Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A processzorba integrált hűtésen dolgozik a Microsoft
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
Solar Eclips #107 üzenetére
Tyűha, egy HDD fogyaszt kemény 3W-ot, szerintem ezt fel sem kellene számolni. Mert ugye létezik külső ház is, de berakható akár egy asztali gépbe is, ami amúgyis menne. De legyen NAS, azok sem fogyasztanak sokat, havi szinten maximum 1000ft. Cserébe mondjuk 1-2 év múlva is meglesz a HDD, és az adataid. Ugyanakkor ha nem fizeted tovább a felhőt, akkor se HDD, se adataid nem lesznek. ha az nem gazdaságos megoldás a semmid nem lesz-el szemben, hogy van HDD és adat is, akkor tényleg nem tudom gazdaságosan megoldani. De ez számomra egy eléggé torz nézőpont, hogy 3W-os fogyasztás para, de az nem, hogy kifizeted egy HDD árát amit nem kapsz meg.
Hozzáteszem, ha van folyamatosan elegendő bevételed, és 5 év múlva is lesz, sosem szűnik meg a munkahelyed, sosem lesz semmiféle anyagi turbulencia stb, és pont leszarod, hogy évente kifizeted egy HDD és árát és nem kapod meg, akkor még akár jó is lehet nagyon stabil netkapcsolattal.
Nekem mondjuk pont megint friss tapasztalatom van (köszönhetően a netszolgáltatómnak) hogy miért jó dolog otthon a sok HDD : ugyanis az elmúlt 1 hét alatt kétszer is előfordult, hogy 5-6 órahosszáig sem volt net, de az elmúlt 10 évben két egy hetes kiesés is volt, meg egy csomó 1-2-3 napos. Ilyenkor, ha felhőn lenne minden adatom, kb semmit nem tudnék kezdeni a géppel. így meg előre betárazott sorozat részeket néztem, szerencsére akadt offline játékom is pár, dolgozni nehézkes, de a pár órát szünetnek tudtam így felfogni.Leírom ismét : Nekem elsősorban azzal van bajom, hogy kizárólag a felhős tárolás irányába akarják a usereket terelni, nem pedig a párhuzamos tárolás irányába.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG251QF 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bontatlan egérpad Razer Sphex V3 (RZ02-03820100-R3M1
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- Huawei P Smart 2019 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest