Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr. Szilikát

    őstag

    válasz biker #77063 üzenetére

    Mármint konkrétan felcserélted egymással a két TV-t?

    Tunerhibák ugyanis lehetségesek, csak az nem pont így szokott lenni. Az egész sáv alján vagy sáv felső részén megy el / gyengül a műsor, egyre romló mértékben, vagy az egész tuner lesz érzéketlen, illetve lehet teljes leállás is, tehát amikor a tuner belső oszcillátora áll meg.

    "Félrehangol", manapság ez kicsit viccesen is hangzik, a frekvenciaszintézeres, processzoros hangolások világában, ami nem is tud félrehúzni.

    Ha viszont feltételezzük, hogy pl. egyik szobában valamilyen zavaró frekvencia, illetve felharmonikus hat a tunerre, ami a másik szobában nincs vagy kevésbé hat, az más probléma. Pl. az internet visszirányú frekvencia felharmonikusa, ami ellen szűrővel / csillapítóval is lehet védekezni, hogy ne kerüljön a TV-re.

    Digis DVB-C box is lehet mondjuk más minőségű (sőt, Digis boxnál létezik is ilyen, hogy gyenge jelből is jobb képet varázsolhat, mint némelyik TV, ami ennek ellenére hibátlan).

    Nem zárható ki persze semmi, viszont még a két TV-t egymással felcserélve is lehetséges átverős jelenség (miszerint valójában egyik sem hibás, csak azt hiszi valaki).

    De amúgy elég furcsa már az is, hogy pont azóta rossz, mióta a rendszert csesztették? Ld. valószínűségi esélyek ahhoz képest, hogy a tunerhibák eleve a ritkábbak közé tartoznak a szervizgyakorlatban.

    Lehetne persze egy impulzussal kárt okozni a tuner bemeneti körében, csak az nem épp ilyet szokott okozni (ld. fent).

Új hozzászólás Aktív témák