- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Apple asztali gépek
- Projektor topic
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
metal01
őstag
-
-
metal01
őstag
válasz
Chaser #80190 üzenetére
Ez nem csoda, hanem micsoda?!
Francia91: A szóban forgó vinyó is adattárolásra van használva. WD Scorpio Blue 1TB. Szerzek egyet gyorsan amivel tudok tesztelni.
Tim82: Köszönöm, lehet, hogy élek a lehetőséggel. Először a vinyót kizárom, ha aktuális jelzem majd
hcl: Úgy legyen...
-
-
Francia91
veterán
válasz
metal01 #80189 üzenetére
Szerezz kölcsön egyet, ezt tudom leghamarabb ajánlani. Lehetőleg olyat, ami adattárolásra van használva, nincs rajta OS
/Nekem akad 2 db 80 GB-os 2,5"-os HDD vész esetére, itt porosodnak pár éve, de azokat kölcsön sem adom senkinek, mert ha notit javítok, tesztvinyónak tökéletesek, lényegében erre vannak megtartva/
-
metal01
őstag
Olyankor kuka teljesen. A bluetooth LED felvillan, utána teljes sötétség. Az alaplapot azért zárnám ki, mert egy másik gép (T520) is csinált már ilyet. Ugyanezek az eszközök voltak benne (caddy, HDD, SSD, RAM).
SSD és RAM már volt kiszedve, cserélve és ua. a helyzet. Volt más dokkolón is. Ua. Tápkábel is volt másik. Nem az az oka.Tegnap kivettem a caddy-t a vinyóval együtt és a helyére visszatettem az ODD-t. Párszor ki-be kapcsolgattam, restart és eddig nem jelentkezett a hiba. Úgy gondolom, hogy valahol itt lesz a hiba. Azt nem tudom, hogy a caddy okozhatja-e, vagy a vinyó? :/
Szerk.:
rgeorge: Este tudok írni kódot, amit a warning után dob a SC. Googleben rákeresve semmi... A Sentinel a legutóbbi kiadás.
-
corevalue
csendes tag
-
-
metal01
őstag
T420-nál előfordul egy rendkívül idegesítő hiba. Bekapcsoláskor random a ThinkPad logóig sem jut el a gép. Ilyenkor egy ki-be kapcsolás után OK a dolog. Majd szintén random, ha újraindítom a gépet (pl. valami frissítés telepítése után) ismét a logóig sem jut el. Ki-be kapcsolás után OK. Ami hibalehetőséget kizártam: RAM, SSD, dokkoló, tápkábel, maga a gép (mert egy T520-nál is volt már ilyen). Ami maradt: caddy és/vagy a benne lévő vinyó. A Lenovo Solution Center a vinyónál a SMART Drive Self Test-re "warning"-ot dob. Minden más tesztje ok a vinyónak. HDS-ben is hibátlan. Okozhatja ezt a random fagyást a bekapcsolásnál a vinyó? Illetve a caddy lehet hibás?
-
HSM
félisten
válasz
MrSealRD #80176 üzenetére
Ha külön kezeli, akkor mégis mi lehet a gond?
Nálam azzal szokott amúgy bohóckodni a win7, hogy összeeveri a kijelzők színprofilját, néha nagyon durván a kiterjesztett asztalozásnál, ami elég vicces tud lenni, mivel elég komolyan különbözik a két monitor ideális profilja.
Az már alap, hogy amikor kiterjesztem az asztalt a gép monitorára, akkor kézzel minden esetben aktiválnom kell a színprofilját (profil nélkül indul), de utána néha azt rátolja a fő monitorra is. Elég bosszantó jelenség. -
HSM
félisten
válasz
MrSealRD #80162 üzenetére
Jah, a ClearType betűkre gondolsz? Annál lehet ilyen, hogyha nagyon másmilyen "rendszerű" a belső meg a külső monitor, akkor nem működnek egymás beállításaival jól. Ami az egyiken élesít, a másikon szerencsétlen esetben homályosíthat. Mondjuk legrosszabb esetben ki is lehet kapcsolni. Nekem szerencsére nincs vele gondom, éles a betű mindkét monitoron.
-
MrSealRD
veterán
-
Azazael
aktív tag
Sziasztok!
A minap feldobta a T430i-m, hogy frissíthetek Win10-re. A kérdésem az lenne, hogy ti próbáltátok már az új windows ezen a gépen vagy a 430-as szérián bármelyiken? Mert ezen az oldalon nem festenek túl kecsegetető képet... Amikor megvettem a win 8-at az is elég nagy bukta volt, negyede akksi idő, gyakorlatilag használhatatlan gép. Vagy adjak egy esélyt, és visszatérhetek win7-re?
Köszi a választ! -
hol lehet kideríteni, hogy egy thinkpad t431s-be milyen kijelző paneleket lehet belerakni? Gondolkodom, hogy le kéne cserélni valami fhd ips kijelzőre a kijelzőt de nem találom meg, hogy mikkel kompatiblis...
-
MrSealRD
veterán
válasz
btudos #80161 üzenetére
Eszembe jutott egy favágó megoldás. Ha BIOS-ból letiltom a dGPU-t, akkor mit csinál? Nem ad képet?
Később biztosan kipróbálom, de most nem tudok restartolni...Kb 1-2 hete használok egy FHD monitor-t másodlagosként, viszont még nem győzött meg teljesen a dolog...
A betűk torzítását sikerült megoldanom...Olyan volt mintha anti-alias lenne rajta. Aztán kiderült, hogy a windows-nak van ilyen varázslója ami külső monitort helyreteszi...de a belsőt meg elrontja...Most meg ez az erőforrás pazarlás is...Érezhetően jobban melegszik a gépe, és többet megy a ventilátor is...
-
-
Tim82
félisten
válasz
oliverthomas #80156 üzenetére
A T430s mintha még LVDS csatlakozós panelt fogadna, a T440s meg eDP-set. Van valami kínaiak által gyártott adapterkit, amivel meg lehetne oldani, de nehezen lehet beszerezni, nem kommersz, Aliexpressen szembejövő cucc.
-
oliverthomas
csendes tag
Sziasztok,
T440s képernyőpanelt át lehet rakni T430s-be? Kompatibilis illetve méretügyileg átszerelhető?
Feleslegesen nem kezdenék neki.... -
tototos
addikt
Sziasztok!
T420si-.ről mi a vélemény? Vannak konstrukciós hibái? Gondolkozom a T400-t lecserélni egy t420s-re.
-
MrSealRD
veterán
T530-ra mini display porton csatlakoztattam egy FHD monitort. A belső kijelző a HD4000-ről megy a külső meg az Nvidia-ról. Megoldható valahogy, hogy csak a HD4000 vigye mindkét kijelzőt?
-
Tim82
félisten
válasz
totron #80150 üzenetére
T500-nál nem annyira vészes a dolog, szóval téged pont nem érint annyira, T410-től felfelé azonban egy csomó Thinkpad nagyon vacak touchpad borítást kapott, így az X220-é is. Ezek kopnak rendesen.
Zoli986: csatlakozó elképzelhető, de hogy fizikailag nem fér be egy X61-be egy T61 billentyűzete, az is biztos. Egyébként szerintem van méretkülönbség, már csak az X61 billentyűzet zsugorított jobb oldali billentyűi miatt is picit kisebbnek kell lennie. Ha kell, este tudok összehasonlító fotót lőni.
-
-
totron
addikt
Az enyémet úgy kaptam, hogy vatta új billentyű és tapipad. Kicsit sajnálom elrontani az érintetlenségét, de hát mit lehet tenni? Mennyi idő után kezd fényleni a pad? Használat közben arra is figyelek, hogy egyenletesen használjam felületét mindenhol, nehogy egy ponton legyen látványosan elhasználódott (fényes), a többin meg nem, megőrülök magamtól. Olyan létezik, hogy egy bizonyos, többet használt körzetben kevésbé lesz érintésérzékeny a tapifelület?
-
Zoli986
tag
Sziasztok!
A T61 billentyűzete működik X61-ben?Kompatibilitási listában nem találom sehol az x szériát,de képek alapján nem nagyon látszik különbség a két billentyűzet között.
-
Tikakukac
titán
válasz
bajuszati #80139 üzenetére
Amennyiben fedlap cserét is akarsz/kell, akkor vedd a 80k-sat, mert jobban nem jössz ki ha magadnak csereberéled meg szívsz velük.
Palmrest és bezel megvan 10k alatt, az még okés, ha többet is kell mókázni akkor nem szenvednék vele. Nekem is csak azért jó már, mert tudom kitől kell hozni és mit. Ehhez viszont be kell bukni pár ilyet, volt palmrest amit nem tudtam feltenni pölö, mert egyszerűen nem ment rá a baseplate-re.
-
bajuszati
tag
hello,
ez csak annyiból fontos hogy egy sérülésmenteset 80K-ért adnak, viszont 53-58K között már elég jókat lehet venni, kisebb nagyobb műanyagrepedésekkel, esztétikai hibákkal.
üdv
-
Tim82
félisten
válasz
bajuszati #80136 üzenetére
Az enyémen törve/lepattanva nincs, de a sarkoknál meg van kopva a gumírozás - ez mondjuk általános Thinkpad-kozmetikai hiba. A palmrest-em, amit vadonatújan vettem, kb. 1 hónap után elkezdett repedni az Express Card foglalatnál. Nagyjából ennyiről tudok jelenleg beszámolni - ami úgy, hogy én raktam össze innen, nem is rossz.
-
Tim82
félisten
Vistára még van, esetleg megpróbálhatod azzal (bár nem említik az X201-et a támogatott modellek között).
-
edk-
őstag
Dokkolóban tartott X201-en win7 alatt szeretnék billentyűkombinációkat beállítani a külső billentyűzetre (pl. Ctrl-F12 hibernáljon, mint az Fn-F12), de míg XP alá volt Keyboard Customizer, 7 alá mintha nem lenne. Van valamilyen megoldás erre?
-
beherit
tag
Köszi, értem. Csak kíváncsiságól kérdeztem rá, hogy ez egy közismert dolog amiről én nem tudok, vagy hogy működik pontosan. Tegnap kicsit felbosszantott, mert pont fontos lett volna és csak lestem, hogy miért nem jó, de hát ha, mindig van valami. Felőlem lehet 5 éves is a driver ha működik
-
Tim82
félisten
válasz
beherit #80130 üzenetére
Most, hogy így mondod, jogos, megnéztem Eszközkezelőben, nálam is még a 2012-ben kiadott 8.32.23.5 driver van, pedig rendszeresen futtatom a SU-t.
Annyit tudok rá mondani, hogy egy ideje nem 100%-os a SU, van, amit valamiért kihagy (szvsz azért, mert Lenovo oldaláról a support egyre trehányabb). Az esetek nagy részében azért jól működik, legalábbis Win 7 alatt még.
-
Tikakukac
titán
válasz
totron #80127 üzenetére
Mondjuk, hogy ők validálják és adják ki a saját gépükhöz amit ők terveztek?
Az más kérdés, hogy adott komponenshez van-e a gyártónál frissebb, legtöbbször igen. Más kérdés, hogy mi történik utána. MSI-nél pl. tudom, hogy imád eltűnni a hardver meg omlani a win. Saját felelősségre bárki bármit rakhat, ami működik azt meg nem javítjuk úgysem.
-
Tim82
félisten
válasz
beherit #80125 üzenetére
Nos, én teljesen azt hittem hogy a lenovo system update, ami a drivereket szokta frissíteni az frissen tartja a dolgokat. Végülis hogy működik ez?
Az úgy, hogy elindítod, és akkor végignézi, hogy a gépedhez kellő driverek/rajta lévő Lenovo-s segédprogramokból akad-e frissebb verzió annál, ami telepítve van. (Nem fut a háttérben, nem csinálja meg magától...)
-
beherit
tag
Halihó!
Van nekem egy T420-am pár hete, aztán tegnap skype-olni akartam vele (első alkalommal) és sehogy sem akartak hallani a túloldalon, a mikrofonnál is a programban az a zöld csík ami jelzi hogy hangot vesz nem ugrált. Na elkezdtem nézegetni a Google-t hogy akkor most mi lehet a gond és más is beszámolt erről a problémáról, driver frissítést javasoltak megoldásként. És valóban volt újabb driver ehhez a hd conexant akármihez és valóban megjavult.
Nos, én teljesen azt hittem hogy a lenovo system update, ami a drivereket szokta frissíteni az frissen tartja a dolgokat. Végülis hogy működik ez? Most az összes driveremet meg kell nézni manuál hogy van-e frissebb, vagy ha csak gondom van akkor kezdjek el kutakodni, hogy mi lehet? Kicsit elvesztettem a fonalat -
Tim82
félisten
Mai napi érdekesség, hogy meggajdult az X220-on (Win 7 Pro x64, a legutóbbi Win frissítések is feltéve,
SU-t talán egy hónapja futtattam utoljáraa Lenovo Solution Center-en kívül minden Lenovo-s driver/program is a legfrissebb) a Power Manager. Este annyi nyűgöm volt vele, hogy fedéllehajtásra nem ment el magától sleepbe (nem szokott ilyesmivel gond lenni), úgyhogy a Start menüből elküldtem aludni.Most reggel felnyitáskor az este még 81%-osnak mutatott akku 0%-os, nem töltődik. (Végig töltőn volt a noti, be van állítva a battery threshold 60-86%-ra.) Megnézve, a battery threshold beállításokat is elfelejtette. Újraindítás után maradt ugyanígy, végül kihúztam a töltőt, akkor hibernálta magát, visszadugtam, felébresztettem, visszaugrott a töltöttség kijelzés 81%-ra és megjelent az elfelejtettnek hitt battery threshold beállításom. Örülünk. Szép is lenne, ha egy vattaúj, 3 ciklusos 9 cellás gyári (LG) akku hirtelen megadná magát.
Gondolom, magyarázat nem nagyon van rá.
-
Sziasztok,
Se Google, se itt nem találom... Mi a legújabb proci, ami belemegy egy T410-be?
Csak érdeklődés szintén nézegettem.
Köszi
(Közben megvan, itt a topicban... Semmilyen négymagos nem megy benne :S )
-
SNor
tag
válasz
katzy86 #80114 üzenetére
Szuper, grat, csak összejött.
Még egy apró tipp, a widi-s alkalmazás nálam szereti agyon loggolni magát, még nem kerestem rá megoldást, néha törlöm azt kész (user/AppData/Local), de lehet nálad nem lesz ilyen.
Illetve fHD-ben nálam sok volt a frame drop, így csak 1366x768-ban szoktam átküldeni a képet.
N -
totron
addikt
Van még valaki, aki nem élvezi laptopjában az SSD technológia nyújtott előnyöket?
-
soldi3r
veterán
válasz
FoxiestFox #80115 üzenetére
Halozatfuggo. FHD filmet meg lehet nezni rajta, de ha megy a torrent, akkor mar akad.
-
-
SNor
tag
válasz
katzy86 #80107 üzenetére
Helló!
Egy fél éjszakám ráment mire beüzemeltem (X220, szinten 6300-as wifi, W7x64), nem emlékszem a pontos megoldásra, de a következő fájlokat mentettem le, ha újra kéne:Wireless_17.1.0_s64.exe (Szerintem ez volt a megfelelő cucc amivel végül jó lett, mert tartalmazta a WIDI koponenst is.)
win64_152822.zip (Ez nem tudom miért van lementve)
SetupChipset.exe (v10.0.13, passz Intel Chipset INF)
Keress rá, google dob rá találatot.
Amúgy a neten amik voltak leírások azok vagy valami régebbi driverhez voltak, és nekem nem jelent meg ott a widi, ahol kellett volna... Ja mindez még tavaly decemberi infó, azóta nem mertem frissíteni
-
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #80108 üzenetére
Az a cpu-ban van nem?
-
katzy86
csendes tag
válasz
FoxiestFox #80108 üzenetére
intel 6300
-
-
katzy86
csendes tag
Sziasztok!
T420 (intel HD3000) system update felkinalja a intel widi-t. de nem telepul, nem kompatibilis. Van erre valami megoldas, esetleg mas alternativa, hogy a vezetek nelkul atkuldjem a kepet? -
RoboGuru
tag
-
kemotox
addikt
Üdv!
Vettem egy T420-ast használtan, még csütörtökön, de most vettem észre, hogy hiányzik valami belőle.. Ugyebár kivehető az ODD, van egy csúszka az alján amivel ki lehet tolni a cuccost, meg egy kapcsoló, amivel le lehet zárni. Na az utóbbi hiányzik. És kiesik az ODD. Ilyet be lehet valahol szerezni? Kerestem ODD Lock Switch néven de nem találtam semmit.
Köszi -
Tim82
félisten
válasz
Xmodule #80096 üzenetére
Azt, hogy az X201-hez volt touchpad-es palmrest is.
Konklúzió: touchpad-es palmrest nem jó X200-hoz, csak X201-hez. Touchpad nélküli palmrest mindkettőhöz jó.
Még egy adalék: az ujjlenyomatolvasó megint külön történet, az X200 másfélét használ, mint az X201. Csatlakozóban is eltérnek, szóval nem kompatibilisek.
-
Feenyx
aktív tag
Sziasztok!
Meglett a 9 cellás akkumulátorom T430-ba, így azt szeretném megkérdezni, szerintetek mennyit érhet egy 6 cellás 0% elhasználódású gyári Lenovo akksi? 259 ciklus van benne a Power manager szerint, itt is lett a Battery maintance paranccsal "megformázva".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen processzort vegyek?
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest