Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spejci
tag
Köszi. Mugen 2 lesz egy Ultra Kaze 3000-es ventillátorral
-
kulerr
őstag
válasz
MrLaszloMan #7695 üzenetére
Ha ez terhelve annyi és nem a "takarékos" akkor jófajta lehet...azért nézd meg nehogy belefuss
-
Lalaland
tag
Üdv Nektek!
Beszállok a club-ba én is egy q9550-el, holnap meg is ráncigálom, amit enged a lap(giga p35).
Erröl az fpo-ról van vmi infotok ?: L922c066
Mennyi ennek az alapfesze, mert a dobozán nem írja? -
rup1u5
nagyúr
Enni én is gyakran elfelejtek ha leülök buherálni.
Kipróbáltam amit írtál LLC-t kikapcsoltam, BIOS-ban vcore-t 1,225v-ra raktam és beállítottam 8,5*425-öt. Ez ugye 3612MHz. Igy terhelve 1.136 és 1.168v között mozog de leginkább 1.152-n áll.
Éppen fut a prime és a hőmérsékletek is jobban hasonlítanak a tiédre.Az érdekes az, hogy ugyanezekkel a beállításokkal próbáltam egy 8*450-et, (3600Mhz) itt viszon nagyon hamar leállt a 4 magból 2 a prime indulása után.
Ez azt jelenti, hogy a chipset fárad el a magasabb fsb miatt? -
spejci
tag
Üdv.
Maximus II formulában q9450 mennyire tuningolható?
Tapasztalatok? -
x-calibur
csendes tag
válasz
m4rk.89 #7688 üzenetére
19"-os monitort néztem ki hozzá, aminek ugye a natív felbontása 1280x1024. Én is erre gondoltam most, hogy esetleg ehhez a felbontáshoz még elég lehet az alap órajel is, később ráérnék a tuninggal, ha már nagyon nem mennek majd a dolgok. dx10, 10.1 játszana, ha már tudja a vga akkor használjuk is ki alapon.
-
00roli00
aktív tag
Hali!
Nekifutásból egy p35-ös deszkával ez mennyire tűrhető eredmény
-
m4rk.89
aktív tag
válasz
x-calibur #7687 üzenetére
Az sokmindentől függ szerintem, pl. felbontástól nagyrészt, 1280x1024be mostani játékok 4890/70-el Q9400-al alapórajelen majdnem mind futnának maxon, másik dolog, hogy xp dx9ben vagy vista/win7 dx10 néhány játékban 10.1ben játszanál-e. 1280 fölött már mindenképpen 1gb vrammal vegyél vga, főleg ha GTA IV-ezni akarsz!
Másik dolog, hogy azért olyan odavágós játék kevesebb van sztem, szóval miután megvetted a géped rögtön tuningolni nem kellene.
kieg.: Ahhoz, hogy proci megsérüljön és alaplappal együtt tönkremenjen, sztem elég kevés az esély és extrém esetnek számítana, főleg ha innen a topikokból kérsz tanácsokat. -
x-calibur
csendes tag
válasz
m4rk.89 #7685 üzenetére
Alaplapból én is ezeket néztem nagyjából, és inkább hajlok én is a 4 mag felé, a több mag időtállóbb megoldásnak tűnik. Ami ott bánt, az egyedül ugye a sebessége. Ártól függően majd egy 4870-es, vagy egy 4890-es látja majd el a grafikus feladatokat, ennek a kihajtásához alap órajelen elég lenne a Q9400? A tuninggal az a bajom, hogy ha egy kis hiba csúszik a rendszerbe, akkor a lappal együtt elszállhat a proci is, ami azért eléggé fájna. Persze az is megeshet, hogy éveken át menne emelt órajelen is, de ezzel nem szeretnék hazardírozni, mert nincs keretem rá.
-
ForRedGlory
félisten
Skacok. Az aláírásomban szereplő E6600-as procit szeretném lecserélni valami Core2Quad-ra. Mit ajánlotok? Viszonylag fontos lenne a tuning, mert a videokártyámat szeretném kihasználni, de az E6600 ehhez nagyon kevés.
Az ár eléggé befolyásoló tényező most. Melyik Q-s procinak van a legjobb tuning potenciálja? Alaplapot most nem tudok cserélni, szóval ahhoz ajánljatok kérlekÉrdemes egyáltalán kiadni egy Q9550-ért 48eft-t, amikor Q9300-as 36eft? Gondolom azt az alig 300MHZ-t simán lehet rajta húzni és megspórolnék egy valag pénzt. Vagy nem jól gondolom? Sajnos Quad-ban nagyon járatlan vagyok
-
m4rk.89
aktív tag
válasz
x-calibur #7684 üzenetére
Hello!
Az új Crytek Engine 4 magot fog vinni, már leírtam a topicban, de akkor neked is leírom, hogy mostani játékok közül is sok tud kihasználni 4 magot pl: Race Driver GRID, GTA IV, NFS:Shift, Resident Evil 5, vagyis én azt mondanám, hogy ha játszol akkor mindenképpen négy magot ajánlok, az, hogy tuningban az E8400 sokkal jobban menne, még nem meglévő darabról szerintem nem lehet biztosra mondani, Q9400-ból is lehet jót kihúzni, csak annak 8x-os szorzója van, nem 9x. E8400 alá giga p35 ds4-et, Q9400 alá pedig p45 ud3r/ud3p-et érdemes venni szerintem. Remélem segítettem valamit.
-
x-calibur
csendes tag
Sziasztok.
Gépvásárlás előtt állok, és a segítségeteket szeretném kérni. A konfigot hosszú távra szeretném összepakolni, tehát nem szeretnék benne 2-3 évig alkatrészt cserélni, főleg nem procit.
Ezért hosszas kutakodás után sikerült a procit illetően leszűkíteni a kört két versenyzőre, akik közül viszont nem tudok dönteni, hogy melyik, mert mindkettő mellett szól több érv is, de tapasztalatom sajnos egyikkel kapcsolatban sincsen.A két versenyző: E8400 és Q9400.
Nagyjából egy árban vannak, de nem tudom, hogy melyik éri meg jobban jelen helyzetben. Ugye van az egyik verzió, a 2 magos, ami magasabb órajelet tud, illetve van a 4 magos, ami ugyan 2 maggal több ugyebár, de az órajel több, mint 300 MHz-cel kisebb.
Kérdés, hogy a 4 magos mennyire tuningolható, illetve, hogy manapság mire elég a sebessége, és főleg, hogy a jövőben mire lesz elég a sebessége. Ha pedig esetleg tuningra kerül a sor, akkor a tuning mennyire rövidíti meg az élettartamát, ha kb 3-3,2 GHz körül járatnám, ahhoz elég lenne-e a gyári hűtő, és egy kis biosban való "matatás", vagy már kisebb előképzettséget is igénylene a túlhajtása. (Magyarul azt is vegyétek figyelembe, hogy ha nem nagyon muszáj, akkor a tuningot nem erőltetném, ha csak nem mondjátok azt tapasztalatból, hogy ennyi emelés mehet neki nyugodtan hosszú távon is.)Nagyjából ennyi lenne most a kérdésem, várom hozzáértő válaszaitokat.
(A harmadik proci javaslat nem játszik, szeretném, ha ebből a kettőből mondanátok meg, hogy melyiket, és miért választanátok ti. Köszi.)
-
-
Mans20
addikt
A biosba melyik gomb a 0 ?mert a nullára nem reagál.
-
lipi67
nagyúr
Link lemaradt:
[link]
(#7675) Mans20 : Én a ram beállításokra írtam, hogy fix fesz és a többi AUTO, nem a biosra! -asszem még kicsit beszélnünk kell, mert elbeszélünk 1más mellet, s sok beállítási "gond" lehet még ott, de most lehetetlen
Esténként 1-2 órát leszek, de hétvégén napközben..1-2 percet
-
lipi67
nagyúr
válasz
subaruwrc #7674 üzenetére
Üdv!
Szerintem is UD3R lesz a befutó és nem a DQ6. (akkor eddig 2:0 az UD-ra a tipp)Küldi a fene. Mindíg 1v körül szaladgál, mindenre elég nekem így is.
Értelek én, csak ha felküldöm a procit, akkor nem lesz gép, s a törpém megöl (majd rögtön a másik hsz-ból meglátod, hogy miért) Viszont..Okt.-ben őszi szünetre lelépünk "haza" (Debrecen) és Szombathelyre. Mikor Szombathelyre megyünk, elvinném a procit, s ha kijönnél a Keletibe akkor oda tudnám adni. (pontos dátumot még nem tudok). S megküldheted amivel akarod.rup1u5: Bocsi! Hazaértek a törpék és míg a lányommal beszéltem és szedtem neki kaját, a fiam ideült rögtön, tesztet kikapcsolta és nyomatta is a game-t. Most hajtottam el, de megint nem sok időm van. Egy picit elindítottam Neked a tesztet megin, sztem 46-47° max amire felugrana. Ez 10-(56°-os magod) 16 (62°-os magod) °-os eltérés. Nem tudom..
-
lipi67
nagyúr
Na. Újraindítottam, biosba beállítottam 8*450-re(mert ugye ez csak 9400-es) és 1,216V ra (valós). Már megy is a teszt. Szerintem 10perc elég, olyan hű de nagy vált. nem lesz. (ahogy nézem, ..50° se..)
(#7672) Mans20: Hát..nézd is meg jól, mert 370-et egy pulcsin feltöltött vonalzó feszével is vinnie kellene!
-
lipi67
nagyúr
Értelek és megértelek. Nálam is van 2 törpe, nem ez a legfontosabb az életemben. Ha meg belekezdek..úgy vonom el az időt, hogy elfelejtek enni, stb..
Hő: Átvertél!
Ezek nem irreálisan magas hőmérsékletek. IBT nem izgat engem se. Most újra felkapott lett, de én is prájmolok inkább. S pl egy zárt házban huszonakárhány °-os szobában reális is lehet. Most meglesem, hogy nálam 3,6GHz-en valós 1,216-tal mennyin megy, de.. A 120 ultra eXtreme jobb hűtő, és rajta egy 120*38-as böhöm melózik 2800-as fordulattal! (igaz, most jól be van építve, a ház alig -alig kap levegőt.) A szobában 25,5° van most, (a szgép asztalba beépítve gondolom több)
Nálad az lehet a gond, hogy "nagyon sok" fesz van adva. Úgy értem, Q9550-nél 1,216 valós fesznél jóval 4GHz felett járkálnak. Nálad 1,136-1,152 körül lazán mennie kellene 3,6-on.
-
lipi67
nagyúr
Szépek! (annyi léért lehetnek is). Tesztek ok, memtest jobb ha 800-on van. Én is ellavírozok 1300 felett is, de kell neki a fesz
Most megnéztem, hogy alul (fesz) mi a max amit megy, ezt: [link] Nem sokat tököltem vele, de meglepett, nem is tudtam, hogy tudja
Várom az esti képeket! -
lipi67
nagyúr
válasz
m4rk.89 #7665 üzenetére
F6 az jó volt, de az az F10c nálam bizonyított. Elhiszem, h 1000/1,8V azt szerettem volna tudni, mit,s hogy állít be a lapod, meg..nálam f10c-nél "elmúlt" az az idő, hogy mindent manuálisan beállítva (ram) maxot kiadja. Ha auto-n van jobban megy a szekér (teszteknél)
VTT: Míg nem kér, 1,2v , nem annyira Vcore függű úgy vettem észre. Inkább FSB. Alacsony(abb) FSB-nél 1,2-1,26 között. (kb)
-
rup1u5
nagyúr
Persze-persze. Az én beállításaimat én ismerhetem ki igazán. Itt csupán arra céloztam, hogy valaki akinek ugyan olyan lapja van mint nekem és többet foglalkozott tuningolással, lehet hogy már reflekszből tudja hova kell nyúlni biosban ha valami nem stabil, míg én csak maszatolok össze-vissza.
Hidd el szánnék rá én időt de gyakorlatilag reggel 6-tól este 18-ig a munkám köt le és 22-től reggel hatig igyekszem aludni. Nem bírok hétköznap éjjel föntlenni. Nekem már 6 óra alvás is kevés. Hétvégék meg családi programok jegyében telnek. Napi 4 szabad órában rengeteg fontosabb dolog van mint a quad tuning. Sajnos elmúltak már a gondtalan 20-as éveim.
Ha lesz időm és lesz fejlemény akkor mindenképpen írok privátot.Itt van az ominózus IBT-s 70 fok.
Alapfeszen, polír után, 3400-on azért szerintem ez sok.
Ha kell este csinálok friss képeket.
-
-
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
Szia!
(soronként)
Ha a bakád van vele tele az jó! én is dr. MartensIdő: Ha fontos lenne számodra, szakítanál rá.
, Türelem: Az első alkalommal amikor a fáradozásod meghozza a gyümölcsét, vérszemet kapsz majd, s látod értelmét, ha türelmesen tesztelgeted.
Tudás: Magaod szerzed meg, s pont ilyenkor. Nem is a tuningra, inkább"érezni" a lapot-procit. Ha x idő mulva valami nem ok, hidd el, ami ma 1 nap, akkor majd csak biosba be, 1 perc és kész. Gondolod én olyan jó vagyok? Fenét. Nem rám van szükséged Barátom, magadra, meg..arra hogy végre valamihez kevés legyen a procid, s rá tudd venni magad, hogy "azért is"!"Nem mintha szükségem lenne ekkora frekikre, mert a 3.4 is bőven elég lenne nekem játékra, barátnőmnek meg a grafikai melóihoz de szívesen lekörmölném papírra a 24/7-es stabil 3825Mhz és 4000Mhz-es 500*8-as beállításaimat ha valaki kitesztelné nekem. Később még jól jönne a plusz kraft. " -----Kulcsszó: BEÁLLÍTÁSAIMAT! Jaja! A Tiédet. Ki a fene ismerhetné meg jobban a gépedet mint Te? Senki.
Annak is örülnék ha valaki hozzáértő rápillantana és meg tudná mondani, hogy mi a francért olyan rohadt meleg nálam a proci prime alatt ha egyszer polírozva, polírozott Infinityvel, jól szellöző cm690-ben, mx-2-vel van ellátva.
4ghz körül itt többeteknél 50-60 fok között láttam, nálam meg kevesebb feszel, kisebb frekin 70 ---- ez durva nagyon! Priviben küldhetnél cpuZ-futó prime-everest-core v real temp képet.Más: Olvastalak sokszor, "ismerlek". Nem tudom, most miért szöntyönpölödtél el ennyire, hisz tudom, precíz, okos fickó vagy! A tuning..majd beindulsz (priviben, msn-en bármikor segítek szívesen), a hő..-míg nincs meg az ok, addig ne is tuningolj. Küld már el azt a képet amit kértem (minden legyen rajta), hihetetlen az a 70°
(#7659) dime27 :
Én még ilyet nem láttam! Nem bug? Memset/SPD képet is légyszi!!!! Milyen ramok azok pontosan? A Team Xtreme 1200-as ramjaim is 40k-s ramok, de 1,8-on se mennek úgy!
-
dime27
őstag
Hát tudod nem olcsó ramok voltak de 1018on ennyivel is beérik és stabil a cucc 3.6ghzen
Amúgy everest 1.6Vot mutat
Íme:
de ha olcsóbban akarsz ehhez hasonló eredményt elérni sztem szerezz be egy ocz blade 1066os low voltage ramot ami 1.8vos alapból de sztem az is tudja 1.6on az 1066ot
-
rup1u5
nagyúr
Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy egy Scythe Infinity ne lenne elég hozzá.
Nem szándékozok hűtőt cserélni, mert ugy hiszem hogy más a hiba. Vagy szenzor vagy nemtudom. Ha megfogom a hűtő alján a heatpipe-okat miközben prime-olok akkor nem érzem azt a 70 fokot amit mutat. 1db 12-es ventivel ugyan olyan hőfokokat produkál mint 2db 12-essel vagy 2db 12essel plusz 1db 8centissel amit a hűtő tövéhez tettem így direktbe az nb-re és a Scythe tövére tolja a levegőt. És tolja ám rendesen mert nem egy lassú fajta venti! Abból hogy ventik számától függetlenűl ugyan azokat a hőfokokat kapom én egyértelműen kizárom azt a lehetőséget, hogy a hűtő lenne kevés. Sajnos baromi ritkán jutok időhöz, hogy hosszabb teszteket és tuningolásokat tudjak csinálni. A procim vidje 1.225v.
Örülnék ha barátnőm végre találna munkát, mert akkor tudnék kivenni szabadnapot és végre egyedül otthon tesztelhetnék anélkül, hogy a fülemet rágná. -
dime27
őstag
Cserélj hűtőt és vannak melegedősebb procik és kevésbé melegedős procik ezt ki kell fogni...Pl nekem volt 1.25ös vidű q9550enem az 4.1ghz felett tudott csak igazán melegedni a mostani vidje 1.2V és vid alatt tudja a 4ghzet 1.18V körül és ilyenkor olyan 55-60 fokos prime alatt de igazán 3.6 ghzen használom mert ilyenkor elég neki az 1.088V is és ilyenkor prolimatechel 45fokra se melegszik fel prime alatt pedig a venti ilyenkor csak 900on forog rajta idle meg lemegy 600rpmre pedig nemnagyszám venti egy Artic Cooling 12es pwmes.
-
rup1u5
nagyúr
Nekem ettől van tele a bakancsom. Nincs időm, türelmem, tudásom szarakodni a 65 féle fesz-el és a megmagyarázhatatlan tuning jelenségekkel napokig. Visszasírom mikor csak a vcore-t kellet babrálni és kész is volt. Kár hogy nem budapesten laksz mert vendégüllátnálak és megmutathatnád mit lehet kihozni a gépemből.
Egy magadfajta az én procimmal már simán 4g fölött lenne én meg itt szüttyögök 3.7-en.
Nem mintha szükségem lenne ekkora frekikre, mert a 3.4 is bőven elég lenne nekem játékra, barátnőmnek meg a grafikai melóihoz de szívesen lekörmölném papírra a 24/7-es stabil 3825Mhz és 4000Mhz-es 500*8-as beállításaimat ha valaki kitesztelné nekem. Később még jól jönne a plusz kraft.
Annak is örülnék ha valaki hozzáértő rápillantana és meg tudná mondani, hogy mi a francért olyan rohadt meleg nálam a proci prime alatt ha egyszer polírozva, polírozott Infinityvel, jól szellöző cm690-ben, mx-2-vel van ellátva.
4ghz körül itt többeteknél 50-60 fok között láttam, nálam meg kevesebb feszel, kisebb frekin 70. -
m4rk.89
aktív tag
Jó reggelt!
Sajnos még a 3600 se jött össze valamiért. Elsőnek 1.16-ot adtam mchnak, vcore 1.12V, vtt és refek normal és így blend eldobott 896k test 2 körül. Aztán próbálkoztam 1.1 vttvel és kb. összes ref kombinációt kipróbáltam, utána custom blend test h hamar kidobja a hibát, vagyis 3072 ramot teszteljen és induló végződő érték is 896k-ra állítottam. 1.2 vttvel ma fogok már próbálkozni, de nem hinném, hogy sikerrel járok, lehet kevés a vcore, vagy nem tudom. ):
-
lipi67
nagyúr
válasz
subaruwrc #7650 üzenetére
Szóval dezentorkodtok! Szuper, majd meglesem!!!Félő, hogy fsb, de majd ha módomban áll, jó lenne meglesni, hogy mit megy lehűtve!
(1:ez az 1 procim van, gyerek megöl ha napokig (akár 1 is) nem lenne gép. 2: Most nincs lé másik procira. 3: Pillanatnyilag folyamatosan lázas vok, ha rendbejövök el kell intéznem pár dolgot (bár a lányom szerint h1n1 és a hétvégén meghalom magam).4: Tudod Szhely-Miskolc, menni kéne a feleségemhez is, ha már új Bombert is vett nekemMajd alakul! Tipped? UD3R vs p45DQ6 ?
-
lipi67
nagyúr
válasz
m4rk.89 #7647 üzenetére
Hali! Na, milyen lett a napod?
(#7648) Mans20: Ott a kulcsszó "olvasod". Ez jó jel. Meg és kiismered s utána, ha bármit akarsz 2 perc matatás a biosban és megy is. (Persze addig kell kis türelem meg tesztek), Nem is a bios, az, hogy az az "átok" procid mire, s hogy reagál. Majd utánanézek Neked, 8400-nél mi kellet x-y-hoz (csak tájékoztató jelleggel, hisz Nálad tuti nem uúgy működik)
(#7649) Mans20 : Most akkor Neked 8400 vagy 9400 van? Az, hogy 8400-nél már 370-nél feszt kellett emelned..bocsi de vagy selejtes cucc, vagy user error! Maga a tény, lehetetlen! (több infó kellene) -
lipi67
nagyúr
válasz
m4rk.89 #7645 üzenetére
Persze, hogy szép napok. Én imádok tuningolni, tesztelni. Szórakoztat,s nem is keveset lehet tanulni belőle. P45-nél elmúlt az az idő, amikor csak a feszt és az FSB-t kellett nyomni neki és ment..Így a jó! (ok-ok, p35-nél se szó szerint, és egy emberes eredményért MINDÍG "szenvedni" kell.
Asszem lépek aludni. Jó éjt!
-
-
lipi67
nagyúr
válasz
m4rk.89 #7643 üzenetére
Huhh. Én kb-ra ha meg tudom mondani, hogy Nálad milyen fesz kell az MCH-nak 8,5-ös szorzón, s azzal a rendszerrel. (nem 2 alaplap, 2 1forma alkatrész sincs)
Mint tudjuk 333-400 hoz elég 1,05-ös MCH nálad is.
425- 450 hez szerintem a gyári 1,1V, bár lehet, hogy 450-nél már 1,16 is kell ott.
500-hoz 1,3 kb.
Viszont.. ez egy paraméter a biosodban, csak 1! S azért függ sok mindentől (főleg a procidtól). Csak úgy tudod meg, ha végigzongorázod.
Én nem lépcsőzgettem ki, bevallom. Alapon 1,05
ha kevés lett akkor 1,2 V, 500körül 1,28-1,32V
540-nél már..1,46 is elkelt. -
lipi67
nagyúr
válasz
m4rk.89 #7640 üzenetére
Pill. nézem, de szerintem semmi..(úgy értem, hogy VID körüli)
[ennyi], de ezt nem 1 nap tesztelés után csavartam ki belőle. (VID-em 1,1875, ez pont VID/bios).
Kben..Ha jól látom, Neked 9550-ed van. Miért nem 8,5-ös szorzóval nyomod. Nem olyan sokat ér a magasabb FSB. Igaz, míg feszelni nem kell a cuccot.. -
lipi67
nagyúr
válasz
martin66 #7628 üzenetére
Q9550 alá UD3-as szériából lenne jó a az UD3R/P közül valamelyik.
rev-es vitába úgy érzem, nem szállnék be, jó bármelyik. (fasza, be is szálltam)
Nem veszti el, csak ne ütsd át (feszeld túl) mert egy "elégett" procit gariztatni macerás..
Az előbb említett combóval (UD3-as széria + 9550, ez nem fenyeget, 1,2v-on tudja talán mind1ik, az meg pici fesz. Szerintem más lapoknál se kell egy 9550-et szétfeszelni 4GHz-re.
Tápnál ehez nem 1000Watt kell, elég egy erős 400-450-es is, én a corsair-t ajánlanám.
500 és 550W között..50Watt (nem értem a kérdést)
Mire szolgál a fesz? -Ezt se értem.. Jó ha áramalatt van azért a gép, nem?
Feszt ET6-tal emelgeted, nagyolod, majd mikor mindent belőttél a biosban, biosból tuningolj. (VID-je felé mész a fesszel) - Lehet nem ez volt a kérdés, kicsit "ízesen" fogalmazol.
8,5-ös szorzóval a 4GHz-hez ugye kell Neked 470-es FSB. Mivel nem táblázatok élére törsz, 24/7-es beállítás az ideális cél, igy jó lenne ha a ramjaid szinkronban (1:1)mennének. Igy 2x470, 940 MHz kellene atomstabilan. Ezt egy 800-as Crucial simán viszi, de egy gyengébb eresztésü kingston szinkronban nagyon nem biztos, hogy tudja.(tRd 7-en lenne jó, hogy értelme is legyen) Nem kell márkás ram, de 1066-os átlagos jobb lenne, ne az legyen már a szűk keresztmetszett.
GA-EP45-DS3LR : Inkább UD3LR, azt hiszem az még van, és nem is rég vett itt valaki, s meglepően jó tuningban. (olvasgatsd a topikokat -york-giga), nézegetsd Gorni oldalát.
Hűtő: 4GHz-hez ok, s ne a "halksága" legyen a legfontosabb paramétere, valamit valamiért.Ja! Giga Extreme lap nagyon jó deszka, de Neked egy tuningbarát procival kell 4GHz és azt olcsóbb lapokkal is elérheted emberi feszen, s a szolgáltatások ..másodlagosak. (itt)
(#7636) kimi02: Huhh..Ha jól emlékszem Miskolcon van az is meg a 8400-as is. Igen, emlékszem, szinte detto uaz a 2 proci volt.
-
kimi02
őstag
1.2v Eddig
-
lipi67
nagyúr
válasz
subaruwrc #7620 üzenetére
Hali!
Azzal hát, nem hal beleMegnéztem , most is mindent tud, amit előtte tudott. (főzni most se- nem melegedik)
104 MHz, jaja. Jó lenne valami okos ötlet (miont régen a PI-nél) mert úgy néz ki, itt a vége, ez 1,9V-tal se menne többet. Vettem egy p45DQ6-ot, abban kíváncsi leszek mit megy majd. Vagy igazolja a Quad + UD3P/R jó hírét (szerintem igen), vagy ha nem, akkor meg öröm van, hisz ha jobban menne.. (direkt néztem én is WR : UD3P, 2
D3R , 3: UD3R..)
Jó lenne közéjük lőni egy DQ6-ot
-persze, lehet, hogy az "időeltolódás, s q9400-nél már UD3-as mizéria volt, meg tuningra minek 1000 lan..- (ezzel bíztatom magam)
Ti? Mit s mikor ügyködtök? Vagy előbb ledoktorálsz?(kell is a suli, félre ne értsd
- táncikáról nem is beszélve!! Pogo?)
(#7622) martin66: Meghúzni a procit..Hát biztos körülményes, de szerintem hátulról 1xübb, s igen elveszti ha előtte szűz volt! -Bocsi! Nem bírtam ki!
Mivel csak ezt láttam, s nem is olvastam a kérdést, hamarosan pótolom, s ha tudok, válaszolok.
-
m4rk.89
aktív tag
np
h.adam.92: Már meglévő lapon tudod nézni, a lap bal sarkán.
-
bzs73
őstag
válasz
m4rk.89 #7625 üzenetére
Szerintem nem lettél lehurrogva.
Amugy meg van rev 1.6 is de nagyon eggyiket se lehet már kapni sehol.Bizonyítani meg nem kell,főleg neked nem fogok/a nagytudású miatt/ de ha szétnézel elég sok rev 1.1 lapot láthatsz fórumokon bőven az 535fsb felett amit mondtál ha jól emlékszek,és ezt csak azért mert neked valaki mondta.Tapasztalatod persze nincs a lappal.Nekem volt már ud3r is rev 1.0,1.1,ud3p rev 1.0,1.1 és semmi különös külömbség nem volt eggyik közt se.rev 1.1-esek szerintem stabilabban mennek,kicsit az fsb rovására,de ez az fsb mizéria 600 körül kezdődik,de ez se törvényszerű.Bosszantó ez a dolog az biztos,mert szerintem is túl sok már itt a nagytudású,akik mögött nem sok tudás van,meg tapasztalat,még is osztogatják az észt.Már bocs ha így a végén kicsit durvulok de ha utána nézel az eredményeimnek és hogy hány féle konfiggal,procival lappal csináltam a dolgokat akkor nem neveztél volna el annak aminek.Na jól van le is zártam.Nem vagyunk egyformák szerencsére,bár a szerencsébe nem hiszek.További jó tuningot.
-
pzske
aktív tag
Sziasztok
1 véleményeteket akarom kikérni.
Gondolkozom 1 q9550 beszerzésén 1 p35-ös lapban hajtanám /link:[link] / , dd3-as memóriákkal . Jelenleg 1 q6600-as hajtok ebben a lapban 3.0@gzh-n alapfeszen. Ha nem 1 nagytuningos procit fogok ki milyen eséllyel indulok neki a tuningnak ebben a lapban illetve 1 q9550 -es mondjuk százalékban kifejezve mennyivel erősebb 1 q6600- nál. /Van e értelme ide váltani/
Köszi előre is a válaszokat
-
martin66
senior tag
Milyen deszka (jól mondom alaplap?) kell a q9550-nek?
mert ahogy olvasgatom Rev. 1.0 és Rev 1.1 de ezek 70 000 rugómeg ez GIGABYTE GA-EP45-Extreme de 20-30 000 Ft között mit ajánlotok?
Elöbbi kérdéseim
Hogyan leeht meghúzni a procit? Akkor nem veszti el a agriát?
Q 9550-est 4Ghz-re hogyan? eléglenne egy ATX Táp GPS500AB-A 500W Chieftec 12cm vent. vagy egy ATX Táp GPS550AB-A 550W Chieftec 12cm vent. mi a különbség 500w és 550w között?
Mire szolgál a fesz? és hogy lehet meghúzni?
ne néz lécci hülyének kezdő vagyokIlyen lenne az új:
Ram: Kingston 2x2Gb 800Mhz
alaplap: pl.Gigabyte iP45 GA-EP45-DS3LR LGA 775 DDR2 PCX Raid+SATA2 ATX 2.0
Videókari: GIGABYTE GV-NX96T1GHP 1GB PCIe
Tápom: ATX Táp GPS500AB-A 500W Chieftec 12cm vent.
proci: Intel 2800/1333 LGA 775 12MB Core 2 Quad Q9550 BOX
proci hűtőoctua Cpu hűtő 775/K8/AM2 12cm venti szuperhalk nhu12p
videókarit nem cserélek
megfelel? -
martin66
senior tag
bocs dupla post
-
h.adam.92
őstag
hali
q9550-hez szeretnék ep45-ud3p-t. de láttam vhol h rev1.0 meg asszem rev2.0. melyik a jobb, melyiket szereti jobban a q9550?
-
martin66
senior tag
Helló!
Hogyan leeht meghúzni a procit? Akkor nem veszti el a agriát?
Q 9550-est 4Ghz-re hogyan? eléglenne egy ATX Táp GPS500AB-A 500W Chieftec 12cm vent. vagy egy ATX Táp GPS550AB-A 550W Chieftec 12cm vent. mi a különbség 500w és 550w között?
Mire szolgál a fesz? és hogy lehet meghúzni?
ne néz lécci hülyének kezdő vagyok -
spejci
tag
Hello.
Milyen hűtőt ajánlotok q9450 hez, tuninghoz? Én Mugen 2 néztem ki.
Vélemény? -
lipi67
nagyúr
válasz
m4rk.89 #7614 üzenetére
[q94@8x400 mch 1,05 blend]. Bocsi, összecsaptam hirtelen, tuti sokat lehet finomítani, de már unom, mára elég volt
A lényeg látszik, 400-as FSB-hez elég mch 1,05V is. (S ki tudja meddig még)
-
m4rk.89
aktív tag
válasz
DroiDMester #7613 üzenetére
Oké, csak azért írtam, mert nekem azt mondták, hogy már 400-as fsbhez is 1.16V kell mch-nak és nekem 1.1V-al is blend stabil volt.
-
-
lipi67
nagyúr
válasz
m4rk.89 #7611 üzenetére
A TJ.Max egy "dolog". A procit nem a hő, a fesz öli meg. Igaz, ha nagyobb a hő, kevesebb fesz is elég neki. Ilyen fesszel PI-t? Á! Isten ments, kben meg..rögtön fagyna. Ez csak a táblázat miatt készült,s bizony 1,8V-on léggel könnyen átüthet(ne), de rég óta nézegetem, tudtam, hogy bírja. Most majd megy egy prime rá, hogy lássam, u.azon feszen tudja -e u.azt a MHz-et, s nem-e melegedik jobban. (100%, hogy jó lesz). Ha igen, kutya baja.
8400-8500 -tel is max 1,56V-on prájmoltam, ez se fog többet kapni,s azt is csak akkor ha a szobában nem lesz 26°, és le lesz szedve az oldallap. -
m4rk.89
aktív tag
válasz
bandi0000 #7608 üzenetére
Mostani játékokból sok visz már 4 magot, elviekben GRID, GTA IV, Resident Evil 5. stb. . Nem tudom milyen lapod van, de P35ben vagy nem annyira jó lapban kínszenvedés mondjuk egy 450-es fsb, tudom említetted h nem nagyon akarsz tuningolni. Vagyis én is inkább a nagyobb szorzós Q9400-at mondanám, hogy vedd meg.
-
lipi67
nagyúr
válasz
bandi0000 #7608 üzenetére
Szia!
Személyes tapasztalatom nincs q9300-mal, de annyival biztos jobb a Q94 mint amennyivel tőle jobb a q9550. Mivel (boltot nézek) árban szinte u.annyi (ill. Iponnál a q9300-as drágább- beszállítók-raktárkészlet miatt(gondolom) ) természetesen jobb vétel a q9400-as. Arról nem is beszélve, hogy csak nagyobb a szorzó és alacsonyabb FSB-n is tisztességesen megy, nem kell alatta feszelni a lapot. Játék: Nem tudom, nem szoktam játszani, nincs viszonyítási alapom, de..Egy gyorsabb procival csak jobb. Feszemelés nélkül 3,4 -en van szerintem bármilyen lapban, s az meg mindenre elég. (Nekem alapon is). Én nem bántam meg, hogy megvettem. Ha 2-3k val drágábban jó FPO-s 9550-et kínáltak volna..az más. Vegyél inkább Q9400-et mint Q9300-at.
-
lipi67
nagyúr
válasz
m4rk.89 #7601 üzenetére
Jó móka az! Mikor csinálod idegesít, de ha jönnek az eredmények..szuper jó
Hajrá!
kimi02: Szuper kis procid van.
[Elrettentés tőlem Nektek (fesz)]
1,84V -ig megyek (ha hidegegebb lesz-holnap reggel...), most edzésben van -
kimi02
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- BestBuy topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Túra és kirándulás topic
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen videókártyát?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest