Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Projektor topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Video digitalizálás
- Milyen processzort vegyek?
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Feltűnt Kínában az AMD Radeon RX 9070 XT referenciadizájnja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saltwater
aktív tag
válasz
HagaNRG #38791 üzenetére
"a HDD folyamatos klikkelő hangot ad"
...tehát parkolja a fejet.
"Burkolat leszedése és az olvasóhely alaphelyzetbe állítása kézzel"
.....fölösleges, a HDD megteszi maga az "alaphelyzetbe állítást", tehát semmit sem tehetsz...ja mégis! Ronthatsz a helyzeten. Az ilyen jellegű meghibásodás megoldására NINCS "csináld otthon" módszer. -
birozoli7800
senior tag
Üdv!
A napokban észre vettem, hogy számítógépem nagy mértékben lelassult. A hardvereim a következők:
Gigabyte 880GM-UD2H
Amd Athlon II. 650 x4
Zeppelin 2x2Gb DDR3 1600MHZ
Zotac Geforce GTX 550 Ti
Chietec CTG-550-80P
WD5000AAKX merevlemez.HDD problémára gyanakodom mivel HD sentinel szerint a kondíció 74%-ra csökkent, azt utóbbi hónapban mért 89%-ról.
A lassulás mellett sajnos fagyások is elő szoktak fordulni. Tegyük fel VLC-ben megy egy film, megnyitom a firefox-ot az egész rendszer megfagy egy pillanatra, és mikor észhez tér a rendszer a filmen fehér kockák jelennek meg.
Win reinstall sajnos nem segített a dolgon.
Az alábbi problémákból következtetve jól gondolom hogy a merevlemez lehet a hibás?
-
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Laptopom működés közben összezártam, majd menet közben véletlenül odakoppant az asztalhoz. Öreg hiba, tudom.
Innentől kezdve a boot képernyő sem jön be, a HDD folyamatos klikkelő hangot ad.
Milyen esélyeim vannak így látatlanban?
Az életem összes emléke a HDD_n van.Burkolat leszedése és az olvasóhely alaphelyzetbe állítása kézzel, gumikesztyűben is fokozottan veszélyes az adatokra nézve?
-
Pala
veterán
Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Van itthon 2db WD Blue 500GB-os vinyóm. Mindkettő 5 éves. Ilyen életkor mellett "normális" dolog az, hogy a HD Sentinel szerint abszolút 100%-os állapotban van mindkettő!? Tudom, ez most hülyén hangzik, de nem ismerem annyira a programot, csak lefuttattam a beépített öntesztet és felületi tesztet, és mindkét vinyó teljesen hibátlannak tűnik. Valamint a főablakban is minden 100%. Nem tudom, mennyire lehet ezekre az eredményekre alapozni, de ha lehet, akkor - koruk ellenére - inkább ezeket használnám az újonnan épülő konfigomban, minthogy vegyek egy újat. Mégis csak több mint 20k spórolás lenne. Viszont fontos adatok kerülnének rá! -
vhw
addikt
Van egy Samsung SpinPoint HD080HJ típusú 80Gb-s merevlemezem.
Nem mai darab, de csak egy "sokadlagos" hétvégi gépben van... ide elég.A probléma: meglehetősen hangos, idle-ben is ütemesen hallatja a hangját... proci hűtőt, tápot "túlkiabál" (HDsentinel szerint 100%, minden hibátlan)
Hozzám már használtan került (nem most, már korábban - azóta sem sokat ment, ezért is csak most írok az ügyben), akkor is ilyen volt - tehát ez "ilyen"?Másrészt... ami a játékokat illeti, okozhat gyenge teljesítményt - alacsony fps-t ~mai játékok esetében ez a korosodó "papírnehezék"?
-
StSanya
senior tag
válasz
0xmilan #38784 üzenetére
Vedd komolyan, s ments, bár valószínűleg többet fog még menni 7 napnál, de ha gondolom egy fontos állományod is elveszne, ami egy elszálló szektoron helyezkedik el, nem örülnél neki...
Folyamatosan menjen a program, a napló fülön láthatod, ha történik ismét probléma. Valószínűleg fog történni, bár nyilván nagyon szerencsés esetben nem fog új szektor olvashatatlanná válni.
A HDD-nek meg ennyi volt, fontos adatot, rendszert ne bízz rá.
-
-
0xmilan
addikt
[link]
Ezt mennyire vegyem komolyan? 2 év alatt először raktam fel ezt a programot, erre ezzel fogad. 7 nap múlva tényleg itt a világvége? Van olyan program, ami valamennyire helyrerakja? -
bukti2
csendes tag
válasz
Mezga Aladár #38781 üzenetére
Hát én friss win7-et akarok mindenképp.
Remélem működik majd, köszi a segítséget. -
-
bukti2
csendes tag
Sziasztok!
Egy SSD (op.rendszer, programok) mellett van 2 db WD Caviar Green 1TB HDD-m adattárolásra (csak képek, zenék, filmek). A HDD-k tükrözve (RAID1) vannak a Win7 lemezkezelőjével, most minden jól működik, kifogástalan az állapotuk.
Az lenne a kérdésem, ha le akarom cserélni az SSD-t egy másikra (újra) úgy, hogy a HDD-ken minden adat megmaradjon, hogyan csináljam?
Ha leveszek az alaplapról mindent, beteszem az új SSD-t, telepítem rá a Win7-et, majd visszateszem a két HDD-t, úgy fel fogja ismerni a RAID-et, és minden oké lesz?
Nem akar majd újra tükrözést, szinkronizálni vagy ilyesmi és letörölni róla az adatokat?
Vagy először csak egy HDD-t rakjak vissza?
Vagy már a Win7 telepítésnél bent legyen mind a 2 HHD is?Illetve ugyanez a kérdés, ha csak újra akarom telepíteni az SSD-n a Win7-et. Működni fog a RAID, ha leveszem az alaplapról a HDD-ket, újrahúzom a Win7-et az SSD-n, majd visszarakom a HHD-ket?
Előre is köszi a válaszokat.
-
tome01
csendes tag
Hello.Tegnap vettem egy 1 tb sata 3-as wd blue caviart.Beszereltem a gépbe de a windows telepítőnél a particionálás iszonyat lassú.Utána meg fogta magát és nem látta többé a telepítő.Átdugtam másik portra utána látta de 0‰nál tovább nem megy a telepítő.Másik gépben is próbáltam ugyanez volt.Beraktam másodlagos vinyóként látta a lemezkezelő raw fájlrendszer volt rajta.Leakartam formázni ntfsben de formázás közben eltűnt a vinyó és azóta a biosban sem látom 1ik gépen sem.
-
general
addikt
az miért van, hogy a világon semmilyen program nem fut, de a bedugott külső 2.5"-os hdd-t nem engedi leválasztani, mert a win szerint még használatban van?
-
Elektrosokk
veterán
válasz
liksoft #38745 üzenetére
Köszönöm szépen Neked és _Csaba_ fórumtársnak a segítséget! a megfelelő táppal most mentem éppen az adatokat! ez nagyon sokat segített Nekem, nagyon örülök
valószínű hogy az egy darab hosszú usb kábel tett be neki, ez egy samsunk winyó, a wd scorpiokat így használom 3 éve, de most vettem normális racket.
-
Garsza
veterán
Helló! Segítséget szeretnék kérni. Van egy pendrivem amit csatlakoztattam egy linuxos beltérihez és azóta nem tudok rá írni. Próbáltam már a beltárin a PC -n, próbáltam formázni több programmal is, Openwrt -s routeren kiadni neki a Chmod -r 777 parancsot de semmit sem enged elvégezni hogy tudom ezt megoldani hogy újra írható legyen a pendrive?
-
77citro
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 320-as vinyo a gépben és betettem egy 200-ast is de a számítógép nem mutatja a BIOS-ban bent van.
A BIOS-ban kell valamit állítani ?Sajnos fogalmam sincs nem értek hozzá. -
Ha ezután sikerülne valahogy működésre bírnod akkor is telenyomtad porral (a fotón is jól látszik), rengeteg hibás szektor alakul ki szinte azonnal.. Ha kellenek róla pótolhatatlan adatok akkor a beindítás után ments ahogy csak bírsz, ha nem kell róla semmi, akkor emígyen ez a tárgy átalakult egy szép dísztárggyá, működésrebírás esetén szépen forog-mocorog, de eredeti funkciójára már ne használd.
-
varmi2
nagyúr
Üdv!
Hamarosan platformot váltok. Az új platform am1 lesz, ez nem is annyira fontos. Hanem, hogy azokon a lapokon 2db sata port van. De nekem több kell. Ezért egy sata bővítő kártyát akarok venni. Pci-e foglalatosat.
Van különbség a különböző chipsetek között, mely chipset az ajánlott?
-Marvell 88SE9215
-ASMEDIA ASM1061
-MARVELL 88SE9128
-Marvell-9170Windows8.1 lesz használva.
-
krealon
veterán
"Amennyiben álló helyzetben olyan rezonanciát vagy ütést kap a meghajtó, aminek hatására a rámpáról leugranak a fejek, akkor azok rátapadhatnak a lemez felületén húzódó, az előző oldalon már említett lakszerű anyagra. Ilyenkor, ha a következő indításkor a meghajtó vezérlése nem képes felismerni, hogy a lemezre tapadt fejek miatt nem tud felpörögni a rendszer, akkor az könnyedén leszakíthatja a fejet, és/vagy a rétegekből is kiszakíthat egy nagyobb darabot. Szerencsésebb esetben ez nem történik meg, így szakszerviz megfelelő körülmények között eltávolíthatja a megtapadt fejet, mely után megkezdődhet az adatmentés."
-
rob72
tag
Sziasztok lenne 1 elég nagy problémám.
Van egy 100/100as 1.5 terrás hddm és mikor kivettem a gépből (nem először) mert kicseréltem az alaplapot a gépben visszaraktam és nem kapcsol be azóta a hdd. Nem volt ütődve semmi csak leraktam az asztalra és aztán vissza és azóta nem látja a gép és felse pörög minta nem kötöttem volna be. Próbáltam másik hddvel azzal jó volt ment vele a gép. Még külsővel is próbáltam és azzal se csinált semmit. Mi lehet a probléma?
-
_Csaba_
senior tag
válasz
Elektrosokk #38746 üzenetére
Jól sejtettem hogy bad sector.. Goyrsan ments adatokat.
-
neverless
tag
válasz
liksoft #38749 üzenetére
Ez sem lenne rossz ötlet, erre is gondoltam. Az első említett gép egy mini itx-es atomos kisgép, külső táppal. Nem tudom, hány wattos, de 100 körül lehet. Teljesen korrekt ötlet a tápellátás.
Viszont a másik, asztali gépem egy bivalymozdony márkás sokwattos táppal rendelkezik.
Na mindegy, köszi szépen azért. Akkor még goglézgatok, hátha találok valamit. Vagy még majd egyik este ismét megkérdem itt.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Elektrosokk #38746 üzenetére
A mentést ne halogasd! Ami az "életed", azt MOST mentsd már le, mert más hiba is lehet, amint írtam. Csak olvass róla, írni NE!
-
-
liksoft
nagyúr
válasz
Elektrosokk #38744 üzenetére
Kezdd a tápellátásnál!
-
liksoft
nagyúr
válasz
Elektrosokk #38740 üzenetére
Valószínűleg meghalt. Vagy a drive, vagy a felület egy része. A drive meghibásodása (bármi miatt - öregedés, hurcolászás, stb...) Sokszor tud ilyent előidézni, ha rossz a tápellátása. Ezért kell mindig jó minőségű USB kábellel forrasztott alaplapi USB-ről meghajtani. Asztali gépek esetén a legtöbb előlapi USB nem ad megfelelő tápellátást (a belső kábelezése miatt), így akár a drive gyári adatai is sérülhetnek, és ebben az esetben még adatmentéses cég sem tud segíteni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
neverless #38741 üzenetére
Sajnos van, ha Nálad a legújabb driver van esetleg, és az nem jó, a harmadikban meg egy elavult szutyok, de korrekt. A Sentinel oldalán a driver zónában nézz utána, melyik driver lehet jó Neked, amit a program is jónak tart. Valószínűleg ehhez a drive-hoz is jó lehet.
-
Elektrosokk
veterán
megfagy a hdd sentinel ha felcsatolom a winyót. (not responding) és a karika tölt egyfolytában. az adobe bridge is ugyanezt csinálja ha meg van nyitva.
most intézőben semmit sem látok. a led a winyon villog. a winyó pörög azt hallani, de nem úgy mint a wd scorpio amit ugyanígy csatolok fel.
-
_Csaba_
senior tag
válasz
Elektrosokk #38737 üzenetére
Hello!
HDD sentinnellel ellenőrizd hogy bad sectoros-e a hdd. Lehet az a baj.
-
Elektrosokk
veterán
sziasztok!
adott egy 2.5-ös samsung 500gb laptop winyó. fotókat importáltam rá és közben nagyon belassult az egész folyamat. a hdd egy usb 2.0 kábellel van felcsatlakoztatva. egy restar után nem csatolódik fel rendesen ahogy szokott. 2 opció történik. van amikor megjelenik a meghajtó, de nem tudok belépni a file kezelőben, a zöld csík fut az intézőnél mintha töltene, ilyenkor a tuklajdonságoknál 0 byte adat látható. Barátnőm gépén meg 2 partícicónak jelenik meg , de ott sem elérhető egyik sem. a kis led a ami a külső hdd csatlakozó panelon van, tehát a sata 2 csatlakozón az folyamatosan villog.
mi lehet a megoldás ?
-
neverless
tag
Sziasztok,
Vásároltam egy WD RED 3 TB vinyót, amivel a korábbi WD green 1 TB-t akartam leváltani. Rendszerre SSD van, tehát ezek csak tárolásra vannak. A régi vinyó 1 terányi adatát gondoltam átmásolom az új vinyóra, de problémákba ütköztem:
Total commanderes másolásnál bizonyos fileok-nál a másolás leállt. Ekkor a kis másolós ablakban hiába nyomtam cancelt, hiába x-eltem ki az ablakot, nem reagált. Task managerből a totalcmd processt nem lehet lelőni, ottmarad. Ha a másolós kisablakocskában backgroundot nyomok, látszólag akkor sem történik semmi, de visszakapom a kurzort mögötte a totalcmd ben, ahol tudok utána mászkálni a könyvtárakban. Csak restart segít (windows7). A régi vinyón ennek a filenak semmi baja, olvasható, lejátszható (mkv file), beletekerhető, stb. Ha ezt a filet másik drive ra másolom, az rendben van. Új vinyót újra leformázva, újramásolva az 1 terát máshol akad el. (guid-os formázás, tehát nem mbr)
Észrevettem, hogy event viewerben 2 perc alatt 50ezer warning keletkezett a köv leírással:
An error was detected on device \Device\Harddisk2\DR4 during a paging operation.3 szor formáztam meg újra és újra, és mindig ilyen másolási problémákba ütköztem.
Scandisk is volt futtatva, mind a régi, mind az új vinyón - nincs probléma.
HD sentinellel is néztem az új vinyót, minden csúcs super tökéletes szerinte.Át tettem a vinyót egy másik gépbe.
Ott is keletkeztek ugyanilyen warningok, de jóval kevesebb, mondjuk 100 darab. Viszont itt error tipusú bejegyzések is születtek, 5 darab:
The driver detected a controller error on \Device\Harddisk2\DR2.Mindkét gépben ellenőriztem, mindkét esetben az új RED vinyóra mutattak ezek a hibák.
A vinyót odaadtam tesztelésre havernak, aki másfél terát másolt rá mindenféle gond és/vagy event vieweres warning/error keletkezése nélkül. (mellesleg ugyanilyen wd red 3TB-ost üzemeltet ő is, probléma nélkül)
Gogléztam is rengeteget, találtam is sok ugyanilyne problémáról szóló panaszt, de megoldást sehol.
Összezavar az a 3 tény, hogy 1-es gépben nem jó, 2-es gépben sem jó, ellenben 3-as gépben (haveré, ami mellesleg csontugyanolyan, mint az én 1-es gépem) meg jó.
Hol a hiba?
-
The DJ
addikt
Sziasztok,
Adott egy WDC WD800UE-22HCT0 (WESTERN DIGITAL SCORPIO 80GB 5400RPM 2MB CACHE ULTRA ATA/100 (IDE)) noti HDD amire a következőt írja a HD Sentinel:
Kondíció . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : -------------------- 0 % (Meghibásodás várható)
Teljesítmény . . . . . . . . . . . . . . . . . . : #################### 100 % (Kiváló)
Meghibásodás várható - Attribútum: 5 Reallocated Sectors Count, Tartalék területre áthelyezett szektorok száma. Lemezfelület vagy fejek hibájára utalhat.
A lemez felületén található 658 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
Azonnali merevlemez csere szükséges.
Javasolt az adatok azonnali mentése az adatvesztés elkerülése érdekében.A SMART értékek közül ez az egy a kritikus, a többi mind OK:
5 Reallocated Sectors Co.. 140 117 117 000000000292 Meghibásodás várható Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai, Kritikus
A kérdésem: Kuka a merevlemez vagy még használhatom tovább? Azért is merek ilyet kérdezni, mert temérdek felülettesztet végeztem rajta (Hiren's Boot CD-vel) és egyik program sem jelzett hibát vagy bad sectorokat pedig nem egyszer lett lefuttatva a teljes teszt. A HD Sentinel 0%os kondícióját is kicsit túlzónak érzem, persze lehet én tévedek. A rajta található operációs rendszer is tökéletesen üzemel a programokkal egyetemben.
Arra nincs esetleg mód, hogy nullázzam az áthelyezett szektorok számát?
-
StarKiller89
senior tag
válasz
StarKiller89 #38729 üzenetére
köszi
-
tiempo
tag
Hello!
Egy kis segítségre lenne szükségem
Egy olyan problémába ütköztem, hogy ssd-re felraktam a windowst és miután bootolok, nem ismeri fel a HDD-t, vagyis nem jeleníti meg a sajátgépben, de ha biosba belemegyek, ott felismeri. Mit csinálok rosszul?Achi módban telepítettem a win7-et és addig ki volt húzva a hdd.
Asus h97m plus alaplapom van, intel 520as ssd és wd blue 1tb hdd (ezex)
Válaszokat köszönöm előre! -
StarKiller89
senior tag
válasz
StarKiller89 #38728 üzenetére
vagy esetleg a HD Sentinelben is látok erre a probklémára eljárásokat, mit érdemes kipróbálni??
-
StarKiller89
senior tag
sziasztok
kb 3 hónapos WD Blue 1 terrás winchesterem 1 gyenge szektort jelez, nagyon sokáig bírta.... 99% kondiciót jelez a HD Sentinel
van e valamilyen mód rá, hogy javítsam ezt? hdd regenerátor tud ezen segíteni? -
válasz
Los Angeles #38725 üzenetére
M$-nél az "inicializálás" vagy hasonló szó általában törlést, formázást jelent. Azaz az adatokra nézve a halálos ítéletet..
-
liksoft
nagyúr
válasz
Los Angeles #38725 üzenetére
Szia!
1. Mentendő drive-ra NEM írunk! SEMMIT!
2. A rendszer valószínűleg csak 2TB címzését tudja, és "átfordult" itt, így az elejét felülírta. A kérdéses az, mennyire! Ugyanis a mentés sikeressége ettől függ.
-
Los Angeles
csendes tag
Sziasztok! Új WD30EZRX, ma úgy döntött egyik pillanatról a másikra, hogy eltűnik a rendszerből. Nincs meghajtóbetűjel akadás, vagy ilyesmi. HDD Sentinel is hibátlanra hozta ki, és látja a lemezkezelő is. Mint nem lefoglalt... Van kb. 2 TB eléggé fontos adat rajta, az a kérdésem, hogy ha rányomok erre a "lemez inicializálása" gombra, és MBR beállításokkal OK-t nyomok, akkor elvesztem a rajta lévő adatokat, vagy azok megmaradnak? Előre is köszi a választ! Üdv, LA
-
general
addikt
helló!
az miért van, hogy valamelyik vinyóm (3 db van egymáson, nem tudom megállapítani, melyik,vagy a Hitachi 1TB vagy a WD Green 1TB valszeg) igen sokszor egyszer csak komoly munkához lát akkor is, ha a világon semmi nem történik a géppel! tehát hallom, hogy valamit rohadtul tölt, keres, akármi, kerreg, dolgozik, pedig nincs akció! ha pl. csak olvasok a neten, akkor is. elég idegesítő, mert hangos is, ami egy dolog, de hallom, hogy pörög, mint állat, pedig ...
ez normális? Sentinel szerint minden HDD 100%, probléma nincs, de ez roppant idegesítő!
-
beni18
tag
Sziasztok!
Elég érdekes problémám adódott az 1TB-os Seagate merevlemezemmel. Egy régebbi gépben van használva egy régebbi, de minőségi Seasonc táppal, aminek nincs sata csatlakozója, így átalakítóval volt rákötve a vinyó. 2 napig nem volt bekapcsolva a gép majd a mai bekapcsolást követően már nem látta a gép a hddt. Biosba is hűlt helye volt. Szétszedtem a gépet megmozgattam a kábeleket, az átalakítót is de semmi. Mint kiderült a hdd fel sem pörög, mintha egyáltalán nem kap áramot. Gyorsba kipróbáltam 2 másik gépbe, de ott is ugyan ez a hibajelenség, meg se moccan. A rengeteg próbálkozás közepette egyetéen egyszer indult be, de azóta megint semmi. Van még valami esély, hogy visszakapjam a dokumentumokat róla, vagy hogy működésre bírjam
-
yossarian14
tag
Közben megvan a kábel típusa is: LINK
Ha tudsz valami jó minőségűt, ajánlhatnál!
Szerintem minden megfelelően csatlakoztatva van. Remélem tényleg csak egy hibás darabot fogtam ki. Bár 8-9 hónapig gond nélkül működött.
Kösz a segítséget!
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
Lacielvtárs #38717 üzenetére
Igen, bizony, nem hogy lehetséges, de inkább nagyon valószínű.
Tán még túlfeszvédős elosztó sem volt a környéken és túl lett terhelve az a cucc.Chieftech iArena tápokat nem ajánlgatják, de azok stabil feszt adnak le minden körülmény között. Érzékenyek a szar külső delejre, de ha eldurrannak, akkor is megvédenek mindent maguk mögött. Tapasztaltam. Bp.-n nekem semmi gondom nincs az iArena-val, Szigligeten durrant el. De ott már vitt 3 db router WAN portját és ADSL2 modem 3 db tápot is a külső delej, még túlfeszvédős elosztó mögött is.
-----------------
(#38719) yossarian14: CTG-500-80P az jó táp, FX-es gépemben az van, de elég egy rosszul felhelyezett kábel, kész a kontakthiba --> repül a vinyó.
De ha minden tökéletes, egy-egy hibás darab akkor is becsúszik több 10-100-1000 ezer db vinyóból.Adatkábelből - azaz SATA kábelből - is vannak minőségi darabok.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
yossarian14 #38715 üzenetére
Ócska táp, rossz kábelek tönkrevágták. Mehet gariba. Adatokra nem kíváncsiak. Képernyőképet vigyél magaddal.
-
yossarian14
tag
WD10EZEX HDD-m van. Nincs túl jó állapotban:
Ezt már lehet gariztatni? Ha igen, érdemes törölni róla minden adatot, vagy hagyjak rajta valamit?
-
krealon
veterán
válasz
ATM_automata #38713 üzenetére
Annak ellenere, hogy csak USB 2.0-s, lehet, hogy megoldja a keves aram gondot.
A piros csatlakozo akar egy USB-s toltobe is dughato, ha nincs a gepen csatlakozo hely. -
válasz
ATM_automata #38710 üzenetére
Y kábel? Külső táp?
-
Saltwater
aktív tag
válasz
ATM_automata #38710 üzenetére
Próbáld más usb portban esetleg másik gépen. Ha akkor sem megy, akkor csak adatmentő tud(hat) lementeni róla anyagot. Sajnálom...
-
ATM_automata
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. USB 3-as külső HDD-t feldugunk a gépre, de nem ismeri fel. Vagy azt írja ki a Win7 hogy nem tudja csatlakoztatni, vagy nem is ír ki semmit. Csatlakoztatást követően felpörög, a visszajelző led szaggatottan villog, de semmi más nem történik, nem látom, mint meghajtót. A winyó típusa WD5000BMVW-11AMCS2
Mit tehetek, mit próbálhatok meg, hogy felismerje a gép, esetleg annyira magához térjen, hogy az adatokat le tudjam róla szedni?
Előre is köszönöm.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
liksoft #38706 üzenetére
Nem értik, hogy nem szabad megbontani, vagy sérülést okozni....
A 90-es években demonstráltam a kollégáknak egy már nem fontos MFM Seagate 40 megás vinyóny a szennyeződést. Megbontva pörgött, a hulladék alkatrészekből összeállított 286-os arról bootolt DOS-t.
Megkértem az egyik kollégámat - szintén dohányos - hogy a tüdejéből fújjon egy slukkot a burkolat nélküli vinyóra.Meg lett az eredmény nagyon jól hallhatóan. Csíííííííkkóóóóóóóóóóórrgáááááásssss....
-----------------
Ááááááááhhhhhh.... Disznók elé gyöngyöt. (Felesleges magyarázni. Demonstrálni kell YT videón.) -
bobalazs
nagyúr
Nem értem előbb mi történt, elszállt a vinyó a gépből utána kikcapsoltam megnézni mi van vele, kábeleket igazgattam, akkor meg nem adott képet.. 5 perc után kapcs be akkor meg már nem reméltem semmit és kb magátol 1 perc után adott képet... mi a fax lehet ez?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Ukrajnai háború
- Assetto Corsa Competizione
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Projektor topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest