- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Apple MacBook
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kompakt vízhűtés
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Adott egy SAL 20 Aktív hangfalpár.
Mivel nem igazán csinált semmi műkődésre utaló jelet el kezdtem hibát keresni.
A Toroid és a biztik rendben vannak.
A graetz után megvan az egyenfesz 62V.
A hangszóróvédelem is működik relét kapcsolja ahogy kell.Azért nem szólt, mert a Tone panel amin a hangszínt stb lehet állítani halott.
A főpaneltől megkapja a tápot(11.3V mértem) de a led nem világít rajta.Képek alapján tudnátok segíteni, hol és mit lenne érdemes megmérni rajta?
Ideiglenesen kipróbáltam, hogy a főpanel bemenetére rákötöttem audio jelet és rendben megszólaltak a hangszórók ahogy azt kell.
Így arra gondoltam, hogy kihagyom a Tone panelt és közvetlenül a hátlapi csatlakozót rákötöm a főpanelre.
Viszont a hátlapi csatlakozón van pár ellenállás is, ezek mi célt szolgálnak?Maradhat így és kössem rá a főpanelre, vagy az ellenállások kihagyásával kösem a csatlakozót a főpanelre.
Arra is gondoltam, hogy aliról vagy máshonnan rendelek hangszínszabályozó panelt.
Hogy meglegyen a mély/magas állítási lehetőség, de lehet csak simán egy potit iktat be a hátlapi csatlakozó és a panel közé, hogy a hangerőt tudjam szabályozni.Tehát a kérdéseim;
-Hol és mit kellene megmérni hibakeresésként a Tone panelen
-Ha direktbe kötöm az audio jelet a főpanelre, a hátlapi csatlakozón levő ellánálások maradhatnak vagy közvetlenül a csatira forrasszam a kábeleket?
Új hozzászólás Aktív témák
- Logitech g920 F1 kormánnyal
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256GB titánszürke garanciával
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 6800 16GB +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Nagyon kedvező áron!Eladó Synology DS923+ Alza Gari 2027.10.23-ig
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest