-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
válasz
Rebelf #38638 üzenetére
iPad2-m van, vibrál, mint álat. Főleg ahogy mész lentebb fényerőben, változik a szaggatási frekvencia (fényerő csökkentésére hivatott, ügyetlen megoldás, alias PWM), halál. Nem, nem rossz az adott példány. Ezt az utcát ne erőltessük. Ettől nehéz ez.
comegetsome1, 2-3 fokkal olcsóbb modellekre hajtok, nekem nem ér annyit az egész, mint amennyiket az általad említettekért elkérnek. Megeshet persze, hogy csak az újak, maiak közt akad nyugodt képű. Nem is tudom hol lehetne tesztelni többet egyszerre vagy legalább egymás után. Hamar kiderül, nem az időtényező itt a gond. A továbbiakban is szintén vibraérzékeny fórumtársak szíves tapasztalatmegosztásaiban bízom. Mert vibra módban az eszköz értéke nekem nulla.
-
Sziasztok!
Hosszú döntés után végül beléptem én is Pro 11” M1 klubba.Air2-t fog váltani, szerintem érezni fogom a különbséget.
Holnap veszem át az iStyleban.
ESR mágneses tok a hordozáshoz és sima ESR szilikon a hétköznapokra berendelve, olvastam többen is megelégedéssel használjátok.
Majd lehet kérdezek milyen appokat használtok pl. jó Lidar app, 3D tervező stb. -
Sziasztok!
Most látom, hogy eredetileg rossz helyen kérdeztem... Esetleg akinek van kéznél, meg tudná mérni, hogy milyen méretű a gyári doboza ennek a két készüléknek?
Ipad Air 5
Ipad Mini 6
Sehol nem találunk róla infót.
Köszönöm szépen! -
cooi11
senior tag
Sziasztok!
A linko relaxing loop játékhoz hasonlót tudtok?
Sajnos nyelvet nem tudok. -
Dreadloord
senior tag
Sziasztok, tavaly ősszel volt akció Ipad-ekre is az apple.hu-n, amikor járt melléjük fülhallgató pl.
Tavaszal szoktak bámilyen akciót csinálni, elmúlt években volt valamilyen promóció? -
Eliott
tag
Nyilván használat függő és mindenkinél más, de az első generációs apple pencil kb meddig bírja egy töltéssel?
-
bostone
addikt
válasz
McNamara #38633 üzenetére
Eltérőek a vélemények fólia ügyben. Egyeseknek nem karcolódik a kijelző, másoknak viszont igen.
1-2 évvel ezelőtti árak szállítással:
Spigen üvegfólia viszonylag olcsó, felhelyező keret is mellékelve a csomagolásban. Jobban tükröződik, mint a kijelző. (4000-6000Ft)
MM-ben felhelyezéssel együtt egy kisebb vagyon a fólia, másrészt egy határ f.s az egész, bár szépen felrakják. (10000-15000Ft)
Ebay vagy Ali műanyag fóliák szerintem nem olcsók, és képesek matt fóliát küldeni a hirdetésben szereplő fényes helyett. (4000-10000Ft) -
Na megkérdeztem az iStylet erről a AppleCare Protection Plan szolgáltatásról.
Amíg él a hivatalos garancia (1 év) addig lehet aktiválni a szolgáltatást. Külfödről vásárolt iPad esetén is alkalmazható. Online illetve személyesen is lehet aktiválni.
Ha már védelem. Ti, hogy álltok az üvegfóliával iPaden? iPhoneon azt gondolom alap, de a korábbi iPadeimen nem volt, mindig vigyáztam rá. Mennyire rontja a képet? Van ajánlott márka?
-
totron
addikt
Van-e nem vibráló iPad egyáltalán? Aki érzékeny erre, értelemszerűen az nyilatkozzon, ha lehet.
-
Amilo02
aktív tag
Én pont a minap ejtettem le véletlenül az AP2-t, igaz nem a hegyére esett. A teteje kapott, el is repedt a kupak tövénél pár helyen.
Ezek után én erősen javaslok rá valami védőtokot. -
-
Semin
őstag
válasz
Rebelf #38623 üzenetére
Valaminek kopnia kell, és tervezetten a pencil lesz az.
Így van tervezve, ezzel megvédi az iPad üvegét. Nem kopik gyakran, de nagyon okos ötlet volt cserélhetőre tervezni a kopás/sérülések miatt.A napokban épp a kollégám kesergett, mert az állítása szerint nem is olcsó -de nem eredeti -cerkája vígan karcolta az üveget.
Szépen lassan, napról napra több microkarc lett rajta és ott tartunk , hogy már nem csak surlófényben látványos.Így lett ismét az “olcsóból” drága.
-
Rebelf
aktív tag
Valaki cserélt már Pencil kettőbe hegyet? honnan lehet tudni hogyha elkopott, és csere érett?
-
válasz
pauliboy23 #38618 üzenetére
Az elvileg támogatott itthon is. Akinek van vele tapasztalata megköszönném ha megosztaná. Hogy aktiválta, hol lehet venni stb.
-
válasz
pauliboy23 #38607 üzenetére
-
Rebelf
aktív tag
Azért az iPad pro 12.9 2021 beszámolók néha kicsit túloztak az ügyben ,hogy az M1 chip nem melegszik és kevesebbet fogyaszt pl. egy 2018-as iPad pro hoz képest jóval forrófejűbb és pl. komolyabb grafikájú játékoknál sokkal hamarabb lemerül, de ez ugyanúgy igaz komolyabb erőforrást igénylő programokra is. Kézben használni nem ajánlatos pl egyáltalán .
-
mazsiii92
aktív tag
válasz
patyil #38612 üzenetére
Köszi a tippet, akár a használt is játszhat, körbe nézek a piacon, hátha van valami korrekt áron. Próbálnám ár-érték-felhasználási mód-teljesítmény szempontok alapján a legjobbat választani.
Beleférne anyagilag az Air, de pont az ár-érték-stb miatt nem akartam előrendelni, mert ha elég lehet fele annyiért is egy eszköz, akkor azt a 130 ezret tudom másra is költeni.
-
patyil
tag
válasz
mazsiii92 #38605 üzenetére
Te tudod mennyit ér meg a történet neked, de ha a 2GB ram és a chip ennyire kevés, és hosszabb időre tervezel én nem mennék 4gb ram alá.
Használt játszik?
2020air is tökéletes lehet jó akkuval, esetleg valami korábbi pro model 4-6gb rammal.Esetleg rendeld be 14napos elállással és próbáld ki megfelel-e, ha nem akarsz rá sokat költeni és mégis tennél egy próbát a 9el.
-
Alex91
félisten
válasz
pauliboy23 #38608 üzenetére
Hol 4 GB RAM?
-
mazsiii92
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném a véleményeteket kikérni iPad kapcsán. Van egy iPad 6osom, 2018-ban vettem a megjelenés után nem sokkal, viszont mára az A10-es chip és a 2GB ram nagyon kevés. Olyan szinten kevés a RAM, hogy ha benne vagyok valami böngészős (chat)alkalmazásban, és mondjuk mögötte skypeolok, és ha véletlenül írnak messengeren, akkor mire elolvasom a skype és messenger üzit, addigra kidob a böngészőben az alkalmazásból, újratölti és megint jelentkezhetek be. De ha nem a chates appban vagyok benne, hanem FB-on marketplacen keresek valamit, majd a böngészőben mondjuk megnézem a termék új árát, akkor mire visszamegyek a FB-ba, addig az újratölt és kereshetem megint a terméket..
Annyira kell figyelnem, hogy semmi mást ne használjak még véletlenül sem, max 2-3 appot egyszerre, hogy az már fájdalmas és beteges. Állítottam már be újként is az iPadet meg többször kapott resetet, de sajnos a fizikai korlátokat nem tudtam ezzel eltünteti.
És akkor jönne a kérdés: mennyire ajánlanátok az iPad 9-et 3GB RAM-mal? Tudom, hogy az A13 proci erős, de a 3GB RAM-ot nagyon kevésnek érzem, főleg ha ezzel is 3-4 évre terveznék.
Korábban volt egy iPhone 11-em, ott a 4GB RAM teljesen megfelelt, ha ez is 4GB-tal lenne szerelve, biztosan ezt venném, mert a formaterv sem gáz nekem, nem annyira vonz a laminált kijelző, meg a többi feature ami megvan az Air-ben. Kb csak otthon használnám kényelmes pozícióban, jó wifi mellett, stb.Az iPad 9 vetélytársa nálam az új iPad Air lenne M1 procival és 8GB RAMmal, viszont cserébe kétszer drágább.
A tárhely igazából nem lényeges, most is elvagyok 32GB-on bőven, még a fele tárhely szabad, szinte mindenem a felhőben van, vagy streamelek iPadre, szóval ez a szempont nem lényeges.
Ami lényeges, hogy ha sorozatot / filmet nézek rajta, vagy lényegében bármit csinálok és bármiért meg kell szakítanom, akár egy üzenet bárhol, vagy értesítés bárhonnan, vagy be kell lépnem a netbankba és kifizetnem valamit, vagy kaját rendelek a foodpandáról, akkor pont ugyanonnan tudjak mindent folytatni. Nem azt várom, hogy két napig a memóriában tartson valamit, de ha aktívan használom, akkor legyen erre képes.
Üzemidő nem érdekel annyira, nagyjából tudom mire számítsak mind a 9es, mind az Air kapcsán, nem vagyok hardcore user viszont nagyon allergiás vagyok az újratöltögetésre, pláne ha ilyenkor újból be kell lépnem, vagy ha elveszítem a fonalat. Illetve toll, meg billentyűzetes tok sem érdekel, meg nem akarok rádugni semmilyen külső vinyót / pendrive-ot, csak és kizárólag a teljesítmény.
Kedves iPad 9-es userek, mennyire vagytok megelégedve a teljesítménnyel? Érezni bármilyen korlátot a mindennapi felhasználásban?
Köszönöm!
És bocsi ha kicsit kemény és hosszú lett, de sajnos nagyon levisz az életről az iPadem. Sokszor már a Macbookot használom az ágyban fekve is, mert tudom, hogy ott rendben van a teljesítmény. Korábban pont az volt a felállás, hogy alig volt kihasználva az asztali PC-m és a Macbook-om, és csak iPadet használtam mindenre, de mára ez teljesen megváltozott.
-
Kis segítségre lenne szükségem AppleCarel kapcsolatosan.
iPad Pro (2021) 2023.02.10. van rá jótállás (német MM vásárolt). Ha minden igaz még tudok rá venni AppleCaret. Ezt hol tudom megtenni? Sehol se találom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- ÚJJ !! 850.000 Ft helyett - M4 iPad Pro 13" 512 GB WIFI + Cellular - 90 Apple Garancia
- Apple Pencil 2 dobozos hibátlan.
- iPad Pro 11" M4 wifi Silver hibátlan 2025.06.18. Apple J. AC. köthető rá.
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest