- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Steam Deck
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tuzpenge
őstag
Lehet hülye kérdés (előre is elnézést), de pl a lentebb linkelt sanlepus toll tud olyat hogy a kézírást átalakítja nyomtatottá? Tud egyáltalán ilyet az ipad? És ha igen akkor hol, milyen alkalmazásban, vagy kell e ezt külön állítani? Tegnap jött meg az ipad és erre nem találtam lehetőséget, de nekem jól jönne egy audit riport kitöltésekor.
Előre is köszönöm a választ. -
FerencF
kezdő
válasz
Deion Branch #32841 üzenetére
Van még a Logitech megoldása, mindössze 50 ropiért. De szerintem az is rablás érte, ez az én véleményem. Ha esetleg nem kapsz magyart, akkor megoldás lehet a magyar billentyűzetmatrica.
-
Süvi
őstag
Sziasztok!
2016 óta gyári Pencil 1 -et használok, de most az egyik kollégának szeretnék segíteni, aki oktatáshoz 2017-es 10,5"-os Pro-t használ. Nézegettem a korábban linkelt Pencileket (ESR, BAseus, Goojodoq), de úgy láttam, hogy a jobbak csak a 2018-as és újabb Ipad-ekkel kompatibilisek.
Érdeklődnék, hogy használ valaki olyan jó minőségűt (palm detection, stb.), ami a 2017-es Pro készülékekkel kompatibilis?
Köszönöm -
Deion Branch
tag
Sziasztok!
Ipad air 4-hez lehet vásárolni (az original 70-100ezres megoldáson kívül) magyar kiosztással rendelkező billentyűzet+tok kombót? Vagy esetleg olyan külföldi kiosztásút amin az összes ékezetes betű elfér valahol?
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
HoppMaster #32834 üzenetére
Ez így van sajnos. Nem találtam rá alkalmazást.
Egy reddites fórumon amnyit olvastam, hogy a lokátort használják sokan az iPaden az eszközök akku állapotát figyelni. Habár itt nem százalékosan írja, ezen javíthatna az Apple. -
HoppMaster
aktív tag
válasz
jófejsrác #32830 üzenetére
Én annyit találtam, hogy az iPad csak a hozzá csatlakoztatott eszközöknek képes kijelezni a gyári widgetbe az akku %-át.
Tehát esetembe ez nem kivitelezhető, mivel nincs gyári Watch alkalmazás iPad-re.
Első nekifutásra gyárival neked se fogja a teló töltöttségi állapotát kijelezni csak egy 3rd party app-al. -
FerencF
kezdő
válasz
hszilard666 #32821 üzenetére
Ezt értem, de én nem tudnék úgy átszellemülni egy villamoson. Nyaralóban, munkahelyen még csak-csak.
#32823bostone Egyértelmű. Csak neki van Porsche-ja, csak tetszik is neki, de reálisan látja a problémáit. Amit vagy magaménak érzek, vagy nem, de nem is figyelek rá. Egy biztos, én nem mennék neki csak mert csúnyát írt az iPad-edmre. De hát nem vagyunk egyformák.
-
HoppMaster
aktív tag
válasz
kakuk.tamas #32829 üzenetére
Várj ezis iPhone-ra van
-
jófejsrác
senior tag
válasz
kakuk.tamas #32829 üzenetére
Nekem az iPad a telefont sem mutatja (egy Account), érdekel hogyan varazsoltad oda 😊
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
HoppMaster #32827 üzenetére
-
jófejsrác
senior tag
válasz
HoppMaster #32827 üzenetére
Ennek én is tudnék örülni, mert lefekvés előtt az óra töltőn van. Addig meg már az ágyban másik szobában még lazítok az ipad-el (telefon messzire van direkt rakva) és jó lenne látni mennyin ál.
-
HoppMaster
aktív tag
iPadra ki lehet jeleztetni az óra akku idejét? vagyis aktuális töltöttségi állapotát..
-
Ha van egy előfizetésem amihez bekapcsolom a multisim-et ipadon, akkor lehet hogy ipadon csak a molbilntet használom így? Tehát nem csörög ki a hívás meg nem jön SMS, meg ilyenek ipadra.
-
hszilard666
veterán
válasz
#69450496 #32791 üzenetére
Érdekes hsz az tuti, de most hogy feltetted a kérdést, visszagondolva abszolút megbántam anno hogy ipad pro-t vettem. Volt gen1 és gen2 es 12.9 es eszközöm is, szerettem őket, de mindig kellett egy laptopot tartanom mivel pár havonta járok quake 3 lanpartyzni, valamint torrentezni nem akartam asztali gépemen.
Kocafotós létemre próbálkoztam editálással, az apple pencil + Affinity kiváló kombó volt, konkrétan gyorsabban tudtam vele dolgozni mint a 15 ös 2017 es touchbaromon akkoriban, valamint szuper volt hogy azonnal 1 kábellel be tudtam importálni a DSLR ről a képeket akár még útközben is! Volt rá precedens hogy a villamoson már retusáltam a képeket, úgy érzem kiváló hordozható setup egy ipad.
Viszont később leálltam a fotózással, és semmi hasznosat nem csináltam az eszközzel, csak fórumoztam kb, arra pedig abszolút túlzásnak tartottam, szóval mennie kellett. Váltottam ipad airre.
Pár hónapja szerencsétlenül huppantam az ágyamra és gyönyörűen behorpadt az ipadem, valamint be is repedt. Ekkor gondolkodtam el hogy mégis mit kéne venni... Az lett a vége hogy kukáztam egy surface pro-t. Kiváltja az ipademet, valamint az akkori laptopomat is, ami egy dell XPS 13 volt. 128 SSD van benne, de dobtam bele még egy 128 as SD kártyát. Nem bántam meg, a következő gépem is surface lesz.
-
FerencF
kezdő
válasz
kakuk.tamas #32815 üzenetére
Igen, van abban valami, amit írtál.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
FerencF #32814 üzenetére
Igazából Frank T kezdő hozzászólását nem tudom hova tenni (maga az egész fogalmazás is érdekes), és azt, hogy miért kellett ehhez két fórumot is (ezt és a 8.genes iPad fórumát) használnia. Mintha hittérítő akarna lenni.
Keveri a szezont a fazonnal, és elakarja hitetni velünk, hogy mi hülyék vagyunk, hogy ragaszkodunk az i-s cuccainkhoz.
Holott neki nem vált be, és inkább vált másik eszközre/rendszerre.Nekem ennyi lenne a véleményem, kíváncsian várom, hogy mi lesz a vége; remélem majd megírja, hogy mit választott az iPad helyett, és mennyivel jobb nála.
Szóval veled semmi bajom, csak feltűnt, hogy kis friss reg cseverészik egymással. Nem sűrűn láttam ilyet még a 7évem alatt itt.
peace
szerk.: És szerintem egy iPad specifikus fórumban nem teszünk fel olyan kérdést, hogy milyen notebookot/tabletet vegyek az iPad helyett. (Ez se neked szól)
-
FerencF
kezdő
válasz
kakuk.tamas #32813 üzenetére
Ha rám céloztál, én nem vitatkozom. Véleményt cserélek és szerintem a másik “friss reg” is így gondolja.
Veled viszont vitatkoznék. De mielőtt gyorsan rákattintanál a “jelentem” gombra, azért leszögezem, hogy nem harcolok, nem veszekszem, hanem vitatkozom. A vita jelentése: két vagy több személy szellemi küzdelme szóban vagy írásban érvek és ellenérvek felsorakoztatásával egy kérdés eldöntésére, egy álláspont kialakítására, lerögzítésére.
Ezt azért írtam le, mert sokan nincsenek vele tisztában és azt hiszik, hogy a vita az egy rettenetes dolog, holott nem kell mindenkinek mindennel egyetérteni még egy szakmai rovatban sem.
Szóval megkérdezném tőled tisztelettel, hogy két “friss reg” miért is ne vitatkozhatna? Valamint te mennyivel tartod magad többre nálam, vagy a másik “friss reg”-nél csak azért, mert te “őstag” vagy? Ezért a PH rangért te akciósan kapsz valamit a boltban? Ezek szerint ha én azt írom, hogy a “fű zöld”, akkor arra itt bárki félre vont szájjal hitetlenkedve néz, mert én friss reg vagyok, de ha te leírod, hogy a fű az bizony piros, akkor mindenk elismerően bólogat, mert te “őstag” vagy? Vagy mire gondolsz pontosan? Köszönettel várom válaszodat, már ha tegezhetlek.
-
kakuk.tamas
addikt
Most egyébként két friss reg vitatkozik…???
És ha bárki is kíváncsi rá, én azért szakítottam a droiddal és az ablakkal, hogy tudjam támogatni a kínai illegális gyerekmunkásokat.
-
-
parandroid
félisten
válasz
#69450496 #32809 üzenetére
Az ipadben pont az a jó, hogy olyan, kint az iphone, csak nagyobb. Ennyi. Nekem ezért kell. Volt plus-os iphone-om is, de azt meg hordani nem tudtam, én a 11-ről is visszaváltottam xs-re a mérete miatt.
A mindent egyben dolgot meg ki kell próbálni. Én sok eszközzel próbáltam (surface pro, hp spectre), egyik sem a kidolgozása, vagy a minősége miatt volt kompromisszumos. De ezt mindenkinek magának kell kitapasztalnia.
p
-
FerencF
kezdő
válasz
Először is, én nem vettem támadásnak. Azt se értettem sose, hogy más miért veszi támadásnak, ha valaki igazságot ír egy termékről.
Én nem bántam meg, hiszen kaptam egy rendkívül gyors, jó üzemidejű gépet. Most is ezen írok, pedig van egy ROG laptopom is. Csak azt körülményes használni itt az ágyban. Én inkább alkalmazkodom. Pl az iCloud-ot nem tudom használni androidos telefonomon, így használom az OneDrive-ot. Így most minden fotómat tudom minden eszközön használni. Azzal nincsen bajom pl, hogy zenéhez iTunes kell, hiszen eddig is kellett laptop a zenék menedzseléséhez. A Google megcsinálta ugyanis az öntökönlövését az új zeneszolgáltatásával, így már az Apple kapja a pénzem, ha már a Google-nak már nem kell.
Torrentet nem használok, azt sem értem, hogy te miért használsz, de gondolom van rá okod. Bár én ezt is megoldanák a router alkalazásával. -
törölt tag
válasz
parandroid #32808 üzenetére
laptopot, pc-t meg nem tudja kiváltani.
A Duet 3 tartalmaz natív videó kimenetet, tehát közvetlenül tévére vagy monitorra csatlakoztatható és a teljes értékű Windows miatt számomra ki tudja váltani és nyilván sokak számára is.
Ez a mindenre egy eszköz dolog sajnos nem működik.
Igen, kettő eszköz mindenképpen kell, éppen ezért ott van az iPhone ami ugyanazt tudja mint az iPad csak kicsiben (Pencilt leszámítva, de azt én így sem úgy sem használok), és nekem az alkalmazásokat tekintve az iMovie az egyetlen “Apple only” app ami kellhet, az pedig iPhoneon is megvan.
Amikor bejelentették hogy külön operációs rendszert (iPadOS) kap az iPad, akkor elkezdtem örülni hogy rengeteg számítógép specifikus tulajdonsággal ruházzák fel. Sajnos eddig nem történt meg. Pedig nagyon örültem volna neki... -
parandroid
félisten
válasz
SharpSA #32806 üzenetére
Nekem az első tabletem egy Galaxy Tab S volt, aztán lett egy Nexus 7, aztán volt Windows-os Dell Venue, meg iPad Mini 2. Összehasonlíthatatlanul az ipad volt a leghasználhatóbb ezek közül. Mondom ezt úgy, hogy utána lett Surface Pro 2, és 3 is, valamint egy HP Spectre X360 U-s i7 procival, körbeforgatható kijelzővel. Aztán most ott tartok, hogy vettem egy viszonylag friss Dell asztali gépet, van mellette itthon a házban USFF, mikroSFF gép is, valamint épp előszedtem a fiókból egy speciális projektre a korosodó Thinkpad X230-at is. Közben lett itthon ipad 6, valamint air3 is, de mivel családtagok használják őket, épp ipadeket nézegetek, mert netezni, tartalomfogyasztani egyszerűen ez az ideális választás. És ez az elmúlt 8-10 év termése. Asztali gépek közben jöttek mentek, az nagyjából állandó volt, meg az elmúlt 15-20 évben valami üzleti szériás noti is szinte mindig volt itthon (hp nc6000, nc8000, nc2400, nc4200, nc 62xx, pár Thinkpad). Most éppen ott tartok, hogy lecseréljem-e a 15 éves lányom által használ air3-at egy air4-re a rajzoláshoz, meg home schoolhoz (van sff pc-je is, wacom táblával), és akkor az air3 az enyém lesz, vagy vegyek egy ipad7-8-at, neki meg jó az az air3 még rajzolni, de akkor meg olyan 2 éven belül úgyis le kell azt is cserélni, és akkor már valami akkori kurrens gépre, szóval úgysem úszom meg olcsóbban.
Frank T kérdésére válaszolva, kipróbáltam már ezt-azt, és még csak it pro sem vagyok, és most épp ott tartok, hogy valami ipadet fogok venni. Windows tablet meg rohadtul nem érdekel. Tartalomfogyasztani nekem nem vált be, laptopot, pc-t meg nem tudja kiváltani. Ez a mindenre egy eszköz dolog sajnos nem működik.
p
-
törölt tag
válasz
SharpSA #32806 üzenetére
smc: Tavaly ilyenkor vettem Lenovo D330-at és egyáltalán nem volt lassú a fájlok másolása az eMMC miatt. Pedig egymás mellett használtam azt és az iPadet.
SharpSA: Ez a modell volt nekem is csak a 128 GB-os, SIM kártya nélküli verzió. Internetről rendeltem és egy hét múlva visszavittem mert (mint fentebb írtam is pár napja) az érintőképernyőre tervezett alkalmazások amiket megvásároltam az elmúlt néhány évben megszűntek (Cloud appok, Streaming appok, játékok stb.) Állítólag viszont a Microsoft most azt tervezi hogy Android alkalmazásokat lehessen telepíteni natívan Winre. Dög lassú? Én semmi ilyet nem vettem észre, sőt... Miután visszavittem, vettem egy (kizárólag a torrent és a Total Commander miatt) Lenovo Tab M10 FHD PLUS-t 4 GB/64 GB... de az a helyzet, hogy a két eszköz helyet szeretnék egyet, ami a fent leírtaknak megfelel.
Amennyiben te elégedetlen vagy vele, lehet hogy engem érdekelne a D330-ad... -
SharpSA
veterán
válasz
Nem. Megvolt, illetve még meg is van, pihen az asztalon, meg kellene hirdetni. Ez egy sim kártyás Lenovo D330, kb hasonló, mint amit linkeltél (bár én olyan külön kitámasztós csodát semmiképpen nem vennék). N5000, 64GB emmc... Dög lassú több helyen is. Nem tudom az N5030 mennyivel más, csodát nem látok benne. iPad Pro 11 2020-at használok a D330 helyett, mert az USB-C csatlakozónak köszönhetően szinte mindent meg tudok csinálni vele, amit kell és jóval gyorsabb.
-
SeatZola
őstag
válasz
#69450496 #32800 üzenetére
Azért ezt szerintem jól gondold meg. Tavaly októberben vettem a Samsung Galaxy Tab S6 és az otthoni PC-m kiváltására egy 1,1mFt-os HP Elite Dragonfly 2in1 laptopot. Ebben a kategóriában nem igen van jobb gép, de 2 hét után el is adtam. Tabletnek nagy volt, laptopnak kicsi, használni nem volt komfortos, nehezebb volt jóval, mint a Tablet. Aktív hűtése volt. Ja és a Win ezen a tablet platformon elég nyögve nyelős. Az Ipad Pro 11" 2020 meg mindenben tökéletes nekem. Számomra ez az első ami ki tud váltani egy laptopot és egy tabletet is egyben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külpolitika
- Tudományos Pandémia Klub
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Macska topik
- Mesterséges intelligencia topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- További aktív témák...
- Apple Pencil 2 dobozos hibátlan.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 12,9" 2021 (6th Gen), fekete - HU / Apple Pencil 2
- Aki kapja marja! HP Pavilion X2 tablet alkatrésznek 1.990ft/db töltővel!
- OLED TABLET Honor MagicPad 2 (2 hetes vásárlás)
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / Normál állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest