- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az időjárás borongósabbra váltott, de a hardverek még vígadnak
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
No jó, de azért ne tartson a lehetségesnél 2x tovább egy 4Ah-s töltése...
Közben egy kicsit utánanéztem én is a támának, és van pl. az UC3906 IC, ami erre elég elterjedt. Pl. : [link] és oldalt a "Termékeink" közt az "Akkumulátor töltő" (vagy [link]).
Az mondják, a Rádiótechnikában (majd letöltöm este) meg részletesebben írnak a működésről.
Az nem baj, ha egy kapcsoló (vagy inkább potméter, hogy pl. ne csak 2-3-4, hanem pl. 3,5Ah-s akksihoz is a lehető legjobb legyen) kell a beállításhoz, csak utána automatikus legyen a töltési folyamat.
Egy fesz vagy árammérő panelműszer is kellhet bele mondjuk.
Sajnos az IC 2000Ft bruttó a RET-nél, de ez talán elég jó lenne erre a célra.
A Lomexben van UC2906, ami valószínűleg nem sokban különbözik, de ezt meg kéne még nézni. De ez is 1700 bruttó.Lehet mégsem lenne így olyan olcsó, de akkor legalább tényleg jó legyen, ha már úgyis drága.
Meg találtam egy "12V/20A-es tirisztoros automata ólom-savas akkumulátortöltő" -ről is egy elég komoly leírást: [link]
Itt a töltési üzemmódokról, kiméletes töltésről, rosszabb állapotú akksik (ilyenre is lehethogy lenne használva ! ) lehető legjobb kihasználásáról, kíméléséről, stb. elég sokat "értekezik".
Ez mondjuk csak 20Ah-tól használható, de az elmélet hasznos lehet azért kisebb akksikhoz is. Vagy a zselések ilyen szempontból különböznek valamiben lényegesen ? Én úgy tudom csak a gondozásmentességben (savat nem kell figyelgetni) + a döntött pozícióban való használhatóságban van alapvetően különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- Gurulunk, WAZE?!
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Apple iPhone 17 - alap
- sellerbuyer: Mivel fotózz és videózz 2025-ben? Elég egy mobil vagy kell egy kamera?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- Féláron eladó vadonatúj razer blade 14 rtx 3080ti
- 500 ezerrel ár alatt! Vadonatúj garanciás razer blade 16 oled kijelző rtx 4070
- Hardverapró árérték bajnoka! Razer blade rtx 3080 ti i9 32gb ddr5 4k kijelző 144hz!
- Eladó kiskergaris 18TB-os Seagate EXOS X18 Enterprise HDD
- Félkonfig // I7 7700, GTX 1070, 16 GB DDR4
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Space Balck-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3545
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG!!! VADIÚJ Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME Z790M i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 TI 12GB Zalman Z1 Plus EVGA 850W
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm + tápkábel
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1600MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest