Hirdetés
- Autós kamerák
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fujifilm X
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Adott egy SAL 20 Aktív hangfalpár.
Mivel nem igazán csinált semmi műkődésre utaló jelet el kezdtem hibát keresni.
A Toroid és a biztik rendben vannak.
A graetz után megvan az egyenfesz 62V.
A hangszóróvédelem is működik relét kapcsolja ahogy kell.Azért nem szólt, mert a Tone panel amin a hangszínt stb lehet állítani halott.
A főpaneltől megkapja a tápot(11.3V mértem) de a led nem világít rajta.Képek alapján tudnátok segíteni, hol és mit lenne érdemes megmérni rajta?
Ideiglenesen kipróbáltam, hogy a főpanel bemenetére rákötöttem audio jelet és rendben megszólaltak a hangszórók ahogy azt kell.
Így arra gondoltam, hogy kihagyom a Tone panelt és közvetlenül a hátlapi csatlakozót rákötöm a főpanelre.
Viszont a hátlapi csatlakozón van pár ellenállás is, ezek mi célt szolgálnak?Maradhat így és kössem rá a főpanelre, vagy az ellenállások kihagyásával kösem a csatlakozót a főpanelre.
Arra is gondoltam, hogy aliról vagy máshonnan rendelek hangszínszabályozó panelt.
Hogy meglegyen a mély/magas állítási lehetőség, de lehet csak simán egy potit iktat be a hátlapi csatlakozó és a panel közé, hogy a hangerőt tudjam szabályozni.Tehát a kérdéseim;
-Hol és mit kellene megmérni hibakeresésként a Tone panelen
-Ha direktbe kötöm az audio jelet a főpanelre, a hátlapi csatlakozón levő ellánálások maradhatnak vagy közvetlenül a csatira forrasszam a kábeleket?Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy TAB S8 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple Watch S7 45mm, Cellural(4G/LTE)Product RED,1 év gyári garancia, 1 év AppleCare+
- KIVÉTELES áron eladó HP ZBOOK 14 Firefly G7 WORKSTATION! i7-10810U/32GB/512SSD/14"/NVIDIA 4GB/GARI
- Asus Zenbook 14 OLED /Ultra 7-155H/32GB/1TB SSD/2880x1800/120Hz/Touch/Garancia/AI+Intel ARC Graphics
- Hecht GG 950 aggregátorok
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest