- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- Forrmell.enn
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- iPad topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
(2008-2012 között) Főleg Nicosia (cyta-nak dolgoztunk be, egy utólag csúfosan befuccsolt telco projecten), meg a deloitte-nak (na az viszont 1 success story volt). Aztán ha hétvégére ott maradtam, akkor Larnaca v. Ayia Napa
. Hétfőn mindig pecsenyepirosra sülve mentem vissza melózni. Török részre csak Nicosia-ból mentem át gyalogosan, pedig állítólag a Tródosz az ott sokkal szebb volt mint a görög oldalon a környék.
Tervezünk most már családdal visszemenni tényleges nyaralásra, nekem különösen jó érzés visszaemlékezni erre az időszakra.
A kajájuk 10 év távlatából is elindítja azonnal a nyálelválasztásomat: frappé minden reggel (pedig akkor még nem voltam nagy kávés), halloumi, az egész tányért kitöltő pork chop-ok, fish meze, meat meze... na jó abba is hagyom. -
ricsip
addikt
válasz
parandroid #203 üzenetére
sötét zalában, egy elnéptelenedő, lepukkant kisvárosban 10 éve gigabites optikai net van
Kell cgányknak a féjszbuk, jutúb meg a tikk-tokk.
-
ricsip
addikt
Mindenki megtanulja az élete során előbb v. utóbb, hogy az az adat van meg, amit magadnál tárolsz. Ami csak az interneten van valahol, az az adat valójában nincs meg. Bármelyik nap lekapcsolják azt a szervert, törlik azt a fájlt, és akkor huss, volt-nincs!
Lehet tovább élni majd anélkül is? Persze, de ha tényleg fontos valakinek, akkor az tárolja el magánál amire szüksége lesz.
A filmek tipikusan ez a dolog: hiába mondja azt a sztríming cég reklám bullshit-je h. bármit megnézhetek náluk azonnal. Kellene az összes sztríming céghez előfizetést kötni, hogy tényleg ne az legyen h. az ember meg akar nézni valamit, és elkezdődik a kitalálósdi hogy na azt éppen vajon melyik cégnél tudom megnézni a 20-ból. Ha éppen tényleg meg van valamelyiknél is. Még jobb példa, mikor valamit egyik napról a másikra levesznek a listáról, és akkor az többé már nincs, elment, vége! Ott van pl. a netflix, kb a legnagyobb (a filmipar legnagyobb patkánya a dizni nem tudom lekörözte-e már őket?), és ezeknek usa-ban sokkal több film van a listájukon, mint Magyarországon! Hát menjenek az anyjuk picsájába, az előfizetési díjat persze ugyanazt beszedik a magyar embertől is, cserébe kisebb választékot adnak. Állítólag a bitrate is kisebb (butított minőség) európában, mint usa-ban. -
ricsip
addikt
A fél megabites net valójában még istentelenül lassú volt a dvdrip-hez is, amikor egy film átlagosan 1 de inkább 2 db 700 megás divx volt. Arra akkor kellett várni kb 6 órát mire letöltötte a teljes filmet úgy h. közben akkor koppon ment a letöltés és nem röccent meg 1 pillanatra sem, nem tudtál nagyon mást csinálni mellette, különben leesett a letöltés sebesége azonnal
.
A kánaán az egyetemi kolis LAN és gigabites uplink-el jött el, illetve otthon a digis 100+ mbites kommersz internetelőfizetéssel. -
ricsip
addikt
válasz
Gargouille #129 üzenetére
Mai világban, amikor nem hogy furcsán néznek az emberre, hanem kifejezetten az a megszokott h. 3-5 évente dobbant az ember, már az elődöd elődje se volt ott mikor az előző technológiás mentést elkövették
-
ricsip
addikt
válasz
E.Kaufmann #76 üzenetére
Uh b+ de egy irritáló idegesítő affektáló hangon beszél ez a fickó. Ráadásul a semmiről, 12 percen keresztül.
Amellett h. valószínűleg van igazság abban amit mond, és jó hogy felhívja a figyelmet a WD újabb sunnyogására. Mivel valóban sorozatban jönnek pár évente a WD genyó fogyasztóellenes húzásai.
Ettől fgetlenül ebben a konkrét esetben azért még megvárnám a többi hírforrásból is h. mi a TELJES igazság. Mert rengeteg féligazság is szokott lenni egy ilyen sztoriban. Lehet hogy a Synology-nak is jár a köpetek egy része?
-
ricsip
addikt
Ha a szabály az, hogy nyelvvizsga bizonyítványt köll bemutatni, és jár érte a pótlék, akkor ne az érintett ember legyen már a hülye mert bemutatja a 20 éves papírját és szabály szerint megkapja érte az ajcsit. Hanem a szabály a hülye, és főleg az aki azt meghozta.
Ha meg a tényleges nyelvtudás számít az adott munkakörben, akkor meg nem a rohadt papírt kell követelni, hanem elbeszélgetésen 5 darab perc alatt kiderül, van-e nyelvtudás, vagy sem! Papírtól függetlenül. -
ricsip
addikt
A világ általában nem fekete vagy fehér. De a nyelvvizsga az viszont pont ilyen! Vagy van az illetőnek érvényes nyelvvizsgája, és akkor a bemutatott bizonyítványt mindenkinek kutyakötelessége (lenne) elfogadni. Akkor is, ha 2000 előtt született. Vagy nincs neki ilyen nyelvvizsgája, és akkor a bemutatott bizonyítvány hamis. Ergo emberünk közokiratot hamisított, ami bűncselekmény. Szerinted mi a 3. opció, ami átmenet az előbbi 2 között?
-
ricsip
addikt
Elméletileg ha van egy 2000 jan 1. előtti nyelvvizsga bizonyítvanyod, azt el kellene fogadják eredetiként. Gyakorlatilag meg sok helyen az a szokás ahogy hallottam, hogy úgy veszik a 2000 jan 1. előtt megszerzett nyelvvizsga papír nem ér semmit. Azaz kollektívan mindenkit okirathamisító csalónak tekintenek.
-
ricsip
addikt
csak egy hülye gondolat: ha a 99-es nyelvvizsga bizonyítványomat (amit azóta őrizgettem ahogy annak rendje és módja) beviszem ezeknek az akkreditációs hivatalosoknak, vajon hajlandóak nyilvántartásba venni ezen eredeti alapján? Vagy mint minden hazai semmirekellő hivatal, ezek is elhajtanak mindenkit a picsába h. nekik ez már nem dolguk, őrizgessem tovább hátha egyszer az enyém is elveszlik/megsemmisül?
-
ricsip
addikt
Születésit, házasságit, halottit, érettségit, diplomát, nyelvvizsga bizonyítványokat, egyéb szakképesítést adó papírokat mind el kell rakni, és őrizgetni amíg élsz. Ha meghaltál, az utódok őrzik tovább. Mert a miénk egy kibaszott papír alapú ország.
A munkaviszony igazolós papírokat is igencsak érdemes, mert arra is csak 1x lesz szükség, de akkor igencsak. Már persze feltéve ha nem döglik meg az ember a 90 éves nyugdíjkorhatár előtt. -
ricsip
addikt
válasz
Trailblazer #41 üzenetére
A kommersz barracuda-juk esélyes hogy tényleg a legalja. Viszont az exos-ra, ironwolf pro-ra sok garit és nagy workload-ot garantálnak. Valószínüleg okkal.
-
ricsip
addikt
Az az alapvető probléma, hogy ugyan a tárterület százezerszeresére növekedett, viszont az átviteli sebesség csak a 100-1000szeresére. Így egyre jobban nyílik az olló az összes tárolt adat visszanyerésének idejénél. Ez az ami aggodalomra ad okot, mert baj esetén egyre kisebb az esély az adatok megmentésére. Igen, tudom, backup, 3 példányban, tudom. De itt az 1 eszközről minden adat visszaolvasása az aggodalom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 990 EVO Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest