Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Mini-ITX
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- CES 2026: igazi mindenes a Lenovo legújabb, 4K-s QD-OLED monitora
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
A praxisomban ilyesmivel még nem találkoztam. Standard nyelvi eszközről nem tudok (legalábbis Java 8-ig bezárólag) - ettől persze még létezhet. A probléma viszont nyilván nem megoldhatatlan. Az első lehetőség a java fordító meghívása (lásd az előző hozzászólást), majd a gyártott osztály dinamikus betöltése (mint a JDBC driver-nél) és végrehajtása. Lásd pl. itt. Ennél a megoldásnál az a korlát, hogy a fordítási egység az osztály. A másik lehetőség, ami eszembe jut, a byte kód manipuláció (bytecode instrumentation), amivel lehet turkálni a már lefordított osztályok belsejében (új eljárásokat hozzáadni, meglévőeket kiegészíteni, stb.) Lásd pl. itt. Elképzelhető, hogy vannak ezekre alapozva kész megoldások is, bár én egy gyors kereséssel nem találtam ilyet.
Én nem vetném el teljesen a script nyelveket sem. (Bár nem tudom, hogy pontosan mi a feladat...
) A Groovy nagyjából felülről kompatibilis a Javával (azaz a Java forráskód érvényes Groovy forráskód is), legalábbis kb. a 7-es nyelvi szintig, bár a szemantikában vannak apróbb eltérések. A script nyelvek és a java kölcsönösen hívhatják egymást (azaz egy programon belül keverhetők). A script nyelvek mellett szól még, hogy tömörebbek (elhagyhatók a változó deklarációk, stb.), azaz pár soros kódokhoz alkalmasabbak.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Renault, Dacia topik
- Apple iPhone 17 - alap
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Xiaomi 15 (12GB/256GB - Zöld, 2028.09.05-ig garanciás, újszerű) + ajándék Nillkin Super Frosted tok
- DJI NEO Fly More Combo drón 3 akkumulátorral +Care Refresh +táska
- Lenovo IdeaPad B50-80, 15,6" HD, i3-5005 CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- HP EliteBook 840 G3, 14" HD, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 128GB M.2 SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( o
- HP EliteBook 840 G2, 14" HD, i5-5300U CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvas
- BESZÁMÍTÁS! Acer Vero V277 27 75Hz IPS FHD 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó egy HP omen 17-w131ng laptop 1,5 TB ssd gtx 1070 8gb(1660ti,2060 szint) vel Dobozában
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z10 Plus EVGA 850W
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4025
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
) A Groovy nagyjából felülről kompatibilis a Javával (azaz a Java forráskód érvényes Groovy forráskód is), legalábbis kb. a 7-es nyelvi szintig, bár a szemantikában vannak apróbb eltérések. A script nyelvek és a java kölcsönösen hívhatják egymást (azaz egy programon belül keverhetők). A script nyelvek mellett szól még, hogy tömörebbek (elhagyhatók a változó deklarációk, stb.), azaz pár soros kódokhoz alkalmasabbak.