- Októberi bevetésre indul a hardveralakulat
- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Gaming notebook topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
(2008-2012 között) Főleg Nicosia (cyta-nak dolgoztunk be, egy utólag csúfosan befuccsolt telco projecten), meg a deloitte-nak (na az viszont 1 success story volt). Aztán ha hétvégére ott maradtam, akkor Larnaca v. Ayia Napa
. Hétfőn mindig pecsenyepirosra sülve mentem vissza melózni. Török részre csak Nicosia-ból mentem át gyalogosan, pedig állítólag a Tródosz az ott sokkal szebb volt mint a görög oldalon a környék.
Tervezünk most már családdal visszemenni tényleges nyaralásra, nekem különösen jó érzés visszaemlékezni erre az időszakra.
A kajájuk 10 év távlatából is elindítja azonnal a nyálelválasztásomat: frappé minden reggel (pedig akkor még nem voltam nagy kávés), halloumi, az egész tányért kitöltő pork chop-ok, fish meze, meat meze... na jó abba is hagyom. -
Solar Eclips
tag
Nem tudom ti hol eltek
komolyan eltem 28 evet magyarorszagon, 6 evet nemetorszagban es most 5 eve ausztria. 1997 ota van otthon internetem (nyilvan dial up), 2001 vagy 2002 ota kabeles net kulonbozo valtozatai. Talan meg az elejen volt neha par oras kieses de egyre se emlekszek ami 1-2 oranal tovabb tartott volna. Nemetorszagban egy percre sem. Ausztriaban egyszer volt egy ejszakai 4 oras kieses amirol elore emailt kaptam hogy halozatfejlesztes lesz (hetfo ejszaka ejfeltol!)
-
ricsip
addikt
Mindenki megtanulja az élete során előbb v. utóbb, hogy az az adat van meg, amit magadnál tárolsz. Ami csak az interneten van valahol, az az adat valójában nincs meg. Bármelyik nap lekapcsolják azt a szervert, törlik azt a fájlt, és akkor huss, volt-nincs!
Lehet tovább élni majd anélkül is? Persze, de ha tényleg fontos valakinek, akkor az tárolja el magánál amire szüksége lesz.
A filmek tipikusan ez a dolog: hiába mondja azt a sztríming cég reklám bullshit-je h. bármit megnézhetek náluk azonnal. Kellene az összes sztríming céghez előfizetést kötni, hogy tényleg ne az legyen h. az ember meg akar nézni valamit, és elkezdődik a kitalálósdi hogy na azt éppen vajon melyik cégnél tudom megnézni a 20-ból. Ha éppen tényleg meg van valamelyiknél is. Még jobb példa, mikor valamit egyik napról a másikra levesznek a listáról, és akkor az többé már nincs, elment, vége! Ott van pl. a netflix, kb a legnagyobb (a filmipar legnagyobb patkánya a dizni nem tudom lekörözte-e már őket?), és ezeknek usa-ban sokkal több film van a listájukon, mint Magyarországon! Hát menjenek az anyjuk picsájába, az előfizetési díjat persze ugyanazt beszedik a magyar embertől is, cserébe kisebb választékot adnak. Állítólag a bitrate is kisebb (butított minőség) európában, mint usa-ban. -
Solar Eclips
tag
En azt mondom kozel se olyan nagy a kulonbseg mint az elsonek gondolnank. De jo akkor vegyuk azt veszunk egy nast 2 4tb hdd ami tukrozi egymast ez az egesz legyen 350 euro es barati voltam. Evi 50 euro a mukodesi koltseg nalam.
az 10 ev alatt 850 euro. Es ha megpusztul az eszkoz vagy lakastuz lesz esetleg betornek az adataid nem lesznek meg. (1997 ota van internetem soha nem volt meg olyan, hogy napokig ne legyen)
dropbox 12 euro 5TB/ho. Most! 5 ev mulva mennyibe fog kerulni? Vagy 10 ev mulva?. Persze olcsobb otthon tarolni meg mindig nekem is van nas 15 eve (viszont kisebb tarhelyen van online backup is) kovetekzonek viszont ha ez megpusztul nem fogok ujabb nast venni, ma mar nem tarolgatunk filmeket csak streamelunk. Nem kell tarolni 12TB torrentezet filmet.
-
-
ricsip
addikt
A fél megabites net valójában még istentelenül lassú volt a dvdrip-hez is, amikor egy film átlagosan 1 de inkább 2 db 700 megás divx volt. Arra akkor kellett várni kb 6 órát mire letöltötte a teljes filmet úgy h. közben akkor koppon ment a letöltés és nem röccent meg 1 pillanatra sem, nem tudtál nagyon mást csinálni mellette, különben leesett a letöltés sebesége azonnal
.
A kánaán az egyetemi kolis LAN és gigabites uplink-el jött el, illetve otthon a digis 100+ mbites kommersz internetelőfizetéssel. -
Ha valóban fontos adatokról van szó, akkor mi más jöhet szóba? Elküldöd havonta a mentéseket a kanadai nénikédnek légipostán? Ha csak privát, de jó lenne megőrizni (ha baj van, akkor meg inkább had vesszen), akkor lehet próbálkozni otthon is (ahogy én is teszem !!!).
És ne mond, hogy pl Hajdú-Biharban nem tör ki a vulkán, nem lesz tsunami, nem rohanják le arománokoroszok, mert azért látjuk a hírekből, hogy sajnos sokminden megeshet, pl a szomszédban (sőt kettőben is, mert a szerbeknél is kitört a parasztlázadás).Ez a melyik ujjadba harapj probléma inkább (mint a legtöbb műszaki probléma), mint hogy határozottan ki lehessen állni egyik vagy másik megoldás mellett.
Erről amúgy eszembe jutott a Magyarósi Csaba, aki a pincestúdióban tart adatokat, minden tiszteletem az övé, de oda bármikor bejöhet a víz VPN helyett inkább Cloud tárhelyet kellene reklámoznia
. Egy másik sztori, meg amikor be is tört és a Kürt mentett ilyen vinyókat, amik úsztak a szennyvízben, megjegyezték, hogy jó volt a szűrése a winyóknak, mert szép átlátszó nem optikailag piszkos víz volt mára HDD-ken belül
-
Solar Eclips
tag
Kimarad a képletből mennyi áramot eszik az a 4TB és magában egy hdd kevés minimum egy nas is kell hozzá.
plussz ugye ha te bérelsz 4TB az inkább 8 mert van biztonsagi mentesuk (tudom nem biztos higy a duplája de te ezt csak igy tudnád otthon megoldani) mert valojaban neked 2x 4TB nas kene otthon. Szoval valojaban otthon ezt nem is tudod megoldani gazdasagosan. -
bteebi
veterán
"Azzal kezdtem, hogy LOL"
A LOL egyáltalán nem szükségszerűen arra utalt, egyszerűen kiröhögted/kiröhögtél. Ráadásul jogosan, csak nem azért.
Szerintem csak belemagyarázod, de papíron persze az is lehetne, hogy én is csak belemagyarázom. (Amúgy nem, de igazából tök mindegy; elég az, hogy mindketten tudjuk magunkról, hogy mit gondoltunk.
)
Én meg odatettem, hogy "
", mégse volt egyértelmű. (Itt viszonylag szegényes az emotikon felhozatal.)
"arra az esetre ha mégsem"
Erre se implicite, se explicite nem utaltál, csak leírtad, hogy ki/mi is volt.
"Mert ma már sosem lehet tudni."
Sajnos elég öreg vagyok ahhoz, hogy lehessen tudni.
Meg amúgy elég értelmes (bár ezt inkább az ismerőseim döntsék el), és többnyire viszonylag tájékozott is vagyok, mert sokat olvasok (és nem csak PH!-t). Ami egyébként az igazi poén, hogy Bolotovot egyébként tényleg nem ismertem.
De ilyen esetekben is óvatos vagyok, és inkább rákeresek, akár hosszabban is, csak ne írjak téves infót és/vagy ne nézessem magam hülyének.
Szerintem amúgy nagyon kevés ember nem ismeri Molotov nevét, esetleg (névről) még a Molotov-Ribbentrop paktum is megvan sokaknak. A koktélja meg biztosan, bár lehet, hogy sokan azt hiszik róla, hogy olyan, mint a Blue Hawaiian, csak mondjuk rum helyett vodkával.
-
Egon
nagyúr
Szerintem sarkítasz kicsit.
Először is, ennél vannak jóval olcsóbb szolgáltatások, pl. backblaze. Ott egy 2 TB-os vinyó árát fizeted kb. évente. Másrészt azt a vinyót bele is kell tenni valamibe, amiben működik, pláne ha egyszerre több eszközről is el szeretnéd érni az adataid. Harmadszor, a vinyók meg az eszközök fogyasztanak is ám, 7/24 hosszú távon nem teljesen elhanyagolható összeget; meg adott esetben tönkre is mennek X év után. Jah, és zajuk is van. Negyedszer, ha mondjuk leég a lakásod vagy betörnek és ellopják a NAS-t, netalántán beszívsz egy zsarolóvírust, akkor kakukk, a felhős szolgáltatónak jó eséllyel lesz mentése.
Ettől még én is lokálisan tárolok mindent is, de azért igenis vannak érvek a felhő mellett (pontosabban a lokális tárolás ellen) is. -
bteebi
veterán
Kétféle ember van. Aki érti a poént, és a többiek. Gondold végig, hogy te vajon melyik csoportba tartozol.
Clue: ott van még a Winnie the PoH is.
Nem vagyok nagyon jó történelemből, mert 6 éven keresztül borzalmas történelemtanárunk volt, de azért Molotovot névről még azok is ismerik, akik nem ismerik a finn-orosz háborút. De amúgy azt pont eléggé ismerem is, dokumentumfilmet is láttam róla, sőt a Quorán is olvastam arról, hogy amúgy milyen ügyesen, hatékonyan harcoltak az oroszok ellen.
-
A folyamatos fizetéssel nem lehet mit kezdeni.
A folyamatos jó internetkapcsolat egyre kevésbé lesz gond, akinek nagyon fontos, használjon több WAN uplink-et. Lassan inkább már direkt keresni kell olyan helyet, ahová el lehet bújni az internet elöl.
Kiszivárgás meg fürkészés ellen ott van a titkosítás és mintha lenne is olyan szolgáltató, aki támogatja is ezt az üzemmódot, nem kell annyit vesződni vele. -
Na ezen én is gondolkoztam, hogy lehet, így terelik a népet a felhőbe.
User annyit tehet, hogy nézelődik a deduplikáció és az új médiaformátumok felé (lassan már minden dokumentumformátum tömörített kapásból, nem csak az AV tartalmak, az xlsx/docx pl egy bezippelt XML állományokat tartalmazó könyvtárstruktúra, ezért csak az FS tömörítéssel nem sokat nyer, de azért érdemes próbálkozni azzal is, én pl bekapcsoltam a NAS-on ), kár hogy egyik veszteséges tömörítésből másikra állás minőségvesztéssel jár, inkább érdemesebb az újonnan keletkezett "emlékeket" már új formátumba ölteni (tudom, profi felhasználásnál nem opció).
[link] -
ricsip
addikt
Ha a szabály az, hogy nyelvvizsga bizonyítványt köll bemutatni, és jár érte a pótlék, akkor ne az érintett ember legyen már a hülye mert bemutatja a 20 éves papírját és szabály szerint megkapja érte az ajcsit. Hanem a szabály a hülye, és főleg az aki azt meghozta.
Ha meg a tényleges nyelvtudás számít az adott munkakörben, akkor meg nem a rohadt papírt kell követelni, hanem elbeszélgetésen 5 darab perc alatt kiderül, van-e nyelvtudás, vagy sem! Papírtól függetlenül. -
Dr. Akula
félisten
Ezt azért mindenre elő lehetne írni, ki tudna fejből egy integrálegyenletet megoldani? Vagy akár csak a karlócai béke évszámát megmondani, pedig érettségire kellett...
"minimum, hogy ingyenes nyelvvizsgát biztosít. (de minimum is sikeres nyelvvizsga esetén visszatéríteni a vizsgadíj 100%-át)"
És honnan tudja állambácsi hogy az jár neki? Bárki bemondja hogy volt már neki, annak ingyenes egy új nyelvvizsga?
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3467, 94% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5511
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest