- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- iPad topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Már az MSI-nek is van 500 Hz-es QD-OLED monitora
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- Bluetooth hangszórók
- Nyárbúcsúztató hardvermix
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Utilitas
tag
Hali
Köszönöm az eddigi segítségeket.
Procihűtő vásárlás végül is lefújva.
Kinyitottam a ház mindkettő oldalát betettem egy házventit.
A hőmérsékletek 6-8-10 fokkal jöttel lejjebb.
rendszer alapon 48-49 helyett 40-41 fok lett
proci 52-54 fok helyett 46-48 fok
korábban nem írtam de samsung vinyó alapon 50 fok helyett 46 lett.
terhelve is jók az adatok
proci venti felpörgés nélkül57-58 foknál megáll
rendszer pedig terhelve 46-47 fok lett
Ezekkel az adatokkal most már nyugodtan használom a gépet én is.
A házhűtőt kipróbáltam oldallapokkal is , de 2-4 fokkal lejjebb vannak a hőmérsékletek oldallapok nélkül ( ez kicsit furcsa szerintem, de így van )
Közben felnyomtam még egy giga memóriát dualban. Határozottan hatásos dolog .
Mégegyszer köszönöm a segítséget.
Minden jót
Utilitas
[Szerkesztve] -
Utilitas
tag
Hali
Köszi az eddigiket.
Holnap megyek és beruházok egy ( de akkor már inkább kettő, mert egy házhűtőt is beteszek ) hűtőbe.
Eddig azért is nem cseréltem a gyárit, mert többeknek az volt a véleményük, hogy a gyári is jó.
Viszont ha leszedem hűtőt akkor - eddigi forumozók szerint - pasztázni is kell.
Kétféle pasztát írtak ( én azt sem tudom mi az egyik mi a másik ) , illetve fogalmam sincs, hogyan, mivel kell letisztítani ( ezt is olvastam ) a proci tetejét.
Ha nem nagy kérés pár szóval írhatnál erről nagyon röviden.
Minden jót
A két magról nem tudsz valamit, mármint arról, hogy mind a kettőnek folyamatosan mennie kell attól függetlenül, hogy milyen progi fut éppen? -
Utilitas
tag
A procit nehéz megfőzni mert leállítja magát.
Viszont ha folyamatosan magas hőmérsékleten működik az hosszútávon nem előnyös.
A winchester szerintem ebben a melegben veszélyesebb.
Én is kb. oda állítottam be a proci ventijének indulását ahova Te.
Nálam most 58 foknál indul ( illetve + 2 fok a tűréshatár miatt ), ezzel 60-61 foknál nem megy feljebb, én azt vettem ki az intel specifikációjából, hogy 64.1 C fok fölé nem illik menni a procival.
De olvastam már olyan véleményeket is ,hogy ennél sokkal magasabb hőmérsékletre vannak a procik kalibrálva, a megadott értékek még biztonságosnak tekinthetőek.
Nekem az a bajom ,hogy ha a venti elindul alig lehet megmaradni a gép mellett olyan hangos. Nálam 4600-ig forog a venti és ez elég zajos.
Korábban írtam a két mag működéséről, nem tudom nálad, hogyan működik a két mag.??
Csak az egyik megy vagy megy Nálad is mind a kettő, függetlenül attól, hogy a futtatott progi nem is igényli, illetve egy mag is bőven elegendő .
Én még arra is hajlandó lennék, hogy csökkenteném a proci tlejesítményét, csak ne melegedne ennyire, illetve ne lenne a venti ennyire hangos. De fogalmam sincs hogyan lehetne lejjebb vinni ( antituningolni) a procit.
Ha valaki esetleg tudja a technikáját bármilyen megoldást, segitséget nagyon szívesen vennék.
Minden jót -
Utilitas
tag
Hali
Nekem is a hőmérséklet a fő gondom
Az természetes ha ilyen melegben a gép is melegebb, de nekem mindig meleg sajnos.
A venti fordulatszámát, és azt, hogy milyen hőmérsékletnél reagáljon be lehet állítani a biosban.
De most ilyen időben a venti mindig magas fordulaton fog menni a meleg miatt.
Minden jót -
Utilitas
tag
Hali !
Intel D 820 procival rendelkező konfiggal kapcsolatban van egy kis problémám.?!
Elsősorban természetesen az , hogy nagyon szeret melegedni. Most a meleg időszakokban 52-54 fokos alapjáraton a proci, a rendszer pedig 48-49. fokos.
Visszaolvastam már sokat, sok mindent ki is próbáltam, de nem tudom lejjebb vinni a hőmérsékletet.
Terhelve ugyanez 60-62 fok proci ( feljebb nem negedem ), rendszer 50-51 fok.
Hűtő a normál intel procihűtő.
Van még egy jelenség is amivel nem tudok mit kezdeni igazán. A d 820 elvileg ikermagos, amennyiben az éppen futó program csak egy magra van optimalizálva, akkor elvileg csak az egyik procimagnak kellene terhelődnie. Néztem sok sok progival és nálam bármilyen programot is futtassak mind a kettő mag ugyanolyan terhelést kap .
Kb. 50.%-os terhelést mutat mind a kettő és ilyenkor a hőmérskélet indul is felfelé rendesen. GYakorlatilag alig lehet bármit is futtatni anélkül, hogy a hőmérséklet ne ugrana azonnal 60 fok fölé.
Kérdéseim:
( válasznak nagyon nagyon örülnék )
Mennyi a proci max hőmérséklete amelyik még nem károsítja? Intel honlapon 64.1C fok van megadva, de nem tudom mennyire kell ezt komolyan venni, illetve , hogy ez egy elfogadott közép hőmérséklet vagy abszolut maxnak ajánlott?
A másik kérdésem, hogy lehet-e bármit csinálni a d820 egyszerre futó magjaival? Van -e bármilyen állítási lehetőség arra, hogy pl. 2002.-ben készített progi ne nyomja már fel mind a kettő mag teljesítményét ( hőmérsékletet ) hisz biztosan nincs rá szüksége.
Szóval mit lehet ezzel csinálni jelen helyzetben.
Lehet láma a kérdés, de már rengeteg topicot szétolvastam és erre nem volt utalás eddig.
Minden jót
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3286
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3354
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest