Hirdetés
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Androidos tablet topic
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Gaming notebook topik
- Most tényleg 8 GB VRAM-mal szúrja ki szemünk az NVIDIA??
- Videós, mozgóképes topik
- Az AMD szerint Radeonokból nem lesz hiány
- Házimozi belépő szinten
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
disy68
aktív tag
válasz
üzenetére
DTO: data transfer object
ez lehet bármilyen két komponens közötti kommunikációban szereplőDAO: data access object
ez egy olyan objektum, amin keresztül adatokat érünk el/tudunk manipulálni, általában adatbázissal a túloldalon - az objektum elrejti a DB részleteketrepository:
a DAO-hoz hasonló pattern, inkább domain centrikusabb, az adat objektumokat entity-nek hívjuk ebben az esetben
A rétegek szervezése/szeparálása fontos dolog, nehéz elsőre ráérezni, fog kelleni hozzá némi tapasztalat. Annyit szerintem mindenképp jegyezz meg most, hogy nincs semmi kőbe vésve. Vannak ajánlások, de mindig az adott problémához keressük a megoldást, nem pedig valami "best practice-t" erőszakolunk rá mindenre.Amennyiben egy egyszerű crud a cél, akkor nem is feltétlen szükséges külön entity/dto/pojo-kat készíteni a különböző rétegekhez, mert fölöslegesen kéne transzformálgatni mindent többször is.
Ha a crud-nál tovább lépünk vagy más jellegű a probléma, akkor hasznos lehet különválasztani a rétegeket jobban.Amúgy olvass még kicsit utána funkcionális programozásnak, immutability-nek - java 8 óta java-ban is van hozzá támogatás - szerintem árnyalja majd a képet.
A Spring JavaEE vs sima java témakörben pedig én javaslom a keretrendszer használatát, ha máshoz nem is, de a dependency injection miatt mindenképpen.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Bestbuy játékok
- Óra topik
- Apple iPhone 17 - alap
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OpenWRT topic
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- Androidos tablet topic
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- P16v Gen2 16" FHD+ IPS Ultra 7 165H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Pro Max 16 MC16250 16" FHD+ IPS Ultra 7 255H RTX Pro 1000 Blackwell 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Eladó Asus TUF FX506IU FHD IPS Ryzen 7 magyar bill 1 hét gar
- Vadiúj AMD konfig összeszerelésre vár .
- új iPhone 17 Pro 256GB silver ezüst független Apple 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
- BESZÁMÍTÁS! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest