Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baboon
senior tag
Sziasztok!
Az itt felüntett hőfok az üzemi hőfokot jelöli terhelés alatt vagy a max elviselhetőt?
Köszi''Bocsánat, hogy ilyen közel megyek Ön előtt''
-
lipi67
nagyúr
Ide is: VID-jén (1,184-on) megy 3,7GHz-et a proci. (kinlódtam is vele) Viszont..BÁRMIT csinálok, képtelen vagyok 4GHz-en stabilizálni . Mind1 milyen biosbeállítás, 2mp alatt eldob a prime.(valós 1,36V-on is). Üt a guta.
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lala42
őstag
válasz Sziszifeca #6291 üzenetére
Én 8400-et, ami ment 570 Mhz-t cseréltem Q9550-re. MEGÉRTE.
Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
-
lipi67
nagyúr
Értem. Viszont..a 88GT gyengébb mint a 4850 és a q9400-nél már alapon is VGA limitem van a dmark szerint. Tehát: Inkább a lehető legkisebb fesszel érd el az a 2,6 Ghz-et, többre mész vele.
(#6292) BullZeye Most Iponnál durván 5k a különbség. A Q9550 hamarabb van 4GHz-en, s valamivel így jobb proci. Hogy megéri-e..ahogy írták..
(#6290) Joachim21: Hát 1,6V valóban nem nyerő hosszútávan szerintem se
(#6291) Sziszifeca: Én egy közepes 8500-öt cseréltem 9400-re és..MEGÉRTE!
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Joachim21
őstag
válasz BullZeye #6292 üzenetére
Nézz teszteket, van ahol profitál a nagyobb cacheből a Q9550, meghát gyorsabb is, gondolom a szorzója a Q9400asnak 8as, a Q9550nek 8.5es. Te neked kell tudni hogy neked ez a kevés megér-e 10K-t. De amúgymeg az erősebb mindig jobb! Ha belefér, akkor azt vedd. jA, a cache a játékoknál biztos számít, gondolom akarsz jászani is majd.
[ Szerkesztve ]
Aki kérdez az hülye, de aki nem kérdez az is marad.
-
BullZeye
veterán
q9400 és a q9500 között számokban mi a különbség? szembetűnően egy kevés órajel, meg 6 vs 12 mb cache...
Ez gyakorlatban mit jelent? Köztük majd 10k különbség van :S megér a q9550 10k+?Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok.
Szerintetek E8500-asomat érdemes Q9550-re lecserélni?? Mennyivel gyorsabb?
Valamint a mugen2 jól hűti a Quadokat?>>Youtube/Sziszifeca<<
-
Joachim21
őstag
Jelenleg 3,2-t megy 1,1V-al sem. Nem az a bajom h túlfeszeli, hanem h helyenként több mint 0,1V-tal, ami már kicsit sok! Ráadásul nem egy helyen olvastam, h 45nmes prociknál az 1,6V feletti PLL már nem egészséges.
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz Joachim21 #6284 üzenetére
(#6286) vhunor: 3GHz akár alulfeszelve is lazán jön majd. Az egy 4850 alá tök elég (nemtom milyen a vga)
Nekem a q9400 nem melegedős fajta, egy "átlagos hűtő" elég. -Ez a pénztárcádtól függ-
Kben asszem Iponnál a q9400 most olcsóbb mint a q9300..Ha tudod módosítsd, nem mind1 a szorzó. (alapfeszen megy 3,7-et)A ramokra. Sokszor ott bukik a tuning. Grorni oldalára nézz majd be!
[ Szerkesztve ]
-
petymeg
addikt
heló!
nekem most jött meg a garis csere q9300 , mert sajnos múlt héten gyári hűtővel elszállt. (így azt javaslom gyári hűtéssel ne feszegesd a proci hatátait)
+ rendeltem hozzá egy CM Hyper TX3 hűtőt mert ezt ajánlották itt a ph-n is meg más fórumokon is azt olvastam hogy "épeszű" tuninghoz elég és nem is drága. (5k) a hűtő még nem jött meg így személyes tapasztalat még nincs.Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
vhunor
őstag
Sziasztok!
"Kicsit" kijöttem a gyakorlatból az elmúlt néhány évben, másfele sodort az élet és nem nagyon tudtam foglalkozni hardveres témákkal. Most viszont épp új gép összerakásán dolgozom, és lenne néhány kérdésem.
A proci egy Q9300, alaplap egy Gigabyte EP45-UD3R, ram valamilyen 1066-os lesz, többi egyelőre mellékes. Tehát: tudom, alacsony szorzós proci meg minden, de nem is akarok csúcsokat döntögetni vele, a lényeg, hogy egy csendes hűtő mellett megpróbálnék egy kis pluszt kihozni belőle (pedig anno de szerettem feszegetni egy proci határait ).
1. Kb. hány MHz az, amit reálisan meg lehet célozni ezzel a konfiggal?
2. Milyen közepes árfekvésű, csendes hűtőt ajánlotok mellé?
3. Valami, amire fokozottan figyelnem kéne?Előre is köszi és üdv!
-
nagyúr
válasz Joachim21 #6282 üzenetére
sajna az X38 as lapoknál (P5E, Maximus Formula stb...) mindegyiknél így megy eza PLL.es dolog tehát amit everstben Déli Híd PLL.nek jelez ki az téves ki írás! mert az a SB 1,5.Volt ot jelzi valójában, és nálam is az alap 1,50 helyett 1,55.öt mutat úgyhogy teljesen normális dolog, nem kell megijedni mert másik lapokban is úgy van! és az SB 1,050.nak is többet ad 1,075.környéke ha alap 1,050.re állítod a ramoknál is normális dolog hogy 1,80.helyett 1,90-1,92.ket mutat az everest kb 0,1.el mutat többet mindég mint amit be állítasz a biosban! a valós CPU PLL.re vissza térve meg neis keressél programot mert nem tudja kijelezni semelyik program se mert nincs a lapban CPU PLL.érzékelő szenzor! röviden ennyi... ha még mindég kíváncsi vagy valami kérdezz nyugodtan!
-
Joachim21
őstag
Lóizéjét ASUS supporton keresztül...de egy Lyn Qiun, vagy ki válaszolt, gondolom onnan való, ha a cég tajvani.
-
-
Joachim21
őstag
Írtam Tajvanba az ASUSnak, h ők mit mondanak a problémámra, majd kíváncsi leszek!
-
lipi67
nagyúr
Már kezdem unni, de megéri. Ezen a feszen 3,6GHz-ről 2 óra alatt jutottam 3640MHz-re, most :[link]
Jó az f10c!Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
Picit még kisajtoltam belőle, [ennyi] van benne ezen a feszen.
-
lipi67
nagyúr
válasz Joachim21 #6278 üzenetére
Igaz..ezt nem tudom.
Én meg csináltam egy [kis feszes tuningot], hogy lássam, jó e az új f10c bios. Tetszik.Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Joachim21
őstag
Köszi szépen, írtam neki!
De amúgy hogy vegyem vissza, amikor minimumon van??? 1,5V alattira nem engedi visszavenni a lap, és így kapja azt az 1,6X Voltot, amit a HArdvermonitor mutat. Ez a bajom, hogy nemtudom visszavenni.[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz Joachim21 #6276 üzenetére
Szia!
Az ut.kép az előző biosbeállítások utáni HW monitor? Érdekes. Kben..Bevallom, sose néztem ott. Sajna, fogalmam sincs, hogy van-e a deszkádra korrekt monitorozó progi, arra emlékszem, hogy a ramfesz miatt keresett valaki ilyesmit és talált is. Azt nem tudom, hogy a pll-t stb.. kiírja -e.
(megpróbálom megtalálni Neked az embert, hátha..)Gari..sztem azt mondanák, hogy ha több, vedd biosba vissza, de lehet, hogy tévedek.
Azt hiszem, [Ő ]lenne az.
[ Szerkesztve ]
-
Joachim21
őstag
Bocs h most így 3x egymás után én jövök, csak nézegetem a dolgokat, és most csináltam pár képet, hátha ti tudtok rá mondani vmit. Nem akarom h baja legyen a procinak.
Látható, hogy a lap nem csak ezt aPLL-t, de a south bridge PLL-jét is túlfeszeli, 1.55V helyett 1.6V-t kap az is, és a RAMok is 1.9 helyett 2.0V-t kapnak. De ha 2re állítom, akkor 2.11et. Olyan kérdésem is van, hogy ez lehet olyan szintű hiba, ami miatt garanciálisan becserélik a lapot?
[link]
[link]
[link][ Szerkesztve ]
-
Joachim21
őstag
Felraktam a legújabb 5.02es everestet is, és az sem jelzi ki a PLL feszültséget. Régi maximus 2 formulával nem volt ilyen gondom
-
lipi67
nagyúr
Én is elcsesztem valamit, s nem jövök rá, hogy mi a túrót. Tegnap 1/4 5-ig szívtam itt ezzel a szarral és nem tudtam stabil 4GHz-et csinálni 1,296-on se! (1,25-nél szerettem volna..)
[Ezzel] is megszenvedtem (a plusz 40MHz vagy 2 óra tili-toli volt), de most valami nem ok. Létezik az, hogy az Xp mellé telepített Ubuntu is bekavarna? Ilyen 1,36V-os 4Ghz tuti nem kell, inkább marad 1,18 /3,6. Nem panaszkodom mert tök jó ez az eredmény szerintem, de bosszant az 1,2 és 1,3 v közötti "üresjárat". Igaz..iccaka volt,s lehet benéztem...Most minden esetre megy fel az f10c, és meglesem, ott mit megy 1,184-en..Ha jobb, marad.(most F6)[ Szerkesztve ]
-
Joachim21
őstag
Üdv
Asus maximus formulám van, és benne egy Q9550esem. A lap csinál fura dolgokat. Egyik ilyen, hogy fixen belövöm a BIOSban a CPU PLL-t 1,50V-ra, de a hardver monitor szerint (BIOSban) 1,62V-t kap. Nem káros ez így a processzorra nézve??? Lehet ez mérési hiba, vagy rossz a lap, és próbáljam meg gariztatni?
-
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
válasz DroiDMester #6262 üzenetére
A procim szarráhúzva se megy 50°-ra zárt házban prájmolva sztem, az nem gáz. A lap egy tizest emelkedett, de lehet igazad van, csak a vga fűti, bár..Vapor X-es.
(#6263) Aryan : Ez nagyon sok..Az "alapon"-on is látszik a max (gondolom IBT alatt) 73 és 75 is volt. Nem értem
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Nah, elkezdtem tesztelgetni, egy 3GHz -s eredménnyel nyitok.
Gondoltam ide is beteszem, végül is ez a proci topicja.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
nagyúr
Talán az lehet hogy ebbe a házba ha megnézted a linket fejjel lefelé van a lap és nem jobb oldalon hanem bal magyarán mindha te fejre állítanád a házad! így a proci része a gép alján van közvetlen a táp felett a hátsó 12.es venti pont a procihűtőről szívja le a meleget az egyik első 12.es meg a 4.db winyón keresztül pont nyomja a procihűtőre a viszonylag hideget amit azért a 4.winyó felfűt mire átér közöttük a légáramlat de azért mondhatni hogy a proci és a lapnak a melegedő részei teljes szélcsatornába vannak! de azért akkora huzat nincs mert elől 800, hátul 1000.es fordulaton pörög a venti! nálad talán a 4850.es VGA fűtheti be a házad, bár nem tudom milyen fajta hűtése van!
-
lipi67
nagyúr
válasz DroiDMester #6260 üzenetére
Akkor nem értem Nálam se vannak rosszabb körülmények, a Thermaltake ház jó szellőzésü, ventik mint a turbinák stb..Procim 3,6-ra húzva se megy 45° fölé, de most a hdd (ami 21-22° szokott lenni) 32°. Szoba meg még mindíg 31°.
-
nagyúr
Semmi exta egy AeroCool CoolView házam van elöl 2.db 12.es venti 800.RPM en befúj hátul 1.db 12.es venti 1000.RPM.en szív! az oldalsó 3x8.as ventik kivannak szerelve csak a szellőző rács van ott, a táp a ház alján van így az nem szól bele se a fűtésbe se a hűtésbe! az UD3R meg Rev:1,1.es tehát a szarabbik hűtőbordás de a díszítő lemezeket leszedtem a FET és NB. bordákról de gondolom te is azzal kezdted mielött beraktad a lapot! ja a VGA kimaradt mert azis tud ám fűteni egy Vapor-X HD4890 ami ugye csak bent keveri a meleget nem tolja ki a gépházból!
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
Akkor tuningolj!!!!!!
(fázunk..---Azt se tudom már, hogy mit jelent ez a szó..-)
Ha ide is elérne végre..akkor [ezt] meg az 1,2v-ots újra próbálnám, s végre megnézném, hogy mennyin tudom elérni a 4GHz-et.[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz John D'oh #6256 üzenetére
Már Móron is 30-ról 19-re csökkent, most szólt egy haver csaj, hogy most jön ott a vihar..
Nálunk még megdögleni (BAZ)
-
lipi67
nagyúr
válasz ADAM1337 #6251 üzenetére
(#6252) mczuzlak: Ez most kamu vagy igaz? Lehet, hogy csak meghóni káészül, s ezért hül ki mint a szomszéd vénasszony!
(#6253) moddingR : Azt kihozod belőle, de mi a fenének 24/7-be 4GHz? folyamatos játszás? Erős az a proci alatta is.(#6254) DroiDMester: Igen, benéztem
Kben..Mi a fenével hűtöd a házad, hogy akkora huzat van bent? Nálam 3 12-es venti , jófajta Engusz féle ventik, de most néztem: ITE: 43°, GPU 46°, HDD 32°.
A szobában meg most 31°[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
John D'oh
aktív tag
megjött a vihar, kb 7 fokot hűlt a procim terhelés alatt az utóbbi 1 órában
-
lipi67
nagyúr
válasz moddingR #6249 üzenetére
Kérdés, hogy mihez. Alap vagy alulfeszeshes valószínüleg igaz, de ha egy emberes tuning a cél, hűtheted majd ezerrel ha nagyobb feszt kap.
-
moddingR
aktív tag
válasz DroiDMester #6247 üzenetére
értem tehát minnél kisebb a VID annál kevesebb fesz kell neki vagy fordítva?
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz DroiDMester #6247 üzenetére
Ez becsületes dolog tőle Kben, mikor csináltad a tesztet? Az alaplap, vga, hdd-k hőmérsékletét nézve, nem mostanában készülhetett.
-
nagyúr
válasz moddingR #6244 üzenetére
Az attól függ majd hogy milyen ViD.set fogsz ki (én egy elég szerencsétlent fogtam ki sajnos) 1,2875.ös a ViD.m de megy 8,5x471@4000@1,2640.voltal magyarán alap fesz alatt megy 4.gigán!
-
nagyúr
válasz karesz1980 #6245 üzenetére
Ez mennyiben kapcsolódik a topic témájához? Egyébként nem vészes az 50-55 fok, főleg, hogy az ITE szenzorrol beszélünk, ami a VGA alatt dekkol, tehát leginkább a VGA által leadott hő befolyásolja.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
karesz1980
csendes tag
UD3-as lapnak, mennyi a megengedett "alaplap" hőfoka?
Terhelés alatt az Everest 55 fok körül jelzi, de alapon is 50 körül rotyog. -
moddingR
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy talán buta kérdésem: Az új E0-ás FPO-s Q9550 mennyi fesszel mennek 4Ghz-t? mondjuk egy P5Q Deluxe vagy hasonló lapban?
-
lipi67
nagyúr
válasz John D'oh #6240 üzenetére
Látom, megkaptad a választ, ügyes (és lopakodó) ember az én Kulerr barátom
kulerr: Van 1 embered aki nézi, hol írják a neved?
-
lipi67
nagyúr
válasz John D'oh #6236 üzenetére
Ott is van hő rendesen. Szerintem a Tj.Max ott is 100. Majd Kulerr-t megkérdezem már, hogy nála , hogy alakultak a hőmérsékletek, Ő sokat játszott q9300-mal.
-
John D'oh
aktív tag
Mekkora egy csíra Q9300-ast fogtam ki....
Alap frekin terhelés nélkül 55-57 fok gyári hűtővel. Terhelve prime95-el 5 perc után kb 78 fokig emelkedett, itt azonban már leállítottam mindig...de szerintem pik pak ment volna 80fölé is.
Vettem egy Mugen 2-t, felszerelem, gépet bekapcsolom, real temp3-at indítom, várom az alacsony hőmérsékleteket, erre ugyanúgy 55 fok alapon....lol
A durva viszont az, hogy még 30perc prime95 után se bírt 65fok fölé menni.
Van egy olyan érzésem, hogy vagy szenzorhibás, vagy pedig mivel mástól is olvastam hasonlót a Q9300-nak nem 100 a helyes tjunction értéke.Szerintetek ?
-
lipi67
nagyúr
Jó bankkártya, vonalzó stb..
Hát..Nem 1 kategória. én 8xxx alatt csak 2180-ast vennék olcsónNálam is 1v-on megy alapon, s tök elég. Néztem a vga-val, felette már vga limitem van
Majd este benézek, mire jutottál!
Szép napot!Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Aryan
senior tag
Megnézem pengével ha találok, én arra gondolok még, hogy a magok és a kupak közötti rész nem megfelelően van összeillesztve. Igazából én csak alapfeszes tuningon fogom használni 24/7ben. De ahogy néztem még alapon is sokkal gyorsabb mint a 3,6ghz-re megrángatott E5200-as. Azzal fura módon micro akadások voltak a GRID nevű játékba, q9300-al alapon teljesen jó. Igazából nem is érdekel annyira hány fokon megy, csak a tudat, hogy nem az igazi .
-
lipi67
nagyúr
Ilyenért én is szívesen beszaroznám a kezem..
karesz1980: Szerintem ..sehogy. Illetve műszerrrel.
Aryan: Hát ha paszta nélkül is uezt csinálja..
1: felesleges a paszta
2: Polír..: Jó lehet az IHS-e ha paszta nélkül is szépen felfekszik a hűtő, igaz, a kupak vékonyítása jelenthet némi pluszt. Nem az a lényeg (nálad), hogy sík legyen (hisz úgy néz ki, hogy az), -hanem elméleti síkon persze- közelebb kerül a hűtő a magokhoz. Kben, úgy egy éve ilyesmiről beszéltünksubaruval, s Ő meg azt mondta, hogy sok esetben nem is olyan jó, ha tükörre polírozza a cpu-t, mert ha kicsit "érdesebb"a felület, jobb a tapadás. Egy zsilettel nézd meg a procit, egyenes-e a kupak, s már okosabbak leszünk.
Jó procik ezek, ha nem a listás eredmények legoptimálisabb elérése a cél, sztem tartsd meg, vagy ha cserélsz, akkor tedd, ha nem kell ráfizetned. Ha használni akarod "csak" a gépedet, szarni rá, hogy 1,2v-on megy 3,7-et 45°-os magokkal, vagy 1,2375-ön teszi 60°-os magokkal. -szerintem-[ Szerkesztve ]
-
Aryan
senior tag
Kipróbáltam egy EP45-DS3-ba gyári intel hűtővel és paszta nélkül ,bent nem használunk sohasem hűtőpasztát teszteknél, ugyanazt a hőmérsékleteket produkálja. Hétvégén megnézem tuningnál mennyire melegszik a proci, ha nagyon nem emelkednek a hőfokok akkor marad akár a proci. Azon is gondolkoztam, hogy lehet hogy egy polírozás segítene a dolgokon. Úgy emlékszem sz.j kollégának is segített, persze ezt csak akkor hogy ha nem cseréli ki az ismerősöm.
Jó kis procid van, elég alacsony feszen megy jól.
-
karesz1980
csendes tag
EP45-UD3-as lapnál, hogy tudom megnézni az Északi híd hőmérsékletét, vagy az Everest-ben az "alaplap"=Északi híd?
-
lipi67
nagyúr
Beszarok.Asszem meg kéne hajtanom a team -eket.
Kulerr: Sokáig nem voltam, most olvastam vissza. Bakker..Milyen "vackot"szermányoltál már megint?1,13-on 4GHz...Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
Hát..nem sokáig ment akkor az a proci. Mx-2 valóban nem csak legenda, tényleg kva jó!
"de a remény hal meg utoljára"-Meghalni lehet, de elfáradni..soha!Én is szívtam most kicsit, bár ..lehet túl sokat akarok. valós 1,184-en megy 3640-et, 1,2v-on meg 3680-at
Jó lenne 1,25v körül a 4GHz, de félő , hogy inkább 1,3v közelében lesz csak meg.
Majd publikáld már, hogy bent milyen hőmérsékleten mennyit ment. Ja. és , hogy milyen deszkában..Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Aryan
senior tag
Neked is!
Netezni lehetett vele, de játszani már nem (itt is lelőtte magát a gép, pedig a végén tuning mentesen hajtottam). Nagykert felhívtam hogy mehet e egyből a csere, erre ők azt mondták hogy ez nem garanciális probléma , mindegy, a piezós gázgyújtó segített a dolgokon és már cserélték is.
Most a házon nincsen oldallap, Noctua ventik maxon mennek, én is majd mx2-őt akarok rákenni, hirtelen noctua paszta volt kéznél. Viszont igazad van, hogy ezen nem biztos segíteni fog,de a remény hal meg utoljára, max kipróbálom cseréltetni a prockót egy másikra.
Holnap beviszem a procit melóhelyre, megnézem egy másik deszkába hogy viselkedik.[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
"Szebb jövőt"- meg alacsonyabb hőmérsékletet,mi?
Meghótt a 8xxx-ed? Most olvaslak 100° Hogy a fenébe? Az ok, hogy alacsony volt a VID és jól ment alul, s cserébe ha nyomtad neki a feszt akkor melegedett,de..
1,25v nem fesz..
Hogy szellőzik az a ház? (mert gondolom a hűtő jól kell, hogy legyen rajta. Paszta meg..MX2-es nekem kvra bejövős, de nincs az a paszta ami ennyit javítana-rontana..)[ Szerkesztve ]
-
Aryan
senior tag
Realtemp 3.00 a magokat, cpu hőmérsékletet Everestel 5.02-vel. Holnap kap Noctua pasztát, megnézem hátha dob rajta valamit.
Anno az E8400-em (c0) majdnem olyan jó volt mint tom_tol, csak egy baja volt hogy szenzor hibás volt. Terhelve 1,152-von ment 4Ghz-et, de ha primeoltatam pl vagy ibt-t futtattam lekapcsolt a gép mert elérte a 100fokot a magok. Szépen fokozatosan halt le a proci, pedig sosem kapott a proci 1,25-vnál többet, ezért félek hogy ez a proci is hasonló sorsra jut.
lipi67: örülnék én is hőfokoknak , jöhetne tényleg a hidegebb idő
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Jó hüvi van nálad. A szobámban most épp 27 fok van, a magok kicsivel 42 fok fölött járnak 1.23V-vel.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
lipi67
nagyúr
Nálam a q9400-nél:
kupak: 25°
Magok: 37°-31°-27°-27° alaponJorus: 2mp eltérés volt
Persze, nem vészes, igaz én 3,6GHz -en prájm alatt se láttam még 60° közelébe 1 magot se.(szerintem 50° se volt még)
MOD: Na, megkerestem. [link]Így nézve..elég magas nála.
Itt? A tökömről is csorog a víz! napközben 31°, este lemegy 26-27° -re. Szombatot várom, akkor szar idő lesz ha minden igaz
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz karesz1980 #6218 üzenetére
Nem kell aggódnod miatta.
-
Aryan
senior tag
Beléptem én is a klubba egy Q9300-sal. Annyi kérdésem lenne hogy ezeknek is szar a szerzoruk mint a Wolfdaleknek? Elindítom a gépet a proci hőmérséklete 23fok, de a magoké elég magasnak tűnik: mag1: 53, mag2: 48, mag3: 51, mag4: 56. Ha terhelem Prime-al akkor meg alig másznak fel, max 65fokosak a magok és proci 40fok körüli. Tuning nincsen, vid: 1.2375v.
-
-
diegho
nagyúr
-
Bluegene
addikt
ha valakinek a quadja "túl sokat tud", és nincs szüksége 4magosra csak egy alacsonyfogyasztású 2magosra, nézzd meg, no meg 1 kis zsebpénzre
[ Szerkesztve ]
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
lipi67
nagyúr
Azok a hőmérsékletek..hm..Kben 2gigás moduloknak van, hogy kevesebb fesz kell mint az 1 gigásoknak, (pqi 800-as ramjaim 1,8v-on 1000-ret mentek szinkronban), de ez az 1270 -es eredmény..ütős, s nem is bug-os 3:5..Szép. ráadásul PLevel 8-on..Milyen ramok voltak ezek???
-
petymeg
addikt
.
[ Szerkesztve ]
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
diegho
nagyúr
-
szeva000
addikt
válasz karesz1980 #6209 üzenetére
ááá,már varia van
Most raktam föl a 10-es béta biost...Úgynéz ki,hogy sztem ezzel álljatok neki tuningra
Ahol tegnap sz*rrá fagytam kisebb FSB-nél,ezzel a biossal még tök stabil mindenhol.
A proci végét még nem néztem meg,de nem leszek meglepve,ha jóval 4GHz fölé megyek
b+...amiket kérdeztél,írd le priviben...már aztsem tommm mi volt az[ Szerkesztve ]
-
-
Laraxior
titán
-
HoReSz1975
őstag
Eladtam a Q6600 és holnap, vagy pénteken megérkezik a Q9550 -es prockom, az lenne a kérdésem, hogy kell -e rendszert újrahúzni, vagy dobhatom bele a lapba a prockot
-
lala42
őstag
válasz petymeg #6200 üzenetére
A CPU-nak több kell, a RAM elvileg jó, de ha alp 1,8 V. akkor lehet neki adni picit többet is. Ha viszont gyári hütőd van, akkor vigyázz a CPU-val. monitorozd a hőfokokat.
CPU-nak adj 1,25, esetleg 1,3-at.Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- Processzor felvásárlás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest