Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz Solar Eclips #107 üzenetére

Tyűha, egy HDD fogyaszt kemény 3W-ot, szerintem ezt fel sem kellene számolni. Mert ugye létezik külső ház is, de berakható akár egy asztali gépbe is, ami amúgyis menne. De legyen NAS, azok sem fogyasztanak sokat, havi szinten maximum 1000ft. Cserébe mondjuk 1-2 év múlva is meglesz a HDD, és az adataid. Ugyanakkor ha nem fizeted tovább a felhőt, akkor se HDD, se adataid nem lesznek. ha az nem gazdaságos megoldás a semmid nem lesz-el szemben, hogy van HDD és adat is, akkor tényleg nem tudom gazdaságosan megoldani. De ez számomra egy eléggé torz nézőpont, hogy 3W-os fogyasztás para, de az nem, hogy kifizeted egy HDD árát amit nem kapsz meg.
    Hozzáteszem, ha van folyamatosan elegendő bevételed, és 5 év múlva is lesz, sosem szűnik meg a munkahelyed, sosem lesz semmiféle anyagi turbulencia stb, és pont leszarod, hogy évente kifizeted egy HDD és árát és nem kapod meg, akkor még akár jó is lehet nagyon stabil netkapcsolattal.
    Nekem mondjuk pont megint friss tapasztalatom van (köszönhetően a netszolgáltatómnak) hogy miért jó dolog otthon a sok HDD : ugyanis az elmúlt 1 hét alatt kétszer is előfordult, hogy 5-6 órahosszáig sem volt net, de az elmúlt 10 évben két egy hetes kiesés is volt, meg egy csomó 1-2-3 napos. Ilyenkor, ha felhőn lenne minden adatom, kb semmit nem tudnék kezdeni a géppel. így meg előre betárazott sorozat részeket néztem, szerencsére akadt offline játékom is pár, dolgozni nehézkes, de a pár órát szünetnek tudtam így felfogni.

Leírom ismét : Nekem elsősorban azzal van bajom, hogy kizárólag a felhős tárolás irányába akarják a usereket terelni, nem pedig a párhuzamos tárolás irányába.

Új hozzászólás Aktív témák