Hirdetés
- Androidos tablet topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen egeret válasszak?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Google Chromecast topic
- Házimozi belépő szinten
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
chester91
senior tag
válasz
TheMarci
üzenetére
Ez nekem sem tiszta. iPad 4-et használok, iOS 9.2-vel stabil,gyors, rá írt játékok 60 fps-t hozzák. Sok esetben az OTA frissítés kavarja meg a régebbieket. Egyszer volt ilyen problémám, restore után stabil lett, semmi gond nem volt. Érdemes elvégezni, ha valami gond, lassulás, szakadozás tapasztalható.
-
kenny123
addikt
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Jah, jöhetne már egy ipad air 3. Vagy valami, hogy agyonvágja az air 1-2 árakat, és vegyek.

-
törölt tag
Telekomnál ma nagyon rám akarta sózni a Pro-t a srác, mondom neki köszi nem, az már bitang nagy nekem, az Air pont jó. Tény hogy azzal nem lenne gondom vagy 5 évig 😂👌🏻
-
chester91
senior tag
válasz
_adaml21_
üzenetére
A fő eszköz csere a jogszabály szerinti szöveg, mindenki, aki Apple terméket használ, és utána olvasott, tudja, hogy ez náluk mit jelent. Egyebekben pedig ez az irányadó. Külföldről a bejegyzésben korábban nem volt szó, ugyanis külföldi termék alapján az adott ország fogyasztóvédelmi és Ptk beli szabályai az irányadóak - amelytől maga a gyártó, tárgyi esetben az Apple eltérhet, adva tágabb körű garanciális ügyintézést, teszem azt csak az unióra vonatkozóan, vagy az általa meghatározott országokban, de erre nincs kötelezettsége. Magyarországi értékesítés esetén a viszonteladó köteles alapvetően helyt állni, amit a gyártó átvállalhat, de nem törvényszerű. Amennyiben itthon vásárolok egy Magyarországon bejegyzett gazdasági társaságtól garanciális eszközt, úgy a garancia ideje alatt történő garanciális meghibásodás miatti csere esetében, át nem vállalt - tehát nem Apple által vállalt - garancia esetén is irányadó a szabályozás. Természetesen adok jogszabályi hivatkozást, ha szeretnéd, de nem gondolom, hogy ide kellene. Lényeg a tisztán látás. Adott esetben, vásárolok egy alaplapot, nem hivatalos forgalmazótól, aki nem szerződött le a gyártóval, csupán nagykerből beszerzi, jogszabály alapján a jótállási kötelezettsége ugyan az az általa vállalt garanciára, ez lényegtelen ilyen szempontból. Sok esetben a forgalmazók ezt nem tudják, vagy nem akarják tudni, de a szabályozás ide vonatkozóan ez. De nem spammelek, ha akarsz erről beszélgetni, privátban folytathatjuk, és belemélyedhetünk

-
Imy
veterán
-
Imy
veterán
Ipadek kijelzője mennyire karcálló?
Érdemes rá tempered glass-t venni? -
Imy
veterán
Megvettem a Media Marktban 90e-ért az Ipad Mini2-t.

-
_adaml21_
őstag
válasz
chester91
üzenetére
Ez egyáltalán nem értékesítői parasztvakításnak való bedőlés, hanem 6 év tapasztalata, mely alatt garanciáztattam elég sok iPhonet és iPadet.
Ezek között volt Telekomos iPhone, külföldi független iPhone, és iStyle-nál vásárolt iPhone, és ugyanígy, külföldi és hazai forgalmazótól vett iPad.
És a garancia pontosan úgy működik, ahogy mondtam - ha hazai forgalmazó, újraindul az 1 év, ha nem, akkor az eredeti készülék garanciája marad, illetve ha 3 hónapnál kevesebb maradt, akkor 3 hónap gari.Az az állításod, hogy "amennyiben fő eszközt cserélnek..." azért nem helytálló, mert minden esetben a teljes készüléket cserélik egy újra (pontosabban refurbre).
-
nem konkrétan Neked szól
jellemzően read-only követem ezt a topikot.Becsszó' nem reklámozni akarom a hölgyet, mindenki el tudja dönteni, hogy milyen feltételekkel vásárol. Ha visszakeresed a hsz-eimet kb. 1 évvel ezelőttről, akkor is leírtam, hogy előre, telibe ki kell fizetni. Utoljára 2014. decemberben rendeltem nála Air2-őt, az valamikor 2015. február/március során jött meg, az Áfa-visszaigényléssel nem volt gond. Ha kijött volna az Air3, akkor ismét rendeltem volna nála, de mivel nem akarok iPaddel seftelni, így csak annyit rendelek ami a nekem kell (ill. 2014-ben rendeltem a szüleimnek).
Akik - számla nélkül - 115-ért árulják a bontatlant, azok hol és mennyiért veszik? Gondolom ők keresni szeretnének rajta.
Az APR miből tartja fenn a belvárosi üzletét, miből fizeti az alkalmazottakat? Árrésből.
Ez a hölgy is keres rajta, de a sűrű fillér elvet követi, amikor először találkoztam vele 2 éve, csurig volt az autója i-cuccokkal, elmondta a forrást, számomra hihető volt - és nem ma jöttem le a falvédőről.Szerintem örülni kell annak, hogy ebből a forrásból meg lehet vásárolni - aránylag olcsón. Ha pedig számla kell, ad, de külön jelezni kell, ettől nem változik az ár (így jogszerű).
Senkit nem akarok rábeszélni, csak jobb ha mindenki tisztán lát.

-
lacy86
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Ha a konyvelo sem problemazik akkor no para 👍
Thx!( jegyzetbe felirva - kesobb jol johet
) -
lacy86
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Ezt meg hogyan csinalja a holgy?!
Ennyire ocson 🙄 -
Süvi
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
.tenyleg jó ár. Es nem izgultál?
H1mpi Nekem is van fent egy hirdetést, jelentkezett is ra egy csaló.
-
chester91
senior tag
válasz
_adaml21_
üzenetére
Ne dőljünk be az értékesítő parasztvakításának. Ez nem forgalmazótól függ, hanem a Ptk ide vonatkozó részétől. Amennyiben fő eszközt cserélnek az adott termékben - ide értendő alaplap, vagy az egész eszköz - abban az esetben a Ptk szerint a garancia az eredetileg adott időre szól a főeszköz cseréjétől számítva. Ez olyan, minthogy pénztártól való távozás után nem fogadnak el reklamációt, na persze...
-
_adaml21_
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Most 98, annyiért tényleg bomba

A teszveszes értékelése meg önmagáért beszél, én is mernék tőle rendelni bármikor. -
Imy
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Szia, küldd el, egy próbát megér.
-
runner 125
nagyúr
BelindaCsillag néven szerintem még most is árul vaterán egy hölgy (ha, kell küldök privát email elérhetőséget hozzá) én tőle vettem 2014 decemberében. Igaz vártam rá 1,5 hónapot, de az Air 2 64gb LTE-t 27%-os számlával 188.500-ért adta. Cégre vettem, így még kedvezőbb lett a végár. Nah ettől olcsóbban sehol nem volt
, de talán ez még most is jó árnak számít, bár nem követem napi szinten az iPad árakat.
Ha ráér 1 - 1,5 hónapot, vedd meg tőle. -
_adaml21_
őstag
Nem 2 év van, de felettem kifejtették. Amit figyelembe kell venni, hogy ha hivatalos forgalmazónál veszed, akkor garanciális csere esetén újraindul az 1 év gari, mintha aznap vásároltad volna. Nem hivatalos forgalmazónál ez úgy néz ki, hogy a garancia az eredeti készülék aktiválásától számított 1 év, de legalább 3 hónap (magyarán ha 11. hónapban beviszed, akkor 3 hónapot kapsz rá, nem csak 1 hónap marad).
Én a helyedben hardveraprós Air2-t vagy MM-es mini2-t vennék, pénztől függően. A sima Air valamint a mini4 helyett az általad levezetett dolgok miatt jobban megérik ezek.
-
zolikaDB
veterán
Kicsi1986, karsaitomasz is eleg regota arul a PH-n, joparan vettek toluk a topikbol Ipadot (es mas Apple cuccot).
10455: 1 ev gari, 1 ev szavatossag (vagy jotallas, vagy mi), ez EU szabaly, de kell hozza hivatalos apple szamla. Ilyet ad az Istyle, MM, magyar Apple oldalon fent vannak az APR-ek.
-
Imy
veterán
válasz
_adaml21_
üzenetére
Miért, ha cserélik, akkor miért nem indul onnan a garancia? De akkor azért az előző termék garancia végéig a cseréltre jár?
Amúgy mennyi garanciális probléma van velük, és mi fordul elő? Vagyis itt kinek volt, és mivel?
Ha mini2-t veszek, akkor már ha kicsit hozzáteszek, akkor már mini4-et is lehet venni, nem?

Itteni árakat nézve (16Gb)
Air (102.000Huf) /media Markt: 120.000HuF/ => Air2 (125.000Huf) /media Markt: 145.000HuF/ különbség: 23e Huf
mini 2 (85.000Huf) /media Markt: 900.000HuF/ => mini 4 (115.000Huf) /media Markt: 160.000HuF, igaz 64Gb/ 30e HufHa mini2-t veszek, akkor biztos MM lesz, mivel 5e Ft-ért nem veszem máshonnan, ha gond van könyebben cseréltetem (3 munkanapos csere).
A többi esetben meggondolandó, mert már az Air-nál is 18e Huf különbség van.
-
_adaml21_
őstag
Arra figyelned kell, hogy ez nem hivatalos forgalmazó a Media Markttal ellentétben, tehát egy esetleges garanciális csere esetén nem indul újra az 1 év gari.
Szerintem ha szánsz plusz pénzt Airre, akkor csapj hozzá még annyit, hogy abból Air2 legyen. A mini2-t én az ára miatt ajánlom.
-
Imy
veterán
válasz
Petya2900XT
üzenetére
Köszi! Akkor a síma Airral(ami nem 2) meg vagy elégedve maximálisan, az egy plussz meggyőzés, köszi!

-
Én is ezen pörögtem amin Te és utána megvettem akcióba 126-ért a 32-es Air-t. Bele se gondoltam,h igazából megfogdostam az iOS 8-at és eszem ágába sincs frissíteni a gyári szoftverről,mert halálosan megfelel így nekem ahogy van. Azért nem frissítek,h kísérletezzek egy másik "skin" és pár általan nem használt újítás miatt.

-
Süvi
őstag
válasz
koxkids
üzenetére
Ilyet használunk., jegyzetelésre szépen lehet vele írni. Rajzolni nem nagyon szoktam, csak ábrákat, de grafikát nem.
Van a mini is , de nekem nagy a kezem.
Jaj nem is Penultimatet használom

Notability. Szerintem a legjobb app, kb. 5-6 ot próbáltam (path input, Note ledge, penultimata, Evernote, Likvid text)(Papert meg fogom nézni)
Ami a Notabilitben a legjobb: rá lehet tenyerelni, meg lehet támasztani a kiejlzőt a kezeddel. Nem 100%-os, de kb. 1 órás jegyzetelés alatt max kétszer téveszt.
-
Süvi
őstag
Mi már innen vettünk 2 készüléket, ezt a boltot nem ismerem. Fóliázott, bontatlan stb?
-
-
Imy
veterán
Ipad Air 2 125.000, vagy ennél olcsóbban is hozzá lehet jutni újan? Használtan szerintem nem veszek, legyen új, de nem baj, ha rosszabb. Más nem veszek Airt (nem 2-t), de legalább új.
-
Süvi
őstag
válasz
_adaml21_
üzenetére
Akkor lehet, hogy csak álom marad a Apple Pencil egy darabig 10"-on, csak hát a Samsungnak is van

De azért annyira nem rossz a helyzet. Nagyon jó jegyzeteket tudok készíteni A jot Pro + Penultimate párossal, és már tenyerelni is lehet a kijelzőn.
Köszönöm a hozzászólásokat

Imy: Kétoldalas, méretezhető Aktív Multitasking csak Air2-n van, Air1-n, mini 2-n nincs, ott csak "betekintő ablak, de nagyon jól használható az is.
Ahogy látom nem könnyű a választás, de látom jó nagy az árszórás is. 80-160 E Ft.
-
_adaml21_
őstag
Egyrészt ezt a Jóisten (vagy az Apple szoftverfejlesztők, legfeljebb) tudja megmondani, volt már példa javulásra, de sajnos romlásra is verzióváltáskor.
Viszont ha tippelni kéne, akkor azt mondanám, hogy már most is eléggé észrvehető a különbség a két generáció közt, és nem lennék meglepődve, ha iOS10-el ez tovább növekedne.... Meghát van 1-2 funkció, ami már a 9-ből sem érhető el, szóval én mindenképpen Air2-re szavaznék, a tartósság szellemében. -
Imy
veterán
válasz
BrownB
üzenetére
Köszi, akkor ahhoz legalább jó.

Más:
Ha veszek, akkor az A7 processzorral szerelt (iPad mini 2 , pPad Air) mennyire lesz elég hardveresen, illetve az újabb oprendszerekhez? Pl az iOS10-hez?
Vagy érdemesebb beruházni iPad Air 2-be? Vagy úgy sem veszem észre, mert akkora különbség nincs... A8-ból az iPad mini 4-nek az ára már húzos, akkor 9.7'-t kellene venni. Az Air2-t 125e-ért találtam, igaz csak 16Gb ROM-mal. -
_adaml21_
őstag
Szerintem is kizárt az Apple Pencil támogatás kisebb iPadeken, kell valami, ami indokolttá teszi az Air helyett, mert ha jobban belegondolsz, nem sok értelme van a Pronak. Eleve a Prot úgy reklámozták, és helyezték el a palettán, mint egy professzionális eszköz grafikusoknak, orvosoknak, stb. Szóval én nem adok neki sok esélyt, hogy az Airnek valaha lesz Apple pencil támogatása, de hogy az Air 3-nak nem, az szinte 100%.
Szerintem az a legjobb döntés, ha apudnak dobod az Airt, te meg veszel egy Air2-t - az a bika hardver nagyon sok ideig elég lesz még!
Imy:a beépített hangszóró szerintem egy egészséges elvárást felülmúl, legalábbis én sokkal gyakrabban mertem hagyatkozni rá, mint azt megvásárlás előtt gondoltam volna. Rádiót hallgatni munka mellé, vizipipázás mellé, vagy filmet nézni ketten több, mint megfelelő.
Fülhallgatóból meg olyat használsz mellé, amilyet akarsz!
-
codmester
tag
Sziasztok tervezem venni egy használt almát
mire figyeljek? -
Imy
veterán
Zenehallgatásra mennyire jó a tab? Azaz milyen a beépített hangszóró. Illetve pl egy Xiaomi piston 3-al kompatibilis?
-
Süvi
őstag
válasz
üzenetére
Azt nem olvastam sehol, hogy a toll Pro privije marad, de remélem nem lesz igazad (de lehet, hogy csak a Air 4 vagy 5 kapja meg
)
A Pro ahogyan tudom a speckó kijelző ill. a méret miatt nem kapott 3d-t ill. jelentősen megnövelné a tömegét.
A Pro 2 sztem sem 2016-ban várható, nincs még oprendszer, ami kihasználná a tudását.
A 3d inkább telefonon hoz engem lázba, tableten annyira nem, (bár nem osztom azon - főleg droidosok-véleményét, akik szerint ez csak parasztvakítás. Ez egy nagyon jó hardveres fejlődés, ami manapság egyre ritkább.)local1: Lehet hogy várok vmi jó ajánlatra

univerzita: Ahogy látom semmi érdekes (számomra)
Köszönöm. -
törölt tag
Az Air 3 nem lesz tollas, nem tudom ezt hol hallottad. Az a Pro privilégiuma marad. Sőt az Air 3 valazeg 3D touch-ot sem fog kapni, erre már nem mernék mérget venni, de szerintem kizárt. Ha a Pro nem kapott akkor egy alatta lévő kategória pláne nem fog véleményem szerint. Továbbá a Pro annyira pokolian erős lett hogy Pro 2 jó esetben csak jövőre várható.
-
Imy
veterán
válasz
gzbotii
üzenetére
Igazából ha iPad minit veszek, akkor abból a 16Gb-os verzióra gondoltam, jó áron 32Gb-ot nem találtam.
Ha Ipad-ot veszek, akkor iPad Air lesz, abból a 32Gb-os verzió 115.000 Huf.
Játékkal nem játszok, vagyis amit nyomok az webes, tehát az nálam nem fog fogyasztani. Gépen sem játszok, se telefonon. -
Süvi
őstag
Látom, hogy pörög a topic, ezért megosztom Veletek a gondolataimat.
Ipad Air 32 Gb van 1,5 éve, nagyon szeretem, bevált. Bár az Air 2 64 sok szempontból fejlődés, de nekem igazából nem, így nem éreztem szükségét a cserére. Vártam, hogy tavaly megjelenjen az Air 3 és akkor cseréltem volna, apukám pedig kapta volna tőlem az AIR-t.
Mivel nem jelent meg, eldöntöttem, hogy szépen megvárom 2016 őszt és majd megveszem akkor és akkor adom tovább.(Egyetlen funkciót várok, de nagyon: Apple pencil. Sokat használom jegyzetelésre a gépet, szerintem az egyik legjobb stylustom van (Adonit jot pro), de az Apple pencil azért többet tud (simán megvenném 100 dollárért))
Most jön a csavar: apukám rájött, hogy nem tud várni
Kinőtte a korábbi tabletjét, amit 1 éve használt (tesco op3ndott, 15 E Ft volt, de veri a 45-50 E Ft-os Samsungokat), most érte el a gép határait ill ismerte meg, hogy mire tudná használni (nem csak netezésre, hetente tart előadásokat, ki tudná használni, de kb. 80-100 Ft-ot szán rá.)Megnéztem a használt Air 32 ill. új Air 2 64 árakat és azt látom, hogy szépen nyílik az olló ( 90-160 E Ft)
Tehát nem tudom mit tegyek és hogy anyagilag se legyen nagyon ráfizetés
- veszek magamnak egy Air2 64-et, majd ha megjelenik a tollas 3, akkor csere és bukok ráfizetéssel vagy 50 -70 E Ft-ot.
- marad az Air és veszek egyet apukámnak is (neki elég, de az ennek a hátránya hogy az én használt, makulátlan Air-emben jobban bízok, mint bármely másik használtban) és majd veszek egy tollas 3-at 2016-ban, az Air ára már nem fog annyit esni, mint eddig. (egy év múlva is simán el lehet adni 60-70 E Ft-ért sztem.
- ha nem lesz tollas 3, akkor pedig bánkódok, hogy nem vettem Air 2-t, mert kell várnom még egy évet
Nem tehetek más bújom a pletykákat. Biztos hogy nem lesz tavasszal új ipad a 6c mellé?

-
h1mpi
félisten
válasz
dobost
üzenetére
De ez 4500 Ft volt
nekem csak ritkán van szükségem ilyenre, de akkor jól fog jönni. Az Air2-t is csak otthon/szállodában használom, mozgatva nem nagyon volt még, arra ott a 6S, ami persze kicsi, de szükség esetén jól jön az is. Néha hiányzik, hogy nem tudom magammal vinni a filmjeimet és ez jó lesz erre. -
blakey
titán
válasz
tigomigocika
üzenetére
Mire gondolsz?
-
gzbotii
nagyúr
-
Imy
veterán
válasz
gzbotii
üzenetére
Köszi! Még mindig így látatlanban nehéz eldöntenem.
Ha holnap normálisan tudok vele gépelni, akkor jó lesz. 
De nem tudom itt a használt vagy az új a jobb választás. Gondolom az jobb lenne a garancia, és az akksi szempontjából. Illetve nincs hackelve sem (habár nem tudom mennyire lehet őket). -
gzbotii
nagyúr
Igazából apptol is függ, de nálam 5-6 alkalmazás megy anélkül, hogy újratöltene (YT, Safari, tumblr, Mess, Maps). Böngészőben szokott az lenni, hogy ujra rendereli a dolgokat (nem kéri ujra le a weboldalt, de magának ujra rendezi - na nemtom' ennek mi a rendes megnevezése)
-
gzbotii
nagyúr
Nekem fontos a mobilitás, ezért is vettem Mini2-t. 10" néha nagy, hogy beférjen a táskámba. A 8" meg egy kézzel is könnyű tartani, át is érem.
Ágyból is sokszor olvasgatok. Nekem nem lenne megfelelő a 10". Ott az i5 ha zsebbe kell, 10" notebook ha kell bill es a 24" asztali otthon. Nekem ezek melle egy telefonnal nagyobb, mobilis eszköz kellett. -
blakey
titán
Mindent lehet hallgatni, ezekre is használom, kékfoggal is megy. Saját zenéidet fájkezelő segítségével belső tárolóra tudod másolni és nem kell iTunes a hallgatásához, nem vagy hozzákötve, viszont azoknak akik nem értenek a rendszerhez az iTunes egy egyszerű és működő megpldást nyújt. Internetrádióhoz ajánlom au audials progit, nagyon jó és mát iOS alatt is működik a rögzítés. TuneIn-t kukáztam.
-
Alex91
félisten
válasz
tigomigocika
üzenetére
Ahogy neztem van upnp(dlna) szervere is, vagy smb megisztas. Ha ezek kozul valamelyiket kezelik...
App nelkul is hasznalhato, csak ugye wifi kell neki...
-
h1mpi
félisten
válasz
tigomigocika
üzenetére
Ha rá tudod tenni az appot, ami kezeli, akkor igen, de arra szerintem nem sok esély van
-
Alex91
félisten
válasz
tigomigocika
üzenetére
Ennyiert teljesen hasznalhato! Bar en nem igazan hasznalom ki, de amennyiert vettem...
.Mondjuk filmeket megosztani tokeletes! Vagy kartyaolvasonak, telefon vesztoltonek is hasznalhato.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- Arc Raiders
- Androidos tablet topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Dell Latitude 5420 - i5 1145G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

be is rendeltem egy tempered glass-t.

)

Kinőtte a korábbi tabletjét, amit 1 éve használt (tesco op3ndott, 15 E Ft volt, de veri a 45-50 E Ft-os Samsungokat), most érte el a gép határait ill ismerte meg, hogy mire tudná használni (nem csak netezésre, hetente tart előadásokat, ki tudná használni, de kb. 80-100 Ft-ot szán rá.)