Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
szbalogh
addikt
Sziasztok!
Segítséget kérek de előre szólok, hogy nem értek a programozáshoz

Munkahelyemen egy műszert kezelő program Java alapú program kezel. Egy ideig szépen teszi a dolgát, aztán lassacskán kezd hibákat feldobálni. Pl. meg akarok nyitni egy új ablakot, ami a műszeren aktivál valami funkciót egy feladathoz és feldob egy "Java lang 0 pointer exception" hibát.
Sok féle hiba van és teljesen véletlenszerűen jönnek elő, nem lárok semmi trendet (5 éve használom a rendszert). Jelenleg XP alatt fut a program, de előtte Linux rendszeren is ugyan ezek a hibák voltak.
A program teljes újraindításával általában megszűnnek a hibák, aztán megint jönnek elő sorban.
Kicsit utánaolvasgattam és felmerült egy ötlet, miszerint a java memóriát (heap) lehetne növelni.
Ezt hogyan kell? A parancsokat megtaláltam a neten de hova kell írni? Windows cmd ablakban nem ismeri fel az utasítást.
Mennyi memóriát adhatok neki ha sikerül? Ez a fizikai memóriából lesz levonva, vagy ezt majd a Windows intézi? 1,2Gb ram van a gépben
Végül mellékelek egy képet, amin a program indításakor megnyíló ablak látható, hátha segít. Az a sok üzenet sor látható ha sokáig használjuk a programot. De ezek is változóak, ez csak egy példa amit még régen mentettem.

Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- HP Thunderbolt 4 kábel
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÖNERŐ NÉLKÜL, 12 RÉSZLETRE ELITRO PC BANKMENTES KAMATMENTES RÉSZLETFIZETÉS
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest