Új hozzászólás Aktív témák
-
StLui
veterán
válasz
King Unique #43957 üzenetére
MiniTool ingyenes sajnos szintén nem engedi a dynamic-ot basic-re konvertálni. Az meg most nem segít, hogy mivel kellett volna és mit csinálni, a helyzet adott
Ezek szerint ezt csak fizetős progik tudják átalakítani, akkor tényleg csak az a kérdés maradhat-e így vagy nagyon necces ez a felállás?
Smktrooper És az miért baj, hogy hibamentesen le lehet választani?
-
StLui
veterán
válasz
Smktrooper #43956 üzenetére
Fizetni nem szeretnék érte, annyit nem ér meg nekem, inkább elköltöm idővel egy esedékes HDD-re, és arra átmentem és utána megcsinálom simán. Inkább már akkor az a kérdés rossz-e, hogy ez most így van?
-
Smktrooper
senior tag
http://www.acronis.com/en-us/business/enterprise-solutions/server-partition-management/
Neked erre lesz szükséged, ha jól szeretnéd megcsinálni.
-
StLui
veterán
válasz
King Unique #43954 üzenetére
-
King Unique
titán
Szia!
A Windows lemezkezelője bizonyos műveletekhez egyszerűen csíra... nálam is volt olyan, hogy partíciókat akartam átméretezni / összevonni és erővel dinamikus lemezt akart belőle csinálni... külső partícionáló programok sokkal normálisabban megoldják az ilyet. Ajánlott pl. a magyarul is tudó AOMEI.
Ha meg nincs rajta fontos adat, vagy már le van mentve máshova, akkor diskpart clean módszerrel célszerű legyalulni. Majd utána ugyanott, vagy lemezkezelőben újrapartícionálni.
-
StLui
veterán
Sziasztok!
van egy 2TB-os HDD-m ami 5 részre volt particionálva, majd egy partícióra tettem az adatokat, és a többit töröltem, ezt az egyet pedig kiterjesztettem, hogy újra egyben legyen a 2TB, ez lett a végeredmény, alsó Lemez 2:tehát nem egy darab "alaplemez"-em lett, hanem egy 5 részből álló dinamikus. Okoz ez valamilyen problémát vagy maradhat így nyugodtan? Egy jó évig már 3 "részdarabbal" így volt egyébként, a maradék kettőt most vontam hozzá.
-
bobci
csendes tag
Hi,
Segítsen léci valaki.
Vettem egy 8TB Seagate merevlemezt. Sajna nem tudom formázni és használni sem.
Windows 7 Utimate 64 bit rendszerem van
Alaplapom: GA-990FXA-UD5 és a legújabb Bios van rajta. Ahci-ként van beállítva.
Szerintem nem tudja kezelni a Windowsom. A bios látja a merevlemezt.
A legújabb ahci/sata driver van fent a gépen.
Amikor először betettem látta és elkezdtem formázni a Számítógép-kezelés/lemezkezeléssel.
2 részre szedtem az elsőt gond nélkül megformázta, viszont a második partíciót nem fejezte be 99%-nál megfagyott.
Újraindítás után már nem tudom formázni/használni sem. Állandóan azt írja, hogy nincs megformázva a partíció. Ha a formázásra kattintok, hiba és indítsa újra a számítógépet.Hol látja hol nem a windows a merevlemezt.Nagy vonalakban ennyi.
Sok fórumot átolvastam,de igazán a megoldást nem találom.Ha van valami ötleted megoszthatnád velem!
3 és 4 TB merevlemezek vannak a gépben. A 8 TB túl nagy lenne a Windows 7-nek?!
Előre is köszi és Üdv egy Fan.
-
-
junior11
veterán
válasz
King Unique #43944 üzenetére
Köszi szépen, hát meglátjuk, továbbra mi lesz vele...
-
King Unique
titán
válasz
junior11 #43943 üzenetére
Itt nyilván a tervezett elavulás is közrejátszhat, aminek az egyik jellemzője, hogy pont a garanciaidő lejárta után adja be a kulcsot...
A fogyasztó meg rohanjon új terméket vásárolni. Viszont a fenti esetben a futási idő nagyon minimális, ezért is mertem feltételezni egyéb dolgokat.
Ha a hibás szektorok javítva lettek és áthelyeződtek a tartalék területere, akkor ott sok vizet nem zavarnak. De ennél nem zárható ki, hogy később nem fognak tovább szaporodni és most is vannak rajta függőben lévő gyenge szektorok. Használni lehet végül is, amíg működik, de adatok lementése után az újabb fontos adatokat már nem feltétlenül erre pakolnám. Az állapotát pedig ajánlott folyamatosan figyelni. Sok mindent nem lehet vele kezdeni, max esetleg HDS fizetős verziójában lefuttatni pár tesztet, adatok lementése után egy teljes fület újrainicializálást megejteni. Bár ezek órákig eltartanak és nem feltétlenül érdemes játszadozni vele, ha a lemez állapota egyre kritikusabb lesz.
-
junior11
veterán
válasz
King Unique #43942 üzenetére
Szia, köszi. Éppen mentem le az adatokat, a WD elements portable még kevesebbet futott, ami a garancia után szintén beadta a kulcsot, egy 8 éves WD pedig hibátlanul megy az asztali gépben már lassan 15ezer órával...
Amúgy használhatom továbbra is normálisan a lemezt vagy ajánlott vmit csinálni vele? Milyen gyakran elég figyelni a HD Sentinellel?
-
King Unique
titán
válasz
junior11 #43941 üzenetére
Szia!
A WD My Book azért úgy-ahogy jó szokott lenni, de hibák ennél is előfordulhatnak. A belseje viszont a hírhedt WD Caviar Green, ami nem feltétlenül a legjobb. HDS alapján ilyen kevés futási idővel vsz egy gyári hibás darabot fogtál, vagy esetleg valami gyengébben sikerült Green sorozat került bele. Persze ez sem feltétlen törvényszerű. Esetleg hibás tápegység is okozhat problémákat, bár ezt nem említetted.
Én a helyedben vsz lementeném róla a fontos adatokat egy másik meghajtóra. Addig tett meg, amíg még lehetséges! Mert, ha tovább szaporodnak a szektorhibák és tovább csökken a kondíció, vagy egyéb problémák is fellépnek, akkor később nem biztos, hogy lesz erre lehetőséged. Az adatmentés pedig elég drága...
-
junior11
veterán
Sziasztok, segítségre, tanácsra lenne szükségem. Van egy 2013 októberében vásárolt WD My book 3,5" 2TB külső HDD-m, kb. 710GB szabad hely van rajta. Többnyira adattárolásra szolgál, ritkán használva, főleg mikor másoltam rá és vissza. Ma szintén másoltam rá pár dolgot, s gondoltam megnézem a HD Sentinellel, mi a helyzet vele. Nos meglepett, hogy 77%-os kondíciót ír ki, elég hangosan is dolgozik. Pár hónapja még 100%-os kondiciója volt. Van okom félni, hogy elromlik vagy így még használhatom tovább? Természtesen míg működik, igyekszem a fontos dolgokról másolatot készíteni. Ez már a második WD lemezem, ami garancia után elkezd vacakolni...
Mit gondoltok? Köszi.
-
matyi19
őstag
Szép napot mindenkinek!
Nem tudom jó helyre írok...
Van egy Seagate THIN ST500LM021, 500GB, 7200rpm, 32MB, SATA 3 HDD-m, egy Lenovo Y560-as laptopban.
Pár napja gondoltam csinálok egy "nagytakarítást", sok fölöslegessé vált dolog volt a HDD-n. Ezért újra telepítettem a Windows-t (Win7), teljes HDD formázással. Telepítés után viszont nem tudtam a drivereket megfelelően telepíteni, mivel folyton driver signature hibát írt ki, illetve a framework 4-et sem, emiatt pedig több más programot sem...
Ez után még 3x újra lett telepítve a Windows, de nem oldódott meg a hiba.
Tegnap kölcsön kértem egyik barátomtól egy régi 80GB-s Toshiba HDD-t, erre telepítettem a Windows-t és drivereket is, tökéletesen működik minden.
Szóval a HDD-vel történhetett valami. (fájlok másolásával nem volt gond)
Lehet ezzel valamit kezdeni? Mi okozhatja a hibát?
Amúgy még van 1.5 év garancia a HDD-re, ez garanciális hiba lenne?Köszönöm!!
-
krealon
veterán
válasz
MegalodonS #43936 üzenetére
-
MegalodonS
őstag
Sziasztok,
Egy kis segitsegre lenne szuksegem.A CrystalDisk hiba kodot irt ki,probaltam masik programmal is S.M.A.R.T. mar masik hibat is eszlel.A sata kabelt mar csereltem,de meg mindig ugyan az.Most akkor ennek a vinyonak annyi,mentsem le a dolgokat es mehet a fiokba???Elore is koszonom a segitsegeteket!
-
Carasc0
őstag
válasz
mgTerminator #43934 üzenetére
Vagyis nyugodtan használhatom tovább a merevlemezt? Tehát nincs baja?
-
Saltwater
aktív tag
válasz
koltai.csaba #43930 üzenetére
Nem hülye a kérdés, de kilőhető sata-ra alakítás után, és tudomásom szerint legolcsóbb 150.000 forintos programmal.
-
koltai.csaba
csendes tag
válasz
koltai.csaba #43924 üzenetére
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Korábban említettem hogy az egyik HDD-men hírtelen több gyenge sektor is van. 7db majd később már 15db.
A tartalmát elmentettem, majd HDS alkalmazással végig futott az lemez felületének újrainicializálása teszt. a 90%-os kondícióból újra 100%-os lett. A teszt nem mutatott hibát.Tehát a merevlemez meggyógyult?
U.i.: Másolás közben megtaláltam azokat az adatokat amiket másolni, olvasni nem tudott, de törölni leengedte!
-
koltai.csaba
csendes tag
-
koltai.csaba
csendes tag
válasz
King Unique #43927 üzenetére
Köszi a választ, holnap a HDS-sel és a HDTune-nal ránézek,remélem van még remény :-/
A tv-s tanácsot átadom a tulajnak illetve jó tudni,h erre is figyelni kell... -
Saltwater
aktív tag
válasz
"Akár vennének egy "alkatrész" wd-lemezt, kérdés, ha nem pont ilyen típusszámú, azzal is lehetne-e bűvészkedni?"
Semmit sem ér vakon venni másik meghajtót donornak, ráadásul nincs mit cserélni rajta, ha még működik.
Szerintem hibás és függőben lévő szektorok miatt a firmware állandó offline scan-be kezdett, ez miatt nem érhető el a tartalom. Valószínűleg a fejek is és a felület is kapott egy pofont. Lehet még nem volna annyira horror a mentés ára, ha nem kattog ütemesen. A kattanás a firmware "soft reset" parancsa miatt van. Általában servo jel hiánya miatt küld soft resetet, és rekalibrálást a firmware. -
King Unique
titán
válasz
Szia!
Az eséstől kapott a meghajtó egyet...vsz RAW lett az NTFS partícióból is, amit a Windows nem tud kezelni és formázni akar. A Linux viszont így is kezelheti, illetve a TV-ken is Linux alapú WebOS szokott lenni. Utóbbi vsz azért ismerte fel. Otthon max adatmentő programok & lemezkép készítés lehetősége van, de ha akadozik, kifagy, akkor nem érdemes nyúzni. Egy HDS-el rá lehetne nézni a merevlemez állapotára, ha felismeri. Továbbá, ha kritikus a lemez állapota és fontosak az adatok, akkor mindenképpen el kell vinni szakemberhez!
Valamint ez integrált USB aljzatos, így szétszedni sem érdemes, mert nem lehet SATA-ra kötni. Alkatrészt cserélni max akkor érdemes rajta, ha az USB vezérlés szállt el, vagy az aljzat deformálódott, de a merevlemez ép. Erre is vannak is különféle leírások, videók. Viszont esetedben, mivel belül a HDD is kapott, így nem igazán érdemes szórakozni vele. Le kell valahogy menteni / mentetni az adatokat és vsz venni kell egy új külső meghajtót.
Ha TV-n használod, akkor pedig a HDD jelölésű portok ajánlottak a megnövelt áramerősség miatt [link]. Vagy, ha van rajta több USB port, akkor célszerű Y kábelt használni.
-
koltai.csaba
csendes tag
Köszi, így még érthetőbb...: ahogy írtam,egy másik lemezt is mentenem kellett, nah az egy dvd-meghajtóba csomagolt/annak álcázott külső meghajtó, szintén láttak róla mindent a tv-n, szgépre dugva semmi...Kiszedtem a samsung hdd-t, szerencsére az még él, le tudtam menteni. Így csak a házat vágta szét...:-(
-
Soha ne dugj a TV-re, az amelyik max. USB 500mA-t tud, különben lehal!
Tesóm dugta a Sony TV-re a kis külső hordozható WD winyót, azóta használhatatlan marad.
-
koltai.csaba
csendes tag
Sziasztok,
fontos adatok mentésére lenne szükségem,sajnos a hdd tulajdonosa nem engedheti meg magának a több 100000-s munkadíjat :-(
WD (WDBACY500ABK-00) mypassport-ról van szó, mint azt egy pár órás próbálkozás után megtudtam,az eszköz működés közbén szőnyegre esett...
"Több gépen sem látszik, kivéve a tv-n, ott látszanak a mappák és fájlok"-kaptam kézhez.
Ubuntura dugtam fel először és ott rendben megvolt minden mappa és fájl. Gondoltam, nem lesz itt semmi gond...:-(
Mivel egy másik lemezt is épp mentettem(W7-en), gondoltam feldugom ezt is, és ennek a fájljait is lementem egy helyre. W7-en, bár felismerte a windows,h mit dugtam rá, nem tudta az eszközillesztőt telepíteni.
WD-driverét feltettem, így sem látszódott. Ami nagyon nem teszett,h bár meghajtó-betűjelet kapott, azt formázni akarta, természetesen ebből kiléptem és leválasztottam. Gondoltam, vissza a linuxra,ott jó lesz.
És innentől kezdve nem láttam többet...:-(
Gparted-del, KDE partíciókezelő, Lemezek programokkal néha láttam, de hibásnak írta, fájlokig nem jutottam már el. A Gparteddel ugyan látta 1x (kb több órás próbálkozás után),h létezik a lemezen két NTFS partíció (ez megfelel a valóságnak), helyes méretekkel, de a Kísérlet adatmentésre... parancs nem járt sikerrel, hibás, sérült lemezt jelzett.
Ma a restorer2000 pro -val végigszkenneltem, most zajlik a lemezkép-készítés,reggel tudom megnézni,meddig jutott, mi keletkezett...
Mit tudnátok tanácsolni, mivel lehetne hozzáférni a lemezhez? Akár vennének egy "alkatrész" wd-lemezt, kérdés, ha nem pont ilyen típusszámú, azzal is lehetne-e bűvészkedni?
Kattanó hangja van, 1-2, vmikor 5-10 percenként kattan egy nagyobbat, nem kerreg, felpörög, néha villog a ledje, amúgy folyamatosan világít. A kattanás hasonló,mikor beraksz egy kisfloppyt a meghajtóba, ennél azért élesebb hang.
Köszönöm a válaszokat, nagyon bíznak bennem, én meg Bennetek! :-p
-
szivacs1987
aktív tag
Sziasztok!
Azután érdeklődnék, hogy a napi 1200 fejparkolás ( 50 parkolás/óra ) az mennyire számít soknak? A grafikon (HD Sentinel) alapján ez közel állandó.
2 pl.:
- 681.400 parkolás, 580 nap = 1175 parkolás/nap
- 1.200.000 parklás, 1006 nap = 1193 parkolás/nap
A winyók (6db, WD/segate 1-3évesek) 0-24-ben mennek leechelés/seedelés/zenehallgatás/játék vegyesen.Válaszotokat köszönöm.
-
mgTerminator
veterán
válasz
kivulallo #43921 üzenetére
Nekem sikerült, igaz WD vinyóval.
Frissítettem a drivereket, többek közt az AHCI-t is, és igaz hogy korábban azt mondtam hogy ennyi elég, de észrevettem hogy a HD Sentinelben benne maradt a fejlett energiagazdálkodás állítása, amiben ki van kapcsolva teljesen.
Tehát nálam a megoldás AHCI driver + HD Sentinelben energiagazdálkodás kikapcsolása! -
kivulallo
tag
válasz
kivulallo #43816 üzenetére
Sziasztok!
Volt egy kis előrehaladásom az előző problémámból.
Mivel a HDD APM-et egy program se méltóztatott kikapcsolni, ezért hdparmal futottam neki, ez annyira nyúl bele, hogy amikor a képernyő be van kapcsolva akkor nincs apm, amikor kikapcsol akkor viszont félig-meddig megakadályozza a ki-be kapcsolós "power-save" módot.
Ennek az eredménye hogy alvó képernyőnél a vinyó már nem áll le de a fejet állandóan kiparkoltatja és vissza is hívja.
Hasonlít a WD-k hibájára, de itt a ki-be parkolás között egy fél másodperc késés sincs.
Kipróbáltam töredezettség-mentesítéssel, az dolgoztatja a lemezt, gyakorlatilag a fej munka közben (is) ki és be mászkál a parkolózónába késés nélkül.Még ez a hdparm-os félmegoldás is jobb mint a semmi, de természetesen a Win10 annyira hihetetlenül biztonságos, hogy egy #@3!! bat-ot nem lehet lefuttatni indításkor rendszergazdaként, így nekem kell nyomogatni a parancsikont...
Valaki oldott már meg ilyen problémát?
Köszi előre is -
válasz
xEon1337 #43889 üzenetére
Sziasztok!
Újra itt. Kicsit keresgéltem itt a fórumon illetve az interneten és talán megvan a hiba forrása.
Nevezetesen, hogy a Samsung HD502-es sorozatú HDD-k nem szeretik a SATA3 csatlakozást.. januárig a régi alaplapomon még csak SATA2 volt, így ott nem volt hibajelenség, viszont azóta fejlesztettem a gépet és előjött (bekapcsoláskor nem mindig érzékeli a merevlemezeket, ekkor nagyon lassan is tölt be a Windows).
Elvileg valami cigánykodással (értsd: DOS alól) fel lehet rá varázsolni egy olyan fw-t, ami megoldja a problémát, de lehet, hogy inkább kibaszom őket az ablakon és veszek egy 512-es SSD-t, aztán kész, úgy is szinte csak üresen álltak a gépben.
Még azon agyalok, hogy esetleg külső rackba teszem vagy veszek egy NAS-t és abba pakolom..
-
Ratman
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy ha már van egy feltelepített Win 8.1 és beteszek egy másik HDD-t, ami több részre van particionálva, akkor a Windows-on belül, újratelepítés nélkül milyen programmal lehetne ezen a nem rendszerlemezen a partíciókat törölni, újra partícionálni?
-
Archttila
veterán
Én csak megerősítést szeretnék, hogy minden rendben van ezekkel az értékekkel:
WD Blue 1TB
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 5.1.1 x64 (C) 2007-2016 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 bytes/s [SATA/600 = 600,000,000 bytes/s]
* KB = 1000 bytes, KiB = 1024 bytes
Sequential Read (Q= 32,T= 1) : 176.251 MB/s
Sequential Write (Q= 32,T= 1) : 163.146 MB/s
Random Read 4KiB (Q= 32,T= 1) : 1.561 MB/s [ 381.1 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 32,T= 1) : 1.888 MB/s [ 460.9 IOPS]
Sequential Read (T= 1) : 176.350 MB/s
Sequential Write (T= 1) : 168.191 MB/s
Random Read 4KiB (Q= 1,T= 1) : 0.610 MB/s [ 148.9 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 1,T= 1) : 1.843 MB/s [ 450.0 IOPS]
Test : 1024 MiB [D: 72.3% (673.2/931.5 GiB)] (x5) <0Fill> [Interval=5 sec]
Date : 2016/02/29 19:42:21
válasz
liksoft #43900 üzenetére
Szia!
Itt kezdődik a téma. [link]
Sajnos nem sok időm van ezzel foglalkozni, de amint tudtam megcsináltam az eddig javasoltakat.
Az érintkezőket megpucolgattam mindenhol, levettem a nyákot is és ott is megtakarítgattam, ahogy javasolták a kollégák itt a topicban.A letöltős gépemben AMD chipset van 6Gbti/s SATA csatikkal, ez egy kb 2 hónapos alaplap, ebben kezdett el kattogni úgy, hogy kb 2 hónapja megy a gépben gond nélkül. A nagy gépemben nvidia chipset van itt csak 3Gbit/s amit tud a SATA.
Letöltöttem a firmware-t, de még az update-ig nem jutottam el, ugyanis még nem sikerült olyan boot lemezt fabrikálnom, amivel alá tudok a nagy gépemnek bootolni és le tudom futtatni a firmware exe programját. Innen leszedtem a firmware-t [link]
-
7Sony7
addikt
Srácok, csinálom itt a mentést a gépen, egyik winyóról a másikra. 10000-13000kbyte/mp sebességgel csinálja.
Ez benne van az átlagban, vagy milyen szerintetek? -
Sped
aktív tag
Sziasztok!
Napokban vettem egy WD 3.0TB S3 IntelliP/64 (WD30EFRX) Caviar Red típusú vinyót és beleraktam egy szintén új LC Power LC-35U3 - Sirius külső házba. Most tolok rá folyamatosan adatot, aztán néha másolás közben úgymond eldobja a vinyót, aztán azonnal újra csatlakozik (olyan mintha leválasztottam volna, aztán újra visszadugom). Így persze megszakad a másolás, amit újra elindítok és szépen megy tovább. Átmásol 100 GB-ot, aztán megint ugyanígy "leválasztódik" a vinyó, és azonnal újracsatlakozik. Ez miért van? Vmilyen beállítás nincs megcsinálva? Vagy vmi nem kóser? HD Sentinel tökéletesnek mutat mindent. Egyelőre még csak másolás közben figyeltem ezt meg.
Köszi,
-
King Unique
titán
válasz
mgTerminator #43908 üzenetére
Érdekes, mert ugye nem mindenkinél oldja ez meg és elég sokan panaszkodnak 2,5" Blue sorozatnál az állandó leállításra. Fejparkolás és wdidle3 beállításai kapcsán annak topikjában célszerű kérdezni. Az 5 perc (300) egy ajánlott beállítás és általánosan jó szokott lenni.
-
Carasc0
őstag
válasz
mgTerminator #43908 üzenetére
Azt hogy csináltad, hogy neked kiírja minden bejegyzéshez a magyar leírást? Köszi!Megtaláltam!
-
mgTerminator
veterán
válasz
King Unique #43902 üzenetére
-
King Unique
titán
Igen fizetős, de korlátozott formában használhatók ingyen is bizonyos funkciói. Ilyen a fentebb említett megoldás is [link]. Az APM átállítását direkt nem is említettem, mert az csak a fizetős verzióban működik. Illetve utóbbi a másik fórumtársnál aszem nem oldotta meg a problémát és csak az előbbi beállítás vált be.
A HDS is vsz x időközönként hozzányúl a meghajtóhoz, így akadályozva meg a leállítást. Illetve ezek a külső programok a firmware-be természetesen nem tudnak belenyúlni, így az adott beállítás csak addig érvényes, amíg adott gépen használod, ahol fut a program. Végleges, firmware szintű módosítást csak a wdidle3 tud WD merevlemezeknél, de az meg a leállítást nem befolyásolja úgy tudom.
-
Carasc0
őstag
válasz
liksoft #43905 üzenetére
Vagyis baj van a lemezzel? Nem biztonságos? Valami részletek jók lennének. Mi a baja, mit nézzek meg esetleg...Kicsit megijesztettél..
Egyébként, valóban a képről olvasva, ebből a HDD-ből 2db van. Sztem megcserélem az adatokat, mert a másikon nincs olyan értékes adat, mint a szegény szektorhibáson.
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Nem akarok rosszakarója lenni saját magamnak, de a biztonság kedvéért adminisztrálok ide némi olyan információt, miszerint én rendszeresen ellenőrzöm HDD-im állapotát, nem kell mondani a HD Sentinel segítségével. Pár napja arra lettem figyelmes hogy a sok sok hónapokon át 2db észlelt gyenge szektorok mellé még további 5db társult. Jelenleg 7db gyenge szektor van. Kondíció 96%. Teszek fel ide azért pár képet az érintett eszköz állapotairól:
Kérdés tehát az hogy kell-e még aggódnom vagy még nem? Esetleg futtassak le valami ellenőrzést is?
Nagyon szépen köszönöm előre is!
U.i.: merevlemez egyébként kb 5 éves, még bírhatná, igaz napi szinten van használatban.
-
Andie
őstag
válasz
King Unique #43902 üzenetére
Értem. Elég szomorú!
A HDS az fizetős, ha jól emléxem? Mert csak ezért a ficsörért akkor nem venném meg.
Most találtam egy KeepAliveHDD programot, ezt akár énis írhattam volna, mert tulképpen semmi mást nem csinál, csak beállítható időközönként beleír egy txt fileba az adott drive-on. Egyszerű és nagyszerű.
A HDS nemtom micsinálhat? Mert azt is olvastam, hogy a HDD firmware beállításait nem lehet felülírni szoftveresen. -
King Unique
titán
Szia!
Hát ez sajnos ilyen... egyes új Blue modellek (pl. WD10JPVX) a fejparkolás mellett, a motort is gyakran leállítják/ felpörgetik. Másnak is akadt már ilyen gondja [link]. A fejparkolás átállítása wdidle3 programmal viszont a leállításra nem feltétlenül van hatással. Tehát, ha azt akarod, hogy ne álljon le, akkor szépen feltelepítesz egy HDS-t és abban lemezek leállásnak akadályozásával tiltod a leállítást.
-
Andie
őstag
Sziasztok!
Kaptam a céges DELL-be egy Western Digital Blue 1Tb vinyót, mert az előző bekrepált. (az valami más tipus volt, most nem emlékszem, hogy mi)
Ez az új viszont azt csinálja, hogy kb fél vagy 1 perc idle után leállítja magát, és után kell neki 1-2 mp mire magához tér. Ez pl abban nyilvánul meg, hogy rég nem használt könyvtárak megnyitásakor nem reagál 1-2 mpig, vagy nézek egy videót, megállítom, mert hivnak, 2 perc múlva inditom tovább, megakad, majd szürke töredezett kép pár másodpercig, mire megtalálja a keyframe-t újra.
Nem lehetne beállítani valahogy, hogy ne állítsa le a vinyót ilyen rövid idő után? Néztem az energiagazdálkodásban, ott az van a HDD-nál, hogy "soha"...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Samsung 980 PRO 2TB M.2 NVMe ssd eladó /Garanciás/
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Gigabyte AORUS 2TB M.2 NVMe PCIe 3.0 SSD!
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest