Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen videókártyát?
- Fujifilm X
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atapi
senior tag
válasz
robyeger #288 üzenetére
helo.
annyit kiprobáltam most, hogy kikapcsoltam az energiagazdálkodási lehetöségeknél azt, ami intelék szerint kell az eisthez. Az eredmény az lett, amennyire észrevettem, hogy van szorzovisszavétel, bár sokkal érzékenyebb a terhelésre, kisebb terhelésre is visszaugik az eredeti 15re. A Vcore fesz értékét is csökkenti 1.2V körülire visszavételnél, de a CpuVid marad fixen 1.37V. -
Atapi
senior tag
válasz
robyeger #285 üzenetére
i-cool csak a fojtást (throttle) szabályozza valahogy, de ez a leszabályozás sehol nem jelenik meg mint informácio. cpuz nem jelez fsb csökkenést, sajátgép tulajdonságainál is az eredti orajelet irja, RightMark is csak azt jelzi, hogy throttle van, de pl az alaporajelet ott is 2,8 ill 3GHz-nek adja meg. Vcore-t meg nem csökkent... de ettől még működik icool mellett az eist, meg is látszik ez a RightMark grafikonján, de nem látom értelmét kombinálni a kettőt, mert ilyen formájában az icool tényleg semmire nem jó.
szerk: ly j jáááj
üdv
[Szerkesztve] -
Atapi
senior tag
válasz
robyeger #273 üzenetére
Azt azért vedd figyelembe, hogy a 2,77GHz a 2,8-tól 30MHz eltérés. Ez 14es szorzó mellett is alig több, mint 2MHz fsb eltérés. Szerintem ez inkább adódhatott nekik valami fsb orajelgenerálási mizériábol (pl a 200as fsb nálam is kb 201), mert 2MHz csökkentés azért nevetséges lenne, hamár belekezdenek...
-
Atapi
senior tag
helo.
nem vagyok valami nagy szaki, de sztem az eist nem változtatja az fsb értékét. Nálam egy GB 8i945P-G lap üzemel egy 630as prockóval, ez a kombó pedig ha jol tudom teljesiti az eist-képesség kritériumat. Kb igy néz ki nálam müködés közben a dolog: [link] [link]. A szorzót veszi vissza 14re, és leveszi a feszültséget is. De FSB-t nem állit nálam. Vagy valamit roszul állitottam volna be? Vagy eleve tévedek valamiben?
üdv
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Nintendo Switch 2
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus PRIME B450M R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB AeroCool Quantum Mesh V3 400W
- Vadiúj videókártyák! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER P termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest