példa sosem fog szerepelni (teljességgel hülyeség u.a. objektumot rögtön egymás után különböző értékekkel kiszerializálni, nem látom ennek use-caset).
A JSON meg XML valóban elterjedt, de azért ezek többet foglalnak és lassabbak is, mint a Java serializálás. Én pl. Androidon szoktam használni, ahol nem fájlba mentünk objektumokat, hanem programrészek között küldjük át szerializálva.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Napelem
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Futás, futópályák
- Apple MacBook
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- ÚJ állapotú Lenovo 15,6"FullHD IPS,Ryzen5(6x4Ghz)Vega 6 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Glorious Model O Wired White szinte új, dobozos
- EVGA 850GQ - hibátlan, tesztelt, teljes szett - eladó!
- Meletrix ZOOM TKL DYNA - féláron
- AMD Ryzen 5 5600 6-Core 3.5GHz AM4 Box (100-100000927BOX) - Azonnal átvehető, Számla + Garancia: 1év
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13 M4 2025 16GB 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3127
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest