Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #2712 üzenetére
Megjött a tablet, amiről korábban írtam. Érdekes az a Z8300-as CPU. Első körben azt látom, hogy nem sokkal combosabb, mint a Z3735F, viszont ugyanazoktól a feladatoktól kevésbé melegszik. Pedig attól féltem, hogy a tablet lapos házikójában kevés lesz a passzív hűtés, de az első szárnypróbálgatások alapján nem. Ha ilyen a dobozos verzió is, ahol alapvetően nagyobb hely van hűtőbordának és szellőzésnek, akkor jók lesznek a Wintel Pro-k.
Holnap letesztelem ezekkel az anyagokkal.
-
interstate76
addikt
220Volt.hu, ha nem sokallod érte a 34 ezret, vagy Eu raktárt keresnék, ha nincs, akkor pedig Geekbuying vagy eBay.
Wintel-vonalon nem tudok klónról, de itt különben sem fogsz fw-t frissítgetni. Itt vagy működik a win és az android gyárilag, vagy nem. Nekem mindkét eddigi wintelemen kifogástalanul működött mindkettő.
Az első wintelem hűtését én így csináltam meg, de a mostaniakon elvileg akkora hűtőborda van, hogy ha nem nyúzod nagyon, akkor módosítás nélkül is használható. Ezt nem tudom sem cáfolni, sem megerősíteni, az viszont biztos, hogy az extra hűtés mindig jól jön.
-
interstate76
addikt
w.mikinek:
Ha mindenáron dual bootos eszköz kellene, akkor egyértelműen igen, wintel w8-ast vennék, de annak tudatában, hogy elképzelhető, hogy mókolni kell egy kicsit a hűtésével. Cserébe ilyen eredményt kapsz:
Ill. itt egy másik jó példa arra, miért kell több hűtőborda: játék közben felnézett 70°C fölé a CPU, de egy perccel később már csak 58°C-os volt (a screenshoton látszanak az időpontok).
A második képen azért ilyen erősek a színek, mert még nem állítottam vissza a monitort a játék után.
-
interstate76
addikt
Többen is írtatok privátot távirányítás ügyben, szóval leírom itt is: a Kodi indítása után vezérelhető androidos okostelóról a Kore vagy a Yatse nevű programmal, ill. maga a mini PC is irányítható telefonról: a mini PC-re ezt kell telepíteni, a telefonra pedig ezt. Vannak alternatívák, ha valaki talál jobbat, tegye közzé!
-
interstate76
addikt
Egyetértek. Billentyűzetes tokkal együtt nincs 30e Ft. Ez a 2. próbálkozásom tablet téren: az elsőnél pár nap után azt láttam, hogy nincs helye az okostelók és a mini pécék mellett, de talán majd most ez a windowsos meggyőzőbb lesz.
Ja, és ez sem hülyeség: gyengébb vas, de még olcsóbb és dual bootos, ráadásul ez is van eu raktárban.
-
interstate76
addikt
Ez a 4K demo mennyi idő alatt vitte fel 80°C közelébe a magokat? Igazából az érdekelne, hogy ment még volna feljebb is, vagy ez a max? Ill. magasabb (30+) bitrátájú full hd videóval is ki tudnád próbálni, hogy mennyire melegszik?
Amúgy nemsokára lesz egy ilyenem és alaposan letesztelem, mit tud a vas. Ennyi pénzt akkor is megér, ha semmivel nem lesz kraftosabb, mint a Wintel W8, de azért a CPU is jobb egy kicsit, a GPU meg - elvileg - sokkal erősebb, szóval észrevehető különbségnek kellene mutatkoznia. A tableten viszont elég nehéz extra hűtést csinálni, de mindegy is, nem 4K videók megtekintésére veszem meg, csak egyrészt kíváncsi vagyok a Cherry Trail cuccokra, másrészt pedig arra, hogy értelmesen kihasználunk-e itthon egy tabletet. Ha nem, akkor eladom.
-
interstate76
addikt
-
interstate76
addikt
válasz
Lifeforce #2706 üzenetére
Akkor sok-sok hónap után végre eljutottak odáig, hogy van értelme a beszerelt fémlapnak és nemcsak nehezékként funkcionál!
Az enyémen - a nagyobb és vastagabb borda ellenére - még mindig kellett kb. 1-1,5 mm-nyi hővezető szilikon, hogy "összekössem" őket. Viszont ez kb. 1 perces munka, szóval nem volt nagy kunszt.
-
interstate76
addikt
Az egy másik kávéház. Nézd meg, mit linkelt Lifeforce, ott van az én hsz-emben is, arra mondtam/mondom, hogy nem éri meg.
(#2625) Lifeforce Igen, garanciális használt Lenovot vetettem össze egy új, szinte üres kínai dobozzal, amibe szintén vehetsz használt alkatrészeket és még akkor is nagyon sok lesz a vége.
Más: ha a tárgyalóban rendszeresítve van egy mini PC, akkor minek hordoznád? Az egész eszmecserénk abból indult, hogy a hordozhatóságot, mint előnyös tulajdonságot említetted. Mit és hova viszel, ha a tárgyalóban ott csücsül egy mini PC?
-
interstate76
addikt
válasz
Lifeforce #2623 üzenetére
Én médiaplyert nem hordozok sehová, ha viszek valakinek valamit, akkor olyat viszek neki, amit a saját eszközeivel le tud játszani. Usb-bemenetes TV vagy DVD lejátszó, vagy egy laptop már gyakorlatilag mindenkinél van, de a Kodi korszakában már erre is egyre kevésbé van szükség.
Az én korábbi munkáltatóimnál is projektorral ment a prezi, de akkor az ilyen helyeken vagy egeret és billentyűzetet is rendszeresíteni kell a projektor mellé, vagy azokat is vinned kell magaddal. Sztem egyszerűbb felkapni egy laptopot, mint egy mini pécéről lehuzigálni a perifériákat, majd egy tárgyalóval arrébb rádugdosni őket, de - és ez a lényeg - tényleg mki azt használ, amit akar.
Az én hangsúlyozottan szubjektív összevetésem így néz ki: 170 USD + vinyó + ram + cpu (+ monitor) vs. Lenovo X201 6 hónap garival. És még csak nem is keresgéltem sokáig (én anno olcsóbban vettem). Ja, és 10e Ft alatt kapható hozzájuk dokkoló, szóval a dolgozószobában/irodában egy mozdulattal bepattintod és máris csatlakoztatva van minden (vezetékes net, monitor, hangfalak, billentyűzet, egér, mobil adatkábel, nyomtató, akármi). Egyszerűen nem egy ligában fociznak. Tudom, hogy használt gépet linkeltem, de biztos, hogy inkább használt, de garis Lenovo subnotit vennék munkára, mint egy majdnem teljesen üres dobozt. Ráadásul utóbbi sokkal drágább.
-
interstate76
addikt
válasz
Lifeforce #2621 üzenetére
Te kérdezted, hogy mire haszálom, azért írtam le, nem azért, mert mások nem használhatják másra, szóval igen, minden felhasználófüggő, de a hordozhatóságot említetted, mint szempontot, és én biztos nem kezdenék el egy kis dobozzal rohangálni, amihez perifériákat kell csatlakoztatni vagy magammal vinni, hogy működtetni tudjam. Magamról beszélek, de őszintén szólva másokat is nehezen képzelek el úgy, hogy mini pécével mennek a tárgyalóba prezentálni, "terepre" pedig - kijelző híján - végképp semmi értelme kivinni, de ami miatt ellene érvelek, az mégis leginkább az ára - 170 USD egy majdnem üres dobozért, amiben szinte csak foglalatok vannak és amit még nekem kell megtölteni tartalommal? Ha sokkal olcsóbb lesz, akkor meggyőzhetsz az életképességéről.
Ezzel együtt az is igaz, hogy attól, hogy én nem látom az eszközzel betölthető piaci rést, attól az még nyugodtan létezhet.
-
interstate76
addikt
válasz
Lifeforce #2618 üzenetére
Nálam a Wintel
- energiatakarékos és kicsi asztali gép,
- médiaplayer,
- médiaszerver,
- továbbá lassú NAS,és eszem ágában sincs hordozni. Ha könnyen hordozható cucc kell valakinek, akkor - bocsánat a kifejezésért, de - fingért-hugyért lehet venni X201-es Lenovot i5-ös CPU-val és 4-6-8 GB RAM-mal, ami összesen 1,4 kg és még azt is kibírja, ha átmegy rajta egy kombájn, plusz van benne egy fasza kijelző és egy szintén szuper billentyűzet. Az életben nem vennék ide-oda hordozásra mini pécét. Amit linkeltél, az egyedül a fogyasztását tekintve jobb az X201-esnél, de a mini pécékhez meg muszáj állandóan monitort használni, szóval még ez sem feltétlenül realizálható előny.
(#2619) Arolotifar Tesztre jöhet hozzám is
, de hogy CPU, RAM és HDD nélkül messze nem ér 170 USD-t, az biztos.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #2615 üzenetére
Bocs, lejárt a szerkesztési idő.
Szóval mégsem olyan megleő, hogy nem megy rajta a CS:Go, tekintettel a gépigényére. Még a minimumot sem éri el az X8300 sem, szóval tényleg legalább x8500-as kell neki.
(#2616) Lifeforce Az X8300 kb. 30%-kal erősebb, az x8500-as pedig a dupláját tudja, mint a Z3735/6F, ill. a 8. generációs intel hd graphics is sokkal jobb, mint a 7. generációs (ha jól emlékszem, 3-4-szer annyi execution unit van benne és kb. a dupláját tudja nyers teljesítményben). Hogy ez mindennapi felhasználás során mit jelent, azt konkrét tapasztalat nélkül nehezen tippelem meg, de munka és játék közben is érezhetőnek kell lennie.
(#2612) Lifeforce Bocs a kérdésért, de ez mire jó? Képernyő nélküli laptop?
-
interstate76
addikt
válasz
Lifeforce #2610 üzenetére
Nagyon meglep, amit írsz. Elvileg megy még baytrail-en is (persze én is tudom, hogy a YT sok mindent elbír), és ebből kiindulva a Z8300-asnak lazán vinnie kellene. Ráeresztem a wintelre, ha lesz egy kis időm.
Amúgy azt olvastam, hogy a CS:Go elég CPU-igényes, szóval lehet, hogy inkább az X8500-asra lesz szüksége.
(#2613) tvamos A Horizon Go a UPC online TV-szolgáltatása.
Ha kell a médiaklikk, akkor sajnos nem elég az OE.
(#2614) djnice Az RPi2-vonalat abszolút nem ismerem. Tudom, hogy pótolnom kellene a hiányosságaimat e téren, de nincs időm nekiállni olvasgatni egy számomra teljesen új dologról.
-
interstate76
addikt
Minden a felhasználási területtől függ. Van, amiben a droidosok jobbak: ha pl. OE-t akarsz telepíteni, akkor olcsóbb droidos mini pécét venni, de tartalomfogyasztásra szintén megteszik, ill. pl. a Horizon Go-hoz csak droidra van program, windows alatt csak böngészőben nézhető (vagy bluestacks-szel droidos környezetet emulálva, de úgy talán még erőforrásigényesebb, mint böngészőben, silverlight pluginnal).
Szóval szerintem a 30 USD környékén kapható, S805 CPU-s eszközök eléggé verhetetlenek ár/érték arányban, és most már a gigabit lannal szerelt S812-esek is 50 USD alatt kaphatók.
-
interstate76
addikt
Egyre jobbak az árak. 90 USD-ért Z8300-as cpu-val szerintem kiemelkedően jó vétel.
-
interstate76
addikt
válasz
kukszi1 #2588 üzenetére
Én leírtam korábban a wintellel kapcsolatos tapasztalataimat, és az a cucc a régi, 40x40 mm-es cpu hűtőbordával használhatatlan volt: nyugalmi állapotban 60°C környékén volt a CPU, és már párlapos böngészéstől 70-80°C környékén járt.
Amit most használok, azon gyárilag nagyobb borda volt, szóval ez bütykölés nélkül is használható, moddolt hűtéssel pedig olyan értékeket hoz, mint egy laptop: kb. 45°C-ról indul, amikor leülök elé.
Hangsúlyozni szeretném, hogy nem használtam még stick kivitelű atomos gépet, csak számomra meglepő, hogy az "első generációs" wintelénél kisebb bordával és venti nélkül is használhatóak. Természetesen hiszek nektek, csak fura.
A médialejátszásról: én sem szoktam 30+ GB-os filmeket nézni, de már leszoktam a külső hdd-k és a pendrive-ok ilyen célú használatáról - sokkal egyszerűbb a wintellel letölteni és megosztani mindent. A letöltések indításához sem kell gépközelben lennem, ill. minden anyagomat elérem az összes eszközömmel, a PMS-sel megosztottakat ráadásul LAN-on kívülről is - ennél több nekem nem kell (de most már kevesebbel is nehezen érném be).
(#2590) LógaGéza Nézd, kukszi1 szerint a stick is használható módosított hűtés nélkül, szóval nem akarlak lebeszélni egy jó vételről. A tapasztalataimat leírtam fentebb, döntened neked kell.
Amúgy én egy Wintel w8-ast használok, módosított hűtéssel. Elmenne anélkül is, de szeretném, ha sokáig tudnám használni.
-
interstate76
addikt
válasz
LógaGéza #2586 üzenetére
Azért azt tényleg nézd meg, hogy módosította a hűtését, mert anélkül bizony egy pár lapos böngészés is megfektetheti (bár nem ismerem a konkrét típust). A második wintelemet nyúzom, és ebből az első, amin gyárilag egy 40x40 mm-es hűtőborda volt a procin, gyakorlatilag használhatatlan volt, amíg meg nem bütyköltem.
-
interstate76
addikt
válasz
tibcsi0407 #2530 üzenetére
"Persze, ez mindig egyéni preferencia kérdése. Mire lefuttatnék egy komolyabb FEM analízist a kis i3U-n, igencsak megőszülnék.
"
Nézd a jó oldalát: közben nyugodtan egerészhetnél a Zidoo-val, lenne időd beállítgatni mindent!
(#2531) DoItYourself Ha valaki PMS-t szeretne futtatni, akkor azt be kell állítania az összerakott gépen is. Ill. biztos el lehet menteni a beállításokat a Plex-ben is (még nem próbáltam, mert csak 2 alkalommal konfiguráltam be, viszont ha most lecserélném a Wintel W8-ast, akkor előtte biztos megpróbálnám, hogy ne kelljen újra megcsinálni).
-
interstate76
addikt
válasz
tibcsi0407 #2528 üzenetére
Értelek, de az i3-5005U mellé nem feltétlenül kell asztali gép. Nekem pl. mind a CPU, mind pedig a GPU teljes mértékben lefedné az összes igényemet (munkára, játékra és médiaplayerként is), ami a hardvert illeti. Ha valaki hardcore gamer, az most nyilván felnevet, de én már rég nem raktam össze asztali gépet - és nagy valószínűség szerint már nem is fogok.
Nem a djnice által linkelt mini pécék mellett kampányolok, mert ilyen értékben én inkább itthon veszek használtat (nem egy ajánlott darab, de hirtelen csak ezt találtam jó áron a tárgyalt CPU-GPU párossal), minthogy az Aliról rendeljek újat (a hordozhatóság miatt amúgy is a laptopokat preferálom a mini pécékkel szemben), de tényleg meglepően jó áron van.
-
interstate76
addikt
válasz
DoItYourself #2524 üzenetére
Szerintem nem fogyaszt annyit passzív módban, viszont egy ilyen masinára a HD 5500-as GPU-val már ráereszthetsz egy csomó játékot is, de 8 GB RAM mellett akár photoshopolhatsz is vele. Szóval az a többletfogyasztás leginkább akkor jön elő, amikor teljesítménytöbblet is van. Nem tudom pontosan, mennyi a fogyasztása, ha csak egy torrent progi és egy médiaszerver fut rajta, de biztosan jóval 15 W alatt van.
(#2526) tibcsi0407 A J1900 nagyon messze van az i3 5005U-tól alapjáraton is, GPU tekintetében pedig óriási a tudáskülönbség. A HD 5500-zal a komolyabb játékokon kívül szinte minden futtatható (komoly videószerkesztéshez kevés lehet, de ez sem biztos), ehhez képest a J1900 mellett csücsülő "sima" Intel HD Graphics a fasorban sincs (videólejátszásra az is elég).
-
interstate76
addikt
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #2415 üzenetére
A Richard Burns Rally is simán megy rajta, anélkül, hogy széthajtanám a gépet, vagy hogy túlforrósodna akár a CPU (75°C fölé nem tudtam vinni), akár a GPU.
Továbbra is csak tesztjelleggel nyúzom játékokkal, de az a helyzet, hogy - a régebbi akciójátékok és szimulátorok mellett - elszalad rajta egy csomó stratégiai és kalandjáték is, szóval királyság ez a kis dobozka!
-
interstate76
addikt
válasz
Sándor -P20- #2481 üzenetére
Láttam, hogy megoldottad a hűtését. Nekem is volt androidos stickem, de akkor is tény, hogy egy dobozban kevésbé vannak összezárva az alkatrészek, így ideálisabb kialakítás, mint amikor minden egy stickbe van zsúfolva. Plusz a dobozosakon általában van LAN-csatlakozó, tehát már csak emiatt is megér némi felárat ugyanaz a hardver. Nem sokat, de egy keveset mindenképpen.
A 114 aktív torrentet ki sem néztem volna a kis gépezetből!
-
interstate76
addikt
válasz
tibcsi0407 #2478 üzenetére
Pofás darab!
-
interstate76
addikt
válasz
tibcsi0407 #2476 üzenetére
Igen és még az ára is magas. De lesz itt nemsokára Z8500-as vagy Z8700-as CPU, 4 GB RAM-mal és gigabites LAN-nal, természetesen dobozos kivitelben 150 USD-ért vagy az alatt is.
Az odroid kicsit másik kávéház, nem ismerem azt a vonalat.
-
interstate76
addikt
Még egy versenyző, csak hogy teljes legyen a körkép: ebbe meg noti hdd-t lehet szerelni és van rajta LAN csati is. Viszont ez is jóval drágább, mint a korábban linkeltek.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #2470 üzenetére
Ez meg itt választható 4GB RAM-mal is. Csak az a baj, hogy ez is stick és ez is Ali - az olcsóság ára, ugyebár.
-
interstate76
addikt
Ismerem, ill. én is a dobozos kiviteleket preferálom, csak a 100 USD környéki ár miatt linkeltem a sticket. Jó lenne tapasztalatokat olvasni valahol az utóbbi kütyü kis ventillátoráról, mert ha elég hűtést ad, akkor szerintem bombajó vétel, csak egy aktív hub kell mellé.
-
interstate76
addikt
Már csak 105,5 USD (meet03 kuponnal). Igaz, hogy stick, igaz, hogy csak 2 usb bemenete van, igaz, hogy Z8300-as CPU (tehát a sorozat leggyengébb tagja), de ezzel együtt is üti a Z373xF-et, ill. GPU-szinten tényleg nagyot lép előre. Szóval ha a BayTrail-en nekem simán megy a GTAIII, akkor bizony ezzel már egész jól el lehet játszogatni!
Kezdő olvasóink figyelmébe ajánlom a melegedéssel kapcsolatos hsz-eket, melyek lényege, hogy ezen a kis sticken moddolt hűtés nélkül valószínűleg még aknakeresőzni sem lehet.Most látom, hogy van benne egy kis ventillátor, amiről nem tudom, hogy mennyire hatékony, de próba nélkül nem is akarok senkit a melegedéssel ijesztgetni. -
interstate76
addikt
válasz
paparazzi2 #2464 üzenetére
Itt a te programod. A "döntögetős" játékokhoz is használható, ha a Game fülön bekapcsolod a gyroscope-ot.
-
interstate76
addikt
válasz
paparazzi2 #2460 üzenetére
Milyen kütyüd van?
-
interstate76
addikt
Persze nem árt megemlíteni, hogy teljesen egyedi eset volt, aminek ugyan máig nem értem/értjük az okát, de a lényeg, hogy nem általános, és hogy ugyanaz a vinyó, ugyanazzal a külső táppal azóta is hiba nélkül működik, különben nyilván nem ajánlgatnám senkinek.
Szóval nem értem, hogy jött ide, de látom, benned nagyon megragadt az a történet.
Én leírom azt is, ha problémásan működik egy eszközöm, sőt még azt is, ha egy rakat sz.r, és nem ajánlok senkinek problémás hardvert, viszont vannak olyanok is, akik mindig, minden körülmények között a sajátjukat fényezik, még akkor is, ha valaki másnak esetleg nem pont az lenne a legjobb.
-
interstate76
addikt
Nem akarok beleszólni, de miért jobb pendrive-ra töltögetni és azt vinni ide-oda, mint egy szervert futtatni a letöltésre is használt gépen? A PMS nálam jelenleg olyan 10-12 MB RAM-ot használ a rendszer erőforrásaiból, 0-0,5% CPU-terhelés mellett, és ha épp nézünk valamit a rákötött külső vinyóról, az sem terheli meg a gépet.
No offense, csak érdekel, hogy mi szól a pendrive mellett.
-
interstate76
addikt
Nem tudom. A Pipo X7-ről írták többen, hogy a szellős ház miatt elegendő plusz hűtést ad egy alá pakolt laptophűtő. Abból most az X7S kapható itthon, ami viszont már 42e Ft - ez az az összeg, amire én már azt mondom, hogy nem éri meg. A 30-32e Ft is necces. De hangsúlyozom, hogy ez az én meglátásom, ettől neked érhet 50 ezret is.
-
interstate76
addikt
Én ezt csináltam az első wintelemmel. A mostaninál annyival nagyobb és vastagabb a gyári hűtőborda, hogy - szélességét tekintve - épphogy elfér a házban, és a 2, egyenként 20x20 mm-es kis borda, amiket ráragasztottam, kb. 1 mm-nyit kilógnak felfelé a házból.
Ez utóbbi megoldás eredménye, hogy jelenleg 47-52°C-osak a magok úgy, hogy fut a PMS, a Tixati, a TC, egy vírusirtó, egy weboldalszerkesztő, egy IP-telefonálásra használható program és - 7 megnyitott lappal - a Chrome. Szóval kb. annyira hűvös marad, mint egy laptop. GTA III-mal tudom 70 °C fölé vinni.
Majd még rendelek 5 mm-es vastagságú bordákat, amik a gyárira ragasztva nem fognak kilógni a házból és akkor szépen rájuk tudok illeszteni kívülről még egy nagy bordát, szóval szerintem még legalább 5-8°C-ot nyerek majd. Ami abszolút nem szükséges, de szeretném, hogy minél tovább működjön a kicsike, mindezt úgy, hogy közben normálisan is néz ki.
-
interstate76
addikt
Nem ismerem a Vensmile-t, de szerintem nem ér 20+ USD-t a ventillátoros hűtés a 80 USD-s, eBay-es wintelekhez képest. Ha lenne eu raktárban, akkor talán megfontolandó lenne, de akkor is jó lenne felhasználói tapasztalatok ismeretében vásárolni.
Szerk.: most látom, hogy a Vensmile van eu-s készleten. Kiszállítva 117,29 USD - innentől kezdve neked kell eldöntened, hogy megéri-e a felárat. Én azt mondom, hogy csak akkor fizetnék érte ennyit, ha nagyon meggyőző felhasználói tapasztalatokat találnék róla a neten. Mármint a hűtéséről. De még akkor sem biztos, mert már csak 32e Ft a Wintel a 220Volt.hu-n, hazai garival.
-
interstate76
addikt
Szerintem egyedül arra kell figyelni a "Z3735F/2 GB RAM"-kombó esetében, hogy jó legyen a hűtés, és ezen belül kell megtalálni a legolcsóbb megoldást, ami - ha nem hajtod szét és/vagy hajlandó vagy mókolni a hűtésével - a Wintel W8. Legalábbis legjobb tudomásom szerint.
Kicsit megdrágult a GearBest-en és nincs eu raktárban. Ezt az eBay-es eladót jó szívvel ajánlom: nekem gyorsan elküldte, és akkora hűtőborda van a cpu-n, amekkora csak ráfér (persze azt nem tudom, hogy egy új megrendelésnél ugyanolyat küldene-e). Ráadásul lehet neki ajánlatot tenni, alkudozni egy kicsit, ill. eBay-en lehet találni még egy kicsit olcsóbb példányokat is.
Persze még egy kis ÁFA befigyelhet, de ez a GearBest esetében is fennáll, ha kínai raktárból rendelsz.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #2415 üzenetére
Srácok, ez a kis gép egy csoda!
Most nyomtam rajta egy kis Crysis-t! Tudtam, hogy ez egy kiugróan jól megírt program, de azt nem gondoltam volna, hogy a Wintelen is eldöcög! Full hd felbontás és alacsony grafikai beállítások mellett 72-77°C-ig hevítette a magokat, azaz akár még ezt is lehetne tolni a kis géppel!
Nem ezen fogok játszani ezt követően sem, de jó tudni, hogy stratégiai és kalandjátékok tömkelege, ill. 1-2 jobb fajta, régi akciójáték is ráereszthető.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #2404 üzenetére
GTA III szépen megy rajta full hd-ban, CPU max. 70°C volt, ami annyit tesz, hogy bátran tolható rajta. Ez a legrégebbi akciójátékom, amit néha előveszek, ebben a műfajban ennél kisebb gépigényű cuccom nincs. Még majd kipróbálok rajta ezt-azt.
Nyugi, nem hülyültem meg, tudom, hogy nem játékra van kitalálva a dobozka, csak tesztelgetem.
-
interstate76
addikt
Csak azért írtam, mert ha nem kell kijelzős mini pécé, sem egyéb dolog a FT-ről, ami jó áron van náluk, akkor ne cseszd el a kuponodat olyasmire, ami másutt sokkal olcsóbb, hanem inkább keress rajta egy kis pénzt, mini pécét meg vegyél eBay-en, a Geekbuying-nál vagy a GearBest-en. Utóbbi különösen ajánlott, ha van készleten valami jó cucc eu-s raktárban.
-
interstate76
addikt
Nem tudom, mekkora kuponod van, de a Vensmile 40 dollárral drágább a Wintel W8-nál. Annyit érne az a venti? Nekem biztosan nem.
A Pipo X8 EU raktárból, azaz tutira ÁFA-mentesen, kiszállítva kb. 128 USD a GearBest-től, ráadásul 64 GB ROM-mal kerül ennyibe!!! Röviden: ezt sem venném a FastTechről.
A Pipo X9 legalább másutt sem olcsóbb, de itt is meg kell gondolni, hogy szükséged van-e a kijelzőre, mert ha nincs, akkor biztosan el tudod sütni olyan dologra is a kuponodat, ami szintén jó áron van és amit könnyebben eladsz. Tabletek is szoktak jó áron lenni náluk, ill. nagyon király e-cigis cuccaik vannak (kb. 17:50-től gőzfelhő
).
-
interstate76
addikt
Sztem az a frankóság, ami neked az adott célra a legjobban bejön. Pont azt nem bírom, amikor valahol erőlködnek rajta, hogy drága célhardverre van szükségem, amikor én tudom, hogy nincs. Ugyanez fordítva is igaz: senki ne mondja azt, hogy miért nem hozok össze valamit olcsóbban, ha nekem nincs időm/kedvem/tehetségem/lehetőségem foglalkozni az adott dologgal és inkább készen, "dobozosan" veszem meg.
-
interstate76
addikt
Köszi, én is örültem, hogy megoldódott a dolog!
Ha Kodival nem melegszik túl, HD tartalmak megtekintése közben sem, akkor olyan irdatlan nagy baj nem lehet! A Pipo amúgy jobban bejönne a szellős ház miatt, de úgy döntöttem, hogy nem éri meg a felárat.
Korrekt módon hangzik, az a wintelhez képest egy másik dimenzió! Mármint a NAS-od. Mi az esetek kb. 95%-ában családi képeket és videókat mentünk rá, ill. nézünk/mutogatunk róla (a Plexnek köszönhetően bárhol, ahol van net), továbbá néha 1-1 filmet vagy sorozatot, de utóbbira inkább a Kodit használjuk, ami egy olyan droidos mini pécéről fut a nappaliban, amire nem tudtam OpenELEC-et tenni, így majd le is kell cserélnem.
Én még régebben lemértem a wintel plusz egy rádugott külső vinyó fogyasztását: havi szinten összesen olyan 2-300 Ft-ot esznek akkor is, ha nap közben sokat használjuk netezős gépként (a monitor fogyasztása ezen nyilván dob még egy kicsit).
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #2403 üzenetére
Hát, ilyen a mesében sincs! Több ilyen külső hdd-házikóm is van, természetesen nemcsak azt próbáltam korábban sem, amiben a wintel állandóan eldobálta a vinyót, hanem rákötöttem mindenféle variációt (cserélgettem a házat, a vinyót, az Y-kábelt és a tápot is).
2 nappal ezelőtt észrevettem, hogy megüresedett egy fekete színű, gondoltam, azt még kiróbálom (úgyis egy WD Black HDD-ről beszélünk, hát legyen fekete házban!
). Beleraktam a vinyót, rádugtam a wintelre és azóta vígan kezeli (2 amperes külső tápot kap). De közben a másik ház, másik vinyóval szépen működik egy másik (androidos) mini pécén, szintén külső táppal, tehát az a külső ház és az az Y-kábel is jó.
A lényeg: számomra teljesen érthetetlen módon a helyzet megoldódott. Most is a wintelről pötyögök, miközben a vinyó vígan pörög, mert a menyecske rákapott a Plex-re. Nagyszülőknél már be sem merem üzemelni, mert szétpörgetnék a lemezt!
Ja, és a Wintel pedig 45-50°C-os, pedig futnak a szokásos progijaim (vírusirtó, PMS, Tixati, böngésző). A belső hálózati elérés olyan 30-45 Mbps-mal működik, ami ugyan lassabb, mint amilyen egy NAS esetén lenne, de így, hogy nem dobálja el a vinyót, le nem cserélném semmi pénzért.
Csináltam rajta egy kis játéktesztet: régebbi, point and click kalandjátékokat (pl. Syberia 1-2) simán futtat, a cpu pörgetése és/vagy felmelegedése nélkül. Majd még kipróbálok rajta ezt-azt, a hétvégén biztos lesz időm.
-
interstate76
addikt
A külső vinyó kapott 2 ampert (és biztosan meg is kapta), szóval mindenképpen hibátlanul mennie kellett volna.
Van aktív usb hubom, de nem szeretném használni - 3 usb bemenet nekem elég, azt pedig nem tudom elfogadni, hogy a wintel nem ad elég kakót egy bill. és egér vevőjének.
A drivereket már próbáltam.
A LAN-t nem néztem, hogy usb-n keresztül oldották-e meg - majd ha legközelebb szétkapom, ránézek.
Amúgy kösz a tippeket!
-
interstate76
addikt
Nekem a külső vinyóhoz volt külön egy 2 amperes tápom, a wintelhez 3 amperes van, úgy dobálta el folyamatosan (de én sem mértem ki egyik tápot sem).
Ami viszont már tényleg durva: kipróbáltam az előző hsz-emben linkelt AC Ryan cuccal, és azzal is eldobta, pedig ha az nem adott 2 amperes kakaót a vinyónak, akkor semmi! Korábban egy 3,5"-es, 1 TB-os, SATA vinyóhoz használtam, hiba nélkül, most meg egy 2,5"-es, 500 GB-os, szintén satás hdd-hez kevés? Érthetetlen!
Most már volt több vinyó, több, különböző házban, több, különböző kábellel, AC Ryan csatolóval, és ha bedugom a vezetéknélküli egér és bill. vevőjét és elkezdem használni, akkor előbb-utóbb vinyóeldobás a vége, mindegyik variációnál. Én itt feladtam.
Remélem, egyedi a probléma és csak engem érint, ill. megszűnik, amikor újrahúzom a windowst vagy ha lecserélem linuxra.
-
interstate76
addikt
válasz
sanzi89 #2398 üzenetére
Elsőre én is erre gondoltam, de nem segített a tápcsere sem. Fura, hogy nem elég neki 2A (sokáig ezzel a táppal használtam a mini pécéimet, azokat szépen vitte). Emellett csak 0,7 amperes van most kéznél, meg az az AC Ryan, amit korábban említettem - utóbbival még mindig nem próbáltam ki, de majd ma igyekszem időt szakítani rá.
Kösz!
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #2395 üzenetére
Talán másnak is hasznos lehet, így megírom, hogy megvan a probléma forrása: vezetéknélküli egérrel és billentyűzettel használom a wintelt, és ha ezek a perifériák nem aktívak, akkor esze ágában sincs eldobni a hdd-t, ha használom őket, akkor pedig gyakran megesik. Ezért van az, hogy éjszaka, ill. ha csak távolról piszkálom, akkor semmi gondja vele, ha viszont ott ülök a gép előtt, akkor le kell választanom a vinyót, mert úgyis hamar eldobná.
A Wintel oldalán van 2 usb port, az egyikben van a hdd, a másikban pedig az egér és a bill. vevője. Ha utóbbit egy micro usb - otg kábel segítségével átdugom a hátul lévő micro usb portba, akkor tovább bírja a hdd leválasztása nélkül, de egy idő után akkor is eldobja.
Ez mitől van? Mégsem elég a 2 amperes táp a vinyónak?
(#2396) Daneor Korábban írták páran, hogy a Pipo esetén a nagy, szellős háznak köszönhetően elég volt laptophűtőre tenni és azon használni, így nem bukod a garit, ill. saját tapasztalatom a Wintellel, hogy amit nemrég rendeltem eBay-ről, abban akkora hűtőborda van, hogy ha nem nyúzod nagyon keményen, akkor extra hűtés nélkül is használható. Járt nálam korábban 2 másik, azokban jóval kisebb borda volt és muszáj volt mókolni velük egy kicsit.
-
interstate76
addikt
válasz
Sándor -P20- #2394 üzenetére
Kösz a tippet neked is, de a RealTemp most is futott rajta egész éjszaka, mégis elérem a wintelre kötött hdd-t. Ennek ellenére természetesen kipróbálom ezt a tippet is, hátha segít. Ill. aryes előző tippjével kapcsolatban az jutott eszembe, hogy ha az energiagazdálkodási lehetőségeknél lenne a probléma, akkor szerintem éjszaka rég lekapcsolta volna az usb-t, de azért majd ránézek arra is.
-
interstate76
addikt
Akkor nem tudom, mi lehet a gond, mert ma is többször előfordult a dolog, 2 különböző hdd-vel, különböző kábelekkel. Van egy AC Ryan cuccom, amivel mindenféle HDD-t lehet usb portra dugni, azzal még nem próbáltam, mert akkor nincs házban a hdd, de majd holnap beüzemelem azt is.
-
interstate76
addikt
válasz
envagyok #2383 üzenetére
Ez nekem is eszembe jutott, de win mellett is elbírja a Kodit (persze nem árt, ha kilövöd a böngészőt a Kodi indítása előtt).
(#2384) ACE- Szerintem az Y-kábeles és az aktív hubos megoldás végeredménye tápellátás szempontjából ugyanaz. Sőt, Y-kábel esetén csak a HDD használja a bejövő tápot.
Amúgy ma is ugyanaz fogadott, mint tegnap: éjszaka futott pár torrent és a PMS (mindkettő a külső vinyóra tölt, ill. ott vannak a megosztott anyagok is), minimális rendszerterhelés mellett, a HDD pedig vígan elérhető.
Kábelcserét már próbáltam, ill. külső hdd-ből is rákötöttem már vagy 3-at, ugyanez volt a végeredmény.
-
interstate76
addikt
Y-kábelt használok és a wintel usb-jén kívül egy 2 amperes tápról kapja a kakaót. Ha nem böngészek, vagy csak kevés lapon, akkor semmi gondja: most is megy rajta a PMS és 5 torrent a Tixatiban, plusz 3 megnyitott lappal a Chrome, és ezzel így - 81%-os memóriakihasználtság mellett - semmi gondja.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #2376 üzenetére
Egyértelműen a RAM szűkössége okozza a külső hdd eldobálását. Tegnap délután óta szépen ment (pedig este nyüstöltem egy kicsit hálózaton keresztül a PMS-t), reggel teljesen rendben volt, aztán amikor már 5-6 lapon böngészgettem és elindítottam egy letöltést is, akkor fogta és megint eldobta a külső vinyót.
-
interstate76
addikt
válasz
Sándor -P20- #2378 üzenetére
Leszedtem még egyszer a RealTemp 3.7-et, és most ugyanazokat a hőmérsékleti értékeket írja ki a RealTemp és a RealTemp GT, ill. az AIDA is, ami annyit jelent, hogy a gyárilag nagyobb hűtőbordával szerelt wintelnek már nem feltétlenül kell gányolni a hűtésével! Én most ennyit csináltam vele, aminek eredményeképpen 45-50°C-osak a magok, pedig fut a Chrome (5 megnyitott lappal), a PMS, a Tixati és a TC , ill. az Avast is). A laptopom is felmelegszik ennyire, ugyanezeket a progikat futtatva!
Azt hiszem, hogy olyan 10°C-kal lenne melegebb a gépezet, ha hozzá sem nyúlok, ami még bőven belefér.
-
-
interstate76
addikt
válasz
Sándor -P20- #2373 üzenetére
A "Distance to TJ Max" azt mutatja, mennyi kell még hozzá, hogy elérje a 90°C-os, kritikus hőmérsékleti értéket. Egyébként szerintem már az is necces, ha a CPU tartósan 80°C környékén marad. Viszont az nekem is tetszik, hogy módosított hűtéssel még a soklapos böngészés sem viszi 60 vagy 45°C fölé (pedig megy a háttérben az Avast és a PMS, ill. egy irodai jellegű program is).
Furák ezek a mérőprogramok. Nálam a RealTemp 3.70-es az első 2 mag esetén 15 °C-kal magasabb értéket jelez, mint a RealTemp GT és az AIDA. Újra leszedtem a RealTemp-et, és akkor is ugyanez a helyzet.
-
interstate76
addikt
válasz
paparazzi2 #2340 üzenetére
Értem.
Amúgy én csak Wintel W8-ast használtam/használok win10-zel és nincs vele semmi gond. Telepítési tapasztalatom nincs, csak egy frissítésen vagyok túl wines mini pécék terén - ott nem volt gond.
-
interstate76
addikt
válasz
paparazzi2 #2338 üzenetére
Kicsit OFF: a linkelt helyrol rendelte?
-
interstate76
addikt
válasz
kukszi1 #2317 üzenetére
Köszi, megnézem majd, de az AIDA biztos jó infókat ír ki. A kérdés inkább az, hogy mi a különbség a RealTemp és a RealTemp GT között, ill. hogy előbbi miért ír ki 15 °C-kal magasabb értéket az első 2 mag esetében, mint az utóbbi és mint az AIDA, miközben a 3. és a 4. mag esetében mindhárom mérés ugyanazt az eredményt adja.
(#2316) Sándor -P20- Nálam az Avast fut. Nem mondom, hogy ez a legjobb, csak hogy ezt használom.
-
interstate76
addikt
válasz
Sándor -P20- #2314 üzenetére
Én ezt ismerem még. Csak a próbaverzió ingyenes.
RealTemp-pel kapcsolatos kérdés: az miért van, hogy a RealTemp rendre 67, 68, 58, 59°C-osnak írja a magokat (korábban nem láttam ilyen nagy különbségeket a magok hőmérséklete között), a RealTemp GT pedig 52, 53, 58, 59°C-osnak? Most beizzítottam az AIDA-t is, amit amúgy nem szoktam, és a RealTemp GT eredményeit hozza.
Metszi ezt valaki?
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #2266 üzenetére
Ma megcsináltam az új Wintel W8-as hűtését. Amikor szétszedtem, sokkal nagyobb hűtőborda fogadott, mint a korábbin (gyakorlatilag az összes helyet kihasználták a dobozban), de azért ennek is kivágtam a tetejét. Nem annyira, mint korábban, csak egy 20x40 mm-es lyukat csináltam, hogy "levegőzni" tudjon a 2 db, egyenként 20x20x6 mm-es hűtőborda és hogy akkor is jól mutasson, ha nem teszek a tetejére még egy nagyobbat, mint a múltkor.
Szóval megint tettem a gyári hűtőborda és a doboz tetejének alsó felén lévő fémlap közé szilikonos hővezető lapot, ill. ragasztottam a gyárira még 2 db, kisebb hűtőbordát. Igen ám, de a mostani gyári borda nemcsak szélesebb és hosszabb, de vastagabb is, mint a korábbi, így a felragasztott hűtőbordák teteje nem egy szintben van a ház tetejével, hanem kilóg. Szerintem nagyon jól néz ki, de ha tenni szeretnék rá egy nagyobbat (ami kelleni fog, mert a múltkori hűtés hatékonyabb lett), akkor jobb lenne, ha nem lógna ki. Na mindegy, csak oda akartam kilyukadni, hogy igyekeznek a kínaiak, de egyszerűen nem elég a passzív hűtés egy ilyen zárt dobozban. Csak azt nem tudom, hogy akkor mi a helyzet a tabokkal? Azok is ugyanígy melegszenek?
-
interstate76
addikt
Egy érdekes versenyző. Nem mondom, hogy tuti vétel, vagy hogy máshol nem olcsóbb, csak érdekességképpen linkeltem be (FocalPrice-os hírlevélben láttam meg).
-
interstate76
addikt
válasz
Lifeforce #2284 üzenetére
Ha nem tudod elválasztani egymástól azt, hogy romokkal foglalkozol, ill. azt, hogy egy adott webshopnál dolgozó embertől gáz az érintett webshop termékeit linkelgetni, akkor sztem fejezzük be ezt a témát, mert a felesleges szócséplés fázisánál tartunk.
Nem terhelném tovább a topikot a témával, csak arra kérlek, hogy ne akard már előadni, hogy a romkészítésed az olyan, mint Teréz Anya tevékenysége. Ti, akik romokat dobtok össze, a sikerélményért és a közösségtől jövő elismerésért dolgoztok, ill. néhányan némi honoráriumért cserébe. Szóval még egyszer: örülök neki, hogy olyan hobbid van, ami másoknak is jó, de nem mások kedvéért szántál hónapokat/éveket az életedből romok fejlesztésére, hanem mert ez a hobbid. Nem kötelező csinálni, te választottad.
"Tehát ha reklámnak veszed azt ami a cégnek és nekem veszteséget hoz, akkor megígérem többet nem próbálom veled megértetni az okát"
Na persze. Ezek szerint pl. a Media Marktnak veszteséget okoz, ha a TV-ben százmilliókért hirdeti az akciós termékeit, és csak a közösségért tesznek mindent. Hagyjál már...
-
interstate76
addikt
válasz
Lifeforce #2282 üzenetére
Szerintem külön kell választani egymástól a romolást (szuper, hogy foglalkozol vele, olyan hobbid van, ami másoknak is jó), és a munkahelyedet. Amikor úgy nyitottál topikot, hogy tele volt bolti linkekkel, az bizony egyből kicsapta nálam a biztosítékot, és ennek semmi köze a romkészítéshez, ill. a személyes szimpátiához. Peace.
-
interstate76
addikt
válasz
Lifeforce #2270 üzenetére
Ja, és lenne még 2 dolog:
1. Ezt is lehet fejleszteni, és ÁFÁ-val együtt is olcsóbb, mint az általatok árult gépek.
2. Nem akarom újraéleszteni a vitánkat, de megtennéd, hogy nem linkelsz olyan gépeket, amiket az a webshop árul, ahol dolgozol? Ez egy szakmai fórum, nem a hardverapró, szóval rendkívül gáz, amit csinálsz.
-
interstate76
addikt
válasz
Lifeforce #2270 üzenetére
A J1900 valóban agyonveri a Z3735F-et, de hogy kinek melyik éri meg jobban, az - szokás szerint - attól függ, mire kell. Én pl. az anyaghasználat és az összeszerelési minőség miatt üzleti kategóriás gépeket szoktam venni, de ez esetben elcsábultam az ártól és a régebbi, ill. stratégiai és kalandjátékok futtatására alkalmas vastól. Kiszállítva volt 45e Ft, tettem bele még 4 GB RAM-ot, ill. kicseréltem a HDD-t 320 GB-osra (nekem bőven elég, az 500 GB-osat pedig külső vinyóként használom): irodai munkára olyan vastagon elég, hogy el sem lehet mondani, de bírja a képszerkesztést is, továbbá meg sem kottyannak neki azok a játékok, amiket kedvelek, és amiket a korábbi gépemre, egy Lenovo X201-esre nem igazán tudtam feltenni (pl. Richard Burns Rally, Company of Heroes, World in Conflict, Pure Pinball 2.0 stb.). Ugyanerre a J1900-as a "sima" intel hd graphics-szal messze nem képes és még jóval többe is kerülne.
Nekem most a fent említett ASUS mellett pötyörög otthon a Wintel dual boot-tal és az M8S OpenELEC-kel. Utóbbit épp tegnap teszteltem: a legkisebb erőlködés nélkül viszi a legmagasabb bitrátájú anyagot is, amit ráeresztettem.
Csak azt akartam kinyögni, hogy én ezt a felállást csak akkor bolygatnám meg, ha a Wintel helyére be tudnék állítani egy olyan mini PC-t, ami szintén alig fogyaszt, de képes futtatni a fent említett játékokat, és akkor az ASUS-t le/visszacserélhetném egy ütni-vágni való, könnyű és dokkolható kis munkagépre. Csakhogy ilyen mini PC-t jelenleg nem látok, és könnyen lehet, hogy a Z8700 sem lesz elég erős még a régebbi játékokhoz sem. De majd meglátjuk.
-
interstate76
addikt
Bocs, de a vám tabu téma a fórumon, pláne a vámelkerüléssel kapcsolatos kérdések azok.
DVI-hdmi kábellel, vagy átalakító közbeiktatásával - elvileg - mennie kell.
Én biztosan nem fizetnék 46 USD felárat egy kis ventiért, ill. a beépített, valószínűleg nem túl jó minőségű kameráért, továbbá szerintem egyik Z3735F-es CPU-val szerelt mini PC sem ér közel 40 ezret (+ ÁFÁ-t meg pláne). Tudom, hogy másik kávéház, de 40e Ft-ért olyan jó kis használt laptopokat lehet néha találni, hogy ihaj, szóval nálam ezek a kis masinák nagyon maximum 30 ezret érnek. Talán a Z8700-as CPU és a 8. generációs GPU (ha tényleg kb. annyit tudnak majd, mint egy Intel HD 3000-es vagy egy GT 415M) megérnek 30e feletti összeget is, de ez a generáció semmiképpen nem ér 40 ezret. Ha 100 USD felett szeretnél költeni, akkor most ez tűnik a legjobb vételnek. Jó lenne EU-s raktárból, csak sajnos nincs.
-
interstate76
addikt
válasz
tibcsi0407 #2265 üzenetére
Még majdnem 10 napig 90 USD, és nem tartom kizártnak, hogy az akció lejárta után sem emelik meg (vagy esetleg nem megy vissza 120-ra, csak 100-ra).
Más: megjött az új Wintel W8-asom. Innen rendeltem. Tettem rá egy 76 USD-s ajánlatot, végül kiegyeztünk 80-ban. Aktivált windows 10 és office van rajta (azt nem mondom, hogy jogtiszta, de aktivált), ill. 4.4-es android. Utóbbival megint hihetetlenül jók a tapasztalataim: sem telefonon, sem mini pécén nem láttam még olyan ROM-ot, amit ne akartam volna lecserélni - hát, ezt most nem akarom (rootolva van és minden pöpecül működik rajta, amit csak fel akartam tenni, most is ezen fut a Horizon Go).
A melegedési probléma ugyanúgy fennáll, mint a korábbinál, tehát ennek is meg kell csinálni a hűtését, de épp most beszélem meg az eladóval, hogy mennyivel finanszírozza a munkálatokat
(nem leszek vele görény, de nem is fogom ingyen megcsinálni), így még nem barkácsolhatom szét a házat.
-
interstate76
addikt
Nem tudom, mióta ennyi, én a mai GB-s hírlevélre kattintva láttam meg: szerintem ez a Tronsmart BJ19-es a J1900-as cpu-val, az usb 3.0-val és a gigabit lannal ennyiért bomba vétel (mondjuk ÁFÁ-val együtt számolva a mostani árfolyamon nem bomba, de így sem rossz). Tudom, hogy kell bele vinyó és RAM, de legalább lehet bele szerelni HDD-t, és a RAM esetében sem 2 GB a felső korlát.
-
interstate76
addikt
válasz
Lifeforce #2257 üzenetére
Szerintem az aktív hűtésűre gondol.
-
interstate76
addikt
Én is azt írtam, hogy a laptopom is 70 °C-ra vagy kicsivel többre melegszik, ha ráeresztek egy-egy régi kedvenc játékot (2. gen i5 hd3000-rel + GT610M). De nem ez a lényeg, hanem hogy egy normális gép esetén a hardver jelenti a szűk keresztmetszetet, a wintelnél meg a rossz gyári hűtés miatt a hardverkapacitás maximumának a közelébe sem tudsz jutni.
(#2253) tvamos Hűtésmódosítva, huszonakárhányezerért nagyon jó vétel a Wintel, bőven elég a legtöbb fajta munkára, ellenben hűtésmod nélkül alig használható.
-
interstate76
addikt
válasz
proradeon #2246 üzenetére
Az általam használt 2 Wintel W8 nem 70, hanem 80 °C fölé melegedett mindenféle apróságtól is, és jött a cpu leszabályozása, ill. ezzel együtt a radikális teljesítménycsökkenés. Csak passzív módban volt minden gond nélkül használható, már a 2-3 lapon való böngészés is 80 °C fölé vitte, ha jól emlékszem, ami nagyon messze van az ideálistól.
Egyébként - laikusként - a 70 °C is soknak tűnik. Csak a laptopomból tudok kiindulni: most meg van nyitva 8 lap a Chrome-ban, fut egy grafkai program, amivel dolgozom, plusz a TC, ill. néhány dolog a háttérben (feladatkezelő, RealTemp, egy VOIP-program, Avast, ilyesmik) és momentán 45 °C-os a CPU. Akkor megy 70 °C környékére vagy fölé, ha elindítok egyet a rajta lévő, régebbi játékok közül (Commandos, Pure Pinball 2.0 Redux, Richard Burns Rally, GTA III stb.), amik ennek a vasnak már rendes megterhelést jelentenek. A Wintelnél ezzel szemben nem a vas szabta a határokat: gyári állapotában meg sem lehetett közelíteni vele a Z3735F tudásának a maximumát, rendesen megcsinált hűtéssel pedig olyan filmet is reccenés nélkül vitt, amit ki sem néztem volna belőle.
Az nyilván érthető, ha egy kis stick jobban melegszik egy laptopnál, de hogy egy dobozos mini PC tetején negyedannyi feladattól is tükörtojást lehetne sütni, mint amennyit egyébként a CPU-GPU páros röhögve elbírna, az vicc. Szerintem.
-
interstate76
addikt
válasz
s_e_n_k_i #2237 üzenetére
Az megvan, hogy a mókolt hűtéssel bukjátok a garit? Legalábbis akkor, ha tényleg hatékonyan szeretnétek megcsinálni. A Piponál - azt hiszem - elég annyi, ha laptophűtőn használod (nem biztos, nem próbáltam!), de a Wintelnél 100%, hogy meg kell bontani a házat, ha nem szeretnéd, hogy állandóan visszavegye a CPU órajelét.
-
interstate76
addikt
Nem, írtam is, hogy először törlés, utána resize (ezt megelőzően természetesen a C: meghajtót kell kijelölni), és a szabad helyet hozzá kell adni a wines (C
partícióhoz, majd apply.
Ha több partíció marad, mint most is, akkor lehet, hogy így fog kinézni:
Unallocated Size Before: 0
Partition Size: 22 GB
Unallocated Size After: 0Ilyenkor elsőre nem tudod növelni a méretét, de nincs gond, csak meg kell keresni, hová került a szabad hely. Ha ez lesz a helyzet és elakadsz, akkor írj!
-
interstate76
addikt
A windows 8 telepítéskor létre szokott hozni egy 350 MB-os rendszerpartíciót, és én úgy emlékszem, hogy az én wintelemen volt is egy ekkora, a tiéden pedig csak egy 450 MB-osat látok, recovery partíció néven.
Szóval én a 21-22 GB-os windows, a 350 MB-os rendszer- és az ESP nevű partíciót hagytam meg. Utóbbit azért, mert nem tudtam, mi az és nem volt kedvem/időm infók után kutakodni 64 MB megspórolása kedvéért.
Szóval nem tudom, hogy törölhető-e.
A te esetedben a 128 MB-osról (arról, ami épp ki van jelölve) nem tudom, hogy micsoda, annak azért még esetleg járj utána (vagy hagyd meg, ha egyelőre nincs kedved foglalkozni vele).
A fentiek kivételével törölheted az összeset, aztán a C: meghajtót kijelölve a "resize"-ra kell klikkelni és a szabad helyet hozzácsapni a wines partícióhoz, majd "apply" és türelmesen várni.
Szerk.: ha lejjebb görgetsz, mutat még partíciókat? A 449 MB-os alatt.
-
interstate76
addikt
Semmi ilyesmit nem sugalltam. Azt sugalltam, hogy van itt sok ember, aki tudja, mire kell figyelni usb to lan adapter rendelésekor, de te nem vagy köztük, mégis nagy szád van, amikor valaki segíteni akar. Nem baj, megszoktuk.
-
interstate76
addikt
válasz
envagyok #2201 üzenetére
Vannak olyan topiktársak, akikkel nem érdemes segítőkésznek lenni, mert ők úgyis okosabbak. ACE- inkább k.rva olcsón berendeli a 8 Mbit/s-ost aztán szidja az eladót és a sorsot, de az nem fordulhat elő, hogy te jobban tudsz valamit.
(#2202) Mike88 Csak egy kis kiegészítés: azért a soklapos böngészést és a magas bitrátájú filmeket sem szereti annyira a Wintel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Update 07.03. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest