- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Eljött a vég kezdete? | Sora 2 – beszéljünk róla
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Dobozos formában is befutott az AMD 32 GB-os csúcs-Radeonja
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
aujjobba
üzenetére
Amelyik túlmerül 2,5 V alá, károsodik általában, minél lejjebb megy, annál jobban. 0 V már 0 akku lesz belőle elvileg. Megnőtt a belső ellenállás és / vagy átvezetése is lehet, ami önmagát meríti.
A másik használható szerintem, ahogy szoktam én is, barkács célokra. Csak egy szokványos 4,2 V-os töltő kell hozzá (TP4056 stb.) 1C töltőáramot legalább bír, akár többet is. Igaz, hogy a felirat szerint 3,8 V névleges, ilyen akkuk 4,35 V-ig tölthetők, úgy több töltést tárol, de ez nem kötelező.
Piros a pozitív, fekete negatív, ezek csak a terhelhetőség miatt vannak duplázva. Van egy termisztorkivezetés, amivel a hőfokot mérik. Ez szándékosan ilyen primitív megoldás már régóta, hogy minél megbízhatóbb legyen és ezt a legtöbb ilyen akku tartalmazza. Multiméterrel a negatívhoz képest mérheted. Ahogy melegíted az akkut, változik az ellenállás. Régebben tudtam azt is, hogy PTC vagy NTC.
4. kivezetés, amikor van, egyvezetékes adatbusz általában, amiből a készülék azonosítót olvashat ki, eredeti gyártmány azonosítása vagy akármi, barkács szempontjából lényegtelen.
Ettől eltekintve az akkuban csak védelmi elektronika van, soha nem szabályoz töltést. Ennek biztonsági oka van, ha elromlana a töltő, vagy zárlatos a készülék, akkor mindig maradjon egy utolsó védelmi lépcső, magában az akkuban.
Védelmi funkciók: túltöltés, túlmerítés, túláram, túlmelegedés (utóbbi függetlenül a kivezetett termisztortól).
Ordas hiba, interneten terjedő "álhír", amikor a túltöltés elleni védelmet töltésszabályzónak hiszik. 4,35 V -os akku védelme például 4,4 V felett szakít meg, ez nem azért van, hogy a töltést szabályozza. Sőt, a CC/ CV töltés sajátossága miatt így nem is lehet annyi töltést bevinni, mert a töltőnek kellene korlátozni 4,35 V-nál és tolni még jó ideig az áramot.
De nem tudja, ha felszalad a feszültség és a védelem megszakít.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3242
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB (MC9E4MG/A) Ezüst - MAGYAR - 77 Ciklus - Gari
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RX 6800 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Xbox Elite Series 2 Kontroller // Számla + garancia //
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

ekkold