- Nyomtató topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Videós, mozgóképes topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
Hát akkor eléggé elkerültük egymást, én 2015-től boldogítottam a szigetet
Nekem Protaras volt a munkahely és a lakhely, de Aiya napát igen gyakran (akár hetente többször) is látogattam. Egyszer találkoztam is egy Paphoson élő magyar csajjal, aki mondta h milyen jó nekem, hogy ilyen közel van Aiya Napa.Igen, a Cyta volt a szolgáltató Protarasban. Még emlékszem, hogy meg is kérdezte a csaj, hogy biztos akarom a netet? Visszakérdeztem, hogy miért? Mondta h mert 60 eurorért szerinte (ő volt az üzletkötő!) drága. Mondtam neki h sokáig leszek itt és kell a net. Csak később a szerződést tüzetesebben átnézve vettem észre, hogy 49%-os készenlétet garantálnak mindössze, és bizony előfordult nem egyszer, hogy 2-3 napig sem volt net.
Én vendéglátásban voltam, és csodás időszak voltmondjuk rengeteg melóval, és mai szemmel nézve nagyon gyenge fizetéssel.
A Tródosz meg nagyon szép, és az a durva, hogy autózol félórát és a full mediterrán helyből egy olyan hely lesz, mintha itthion MO-n lennél, ugyanaz a növényzet, időjárás stb. Török oldal szerintem is szebb, szintén Nicosiánál mentem át.
Ami pedig a kajákat illeti, igen a különféle meze-k nekem is adták, ahogy a Halloumi is, de mondhatnám a souvlaki-t, vagy a klefiko-t, ezenkívül nagy szeretettel fogyasztottam a KEO különféle termékeit.
-
KROK640
nagyúr
Igen, és akkor felétételeztük, hogy full sávszéllel tudtál tölteni. Ugye a legtöbb filecserélő akkoriban még olyasmi volt mint pl a DC++, hogy nem többszálú volt, így előfordult, hogy hiába volt mondjuk 512kbps (128K) az elméleti sávszél, jött mondjuk 30-40-50Kval. Akkor lehetett mellette csinálni mást is, ami tök jó, csak épp a töltési időt mindjárt duplázni, akár triplázni is lehetett.
Előre kellett gondolkodni rendesen, hogy az ember este mit akar majd megnézni, amikor reggel elkezdte az ember a letöltéstEnnek ellenére nem voltak rossz idők
(pláne mikor szétdobáltuk a haverok között, hogy ki mit tölt le, aztán délután/másnap/hétvégén meg jártunk egymáshoz a mobile rackkel. Legalább megvolt a kapcsolat termető jellege is a dolognak. Ma már idejét sem tudom mikor mentem át bármelyik régi kocka haveromhoz bármiért is ...)
-
E.Kaufmann
veterán
Ühüm és mennyit is fizettél értük?
Csak költői kérdés.
Én nosztalgiával emlékszem az első, 512k-s ADSL előfizetésemre, betárcsázós után minden téren hiperugrás volt.
A letöltéshez. ADSL előtt két hétig töltöttem le egy Windows szervízcsomagot, de inkább sikernek éltem meg. Free download manager- be felvettem, és reggelente, mikor csatlakoztam egy órácskára, a háttérben az FDM dolgozott, úgyhogy tényleg "csak" várnom kellett. -
moleculez
veterán
És ez most hogy jön ide?!
Én eredetileg arra reagáltam hogy "hiába archiválás ha közben használhatatlanná / haszontalanná válik amit archiválsz". Ez teljesen nyilvánvaló, rakosgathatom a.xyz fileokat ha az EGYETLEN(!) (amúgy mission critical) program ami olvasná: nincs fejlesztve, nem fut új OS-en etc.. bizony akkor a szemetet pakolgatjuk. Nah ez ilyen problémához vezet mint fent a kolléga vázolta. Sajnos olykor invesztalni kell korszerűsítésbe.
-
KTTech
veterán
Kiderült, hogy a WD nem korlátozott semmit (nem csökken a HDD teljesítménye, nem fog leállni stb.), csak félreértették a NAS gyártók az ajánlásokat (annyi igazság van benne, hogy a WD a gari idejéig garantálja ugye a hibamentes működést, ami egy NAS drive-nál 3 év PoH-ra jön ki)... pl. az új Synology FW-ben már nem szerepel ez, nem figyelmeztet rá.
Aki meg nem gyárilag épített NAS-t használ, elő sem került a probléma, a SMART adatokban nem ad figyelmeztetést a WD.
-
KROK640
nagyúr
Már több olyan munkahelyen is dolgoztam, ahol érdekes volt, hogy van-e nyelvvizsgám és kivétel nélkül mindegyik helyen kőkeményen kellett használni a nyelvet (bár igazán a legtöbb helyen elbeszélgetés volt ahogy írtad).
Az, hogy bemutatok egy nyelvizsga papírt és extra jutalmakat kapok érte, miközben nem kell használnom a nyelvet sosem a munkahelyen nekem scifi. Tudom, hogy van ilyen, mert nekem is volt ilyen ismerősöm (egész jó valami 10-15%ot kapott az amúgy sem kevés fizujára) miközben egy mekiben egy hamburgert nem tudott rendelni (nekem kellett, és akokr kiderült, hogy neki van nyelvizsgája nekem meg akkor még nem volt, eléggé fura helyzet volt).De jól elkalandoztunk attól a ténytől, hogy jönnek a 32TB-os HDD-k, amik sajnálatosan az egyszeri usert nemhogy mostanában, de lehet, hogy már semmikor sem fog érinteni
maximum azokat akik szeretnek szép nagyokat NASolni.
-
bteebi
veterán
"Gyakorlatilag meg sok helyen az a szokás ahogy hallottam, hogy úgy veszik a 2000 jan 1. előtt megszerzett nyelvvizsga papír nem ér semmit. Azaz kollektívan mindenkit okirathamisító csalónak tekintenek."
A "nem fogadják el" részt még esetleg meg tudom érteni (bár nem értek vele egyet), de azért az utóbbi mondatot még viccből se vegyük komolyan. Még akkor se, ha gyakorlatilag azt sugallja az első mondat alapján, amit leírtál.
-
ricsip
addikt
csak egy hülye gondolat: ha a 99-es nyelvvizsga bizonyítványomat (amit azóta őrizgettem ahogy annak rendje és módja) beviszem ezeknek az akkreditációs hivatalosoknak, vajon hajlandóak nyilvántartásba venni ezen eredeti alapján? Vagy mint minden hazai semmirekellő hivatal, ezek is elhajtanak mindenkit a picsába h. nekik ez már nem dolguk, őrizgessem tovább hátha egyszer az enyém is elveszlik/megsemmisül?
-
Trailblazer
veterán
Itt ugyan a fantázianeveket nem közlik, csak a modellszámokat, de beszédes.
-
KROK640
nagyúr
Általában véve elég speciális eset szerintem az, ha valaki letesz egy csurig telt winyót, és lineárisan az összes adatot végigakarja olvasni róla.
így szvsz csak a fileok növekvő mérete miatt lehet ez aggodalmas.De egyébként ez is szubjektív. Elég ha arra gondolok, hogy anno a 3GB-os HDD-men annyira nem fértem, hogy mindig mindent rommá kellett tömörítenem. De tényleg amit nem használtam azonnal BEST COMPRESS-en ZIP/RAR. Töménytelen mennyiségű időt húztam el a ki és betömörítgetésekkel akkoriban.
Új hozzászólás Aktív témák
- SzinteÚJ! HP Elitebook 860 G10 i7-1355U 16GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő