- Milyen processzort vegyek?
- Egér probléma
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Androidos fejegységek
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeronimoTama
tag
válasz viperabácsi #36353 üzenetére
Értem, de max 2 év múlva cserélném a garancia miatt, a tápot meg hagyom így mert úgy vettem észre, hogy a videokártya így nem melegszik fel annyira.
GTAO: tamadotcom
-
sanyek2
senior tag
válasz szab.tam #36395 üzenetére
Igen, a venti tényleg probléma. De nem szeretném megbontani a gépházat, pl hogy alulra kerüljön a venti. Viszont ez eddig eszembe se jutott, ezért készségesen várom a további ötleteket..
A VGA világításhoz nincs link, ugyanis azt én tákoltam össze a semmiből..
De abszolút nem nehéz..Bárki meg tudja csinálni. -
-
szab.tam
nagyúr
válasz sanyek2 #36393 üzenetére
nekem még mindig a világító oldalventivel van bajom. elnyomja, eltakarja a vga impozáns világítását. hirtelen nem tudom, mi a megoldás, csak újból felötlött. alulra tenni befúvóra fölfelé, akármi...
(még!) nem vagyok a világítgatós fajta. de egyre jobban kacsintgatok a téma felé. tudnál pontos linket adni, mi is van a vga szélén?
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
sanyek2
senior tag
Nekizuhantam a VGA dísznek... Egyenlőre ITT tartok.
Erre jön egy homályosító fólia, meg mögé kék led. Remélem jó lesz.
2 fokkal emelte meg a vga hőmérsékletét, úgyhogy nem vészes...
Ez ugyan csak egy prototípus, még csak durva ívek vannak benne, és félrevágások..
Ha tetszik majd, megcsinálom rendesen.[ Szerkesztve ]
-
DiceBlade
aktív tag
válasz Lugi01 #36389 üzenetére
ha van molex átalakítód akkor annyi az egész hogy a molex végéből kipattintod a fém tüskét (két tűt szúrsz a két oldalára ahol vannak kis fülek, ezek behajlanak és ki tudod húzni a műanyagból)
ha kijött utána visszahajlítod a füleket mint ahogy voltak, és visszadugod a molex csati másik szélső helyére
azaz a 12V-osról átdugod az 5V-os ágra
van amelyik venti nem indul 5V-ról, azt meg kell egy kicsit pörgetni é jó lesz -
Lugi01
tag
válasz viperabácsi #36354 üzenetére
Szia!
Ezt kifejtenéd egy kicsit (nem értek hozzá). A ventin 4pines csatlakozó van(+molexre átalakító). Mit és hogyan csináljak? Köszi!
-
szab.tam
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #36385 üzenetére
ha aktuálissá váik szólj, átgondoljuk.
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #36382 üzenetére
elhozod a lapot a ramokkal együtt, és nézünk valamit, ami a ráfér és lefogatható.
legfeljebb arra a pár napra nem fogod agyonhúzni...ja, de most nézem, lapod sincs...
-
szab.tam
nagyúr
válasz blasko92 #36380 üzenetére
nem tudom, mivel fogok próbálkozni. mint mondtam, túl sok a tervem. és ráadásul tegnap félálomban eszembe jutott valami, ami mindennek a csúcsa. leírhatatlan. és legyárthatatlan....
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #36374 üzenetére
"AMx hűtőt?"
azmiaz?szendrő jó...
(#36376) acsi90
kis piroska azért más kategória.
sajnos 100w fölötti teljesítményeket kompakt, szabvány méretben megcsinálni. háát.
azt nem mondom, hogy lehetelen, de én nem tudom egyelőe a receptet. más sem...
nofan mókuskerék, thermalright sentinel. ott a végük...
és nagyon nem mindegy a környezet: mi fűt ve alá, hogy húz ki a meleg a tetőn, stb.
ment, hgoy én a kis pepitákkal lehűtöm a 105w-os q6600-at alapfeszen, az asztal tetején, az ok. de amikor bekerülnek a gépbe, elfekszenek, akkor már más a viselkedésük, és az előre kiszámíthatatlan.(#36377) krx21
komoly.(#36361) blasko92
[ Szerkesztve ]
-
blasko92
őstag
válasz TESCO-Zsömle #36372 üzenetére
Ja, hát azok is aktivizálódtak a melegtől
szab.tam
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz szab.tam #36373 üzenetére
Ilyesmi terveim nekem is voltak... Mármint hogy fogok itthonról minden "jó lesz az még valamire" f*st és egybegyúrom valami nagy sz@rrá...
Szendrő József egyszer egy vidéki színházban, egy főpróbára volt hivatalos.
Miután megnézte, a rendező és a társulat izgulva várta a véleményét.
Szendrő csak ennyit mondott:
- Fos...
A rendező nyelt egyet és megkérdezte.
- És ha majd egy kicsit összeáll?
- Akkor még lehet szar...Jut eszembe: Nem tudnál kölcsön adni egy combos AMx hűtőt? Kéne valami amíg összeáll a vizem. Bár most 2-3 hétre ráülnek a lapomra garancia címén, szóval nem sürgős...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
szab.tam
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #36370 üzenetére
nagyon sok tervem van. megvalósíthatatlanul sok.
"amit annak használsz... Lásd például: Retek!"
ha retket nem is, de 1x szeretnék egy olyan passazv gépet összehozni, amin a hűtőfelületek gyakorlatilag alu és zézhulladék, nyesedék, bontott bordácskák összessége.
emberi formájú, ahol a végtagokban a csontok a hőcsövek összessége. gerinc + végtagok.a csöveken végig hőcserélő blokkrudak, azokon pedig a "szemét" bordázat.
egy részét zöldre festem, de az alja feketés barna lesz.
ez a tervem az évek alatt felhalmozódott hűtőbordázat eltüntetésére.
lesz vagy 100-150 kiló, az ára pedig egy munkácsy-val fog vetekedni...egy környezetvédelmi képmutatást kiábrázoló szobor-pc. a hulladékot hiába festjük le zöldre, attól még szemét marad.
és természetesen baromi sokat fog fogyasztani a gép. régi, nagy fogyasztású hardverekkel.fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
blasko92
őstag
válasz TESCO-Zsömle #36370 üzenetére
Az már aktív volt, mert volt benne bifidusz eszenzisz
-
szab.tam
nagyúr
a kicsik másfél, a nagyok 3.5-4.5(?) kilósak. nincs mérlegem...
részleges tesztek voltak még csak.silver flower edition éppen szárad még.
a képek nem adják vissza: szívbemarkolóan szép. mint egy vázában álló virágcsokor.
ahogy a konyhában a reggeli napsugarak megcsillantották ezüstösen fényes szirmait.
na, jó, ezt most hagyom abba....begyűjtöttem egy normális, 8 fázisos lapot a q6600 alá, úgy hogy van már rendes kályhám a 200w-hoz....
(#36368) becsitibi
köszi, már van nőgyógyászom.[ Szerkesztve ]
-
blasko92
őstag
válasz TESCO-Zsömle #36363 üzenetére
Hámijaazhugynem? Max nem teszed rá a tetőt
-
szab.tam
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #36363 üzenetére
a htpc az az, amit annak hasznáunk....
-
szab.tam
nagyúr
milyen jól mutatna a gépedben ez. csak hát ez kisebb telejsítményre lett farigcsálva, mert gondolom, szanaszét húzod a procit...
sikerült zolee5016 kollégától megszereznem a kalácsfont felesleget.nincs kizárva, hogy 1x majd építek egy plexi + rács fekvő lapos gépet eköré....
és kész lett az új alkotásom is. teszt később...
[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
válasz TESCO-Zsömle #36355 üzenetére
Igen tudom ,de arra akartam rámutatni ,hogy egy átlagos házventi nem tudja hozni a tápokban lévő ventillátorok hatásfokát.
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz viperabácsi #36353 üzenetére
Ez így nagyon nem igaz!
Lehet a tápban ventit cserélni, ha betartja az ökölszabályt és olyat választ, aminek a maximális légszállítása legalább 90%-a a gyári ventiének. Ez közel azonos fordulatszámot fog jelenteni, de még így is lehet játszani a lapátok kiképzésével és a rezgéselnyeléssel.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
viperabácsi
addikt
válasz GeronimoTama #36330 üzenetére
A tápot hagyd így kintről szívni.A ventijét meg nem olyan egyszerű kicserélni , mivel a 120mm-s házventi NEM ALKALMAZHATÓ A TÁPBAN.
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
becsitibi
senior tag
Skacok,találtam egy weboldalt,itt aztán minden van amire nekünk szükségünk van:[link]
-
Lugi01
tag
válasz vakond5 #36344 üzenetére
Köszönöm! A cél amúgy az volt, hogy minél halkabb és jobban szellőző ház kerekedjen ki belőle. Ez szerintem sikerült is: egy 4850-es ATi-n van egy AC Axelero plus passzív hűtő, így idle 33-35 fokos a gpu, terhelve kb. 45-ig megy fel. A proci egy C2D E6600, ami idle 26-27fok, míg terhelve kb 35-ig megy fel. A tápegység egy 400-as FSP BSI-es, abban is kicseréltem a ventit egy halkabbra (figyeltem, hogy a légszállítás megfelelő legyen). A legnagyobb hangja szerintem a 2db 20-as ventinek van, mert azok azért kavarják a levegőt rendesen. Gondolkodom rajta, hogy a későbbiekben beszerelek egy ventiszabályzót és letekerem 5V-re őket.
-
Lugi01
tag
Srácok, azt megbeszéltük, hogy nem tudok/tudtam rendesen képet beszúrni, de véleményt senki nem mondott.
-
vakond5
őstag
válasz GeronimoTama #36341 üzenetére
"*@#&^%"
Valahogy úgy....
"It's not about having what you want, it's wanting what you've got."
-
vakond5
őstag
válasz GeronimoTama #36338 üzenetére
Hány vezeték megy a venti kábelében? Ha 4, csak akkor fogod tudni szabályozni..
-
Acsi
aktív tag
válasz Lucas Kane #36334 üzenetére
kösz
-
vakond5
őstag
válasz GeronimoTama #36336 üzenetére
Az borzasztó sok. Szedd le MSi Afterburner-t és állítsd a kártya hűtőjét, mert nem lesz így hosszúéletű
-
vakond5
őstag
válasz GeronimoTama #36330 üzenetére
Nem szívják el, nekem is úgy van, nézd meg
Szerk: mondjuk nekem ott van a hangkari is, meg sokkal nagyobb a táv, de neked se lesz baj. Különben épp azért kell oda alúlra a 12 centis, hogy adja a friss levegőt a tápnak meg a vga-nak is.
[ Szerkesztve ]
-
pook20
aktív tag
érdemes egy [link] mellém még egy uv-s neon is belerakni?mondjuk a sima neont alulra a másikat felülre?
[ Szerkesztve ]
asrock 970 extreme4 AMD Phenom(tm) II X2 555 Processor /3700 MHZ/ ATI Radeon HD 5570 (1024 MB)CORSAIR 16GB Vengeance DDR3 1866MHz CL9 KIT CMZ16GX3M2A1866C9 +LG optimus 3D /P920 /
-
GeronimoTama
tag
válasz vakond5 #36329 üzenetére
van kemény 9.5cm a táp venti és a videokártya ventije között, nem fogja az egyik a másiktól elszívni a levegőt? egyébkén tervbe van hogy kicserélem a tápnak a ventijét is ledesre meg sokminden más apróság, csak ezzel az a gond hogy garancia vesztéssel jár és még 2 évig garis
[ Szerkesztve ]
-
vakond5
őstag
válasz GeronimoTama #36328 üzenetére
Vagy az, vagy még egyszerűbb: vehetnél esetleg ledsort. Direkt erre van tervezve
-
GeronimoTama
tag
Értem, köszi , a tápot mindjárt megnézem , a plexire nem szeretnék rakni mert már próbáltam hogy az elejéről odaraktam de valahogy nem jött be kinézetre, most azon gondolkozom , hogy veszek ledeket és sorba forrasztom őket.
-
vakond5
őstag
válasz GeronimoTama #36324 üzenetére
Venti vezérlőnk ugyanolyan
Tehetnél az oldalára egy 12 centis ledes ventit, ahogy nekem is van. Szép is, meg sokat számít. Valamint a tápnak ha elég hosszúak a kábelei, fejjel lefelé kéne betenni, mert több levegőt kap és hűvösebb."It's not about having what you want, it's wanting what you've got."
-
sanyek2
senior tag
válasz GeronimoTama #36323 üzenetére
Abban ha jól gondolom nincs ami megtörje a fényt. Hiába csiszolod a külsejét, a közepe üreges, így sok fény "kárbavész"
Amúgy a tegnap említett fény erősítés a rúdon nem jött be, mert feléig sem jutott el a fény a módosításokkal. Úgyhogy csak egy erősebb led valósítaná meg a várt hatást. -
sanyek2
senior tag
válasz Gyufaaa #36319 üzenetére
Igen, sajnos kel vele kezdenem valamit majd... Viszont ha a plexi oldal irányból kap majd egy irányított kék világítást, a homályosított rések is világítani fognak...
Eztán végre bekerülhet a legnehezebben kivitelezhető díszítés a VGA-ra, ami még sok fejtörést okoz majd nekem... Az viszont mindenről eltereli majd a figyelmet.. Legalábbis ha sikerül megcsinálnom...
A nagy venti viszont gyárilag ilyen erős, és nem szeretném megvágni a kábelét és a kábelharisnyát egy ellenállás kedvéért...
Nem tudom mi legyen... -
vakond5
őstag
válasz vakond5 #36281 üzenetére
Mivel az előzőre rá se hederített senki, így itt van, megtekinthető Photobucket-on az album az enyémről
-
sanyek2
senior tag
válasz GeronimoTama #36318 üzenetére
Hehe...Örülök, hogy másoknak is tetszik a VGA fény ötletem...
Hozzávalók:
Végy egy VGA hosszúságú plexi rudat.
Szükség lesz egy 1000-es esetlegesen javításhoz egy 2000-es finomságú csiszolópapírra.
5mm-es fémfúrószárra van még szükség, és "ízesítéshez" vékony, max 10mm széles kétoldalú, átlátszó ragasztóra.
Fúrj leddel megegyező mélységű lyukat a közepébe.
A külső felületet denaturált szesszel alaposan töröld le.
Ess neki 1000-es papírral, ha tal finom, keress durvábbat.
Emlékeim szerint 1000-el csináltam.
Csinálhatod gyorstokmányos fúróval ha lusta vagy csiszolni, de én hosszirányban csiszoltam.
Így szebb, nem annyira látszik a csiszolás nyoma.
Ragassz a rúd másik végére öntapadós fényvisszaverő (króm hatású) matricát, szikével igazítsd a rúdhoz.
Led világítást beizzítani, majd újabb denaturált szesszel való törölgetés után ragaszd fel a kétoldalú ragasztót.
Érdemes a VGA-t is a lapból kivéve gyengén megtörölni az alkohollal, elvégre ha kiveszed-visszarakod, pont ott taperolod a karit, így zsíros a felülete.Na ez volt a prototípus. Majdnem ilyen szép mint a jelenlegi.
Aztán hozzájutottam homályosító matricához.
Körbeteker, és kész. -
Gyufaaa
veterán
válasz GeronimoTama #36317 üzenetére
Tényleg. Azt szerettem volna írni, de valamiért nem azt tettem..
(#36316) sanyek2: Nekem bejön. Szerintem kimondottan jó, hogy üveg tiszta a plexi is. Feldobja a venti. Csak sötétben egy kicsit dominál a fényereje. Elveszi a figyelmet a többi megvilágításról.
[ Szerkesztve ]
-
sanyek2
senior tag
Elvileg így jó lesz:
Picasa -
sanyek2
senior tag
Mivel még nem dolgoztam Picasa-val, nem biztos hogy elsőre sikerül megosztani az albumot.
Ámde előrehaladás történt, mint ahogy azt tegnap írtam. ÍME -
krx21
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #36309 üzenetére
Nem minden hozzászólás olyan rossz indulatú, mint amit gondolnak róla vagy feltételez magáról az ember...
-
krx21
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #36301 üzenetére
Mért volt értelmetlen? Neki kell megtanulnia és sikerült is... Na látod...
-
Lugi01
tag
válasz TESCO-Zsömle #36301 üzenetére
Köszi, nehezen, de sikerült végre! Nem szoktam képeket linkelni, aztán nem tudtam, hogy kell.
És köszi, hogy belinkelted Te is!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- iPhone topik
- Path of Exile 2
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- OpenWRT topic
- Milyen processzort vegyek?
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- nVidia tulajok OFF topikja
- Egér probléma
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...