- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- Bemutatkoztak a be quiet! Pure Power 13 M szériás tápjai
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
- AI-ra, játékra, mindenre kiváló lehet a Gigabyte új PC-je
- Hamarosan kapható a Razer új, kábelmentes töltéssel kecsegtető egérpadja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AI-ra, játékra, mindenre kiváló lehet a Gigabyte új PC-je
- TCL LCD és LED TV-k
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Barret001 #70071 üzenetére
Lehet 12 vagy 24 voltos, 10A, kapcsolóüzemű, mindenféle védelemmel (túlfesz, túláram és rövidzár védelem). Ezeket kínálják LED táp néven, nyilván minden másra IS jók. A kérdésem, hogyha veszek, 12 vagy 24 volt legyen? Mi határozza meg a mágneses tér erejét? Nyilván maga a tekercs, de kettő, esetleg három (gondolkodom, hogyha összejön, csinálok egy dupla és egy szimpla satut, vagy kettő duplát, akkor sokkal egyszerűbb fúrni, jobban fel tudom fektetni a vasakat) tekercs mellé milyen táp kellene?
A PC táp minimum 12 éves, és valóban a 12V ág úgy 8A max, a leírás szerint, és az össz is 165W, és az 5 voltos ág az erősebb. Tuti nem a negatív ág volt. Összefogtam az összes sárga, fekete és piros kábelt, és rákötöttem egy sorkapocsra, és a sárga - fekete pár vitte a mágneseket, sorban. Párhuzamosan nem próbáltam. De kipróbálom az erősebb Corsair táppal, az 54 ampert tud a 12 voltos ágon (a plakett szerint), csak azt még közösítenem kell előtte.
Tényleg bocsi, ha analfabétának tűnök. Már bánom, hogy nem figyeltem jobban fizikán anno...
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch OLED 64 + 512GB (kiegészítőkkel)
- Samsung S25 Ultra 12/512 GB titánszürke 3 év Alza garanciával
- HP Omen i7-8700K, GTX 1050Ti 4Gb, WiFi, Bluetooth
- Samsung S23 Ultra 12/512GB, Dual SIM, független, 2026 Febr garis, magyar vásárlás
- Több Db újszerű 2280 2242 2230 NVME SSD 0-11 Nap 100/100%
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest