- iPad topik
- OLED TV topic
- Átlátszó, vezetékmentes YUNZII klaviatúra numerikus paddal
- TCL LCD és LED TV-k
- Philips LCD és LED TV-k
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pisztillus
senior tag
Az lehet, de valami miatt a Radeonnal röccenésmentesebbnek tűnik...
xcds: legalábbis ama D630-hoz és HP 6710s-hez képest, amelyeket váltott. Ez utóbbit időnként a feleségem használja, de félelmetes a hangja (pedig pucolva és újrapasztázva is volt). A T400 meg teszi a dolgát, és ezt a zajszintet csak az X200s tudja utána csinálni.
-
metal01
őstag
Én úgy látom, ez nem lenne akadály, de még utánanézek. Érdekes mindenesetre.
Chipset:
Intel® 945P Express
Dual-channel DDR2 Memory Support
Up to 10.7 GB/s of bandwith and 4GB memory addressability, for faster system responsiveness and support for 64-bit computing.
Memory:
1. 4 x DDRII DIMM slots (supports up to 4GB)
2. Supports dual channel DDRII 667 / 533 / 400 DIMM
3. Supports 1.8V DDRII DIMM -
Francia91
veterán
Arra gondoltam, hogy teszek bele egy SD kártyaolvasót, bele egy 32 Gb-os kártyát maximum, és akkor arra készíteni egy Recovery, vagy telepítőcuccost. Ha gebasz van, akkor meg onnan újrarántom az egészet, és ez akkor HDD-től független dolog lenne így, hogy benne van a foglalatban
-
Schuby
aktív tag
A fent említett országokban kapható, mindháromban használható. Csak sim, modem nem volt hozzá.
ez a Mobile Broadband Activation lesz a megoldás ha müködik t400 alatt is.
Régen volt egy ilyen független mobil net progi, MDMA vagy valami ilyesmi volt a neve. megjelentek az ablakban az elérhető szolgáltatók és csak rá kellett bökni melyikhez akarok csatlakozni. aztán a sim vagy engedte vagy nem. ez is valami ilyesmi? -
Kiss67
senior tag
Sziasztok.
Valószínű azért nincs a Tablet szériában Thinklight, mert a fedél nem olyan kialakítású , hiszen nem is lehetne olyan. Meg abba minek világítás, aki Tabletet vesz valószínű a tablet funkciót használja, vagyis ujjal vagy tollal böködi az LCD panelt , az meg világít, főleg a képernyő billentyűzet. Ha Thinklight kell , akkor vegyen az ügyfél simát, amiben van bill világítás.
Valami ilyesmi lehet a koncepciójuk.
Különben nem lenne logikus a hiánya. -
Tikakukac
titán
A kérdés jó. Helyet alig foglal, nyilván ez is valami olyasmi, mint az akksi lötyögés. Halandók számára felfoghatatlan
audi100td: Én is csak onnan tudom, hogy kacérkodtam a gondolattal, milyen lenne utólag belefaragni. De aztán pofán gyűrtem magam, minden létező cuccom vagy agyig van moddolva szoftveresen vagy barkács van benne. Nem akartam megint átesni a paci másik oldalára.
-
Francia91
veterán
Itt egy régebbi hirdetésem, volt Intel-es hűtőm eladó, Chaser kolléga vette meg. A képeken jól látszik a ventilátorlapát. T60 elhalálozott, abból maradt meg, el is adtam
-
btudos
nagyúr
Te "kijavítottad" franc0-t, aki egy szóval sem említette hogy az X201 16:9-es lenne, erre próbáltam rávilágítani, de feladom.
X201-X220 képarány-váltás
X220-X230 keyboard-váltásEnnyi lett volna a lényeg.
De legalább mostmár mindenki biztosan tudja hogy az X201 16:10-es képaránnyal jött, köszönjük a megerősítést.
-
btudos
nagyúr
Az X201 az utolsó igazi X az X220 16:9-es képaránya miatt.
Az X220 az utolsó igazi X az X230 billentyűzete miatt.
Most pedig az X230 az utolsó igazi X.....
Így már érthető? Félreértettétek egymást, előfordul, de ne essetek emiatt egymásnak.
Remélem én jól értelmeztem franc0 mondandóját
-
xcds
őstag
Isten ments, ami működik, azt nem javítom meg, mert már sokszor pórul jártam. A dell-es program parancsikonját meg át lehetne nevezni, de direkt meghagytam.
Egyébként Dell Mobile Broadband Manager a neve, még itt linkelte vki a topikban. Jól működik és másodpercben méri az időt, ami kell nekem, mert köcsög telenoros feltöltős mobilnetem van, ami percenként 5 Ft és perc alapú a számlázás. Így 59mp-nél kinyomom.
-
Borote
addikt
Nekem éppen ez a kedvencem
Szerintem baromira kényelmes, és nem is kopik annyira, mint a pöttyözött felszínű domború. -
audi100td
nagyúr
"Alapvetően nem vitázunk, úgy érzem, csak közelítjük a másikéhoz a szempontokat."
Én is így gondolom.
Inkább csak eszmefuttatásnak mondanám, sok lehetséges opció van, mindegyiknek megvan az előnye/hátránya és ezeket vázoltuk fel, persze biztos van még ami kimaradt.
"Ha azt a forgatókönyvet vesszük alapul, hogy a felhasználó az X szériánál marad, illetve kb. hasonló lehetőségei vannak anyagilag pár év múlva is, akkor ez így igaz, de ennyire én nem szerettem volna felvázolni a lehetséges fejlesztést, csak általánosságban írtam."
Persze nem lehet előre tudni ki merre indul el a későbbiekben, csak emiatt a hosszútávú tervezést sem tartom egyszerűnek jelen esetben.
"Részben idekapcsolódó kérdés: rosszul rémlik, hogy az X201 már tud mSATA-t hasznosítani?"
Sajnos igen, csak a 20-as széria óta van mSATA support, vonatkozik ez a T/W szériára is.
"Az állandó "rukkoljunk elő újjal a piacon, amit nem optimalizáltunk, majd söpörjük be a nyereséget"-hajszát én azért nem tekintem összeesküvésnek, és véleményem szerint ennyi a háttér a YouTube-nál, illetve a videoformátumoknál. "
Szerintem a hw és sw gyártók között ez teljes mértékben kimeríti az összeesküvés tárgyát, de ez már tényleg nagyon off.
-
audi100td
nagyúr
"A Lenovo SSD ez volt viszonylag új korában, emlékeim szerint a Kingspec ennél jobb teszteredményeket produkált egyébként véletlen elérésben is."
Kapacitástól függ, valamennyivel többet tud szekvenciálisan, de sokra nem mész vele, hiszen pont a kisméretű fájloknál vérzik el a jmicron, aminek a legfőbb oka, hogy nincs benne cache, ezért a sok laggolás.
"Remélhetőleg tudatosan tervez valaki, hogy mi hasznosítható később is - én törekszem erre."
mSATA SSD-nél szerintem ez pont nem egy könnyű feladat. Ha figyelembe vesszük, hogy most vesz valaki egy X40/X41-et, lehet a pár év múlva a következő lépcső max egy X200 vagy X201 lesz, ahol megint nem igen lehet hasznosítani az mSATA SSD-t, illetve talán adapterrel megoldható, kérdés mennyire lesz értelme, hiszen az SSD-k is fejlődni fognak. Ettől függetlenül tény, hogy ezeknél a gépeknél még ez a legértelmesebb megoldás, ha valóban gond nélkül működik.
"Azért a 35k körül kapható X60/X60s-ek közül keresni kell egy mindenben jó - nem sérült, jó akkus stb. - darabot."
Ha megnézed mennyire jön ki az X40/X41 SSD-vel, az egész koncepció teljesen értelmetlenné válik, max régi tulajoknak jöhet jól upgrade-ként, bár lehet még így is jobban járnak ha X60/61-re váltanak. Amúgy X61s-t vettem tavaly nyáron 34k-ért, új 8 cell akksival (igaz u.gy., de ennyiért még így is korrekt), tip-top állapotban, egyedül a HDD hiányzott belőle, de úgy is SSD ment bele. És nem hetekig bogarásztam az aprót.
"Az X40/X41-ek szerintem is jobban átgondolt modellek voltak. Részemről viszont elég szörnyűnek tartom, hogy ahhoz, hogy YouTube-ot tudjon nézni az ember élvezhető minőségben, minimum kétmagos CPU kell."
Ez a flash hibája sajnos, vagy nem tudom mert próbáltam HTML5 módban is úgy sem volt sokkal jobb a helyzet, szóval nem értem. Nem kizárt a szándékosság, de nem akarok összeesküvés elméletekbe menni.
-
audi100td
nagyúr
A Runcore úgy rémlik már elméletben TRIM képes volt, de szerintem többek közt az AHCI hiánya miatt ezt kihasználni nem lehetett. Egyébként elég szépen hasított: [link]
"Ha maga az mSATA SSD továbbvihető fejlesztés esetén, akkor igazából ténylegesen a régi gépre költött pénz csak az átalakító ára, ezért is gondolom ezt a leggazdaságosabb megoldásnak."
Ez így van valóban, kivéve ha a következő gép nem lesz mSATA képes, ami gyakran nem előre látható. Külön eladva meg az is veszít az értékéből.
"SD Youtube-videókkal még simán elboldogul pl. egy maximálisan felbővített T42p"
Teljes képernyőre kirakva nálam több 360p videó is laggolt (T43, Pentium-M 750, 1,5G RAM, 160GB Samsung HDD, Xp Pro SP3), többek közt ezért is adtam túl rajta.
"Ha netbook kellene, illetve nem kell erősebb hardver annál, mint ami az Atom/GMA párosos vackokban van, az X40/X41 még mindig versenyben van, a jobb felbontás, a nagyjából ennek megfelelő teljesítmény és az elsőrangú billentyűzet miatt. Egyébként sajnos valóban lassan elavul akár mindennapi használatra is."
Ezzel egyet tudnék érteni ha nem lehetne könnyedén találni X60-at 35-ért, ami a mai elvárásoknak átlag felhasználás szempontjából teljesen megfelel. Hozzátenném az X40/X41 szerintem jobb konstrukció volt, kivéve persze az 1,8-as HDD-t, csak hát ahogy halad az idő egyre nagyobb prioritást kap a hardver.
-
audi100td
nagyúr
" a Kingspec SSD-k jóval olcsóbbak és gyorsabbak"
Max szekvenciális írás/olvasásban, viszont az első gen. jmicron vezérlő miatt a gyakorlatban valami siralmasan be tudnak lassulni, volt hogy több másodpercig nem reagált semmire a gép. Akárhogy particionáltam/formáztam teljesen nem sikerült kiküszöbölni soha. Még a ritka indilinx vezérlős SSD-k voltak a legjobbak, én egy Runcore gyártmányt vettem anno, de rohadt drága volt, 32GB 30-35k asszem, ma már a komplett gép nem ér ennyit.
Valóban az mSATA+adapter tűnik még a legértelmesebb megoldásnak, kérdés ezekre a gépekre érdemes-e még beruházni ekkora pénzeket. Ezek voltak a szememben a legjobb TP-k (+ T4x persze), de a hardver már annyira ideje múlt, hogy átlagos felhasználásnál is sok a bosszankodás, pl. youtube videók lejátszása.
-
Gondwana
addikt
Màr akartam neked ìrni (csak telefonròl 20anként elfelejtődik), nekem volt hasonlò bajom két T60 billentyűzettel is, alul, ahol kèt csavar +1 lemez szorìtja össze a fòliàkat, ott nekem rendszwresen kell masszìroznom, ha szétkapom a T60-at (1x a fiam picit ràlépett), csavarkilazìt, nyüstöl, beszorìt a szertartàs.
AFFS: nàlam van rajta Brando fòlia a ceruza miatt.
-
Kobak77
aktív tag
A wifi kártya környéki melegedést meg tudom erősíteni, viszont azt meg kell jegyezzem, hogy a háttértár SSD-re történő cseréje jelentős, a vártnál nagyobb mértékű javulást hozott.
Eddig nagyjából a használati idő felében ment hallhatóan - ha nem is mindig 100%-on - a venti. SSD óta csak tényleg nagyobb terhelésnél kapcsol be.
Ja és a gép egy X60, 2GHz-es C2D procival. -
MrSealRD
veterán
Igen!!!!
Nálam két ALPS bill pusztult meg hasonlóan...
1. Mikor vettem a T61-et akkor másnap lehalt a billentyűzet. Elképzelni nem tudtam mi történt vele, de a közös pont, hogy takarítás után történt a dolog. Nálam nem száraz takarítás volt ugyan de semmi nem indokolta, hogy tönkremenjen. Ekkor újra megmostam és nagyon alaposan kiszárítottam, de csak rosszabb lett.
Szerencsére az eladó cserélte. (Sajnos nem alps-ra...)2. Egy német ALPS pusztult meg a párom T61-ében. Mivel ez alfa156-tól lett véve nem volt gond a cserével...Itt is magától kezdte megadni magát.
A csere billentyűzet egy francia nyelvű szintén alps gyártmány. Érdekessége, hogy FRU alapján T60-ba szánták. Hát ezt elkunyeráltam mert annyira jó a gépelés rajta. Azóta is használom.(nem keveset)A felső sáv és a bekapcsoló gomb kezdett el rapszodikusan működni...
-
Érintkezési hiba?
Kicsit hajlítgasd meg a billentyűzetet, meg a csatit nézd meg..
Ha semmi, akkor kinyírtál egy billentyűzetetArra gondoltam, hogy egy picit mozgasd csak meg, hátha valami olyan gondja van, ami a belső vezetékezését érinti.. nem kell addig hajlítani, hogy lepattogjanak a gombok
-
Francia91
veterán
ATI Mobility FireGL V5250 Win7 részpontszáma 4,3 nekem (játékra szolgáló videókártya)
-
-
-
-
audi100td
nagyúr
Az NVS 140M szerintem annyira nem, igaz nem is hajtottam különösebben. T60/T61 IPS Frankenpad lett volna a cél, de a 15"-os T60 valahogy nem jött be. Igaz nem a legszebb példányt sikerült kipróbálnom, de a T61 T400/T500 nekem sokkal masszívabbnak tűnik. Inkább keresetem egy T510i-t, ami majd kap egy FHD panelt, meg 4 magos procit.
-
Tikakukac
titán
Ilyesmiket mértem én is, mikor nézegettem, nyáron is végül is tök hidegben van, de ha mondjuk elkezdi nyalizni a 75 fokot, akkor megbontom, addig mehet szvsz.
A gázosabb a Pavilionom. Tegnap toltam kis képes-videós mókát, és proci benyalta a 96-ot GPU meg a 98-at. Ezt viszont tényleg meg fogom tuningolni meg szétkapom, mert ez már aggaszt, eddig azért 95 fölé nem ment, pedig azért 4 éve velem van
-
-
Hát igen.
Ez a linkelt mod jópofának tűnik.
Majd számolj be, mennyit jelentett hőmérsékletben.audi100td: Jaja, enyém is ilyen. És amiatt voltak hőmérséklet-gondjaim, mert a pad túl vastag volt, és eltartotta picit a gpu egyik felétől a bordát.... úgyhogy kihajítottam, mint a sicc, és megkentem a chipsetnél is.
Oda nem fekszik fel teljesen, de azt a kis hőt, amit az a chip produkál, így is remekül elvezeti. -
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
Leginkább csak azért kérdezem, mert az adott T500-nál még nyomát sem láttam annak a hűtésen, sem az alaplapon, hogy gyárilag hővezető lapka lett volna ott a paszta helyett. (Én most nem csináltam mást, csak újrapasztáztam, de nem tudom, ez mennyire hosszútávú, illetve kielégítő megoldás Intel GPU esetén.)
-
Hasonlóan gondolom.
A betekintési szögek engem nem szoktak izgatni, mindig szemből nézem a gépet.
Viszont láttam már annyira rossz panelt, hogy szemből is torzultak a szélei, ahogy változott a kijelző síkjának szöge a szememhez képest. Ez mondjuk asztali gép kijelzője volt. -
Az én T61p-mben Samsung panel van.
Ja, csak úgy megjegyeztem, nem cáfol semmit
Amúgy annyira nem vészes. Csak alulról és felülről torzul eléggé, oldalról vállalható.
Meg kalibrálva nekem a színei is okénak tűnnek.
De persze biztosat nem mondhatok, míg nem teszek mellé egy LG-s példányt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elite Dragonfly G3 13.5" FHD+ IPS érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Újszerű 17.3" FHD (1920x1080) IPS 40pin 144Hz matt LED kijelző. AUO B173HAN04.9
- Lenovo kezdő laptop (i3 6th, 500 GB, 4 GB) reklámáron! AkciÓÓ!
- 830 G11 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 32GB 512GB ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IGZO érintő i7-10850H T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest