Új hozzászólás Aktív témák

• alba-regia

aktív tag

Egynapos tapasztalatok az M4 11" iPad Proval és a Magic Keyboarddal:

Az M1 Prohoz képest (közel két éves) nem érzem jobbnak az akkumulátor üzemidejét. Ez lehet az intenzív felhasználói szokásaim miatt is.

Nagyon gyors, minden azonnal történik. Az M1-hez képest még ha nem is jelentős a különbség, de érezhetően fürgébbnek tűnik.

A 2. gen. Apple Pencillel valóban nem kompatibilis (ma érkezik az USB C-s), a mágneses rész sem tartja meg rendesen, nem is tölti, nem akar vele barátkozni, együttműködni.

Az OLED kijelző szebb és kontrasztosabb, mint az előző IPS, de nem mondanám, hogy emiatt érdemes lenne váltani (fotót és videót is szerkesztek, úgy mondom).

A Magic Keyboard nagyon hasznos nekem. A billentyűkombinációk, gesztusok, nagyobb trackpad kezelhetővé teszik 95%-osan az iPadet (csak ritkán van ingerem a képernyőhöz érni).

A gépelés kissé hangos éjszaka (engem nem zavar, de hallható), a billentyűk határozottan működnek, talán az asztali billentyűzethez hasonlóan (előző generációval nincs gyakorlati tapasztalatom). Még az 1. gen. Prohoz megjelent billentyűzetem volt régen, az egy gyenge próbálkozás volt ehhez képest.

Belefutottam abba, hogy nem mindig akart szóközt írni. Ez lehet, hogy csak nálam volt probléma (ha esetleg másnál is, itt a megoldás). A beállításokban a kisegítő lehetőségeknél a lassú billentyű kikapcsolása megoldotta a problémát.

A jobb oldalra eső magyar ékezetes karakterek zavaróan kis méretűek. Inkább úgy fogalmaznék, hogy aki vakon gépel, annak megszokást igényel. Ellenben ekkora területen ez hozható ki tisztességesen. Gondolom a 13"-osnál nincs ilyen gond.

A funkcióbillentyűk hasznosak, de pl. keresés, alkalmazásváltás gesztusokkal nekem gyorsabb a trackpaden.

A másik iPadról történő visszaállítás, beüzemelés során melegedett kicsit, ami természetes, ha ennyi adatot mozgat át, és aktívan dolgozik. A billentyűzet fém részén éreztem hátul. Ezek szerint hőelvezetés szempontjából is hasznos lehet.

Lightroom, Luma, Logic Pro nálam a rendszerigényesebb felhasználási terület. Ezekkel még nem próbáltam. Eddig leginkább böngésztem és próbáltam mindenbe belépni, visszaállítani. Az üzenetek app vicceskedik (nem szinkronizál rendesen iClouddal, telefonnal), de megoldom (ugyanazok az iMessage címek vannak beállítva).

A csomagot az Apple-től a bemutatáskor rendelve tegnap hozta a UPS. Érdekes, hogy egy 600e Ft értékű csomagot csak úgy átadnak. Sem személyit, bármilyen rendelési azonosítót nem kérnek. És ez már nem az első eset. A feleségem épp jött haza, a kapuban állt kívülről, ekkor jött a futár. Nem kért adatokat, hanem gyakorlatilag ő mondta, hogy kinek hoz csomagot, majd átadta. Így akár egy járókelő is állhatott volna ott...

Kb. ennyi jutott eszembe hirtelen. Remélem, hogy valakinek segít.

Új hozzászólás Aktív témák