- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik
- Ventilátor halkítása!
- Philips LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#68216320 #10800 üzenetére
Az exe futtatása megoldható a
Runtime.getRuntime().exec(...)
hívással. Visszakapsz egy processz-t, aminek a lefutásátwaitFor()
-ral megvárod. Itt van rá egy kis példa program, ami már demonstrálja azt is, hogy hogyan lehet az exe outputját (stdout) megszerezni. (Alternatíva, hogy az exe egy fájlba írja az outputját, amit futás után normál módon fájlként felolvasol.)A parsolásra régebben még azt mondtam volna, hogy kell írni egy parsert, de manapság ez nem divat... Ha tényleg ennyire rögzített a szerkezet, akkor a sorban szereplő négy komponens (csoport, adatnév, értéknév, érték) előbányászható egy reguláris kifejezéssel is, pl. ezzel:
^([^.]+)\.([^.]+)\.([^.]+): *(.*?) *$
Az outputot soronként célszerű feldolgozni, az elején vagy ki kell hagyni fix számú sort, vagy egyszerűen ki kell hagyni azokat, amire nem illeszkedik a regex:
Pattern pattern = Pattern.compile(<a fenti regex>);
while (<van sor>) {
Matcher m = pattern.matcher(<a sor tartalma>);
if (m.find()) {
String sensorGroup = m.group(1);
// ...
String sensorValue = m.group(4);
// DB mentés
}
}Alternatív szervezés: linux-ban oldod meg, amit lehet. A java program nem hajt végre exec-et, helyette a standard input-ot olvassa, és dolgozza fel. Hívni meg valahogy így:
>sensor.exe <opciók> | java -jar sensorprocessor.jar
És az egészet lehet futtatni pl. cron-ból. (Hátránya, hogy a JVM indítás kissé erőforrásigényes, 30 másodpercenként meg pláne.)
Megjegyzések: (1) fejből írtam, a kódot tekintsük pszeudokódnak, (2) a regex pattern-ben a
\
-eket duplikálni kell a Java string konstansban.Szerk: A korábbi válaszokat nem láttam, pár dolog így ismétlés, bocs.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- iPhone 13 Midnight -128gb-90% akku- 2026.10. garancia
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Szép! DELL PRECISION 7740 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" XEON E-2286M 32/1TB RTX 5000 16GB! UHD 4K
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest