Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
vbe7835
tag
Nekem Giga P43-as lapom van, Kingmax ramokkal, és én sem bírom rendesen húzni őket. Az előző lapban - Asus P5K - 1100MHz-en simán mentek a ram-ok (nyilván csak fesz.emeléssel), de itt alig-alig tudom őket túlhúzni, pedig az időzítéseket és a feszt is megfelelően manuálisan állítom. Ez van, belenyugodtam. Ahhoz az FSB-hez, amin most megy a proci (333MHz), véleményem szerint nincs szükség gyorsabb ramokra. Valaki említette itt a fórumon, hogy az 1066MHZ vagy a fölötti ramokra csak magas, 450-500MHz FSB-nél van szükség. Azt ezzel a procival nem tudom elérni, szerintem a 800MHz ram bőven elég.
-
lizakattila
senior tag
Hát hogy őszinte legyek én is kínlódtam egy darabig a rambeállításokkal.
Hál' Istennek mostmár nincs gond velük, és tudom gyári órajel felett is üzemeltetni őket LINK
Ha esetleg még nem próbáltad, akkor adj egy kis + feszt a ramoknak (~0,1v) illetve minden időzítést manuálisan állíts be neki. -
Stirbi
addikt
nekem is az van mit szeretnél tudni? (ep43-ds3l)
ja egyébként belöttem a procit viddel 11x 267 re stabilan
idle hőfokok cpu: 29/mag1. :38/mag2.:31
full load 3ora 9es prioritásu orthos után cpu : 49(vmikor felugrott 52ig ,de aztán visszahütötte a hütö
) mag1.:48/mag2.: 46
vélemények?
-
->Raizen<-
veterán
Van benne valami amit mondasz mert dual channel üzemmódba a gép 800 mhz ram frekivel nem stabil tuning nélkül is. Ezért raktam single channelbe őket. De hogy egyenként is hibázzanak 800 mhz alatt csak cpu tuningal? Még1x alapon a cpu és 3 ghz-n még jók együtt is single channelben. Na és a haver kingmax 1066os ramja vajon miért nem pöccent be a gépembe? Se kép semmi pedig a support listába benne van ez a tipus is clear c mos után sem. xd
-
->Raizen<-
veterán
Auto-ra van téve minden a biosba ami a rammal kapcsolatos mármint időzítések a freki manual. Tuningnál meg próbáltam belőni hogy 800 mhz alatt legyek azért 720 680 ilyenek. Szóval nincs túlhúzva a ram egyik sem. Van egy 2 gb 800 mhz kingmax modul 2 oldalas és van egy 1 gb samsung ram 1 oldalas 800 mhz. Namármost ezeket külön külön is megnéztem ha 3,2 3,5 3,8 ilyen órajelekre teszem a procit akkor az orthos ram tesztelésnél elszáll. Az még esetleg némi infó lehet hogy majd mindennek lehet adni + feszt a lapon nb sb stb azok is mind autón vannak a ram fesz is. A gép stabil szóval nem értem ezt a hibaüzenetet!?
-
lipi67
nagyúr
Abit IP35-E lapban 2db 2gigás PQI 800-as,meg 1 db 667-es 512-es PQi ram.S a három modul dualban ment
(evereset 128bit-ott nem hazudik)1 éve ezen agyaltunk pár órát asszem,Reac,Zájec meg én..(vagy talán Aggregátor )
MOD: Bocs,most látom,régebben volt ez,s nem IP35,hanem 965-ös IB9-es Abit.
-
darál0w
Jómunkásember
eddig 1.26-1.29Von járattam 3520on. most tesztelgetem.
alapfesszel ottvan előző hszben. most nézem 1.2vel.utána 1.35V jön. majd megnézem azt is mi az,amit bír még 1.4-1.45 között.majd legvégül egy max OC.de mivel fsb korlátos a lap ezt már előre tudom(4250 ha yol megy),de ezt már lehet viszi az 1.4 is.
zoo8800 : mivel szabályozzam le?
vagy csak eccerően rántam le alaplaprol?
sztm felesleges mivel nem egy passzív hűtő. igaz légmozgás van a gépben,de sztm akkor is kevés neki.egyébként minnyá csinálok képet a házrol,benne a hűtővel.nekem ugy nem fért be a házba,ahogyan képeken mutatják -
fagy53
nagyúr
Más ám a P35, most össze tudtam hasonlítani..
A P35 15-20%-kal gyorsabban kezeli a RAM-okat mint a P31. Itt is pofára estem, mert a tömörítések, kódolások miatt, ami ezen a P31-es gépen folyik, éppen a memória sávszélnek van nagy szerepe és ezért ideraktam az 1066MHz-es ramjaimat és annyit tudnak, mint a P35-ben futó 800MHz-esek.
Nekem kész csőd ez a EP31-DS3L. amellett, hogy semmi baja nincs, csak nem nekem való.
americanidiot: hogyne lehetne, az Intel a datasheet-ben 1.45V max-ot ad meg az E5xxx procikra. A BIOS frissítés meg érdekes dolog, majd egy év kellett a Gigának, hogy kiadjon a P35C-hez egy BIOS-t, de csak annyit értem el vele, hogy eddig az 5200-as VID-et 1.137V-nak ismerte fel, most 1.15V-nak.
-
Speed®
titán
Hát, majdnem ráhibáztam a procim passzos beállítására hálóparti előtt..
1.375öt lőttem be neki 3750hez és 1.352nél kevesebbel nem is éri be
Úgy látszik ismét beigazolódik, magas VID = tuningnál több feszültség.
3750 1.352V
4000 1.432V
4162 1.472V
4200 nem Prime stabil 1.47Von, többet nem adok neki, valszeg menne.
Mondjuk érdekes ez is, Pi2M/DM06 csont nélkül lefut, Prime azonnal 0.
Igazából különösebben nem zavar, amit akartam megvan, 3750. 16kért.. -
rob5
aktív tag
Köszi jöhet priviben is nehogy megszóljanak, hogy szétoffoljuk mert ez egy másik topik -a gépek fogyasztása.
3900mhz 1,312 voltal már intelburn , prime95 tesztelve, a 4000mhz lenne a célom prime stabilan 1,35-38 körüli feszekkel a fogyasztás ezért érdekelt volna.
Kár hogy nincs des tudom hogy nem 100% de viszonyításnak jó lenne.Nem mindegy pl. 50W vagy 110W -
Kiskokó
veterán
Hello
közben megtaláltam köszi de még mindig nem megy
brownus segitett beállitgatni de nem megy.
amit felsoroltál 3om opció mind a 3 kivan kapcsolva
a többi beállitás pedig a képen
[link]
ezekután is még mindig ha elidnul a gépvisszaáll alpaértékre.
van még egy túlhajtásos everest riportom.
[link]Mi lehet a baj ?
Szerk . igza a képen a memória frekvencia 667 de ez 888-ra állitodik miután bekapcsolom az opciót hogy tudjam kézileg állitani az FSB-t 266ra meg a PCi-t 100-ra.szerk. a CPU szorzót nem találjuk esetelg nemtudo hol lehet azt beállitani ?
illetve windows alá valami program aivel meglehet odlani uyganezt mint a Biosban ?
és külön CPU ventillátro sebesség állitgató progi van ? -
aginor
veterán
Köszi a segítséget! Nálam a megoldás a következő lett végül: táp kikapcs, kábel kihúz, vár kb 5mp-te, majd kábel vissza, táp visszakapcs, gép bekapcs és már jó is minden, cmos reset vagy elemkivét nélkül.
Azóta csináltam is egy tesztet 1.36 idle 1.344V terhelt fesszel, 4004MHz(11x364) orthos stabil, valószinű nem ez még a vége, ezt csak úgy saccra beállítottam, kíváncsi voltam viszi-e a 4GHz-et
-
fsb1000
nagyúr
hehe.. bizony a giga P35 lapoknál ez a varázslás segít. Fura, de a G33 még soha nem hagyta el igy magát, a legdurvább állapotból is felált rendesen.
Lehet hogy a majd a P35 lapommal is kipróbázom az E5200, mert az nem droppol össze-vissza, csak lusta vagyok szétszedni a gépet.Chaser:
Biztos van összefüggés, de az E8000 topicban erről lefolytattunk egy hosszás vitát és számomra nem volt olyan perdöntő érv, ami azt bizonyítaná, hogy a VID vagy az FPO egyértelműen meghatározná a tuningolhatóságot.Sok tesztoldalt átnézve a tendancia kb. az amit leírtál, de szerintem 1,3V felett a melegedés, az alaplapi feszszabolyázos és általam ismeretlen procitulajdonságok határozzák meg a tuningpotenciált. (értsd: probálgatni kell)
Pl. ez a magas VID-es E5200 1,42-1,44V környékén majdnem úgy megy mint 1,47-1,49V-on. A kettő között meg gyengébben, akármilyen GTL_REF-t állítok.
Most egy stock venti van rajta, nem melegebb de mégis másképp viselkedik mint a TX2-vel. -
fsb1000
nagyúr
Hmm.. nem akarok szégyenben maradni egy tévedéssel, úgyhogy most újra kipróbáztam.
Reggel óta megy a gép, mindene meleg, de 390-vel bebootol most is.Viszont jó hogy említetted ezt a limitációt, mert lejjebb mentem az fsb-vel és 4,2GHz-vel is elindul a gép , de már az XP bootba belehal. Reménykedem hogy extrém hűtéssel ezt is menni fog rendesen.
Nekem az fáj igazán, hogy alapfeszen alig megy 3.0G-t.
SZóval a napi használatban nem egy bajnok... bár 9600GT alá bőven jó igy is.Azt esetleg tudja valaki hogy az INtel miért sorolja más kategóriába ezt a procicsaládot, mint a core dou-kat?
Ez egybe cach miatt? -
Bluegene
addikt
igen de alapon biztos sokkal jobb az E5200-res, a wolfik nagyon keveset fogyasztanak alapon
mennyit megy nálad az E5200-as? azonos órajelen mérted a fogyasztást?(mert úgy igazságos)
egyébként a legtöbb gép netezés közbe alapon megy(80%-ban, emberfüggő), de még játék közbe sincsenek full terhelésen sokszor
és a hőtermelése sokkal kisebb, elég csak ránzni arra a csúzli hűtőre amit hozzá adtak
-
Bluegene
addikt
mindegy én akkor is azt mondom hogy a számtech világában 5-7K-t rászánni nem nagy bukta, mindenki mérlegeljen hogy megéri, ez tényleg nem oszt nem szoroz(más százezreket bukik), mégis ingyen kéne? vagy egy két ezerért? ugyanmár!
azonkívűl tényleg jobb/gyorsabb lesz meglévő géped, lehet tesztelni(én ezt imádom), a vásárlás öröme, és kevesebb áramot fogyaszt, és a 4 gigahertzet is ostromolják már 1,41v-on(olvass vissza), szerintem ha egy évig használod a fogyasztáskülönbség miatt 1-2K meg is térül tehát lényegében 2-3K-t bux és gyorsult a géped, így már mindjárt jobban hangzik nem?
szal megéri
, a 1MB cache meg tényleg visszafogja akár 8%-kal is és ez 45nm high tech wolfdale
mod: érdekes azok bizonygatják hogy nem éri meg akik ki sem próbálták, mi kipróbáltuk és tapasztalatból mondjuk: M.E.G.É.R.I.(pláne hogy nem tízezrekről van szó hanem fillérek a csere) és fejezzük be ezt a vitát
Ügyesen és jó áron kell megszabadulni az E2000-estől akkor megéri majd meglátjátok, ha ez nem megy nektek akkor tartsátok meg nekünk lesz gyorsabb a gépünk
-
Ghost1988
csendes tag
-
Chaser
legenda
Ez a beszéd
Azonos órajelen biztos nem lassabb mint egy 2xxx vagy 4xxx, 45 nanos, olcsó, jól tuningolható, aki azt mondja hogy átlag 3.5G értelmes fesszel nem számít jónak, az keressen orvost
Ellenfele ilyen árak mellett már talán csak a 2180 lesz, de az is használtan, köztük azért még van 6-7k, feltételezve a 2180 használt mivoltát.
-
Bluegene
addikt
akkor a tiéd jobb mint az enyém nekem akármekkora fesszel 4ghz-en meg se mukkan nemhogy a win-ig eljusson
nekem 3,77Ghz a maximum, de 3,75-ön stabil(játékok futnak, bár a Mass Effect kifagyott, de a crysis nem, illetve a prime95 is hibát jelzett, szal nekem 3,62ghz prime stabil, de lehet több csak nem volt kedvem kicentizni)
-
Bluegene
addikt
próbáld meg magasabb szorzóval és alacsonyabb FSB-vel
nem stabil magas FSB-n, érdemes kihasználni a 12-es sőt még a feles szorzót is
300X12=3,6ghz@1,35v itt stabil, a végét nem kerestem meg nem volt kedvem, de 3,77ghz amin elfutogat még bár néha hibázik(12,5X302)
9X333-on nekem nem is indul, szal 300-304mhz fsb felett már nem szeret menni bármilyen szorzóval(gondolom az Intel itt fogta meg, nehogy jobban menjenek az E8000-nél)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- TCL LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Sorozatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Anime filmek és sorozatok
- Nők, nőügyek (18+)
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Eladó Intel Core i9-12900K 16-Core 3.2GHz
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszeru HP 250 G10 - 15.6"FHD - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G5: i7-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest