- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos fejegységek
- Milyen SSD-t vegyek?
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
válasz Schuby #98846 üzenetére
Ebbe segíthetnél nekem, mert a Helix 2-mön ugyanez a problémám. Tollal megy az érintés, ujjal nem Mondjuk mielőtt végleg megpurcant, szellemérintések voltak jó darabig. Mint az őrült egyszerre vagy 10 helyen a panel jobb felénél érintéseket jelzett. Ezt csinálta napokig, majd most már ujjal nem érzékel, csak tollal.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
Tim82
félisten
válasz Schuby #89623 üzenetére
X220, X230-nak nemigen van ilyen gondja Win 10 alatt.
^Clown: azt hiszem, driverek hiánya miatt nem lenne annyira fényes a T60-Win 10 felhasználói élmény, de bevallom, nem próbáltam.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz Schuby #79354 üzenetére
A LED soron lévő ikon valóban inkább csak az előkészítést (megfelelő mini PCI-e helyet + antennát meg mobilnet esetén SIM foglalatot) jelöli.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
barnam_
nagyúr
válasz Schuby #79337 üzenetére
Itt a Parts lookup, amit keresel.
Wifi szinte biztos, hogy volt benne eredetileg, de hogy fizikailag most benne van-e... nos csak akkor tudod meg ha szétszeded. -
Chaser
legenda
válasz Schuby #79337 üzenetére
nem találom, kicsit átlőtték a lenovo oldalt
de leírásból nem sokra jutsz, viszont majdnem mindent felismer a win, ha ati-s akkor a vga driver kell, sd is asszem 4 ismeretlen eszközként jelenik meg_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Ármester
válasz Schuby #76204 üzenetére
Hmm.. Elég meggyőző érv az ssd javára. Valószínű akkor hdd nélkül és veszek bele egy ssd-t.
(#76205) xcds
Én általában kikapcsolom a gépet, nem csak elaltatom .[ Szerkesztve ]
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
xcds
őstag
válasz Schuby #76204 üzenetére
Hát nekem a T500 160-as WD Blue-val is felállt másfél perc alatt. SSD-vel nekem is 50mp körül van. A chrome első indításkor 3-4mp, hdd-vel meg tizen... De aki altatja a gépet, mint én is általában, az ezekből pont nem vesz észre semmit. Ha vki csak netezik, office-ozik, meg filmet néz egy gépen, fölösleges az ssd. Kivéve, ha van rá pénz, mert akkor legyen inkább ssd.
-
Tim82
félisten
-
félisten
-
-
Tim82
félisten
válasz Schuby #72019 üzenetére
Gobi 3000 vagy Ericsson F5521GW és csak FRU-s, legalábbis whitelist-mentes BIOS nélkül - az itthon nem használható modemek gondolom, nem izgatnak. Forrás (17. pont)
-
Tim82
félisten
válasz Schuby #72014 üzenetére
Töltő igen, dokkoló nem.
WWAN kártyát csak akkor, ha a T420-ra felteszel WL mentes BIOS-t. Előkészítés (mini PCI-e slot + antennák) lesz.
-
vwpolooo
csendes tag
válasz Schuby #70150 üzenetére
Folyamatosan változik, tehát ugrál, ha pixel hiba lenne, akkor gondolom mindig ugyanaz a hibát produkálná, ítt meg néha beugrik a felső sor alulra, majd eltűnik, közben rózsaszín csík jelenik meg. A képernyő fenti oldalán minden okés, ott folyamatosan jó a kép.
Üdv Gábor -
Pszihonaranc
senior tag
válasz Schuby #66644 üzenetére
Ezen a linken annyiszor próbáltam már keresni hogy az hihetetlen... nekem nem működik ez a gané oldal.
Hiába kattintok bármire nem csinál semmit. Ha meg manuálisan próbálom kiválogatni, akkor meg az oprendszer kiválasztásánál akadok meg, és onnan nem enged tovább.
Human interface alatt sincs. -
Pszihonaranc
senior tag
válasz Schuby #66632 üzenetére
Akkor most már tudom értelmezni chaser első sorát. Arra az a válaszom, hogy itt is egyben van az ujjlenyomat- olvasó, a touchpad és a hozzá tartozó 2 gomb és a hangszórók. Igyekeztem figyelni, de nem emlékszem, hogy az olvasó részt külön csatlakoztatta volna az alaplaphoz.
-
gozi
tag
válasz Schuby #64611 üzenetére
T400-nál eléggé szét kell szedni a gépet, ugyanis a töltőcsati a magnézium merevítőkeretre van csavarozva. A csavar alul van, így emlékeim szerint hozzáférni az alaplap és a keret együttes kiszerelése után lehet.
Kép1: [T400 magnesium structure frame]
Kép2: [T400 magnesium structure frame][ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Tim82
félisten
válasz Schuby #64603 üzenetére
Utóbbi, kábeles.
A cseréhez asszem, nem kell forrasztani.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Tim82
félisten
válasz Schuby #63596 üzenetére
3 db 5100AGN-ből 3 db tudott csatlakozni az itthoni routerre 5 GHz-es sávon, ahogy amúgy a hivatalos Intel specifikációk alapján is elvárható volt. Nem tudom, mit kell ezen tesztelni.
-
félisten
-
Aethelstone
addikt
válasz Schuby #63459 üzenetére
Értékelem ezt a fajta sovinizmust, de a topic leírásában nincs benne, hogy kivéve Edge. Ne félj, ha kérdésem lesz, nem Te leszel, akinek címezni fogom és ebből kifolyólag nem is fogok megsértődni, ha nem válaszolsz, mert nekem csak ez a picike Edge van.
Mindenesetre ha van olyan, hogy hulladék Lenovo Thinkpad Edge topic, akkor szívesen venném, ha odairányítanál
[ Szerkesztve ]
Arsenal FC - Go Gunners!
-
skiny83
aktív tag
-
félisten
-
Francia91
veterán
válasz Schuby #59684 üzenetére
En Driver Genius-szal lefrissitettem az Ericcson F3507g modemet, talalt ujabb drivert annal, amit a SU rakott fel neki. Megy rendesen. Verzioszamot nem tudok mondani, mert uton vagyok meloba...
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
r3dsnake
nagyúr
válasz Schuby #59684 üzenetére
Nem látok ilyen eszközt. Amúgy letiltottam mindent, kivéve a wireless lan-t, és műxik a net továbbra is. Remélem akksiban hoz egy minimális javulást. Már csak egy ssd kéne, de sajnálok rá 20k-t, 60gigán meg nem fogok elférni. Kár, hogy nincs már 96gb-os, mint régebben a kingston-nál.
-
Francia91
veterán
válasz Schuby #59480 üzenetére
Nekem is Intel + ATI-s T500-asom van, de Intel-lel nem akadnak az 1080p-s YouTube videók. Ma is néztem, meg tegnap is. Én arra tippelek, hogy valami a háttérben húzza a gépet.
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Tikakukac
titán
válasz Schuby #58713 üzenetére
Ugyanez vagyis hasonló. 7 laptopot próbáltam ki az otthoni Orion TV-n. A HDMI port utólag lett ráaggatva a TV-re gondolom és csak szépen át lett gubancolva, és fosos, nagyon. Csak ilyen suta felbontásokat tud meg csíkokat lehagy stb...
Szvsz mással is ilyen lesz.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tim82
félisten
válasz Schuby #58713 üzenetére
Hülye kérdés, de a TV-nél a forrás beállításainál nincsen valami elállítva?
-
Schuby
aktív tag
válasz Schuby #57575 üzenetére
a fent leírtak ellenére a hőmérséklet drasztikusan visszaesett, jelenleg stabilan 39 fok, de nem tudom elhinni hogy ez csak a takarítás és a paszta érdeme, én inkább valami összeszerelési problémára gyanakszom. bár minden csavar meg volt húzva. Mindegy a lényeg hogy helyreállt a rend, köszönöm a fórumtársak hathatós segítségét
x230, N53SN, D7200, BV6000S
-
Sensei
aktív tag
-
Francia91
veterán
válasz Schuby #57525 üzenetére
Csak manuálisan lehet kapcsolgatni a két grafikus megjelenítő között, vagy befixálod vmelyiket BIOS-ban
Az ATI-ssal szerintem is jobban járnál, mert ha mégis kéne egy picit több kraft, akkor csak két katt, és átváltasz a HD3650-re, ha meg nem kell az ereje, használod az Intel-t. De ez csak az én véleményem[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Colonel993
senior tag
válasz Schuby #57389 üzenetére
meglett.... használtam a keresőt és pillanat alatt meglett a TRIM nyitja, a helyzetem meg ugyan az
(A legrosszabb az egészben hogy kb 1 hete így lehet és pár napja terheltem le az SSD-t 2Gb szabad tárhelyig véletlen)
De a kondíció 98%-a még mindig bosszant...Szerk.: Ha windows álltal lecsatlakoztatom sw-esen a Caddy winyót akkor az már nem nyeli a tápfeszt? benne hagyhatom a gépben?
[ Szerkesztve ]
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Francia91
veterán
válasz Schuby #54754 üzenetére
Detto, nalam is volt T61, ami Alfa-tol szarmazik, megkerdeztem, hogy egy ujrapasztazas mehet-e neki, mert melegebb az atlagnal, mondta, hogy termeszetesen, marad rajta a gari
Teljesen rugalmas ilyen es mas teren is, korrekt."Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Chaser
legenda
válasz Schuby #52409 üzenetére
Ez tényleg korrekt Ha nem álltam volna át 13"-ra beruháznék én is egyre. De már nem szívesen váltanék nagyobbra. Érdemi munkára ez is kicsi, 14-es is, de azért 13-as élhetőbb hordozásban. 15-ös meg nagy és nehéz.
Nem tud valaki IPS HD kijelzőt 13"-ban?szerk: Tubi2: Ha sokat hordozod, pláne tömegközlekedésen, 14-esnél nagyobbat ne vegyél. De még inkább 12-13". Elméletileg minden gépbe lehet nagyobb felbontású kijelzőt rakni, amiből széria szinten jött ki nagyobb felbontású.
Munkaállomás jó meg szép meg minden, de nem hordozni. Régebbi TP-knél meg a "p" ugyanaz mint a "t" kaszniban. Előbbi erősebb hw-t kap, lényegében a vga firegl vagy quadro, egyébként kb ugyanaz, még a kijelző felbontása lehet nagyobb gyárilag.[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Gondwana
addikt
válasz Schuby #51683 üzenetére
(1) a célközönségnek okos a telefonja, tehát valószínűleg csomagoltak mellé headsetet is. Ez a combo-csatlakozó ezekkel a headsetekkel kompatibilis, azaz nem kell hozzá új terméket venni. (A Nokia semmivelsekompatibilis pin-kiosztását most hagyjuk, meg is érdemlik, a sorsukat is)
(2) a HDMI csak egy játékszer, egy lebutított szabvány - főleg a hozzá képest ingyenes DiplayPorthoz képest (párszor már soroltam itt néhány apróságot)
(3) a ThinkPadeken a csatlakozó DisplayPort PLUS, azaz DP+ jelölésű, ami azt jelenti, hogy a passzív HDMI átalakítót – tehát ami csak a csatlakozó alakját alakítja át, és nem a csomagalapú DP jeleket konvertálgatja – észleli, és natív HDMI jelet küld ki a csatlakozóra, ráadásul az i# procik óta hanggal együtt.
(4) akkuknál soha nem a cellák száma volt a mérvadó, hanem a kapacitásuk.... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
scarbantia
aktív tag
válasz Schuby #51669 üzenetére
Ha jól sejtem, innentől mindegyik TP kap IPS panelt, és nagyobb felbontást.
X240, T440 FHD IPS, a 15.6"-osakat még meg kell várni, de szerintem ott is lesz némi ugrás, de IPS panel biztosan.No ezeket a paneleket kell beépíteni az X/T/Wx20-as szériákba!
Ha a 15.6"-osnál a vertikális felbontás több lesz mint 1080px, akkor lehet kiegyezek a 16:9-es képaránnyal.
Ha nem, akkor továbbra is megpróbálom összehozni a W500 wide gamut projektet. ;-) -
r4z
nagyúr
válasz Schuby #51345 üzenetére
Csak a WLAN lehet a hibás, mert más eszközön még soha nem dobott le, és Win7 alatt se. Pontosabban le se dob, mert fent marad a hálón, és a meglévő kapcsolatok mennek tovább, csak új/más szerverekhez nem tudok kapcsolódni.
Köszönöm srácok a reakciót, keresek mást.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
Chaser
legenda
válasz Schuby #49213 üzenetére
Köszi
N: wwan, BT kikapcsolva, wireless egér veő ki, energiakimélő séma, SFLM bekapcsolva, cpu 800mhz, fényerő 55%, így lemegy 8W körülire is a fogyi. De ahogy megnyitoma chromet, egyből 14-15W, fogok még játszani ezzel szerintemspyduck: TP-nél ami kel: powermanager, powermanager driver, vga driver és hotkey.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Poo
senior tag
válasz Schuby #49041 üzenetére
Trusted Platform Module
Egy speciális biztonsági chip és egyben az ezt meghatározó specifikáció elnevezése, melynek feladat a mobil számítógépek adatainak védelme. A külön biztonsági chip magasabb biztonsági szintet képvisel, minden software-es megoldásnál.
Intel AMT
Egy hardware alapú technológia, mely hálózaton keresztül távolról elérhető hibakezelő rendszer. Az AMT segítségével egy megfelelő azonosítóval rendelkező adminisztrátor több mindent is végezhet a számítógéppelVeszek eredeti tonereket,patronokat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Elite: Dangerous
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Spórolós topik
- Milyen routert?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Lenovo X13 13,3" Gen1 i5-10310U 16GB 512GB SSD, 1 év garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3 15ach6
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest