- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- OLED TV topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bluetooth hangszórók
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Philips LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrPetya19
addikt
válasz icsil #103897 üzenetére
Win 10 van a gépen?
Ha igen, akkor wifi ki-be kapcsolás.
Korábban csatlakozott már hozzá a gép, vagy egy olyan gép, ami ugyanazon a MS fiókon van?
Csak mert nekem minden gépem eljátsza ezt, mióta win 10-en vannak.
Vagy az amit Tikakukac írt.,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
icsil
csendes tag
Üdv.
Egy kis segítseget szeretnék kérni.
Használtan vettem egy notebookot, minden wifit megtalál csak mi saját wifinket nem.
Miért lehet ez? -
Tim82
félisten
válasz FoxiestFox #103895 üzenetére
Nem rémlik, hogy lenne inkompatibilitási probléma a különféle FrankenPad-építési leírások alapján, de nem próbáltam persze.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
félisten
A T60 15" FPR+touch modul (és ezek szalagkábele) kompatibilis lesz a T61 alaplappal, vagy a T61-nek másféle FPR modul kell?
-
darvinya
titán
válasz azbest #103891 üzenetére
Nem véletlenül nem adtam oda erre a szövegre, mikor árultam Tv-t: -engedsz már belőle, s viszem 5-ért félórán belül.
Ötödéért biztosan odaadom.Amúgy semmi különleges kábel nincs.
Csak egy sima DSub kábellel.kötöttem össze Tv-t a géppel.
Ugyanezt a kábelt használom IBM M50 géphez, hogy monitort kössem össze.JIG, más néven RS232-essel már nem szórakozok, mert már nincs ingerem turkálni benne.
Jó az ahogy már össze lett rakva.
Már fülhallgató kimenetet sem fejeztem be.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Tikakukac
titán
válasz FoxiestFox #103892 üzenetére
Mert minden bontott és minden használt kijelző elképesztően óriási baromi nagy lutri.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
félisten
-
azbest
félisten
válasz darvinya #103889 üzenetére
Ja, a tévének van spéci módja a gyári flasheléshez. A lényegen nem változtat.
maradjunk annyiban, hogy neked egy nagyon különleges géped van, ami nem olyan, mint az átlag. Szóval csak arra kérlek, hogy ne tanácsold a többieknek, hogy az ő átlagos gépüket a különleges géphez való kábellel tönkretegyék
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz FoxiestFox #103888 üzenetére
Na álljunk meg. Új kijelzőről volt szó. Az, hogy "refurb" és minden egyéb dolgot te hogyan veszel az rád van bízva, mindenki úgy teszi a rulettet ahogy akarja. Én új kijelzőről beszéltem.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
félisten
válasz Tikakukac #103783 üzenetére
Nem lett fos.
Ezt rendeltem, IBM FRU-s, eredeti panel, teljesen karcmentesen érkezett.
Nem tudom, milyen gépben volt eredetileg, gondolom nem T4x-ben, mert a T60 simán kezeli (EDID chip tehát már van). Tippem R50p, a panel egy N150U3-L01.
Én 75 fontot ajánlottam érte a kiírt ár helyett, nekem ennyit ért meg maximum, az eladó elfogadta, a panel 5 nap alatt itt volt olyan atombiztos csomagolásban, hogy le a kalappal.
Csodás, nagyon világos panel (a halványodó 1400-as után szinte "modern gép" érzésű ).
Következő lépés az IBM new old stock T61 alaplap, és egy új akku.# Frankenpad projekt
[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
válasz XSiGma #103880 üzenetére
> Ha jól rémlik a Win10 telepítés után, a frissítések előtt még működött
> a funkció. Szerintetek merre induljak tovább?vissza a kiindulási pontra és újratesztelni.
Másik disket berakni( valami elfekvő csak van )
újratelepíteni a Win10-et.
és letesztelni, hogy tényleg működik-e a funkció és jó-e az emlékezeted.
Ha működik, akkor lépésenként tesztelni kell, melyik upgrade rontja el.
Ha nem működik, ....Mottó: "A verseny jó!"
-
Tim82
félisten
válasz azbest #103885 üzenetére
Ha jól értem, a T61 BIOS-ából linkelt képernyőmentést/fotót, ott meg akkor kizárólag dGPU van (legalábbis neki ugye Nvidia GPU-s T61-e van). De amúgy is, T61-nél vagy Intel vagy Nvidia az opció, nincs olyan, hogy más kimenetnél más GPU kezeli a képet (nyilván az Advanced Dock + desktop videókártya speciális kivétel).
(Ezt leszámítva meg se próbálom követni már a társalgást, sok ez nekem így vasárnapra. )
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
azbest
félisten
válasz darvinya #103883 üzenetére
Megint a zöldségek...
még az egyik előző kapcsán:
"ez nem csak monitor csatlakozás, hanem RS232-es is"
Nem, nincsen soros port a dsub-ban.Mivel neked dgpu-s géped van, így előfordulhat, hogy a bios-ban a menüben az alapértelmezett kimenetet beállítása arra is hat, hogy az intel vagy az nvidia gpu kezelje induláskor a képet. Ez okozhatja, hogy a régi vesa video módokban más képfrissítés lesz. Természetesen, ha nincs jelen az a port vagy nincs rádugva semmi, akkor figyelmen kívül hagyja és mégis a másik porton megy a kép.
A zöld pöttyözés alapján tippre a dgpu aktív azon a képen. A dgpu pedig bga hibás lehet, mert nem normális a pöttyözés. Ha mégis az intelen lenne, akkor lehet, hogy a ram hibás, mert az intel abból csíp le.
Ha hibás a gép, az okozhat mindenféle furcsa viselkedést is, erre nem érdemes alapozni. Attól, hogy körészőttél egy elmélelet, a vga még nem fog digitális jelet kiadni.
Az, hogy szerepelnek ilyen opciók a biosban, csak azért van, mert dokkolóval jelen vannak ezek. A soros és párhuzamos portok is szerepelnek, de az is csak dokkolón van rajta.
Én használtam t61-et 2503-as dokkal, asztali videokártyával is, úgy már a pcie opció is értelmet nyer.
Egy hibátlan gépen, sima inteles gpu-val is megvan a fullhd vga-n keresztül.
szerk: egy másik lehetőség a felbontás problémákra, hogy a tévé válogatós a képfrissítésekre dsub-on. Vannak régi kommentek nvidiás t61p-vel kapcsolatban, hogy pl valami sony tévé nem ette 60Hz-et, csak 59,7-et... esetleg valamiért más default értékeket használ, más opció választásakor.
(#103886) Tim82
Sima intelesnél is így néz ki. Az internal helyett pci express az enyémnél a másik opció fenn. Neki lehet van nvidia is.Ha nem vált köztük nála, akkor lehet szimplán csak a hibás gpu miatt viselkedik furán... de az biztos, hogy nem ad ki dvi jelet a dsub aljzatán a gép
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz azbest #103881 üzenetére
Itt egyáltalán nem dokkolóról van szó, hanem T61 DSub csatlakozójáról.
Ezt kezeli leírt módon a Tv-n.
De mondhatom úgy is, BIOS alatt VGA-n 60Hz a képfrissítés, míg DVI-n 70Hz a képfrissítés.
Már itt különbség van.
Win10 alatt két külön kijelzőnél, VGA-n 1280x720 a max., míg ugyanaz DVI-n 1920x1080.
LCD mindkettő esetben max-on van 1600x1050.De ha nagyon szeretnéd délután szétvágok egy HDMI kábelt és ráforrasztok egy DSub-ot végére, és ezt dugom Tv HDMI(DVI)-be.
Ekkor csak DVI-on lesz kép.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
vicze
félisten
Ubi Live linux ha megy abban a fényerő, akkor egyértelműen nem eredeti, ha nem megy akkor valami furcsa HW gond lehet.
Win10 display driver települése után engedi állítani a fényerőt T450-nél is natív Windows driverel nem kell semmit szenvedni.
Vantage-al felment minden?[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Lehet mégsem gyári a kijelző, vagy nem pont ahhoz a modelhez való. Ismerősnek a magyar szerviz tett t440-be való panelt bele, mert tán valami lenovo doksiban annak az azonosítója volt. De csak mert valami ügyeskedés / optimalizálás volt. A hivatalos szerviz pakkban az lcd mellett a képernyő körüli matrica is benne van, azon meg rajta van a gép típusa, s a szerviz valsz megbontotta a készletet vagy bontott panelt használt. Múltkor valaki egy registry bejegyzést emlehetett [link]
(#103879) darvinya
Persze, hogy ott van. A dokkolón van a dvi port. Lcd a képernyője. A vga meg a gép vagy a dokkoló vga portja.
Az, hogy neked más felbontást ad más beállítással, max annyit jelent, hogy nem tudod, hogy windows alatt hogyan kell kezelni a képernyőket. A tükrözés módban a belső és külső megjelenítő is ugyanazt mutatja és a kettő közül a kisebbik felbontást választja, mert az mindkét képernyő tudja mutatni. Ha átállítanád win alatt kiterjesztetter vagy csak külsőre, akkor a vga is a megjelenítő natív felbontását használná. -
XSiGma
aktív tag
Sziasztok,
Adott egy T450, friss Win10-el,minden frissítés telepítve, System updateről is minden telepítve. Az eredeti kijelző van benne. A hiba, hogy nem működik a fényerő állítás. Napok óta ezzel küzdök, próbáltam a registryben, a FeatureTestControlban átírni az alap értéket, visszaállítani a monitor és a HD Graphics 5500 korábbi driverét, kézzel átállítani a drivereket a gépen található összes más verzióra, szerintem már az összes kombinációt kipróbáltam, egyelőre sikertelenül. Ha jól rémlik a Win10 telepítés után, a frisítések előtt még működött a funkció. Szerintetek merre induljak tovább? Köszi -
darvinya
titán
válasz azbest #103876 üzenetére
Miért nincs értelme?
Egyrészt ez BIOS-ban van lehetőség erre.
Másrészt Samsung B530-as Tv-m kezeli mindkettő jelet DSub-ján (ez nem csak monitor csatlakozás, hanem RS232-es is).
VGA: max. HD Op. rendszer
DVI: max. FullHD Op. rendszer, mert ennyi a Tv max.-jaMade Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
vicze
félisten
válasz azbest #103876 üzenetére
Upsz, az idézőjel lemaradt. Igen annyiban passzív, hogy nem kell külső USB neki mint a többinek. Ahogy irtad egyik se passzív valójában, mindegyikben van chip, a DP HDMI ben is, csak DP-n van alapból elég mA meghajtani. Linkeltem miért bonyolultabb a másik irány.
Őszintén szólva nem tudom kivel megy és mivel nem, egy VAIO-val és még valamivel nem ment mással nem próbáltam, csak nagyon ritkán kell. Nem tudom mitől függ, hogy egy sima HDMI mennyi mA-t ad le. -
Blackhole13
senior tag
Ha van olyan, aki 2. generációs X1-ben cserélt akksit, az milyet vett és azzal mennyi ideig bírja a gép átlag netezés mellett?
-
azbest
félisten
válasz vicze #103874 üzenetére
Az nem passzív. Van benne elektronika, ami a digitális jelből az analógot előállítja.Mással is működik. Számtalan hasonlót lehet kapni.
Az pedig normális, hogy ad áramot a hdmi. Viszont a specifikáció szerint csak 5v 50mA garantált (a legújabbnál lehet emelték), míg az ilyen aktív adapterek 200mA felett is fogyaszthatnak. Szóval, amit többre is felkészítettek, vagy nem limitálták, az meg tudja hajtani. Ami kevesebbet ad, ott rosszabb esetben kigetheti a portot. Az a hdmi 50mA-jának célja, hogy a rákötött kijelző áramkörét megtáplálja, amely így vissza tudja adni a képernyő képességeinek adatait.
A displayportos megjegyzést nem is értem. Az is ad áramot, s mivel ott magasabb a korlát (3.3 V 500 mA), így nincs is gond a dp->vga dapterek kompatibilitásával.
Ha arra gonszolsz, hogy hdmi->dp irány miért bonyolult, akkor abban igazad van, hogy mivel nagyobb a terhelhetősége a dp-nek, az is egy probléma. De alapvetően arról van szó, hogy nagyon rétegigény a hdmi-dp jelátalakítás, mert fordított irányba szokott inkább igény lenni. Már az aktív dp-hdmi átalakítók is tizen dolláros szintre estek kínában, azok teljesen újrakészítik a digitális csomagokat. A passzív dp-hdmi esetén pedig kell jelszint illesztő elektronika, de maga a tartalom a gpu-ból hdmi formátumban jön ki olyankor. Hdmi és dp között ezért sem lehet kétirányú kábel, mert nem azonosak a jelszintek.(#103873) darvinya
ennek nincs semmi értelme.
Pár éve tele volt a net a kamu kábelekkel. Anno annyit találtam róla, hogy vagy full átverés vagy csak egy konkrét készülék spéci kimenetéhez jó. De nem thinkpadhez. A t61-hez max a mini dock 2504-essel, vagy a puttonyos 2503-assal kötöttél hdmi vagy dvi eszközt. Van 14"es thinkpadem és 2503, 2504 és 2505 dokkolóm is, szóval nehéz beetetni ilyen mesélvel[ Szerkesztve ]
-
MrPetya19
addikt
válasz vicze #103874 üzenetére
Igazából most is egy ilyennel van rákötve a második monitor a gépre.
Nekem eddig ezek az átalakítók mindennel mentek, amivel próbáltam, de nem mindenki ilyen szerencsés. Főleg (nem Lenovo) laptopok esetén lehet problémákba ütközni, ahogy az egyetemen sokszor látom. Szerintem azért, mert lehet nem minden gép ad áramot a csatlakozó megfelelő érintkezőjén.
Köszi mindkettőtöknek!,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
vicze
félisten
válasz azbest #103872 üzenetére
Nem, Lenovo HDMI to VGA. Vannak korlátozásai(felbontás) de jól működött ha kellett. Valamit babráltak a HDMI-vel az tuti és megy rajt áram hogy működjön. (Ezért nem megy a DP normál esetben)
És igen csak Lenovoval megy, most is ezt adják.[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz MrPetya19 #103871 üzenetére
VGA analóg és DSub csatlakozós.
T61-nek DSub-ja tud digitálist is, így DSub-on mindkettő verzióban tud képet adni.
Ez tökéletesen szemléltette Samsung B530-as tv, mert analógon nem lehetet max. felbontással használi, míg DVI-ra kapcsolva ment a fullHD.
DSub-HDMI kábellel automatikusan csak DVI működött.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
azbest
félisten
válasz MrPetya19 #103871 üzenetére
passzív vga to hdmi:
Régebben volt valami (talán hp) eszköz, ami szabványokon kívül, hdmi alakú csatlakozón tudott vga-t is kiadni. Ebay tele volt ilyen kábellel, sokan azt vették meg, mert nem értették, hogy az kifejezetten egy konkrét eszközzel képes csak működni.darvinya kommentjének nem sok értelme van, néha nem sikerül kifejeznie azt, amire gondol
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz Cold5 #103867 üzenetére
Sajnos mivel első kérdésnél, nem volt tiszta, hogy mindenképpen HDMI-t akarod DP-re alakítani, így rosszul mondtam, ez az egyetlen irány amihez aktív kábel/átalakító kell. :(
Tényleg kb. minden irányba van átalakítóm még passzív HDMI to VGA is, ezt pont sose kellett.Amúgy miért kell mindenképp ez kell? Az említett eszközök rendelkeznek mind a kettővel. A T470s-en van HDMI és DP(USB-C) is. Sajnos az aktív átalakítás minding problémás.
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz donjohnson #103865 üzenetére
Van olyan ami kétirányú, van ami nem, kábel függő.
-
-
Cold5
senior tag
válasz donjohnson #103862 üzenetére
Ott is néztem. Nem lát semmit.
kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...
-
donjohnson
addikt
válasz Cold5 #103860 üzenetére
intel saját vezérlőpultjában tedd át a displayport-nál "nincs megjelenítés" vagy valami hasonlóról klónozás vagy kiterjesztésre. nekem egy hp laptopnál volt egy hasonló eset, de szerintem ez win10 bug. a sima asztalon jobb klikk-es képernyőfelbontás-beállításoknál nem is látod ezt az opciót, csak az intel saját szoftverében.
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
Cold5
senior tag
T470s és egy T24d-10 probléma. HDMI-HDMI-vel megy a dolog, de HDMI-DP-vel nem ad képet. A Win10-fel se ismeri, hogy követ van rá egy monitor.
Mit kellene megnéznem?
Ezzel a kábellel probálkozom: Lanberg DisplayPort --> HDMI kábel 1m fekete /CA-DPHD-10CC-0010-BK/
[ Szerkesztve ]
kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz Ganz-[HUN] #103858 üzenetére
Windows updates driverrel persze megy, de a sorozat szám alapján keresett driverrel nem. De legalább jónak tűnik.
[ Szerkesztve ]
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz MineFox54 #103857 üzenetére
jó reggelt chrome cache
Más: Srácok mért van ismét dejavum? Miért xopat az összes *40-es széria a rohadt Synaptics/Ultranav driverrel?
Most komolyan... Detto ugyan azt eljátsza mint a T440 csak a viszájával (ott asszem' a touchpad nem működött).
Jelenleg mint mondtam, nincs nálam a gép, és csak team veiweren keresztül érem el, és ez a látvány fogadott driverezés után.Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
MineFox54
őstag
-
fattyu
veterán
válasz S_x96x_S #103829 üzenetére
ne mondjam akkor hogy nagy céges szerződéssel az ára 87 euró + fa? és erős a gyanúm ott sem buknak rajta.
mondjuk ugyanitt a 490 16g rammal 8650u 250nvme meg valami 700pár euró nettó,
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
-
Tikakukac
titán
válasz Ganz-[HUN] #103850 üzenetére
Ha valóban az és ha valóban jó, akkor az. Ha a matrica stimmel már félsiker.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz FoxiestFox #103851 üzenetére
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
félisten
válasz Ganz-[HUN] #103850 üzenetére
-
Ganz-[HUN]
addikt
Sziasztok!
Megérkezett a csomag a külföldi rokonsághoz, a kijelző FRU-ja 04X0437. IPS Panel szerintetek? Lenovo oldala szerint nem az.
Panel típusa: lp125wh2 spt1[ Szerkesztve ]
-
MrPetya19
addikt
-
vicze
félisten
válasz Ganz-[HUN] #103841 üzenetére
Igen ismerek 1 embert. Azt se mondanám szeretetnek, inkább csak tudta gond nélkül használni, és sose panaszkodott rá.
-
vicze
félisten
Ja igen sokan felnyitva próbálják rárakni, ahogy nem megy rá egyáltalán.
Felnyitva se billeg? Leginkább úgy szokott, probléma lenni.
A helyes dokkolást úgy szoktam tesztelni, hogy ha megemelem a laptopot és nem esik ki a dokkoló akkor be van akadva minden aminek be kell. Amúgy ilyen 1-2mm-ről van szó, szóval simán lehet, hogy valamilyen tolerancia hiba, vagy valami elkopott.Újnál szinte minden gondolkodás nélkül "beesik" a helyére, nem kell igazgatni figyelni semmire, és csak be kell nyomd a portokat.
-
Tikakukac
titán
válasz Ganz-[HUN] #103841 üzenetére
Biztosan erre is van valami perverzió, szóval tutira találsz ilyen embert is.
-
HSM
félisten
válasz vicze #103843 üzenetére
Ez igaz, de inkább csak a T460 alá való dokkokkal. Ami a T420-hoz való volt, az nagyon könnyű volt dokkolni, az újabb mechanikája már nem sikerült szerintem olyan jól, ahhoz nekem is kellett vagy 5-10 alkalom, mire ráéreztem a megfelelő technikára, IT adminos múlttal is. Viszont így ráérezve már teljesen jó és kényelmes, gyakorlatilag 10/10 alkalommal hibátlanul és megbízhatóan csatlakozik, mint a régi, csak több idő kellett ráérezni.
Érdekes a billegés, nálam ha rendesen asztalon van, és jól bedokkolva (!!!) nem billeg. Akkor billeg, ha nem akadt be teljesen a helyére, ugye itt jön be a technika, amit mondtam, nekem az vált be, ha a helyére igazítom, majd a lecsukott T460s fedlapjának két oldalának a szélén (ahol a gumi keret körbefut) egy hirtelen és határozott mozdulattal a helyére pattintom, így nem terhelem a kijelzőt, és a mechanika is elkapja jól a gépet. Ezt most az Ultra dokkról írom, de úgy emlékszem a simánál is pont így van.
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
Hát annyi, hogy IT admin szempontból (és 15év saját tapasztalat alapján), egy régi típusú alsó csatlakozót dokkot akár 5-10 alkalom a és pár perc megtanulni valakinek, aki még soha nem használt ilyet. Az újat eddig vagy meg se kellett mutassam vagy max. 1x és annyi, se volt senkinek gondja. Először eléggé húztam a szám rá, de így 10 után azt kell mondjam, hogy jobb az új mechanika.
Illetve ha megnézed a T460s nem ül 100%-osan rá dokkolóra, így billeg rajta, ha jól emlékszek mind a 3-on csinálja(Basic, Pro, Ultra), bár lehet az ultrán nem.@MrPetya19: Ezt jó tudni, hogy zavarhatja egymást, akkor ezt lehet magyarázat miért van T480s-nél anomália TB és HDMI együttes használata esetén. (működik de furcsán...)
"De ALT mode esetén pont hogy nem az USB sávszélt használja."
Nagyon nincs más amit használna, a jelet át kell vinni. 1-1 kijelzővel, amit majd DP-re használ a kábel/port, nyilván veszted az USB sávokat és esik a sávszél.
Itt már attól függ mekkora sávszélessége van az adott portnak. USB-C általában Thinkpad-en legalább 10GBit-es, egy 1080@60 3.20 Gbit/s, ilyen után marad 3,6, amin osztozik LAN és minden más eszköz.
Dell úgy "oldotta meg" a 100W problémát, hogy a töltőik nem szabványosak(20V-n 5A helyett 6,5A max.) és így ms töltőt nem is használhatsz azokkal a gépekkel csak Dell-t. Illetve nem biztos hogy minden működni fog az ő töltőjükkel.
Ugye ez a USB-C lényegét veszted el így. -
Ganz-[HUN]
addikt
csövi
Volt közülletek, aki szereti/szerette a 40-es szériában lévő Clickpad-et? Olvasom hogy mindenki gyűlölte és kicserélte az 50-es szériáéra, nekem meg nem volt időm élvezni mert vissza kellett küldeni (mint kiderült hibás windows telepítő miatt) egy T440-esben.Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Tim82
félisten
válasz FoxiestFox #103839 üzenetére
Úgy rémlik, nincsen FX-es refurb alaplap.
-
félisten
Szóval, ugye ha az ember Frankenpadot épít, akkor be van tojva az nVidiás alaplapoktól, mert úgyis kuka lesz mind. Marad az Intel, ami grafikában fostos, retro gamingra kuka.
Akkor már előrébb van az ember simán a Radeonos T60 deszkával, az XP-nek úgyis elég az 2-3GB RAM, amit XP rigbe tesz az ember. (Az enyémben is 3 GB van).Ugye kétféle döglős T61 van. Az NVS 140 és az FX570M.
Lehet kapni IBM refurb deszkákat az NVS-es verzióból.
Olcsónak nem olcsó, de a The Boardroom reputációja jó.
Vajon létezik ez az IBM old new stock a nagyobbik nVidia chippel is? Hallottatok már ilyenről?
Mert ha lúd, már legyen FX... -
HSM
félisten
válasz Dare2Live #103837 üzenetére
Mondjuk a DVD helyén nekem alapból egy üres könnyű caddy volt, súlycsökkentés okán. SSD is alap volt benne, +16GB ram, konkrétan gyorsabb volt az i7-2620M-el, mint a T460s az i7-6600U-al gyári hűtővel, és NVMe SSD-vel. Aztán kicseréltem a másik gyári hűtőre ami volt rajta, na úgy már picit a 460-as lett gyorsabb. Azért ez is vicces valahol.
Szóval a vékonyodás alapvetően szerintem jó dolog, meg hogy könnyebb lett, ugye főleg a 15W-os CPU-k és kicsi M2 SSD-k ezt lehetővé tették. És az S gépen azért a minőségből is maradt valami, bár annyira a sima sem vészes, legalábbis a 460-asnál. Amúgy használtan már egész potom összegért utánad vágnak egy 450/460-as gépet. ~2000 eurós új bolti áron én se valószínű, hogy megvettem volna...
-
Dare2Live
félisten
Avval, hogy a semmire nem jó DVD/CD egységet kihagyták komoly hely szabadult fel T430től felfele. Ehez hozzájön, hogy cpuknál perf/wattban is komoly az előrelépés egy 5éves távon. Aksik sokkal többet bírnak úgy hogy közben még kissebbek/könnyebbek is.
Egy T450 alap aksival kb annyit bír mint egy T430 9cellásssaé.
Teljesítményben ami nagyot lökött az T440/T450 fele az SSD volt. És most T480nál a 4mag, 8szál I5nél is adott. Meg ahogy hallom a venti fordulat sincs visszafogva....A fejlődés nem kérdés. Hogy eközben az etalon IBM minőségből mi lett az más kérdés... ha magamnak vennék simán játszik a HP, Dell. Régen ilyen nem volt. De magamnak nem veszek ilyen árkategóriában. Desktopra költöm.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
HSM
félisten
válasz FoxiestFox #103834 üzenetére
Most a T460s-ről egyáltalán nem vágyom vissza a T420-ra. Mondom ezt úgy, hogy szuper gép volt a T420, a maga nemében sokkal jobban össze volt rakva, mint a T460s. Viszont a -1kg illetve a vékony kialakítás nekem nagyon bejön, még a nyilvánvaló hátrányok ellenére is.
-
félisten
-
MrPetya19
addikt
válasz vicze #103820 üzenetére
Igen, multkor futottam bele ebbe a problémába anyám T580-án, és kiderült hogy így van.
De ALT mode esetén pont hogy nem az USB sávszélt használja. Én leginkább egy HP Type-C-s monitorral próbálkoztam (2K-s) és ment a töltés, USB eszközök, hang, net elég jól. (még telefonról is.)
De ugyanezt kipróbáltam "sima" USB 3-as módban, és ott már voltak gondok.,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
HSM
félisten
válasz FoxiestFox #103822 üzenetére
Azért azt meg kell jegyezzem, hogy bár nem kedvelem annyira az új klaviatúráik kiosztását, de mégis a napi használatban nem érzem lényegesen rosszabbnak, szokható. Cserébe nekem sokkal kellemesebbek a mechnikai jellemzői, összességében picit jobban kedvelem a mostani T460s billentyűit, mint ami a T410 és T420-ban volt.
(#103824) vicze1: Nem tudom, mi bajod volt a régiekkel, nekem volt a T420-hoz való is, a T460s-hez meg van a butább meg egy Ultra dockom is, mindegyik hibátlan, pedig voltak/vannak rá kötve holmik rendesen.
-
-
S_x96x_S
addikt
válasz vicze #103826 üzenetére
> Nem azért de minding is ennyi volt a dokkolók ára,
> ezen semmit nem változtattak.a megjegyzésem igazából a hazai árakra vonatkozott.
Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station 135W (40AJ0135EU)
- ami németben 200-250 Eur
Az nálunk. 100...150e Ft körül van. Legalábbis ha az aqua és az usanotebook árait nézem.
https://www.argep.hu/product_2603018.htmlde az is lehet,
hogy csak rosszul számolom az árfolyam és az áfa eltéréseket.
Meg valószínüleg ezeket magyarítani is kell
Mottó: "A verseny jó!"
-
vicze
félisten
válasz S_x96x_S #103825 üzenetére
Nem azért de minding is ennyi volt a dokkolók ára, ezen semmit nem változtattak.
-
S_x96x_S
addikt
válasz Dare2Live #103823 üzenetére
> Végül berendeltem egy Lenovo Ultra Dock 135W 40AJ0135EU a
> ... Az árától csuklottam.
Németben is van ára ... kb 200 EUR , de a magyar árak ....
https://geizhals.de/lenovo-thinkpad-ultra-docking-station-135w-40aj0135eu-a1772229.html#offerlistMottó: "A verseny jó!"
-
vicze
félisten
Az új mechanikus dock azért sokkal jobb mintha nem lenne egyáltalán, á la Dell/HP.
Sőt merem azt mondani, hogy jobb, így mind a régi, még akkor is ha a portok védelme kb. 0 és nagyon nem szép.
Amúgy kevesebb a szarakodás azzal is, hogy melyik videó kimenet melyikkel megy csak együtt és mik ütik egymást.
Mindenképp jobban működik összességében mint a régi, azt sokkal tovább tartott "betanulni" mint az újat. A TB miatt sebességere ugyan ott vagy mert a régi is 2x v 4x PCIe csatorna volt, meg a TB3 meg 4x, szóval funkcionalitást nem vesztesz.
Egyedül a max. 100W megkötés szívás, mert Workstation nem mehet rá.
Hála égnek az USB"4"(?)-gyel ez az egész szerencsétlenkedés megszűnik és csak a kábelre kell majd figyelni. -
Dare2Live
félisten
Végül berendeltem egy Lenovo Ultra Dock 135W 40AJ0135EU a legolcsobb helyről amit árgép kidobott.
Az árától csuklottam.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
félisten
-
-
vicze
félisten
válasz MrPetya19 #103818 üzenetére
Elnézést igazad ban a TB a második, rosszul emlékeztem.
A másik oldalon lévő HDMI ugyan arra van kötve?Amúgy nem mini ethernet (amit amúgy is csak a Lenovo használt), hanem teljesen más, ehhez külön átalakító kell. A mini ethernet a X1C-en volt Gen5-ig, az új dokkolók bevetésétől van, ez az új izé, még sehol se láttam neki nevet.
Személy szerint a szimpla USB-s próbálkozásainkkal csak a probléma volt, 2 monitor+Ethernet estén már ne akarj mást rákötni, vagy már a bill egér akadozott, ha másoltál is egy pendrive-ra. Hiába az Alternate mode ha a sávszél már nem elég egy pont után.
[ Szerkesztve ]
-
SNor
tag
Én ThinkPad Thunderbolt 3-at vettem. Nem olyan praktikus, mint a régi hagyományos dokk, de a választék közül ez a legkompromisszum mentesebb.
-
MrPetya19
addikt
válasz vicze #103817 üzenetére
Az egész USB elnevezés és USB-C szörnyű jelen állapotában.
De USB-C szépsége az ALT mód, amikor tud egyszerre több féle jelet is átvinni, pl DP és USB, és azok olcsóbbak általában, mint egy TB3-as megoldás. A legjobb amikor a monitorba vannak ezek beépítve.
Egyébként nem pont a mini ethernet melletti a TB csatlakozó, és a hátsó a sima?
(Mivel az osztozkodik a HDMI porttal videó kimenet terén a leírások alapján),,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
vicze
félisten
válasz MrPetya19 #103816 üzenetére
Jelenlegi elnevezés alapján egész pontosan. USB 3.2 Gen 1×1(5GBit). (Aki kitalálta a nevezéktant elég sokáig kéne ütni...)
donjohnson által linkelt már USB 3.2 Gen 2×1 (10GBit), az már átviszi.A T480 dokkoló csatlakozója egész pontosan ezt tudja:
1db USB 3.1 Type-C Gen 2 / Thunderbolt 3 + 1db USB 3.1 Type-C Gen 1 + dedikált ethernet, a fikai dokkok esetében (A0AG/H/J).
Tehát azt se mindegy, hogy melyikbe van dugva. A legelső általában töltésre használt csatlakozóba kell dugni ahhoz, hogy minden a legjobban működjön, az a TB csatlakozó. Ha USB az átvitel 10GB-t tud, ha TB3 akkor 40GB-t.
Ezért nem is linkeltem semmilyen USB-s dokkolót, csak TB-set, mert az USB valamilyen pontosan bottleneckkelni fog, ha elég eszköz van ráaggatva(főleg egy 4K monitor mellé) + gond nélkül megy a töltés 100W-ig.Még egy megjegyzés. A TB3-as vezetékes dokkolók esetében a kábelhossz elég szívás lehet, mert a 40GB passzív kábelen csak 50cm, hosszabbhoz már aktív kábel kell ami húzs lehet.
[ Szerkesztve ]
-
MrPetya19
addikt
válasz Dare2Live #103813 üzenetére
Mert ez USB 3-as, azért tud csak ennyit.
A 4K 60Hz csak DP-on lesz aktív adapter nélkül, tehát ilyet keress. USB eszközök számától függően lehet találsz olcsóbbat más gyártónál.
Ha meg semmit se akarsz dugdosni léteznek már mágneses USB-C csatik teljes funkcionalitással, de ezek nem olcsók.,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
donjohnson
addikt
válasz Dare2Live #103813 üzenetére
vegyél ilyet: Lenovo ThinkPad USB-C Gen 2
igaz, hogy kicsit drágább persze.ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
Dare2Live
félisten
T480hoz keresnék dokkkot.
Céges noti dokk nem jár hozzá, azért kell mert a köv 4+évben minden nap fel, le és nincs kedvem dugdosni.
Mik az ajánlottak? Ahogy nézem T450é nem passzol.
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz jilian #103806 üzenetére
Egyvalaki írt, egy céges rollout tapasztalatról. Nyilván garanciális probléma, így javítják. Egy T480-ra még legalább 2-1,5év garancia kell legyen akkor is ha használtan veszed. Ezt ellenzőid le. Illetve mivel dobozos ellenzőid le, hogy a sorozatszám egyezik, a gépben, a dobozon, és a gép alján is. (Lásd 15-tel korábbi eszmecsere.)
Azt hogy egy esetleg 20% esélyű garanciális hibát beállasz-e azt te kell eldöntsd.@RAiN91: Mi a baj a megfelelő gombokkal? Tehát a Shift(alt+ctrl) + (ez már kiosztás függő) /*-+ .
-
félisten
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Első laptopom, amin nincs numpad. A kérdés, a plusz, minusz, szorzás, osztás karaktereket hogyan szoktátok írni? ANSI kódokkal?
Vagy van rá valami egyszerűbb megoldás? (u,i,o,j,k,l,m,. -> ez nekem numpadként nem működik sajnos, utána néztem T440P laptopon nem működik ez) -
jilian
addikt
válasz vicze #103805 üzenetére
Itt írtátok, hogy alaplaphibás nagy része.
Erre ruháznék be.[ Szerkesztve ]
-
-
jilian
addikt
Hello,
most akarok venni egy T480-at (8350U),
szerencse, hogy rákerestem.
Tényleg ennyire szar?
Mit ajánlotok helyette?
Itt már kérdeztem de sok válasz nem jött.
[link][ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Tim82
félisten
válasz FoxiestFox #103800 üzenetére
Igen, csak kell hozzá távtartó (nem tudok jobb magyar kifejezést az "interposer card"-ra). A lényeg, hogy az alaplapok a 14" és 15" T60-ak esetében ugyanazok, csak kell ez az extra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- OLED TV topic
- SSD árfolyam
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nők, nőügyek (18+)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ASUS Zenbook 14X OLED UX5401 - Space edition - 145"2.8K 90Hz OLED érintő - i9-12900H - 32GB - 1TB -
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest