Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- LG LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
default.
őstag
Sziasztok professzorok!
Nem probléma, csak kérdés:Ha fut a torrent kliens (természetesen ingyenes, legális torrentekkel) és közben ugyanazon HDD-n lévő anyagot futtatok (pl filmet nézek, zenét hallgatok stb) akkor az nem tesz jót a vinyónak ? Mennyire érdemes/nem érdemes így csinálni ?
köszönöm előre is!
üdv! -
pd
tag
Menni fog, ha a másik gépen nem törölsz le róla semmit, ami az induláshoz kell.
Legfeljebb arra kell figyelni, hogy ha átteszed a másik gépbe, hogy a biosban indulás előtt nézd meg, nem kavarodott-e meg a bootsorrend. Ugyanez az eredeti gépbe való visszahelyezésnél is (már ha van benne másik HDD).
[ Szerkesztve ]
-
V60
aktív tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, lehet, hogy idióta kérdés lesz bocsi. Ha működő gépből, kikapcsolás után / win7 van rajta / kiveszem a vinyót és átteszem egy másik gépbe, mert az ezen lévő adatot akarok áttenni a másik gépre és utánna visszateszem az előzőbe akkor azzal rendesen indul majd a rendszer? Azért mert nincs a közelbe adathordozó.
Válaszokat előre is köszönömÜdvZola
A bugyi nem a legjobb dolog a világon de közel áll hozzá!!!
-
djculture
félisten
válasz Valka1978 #36592 üzenetére
Muszáj neked szívatni magadat egy agyon használódott hdd-vel? 120gigás vinyó alsó hangon is lehet vagy 7-8 éves..Vegyél apróról egy használt normális állapotban lévőt ha nagyon nincs újra keret azt meg tedd ki a polcra dísznek.
Minden más esetben ha tovább szrakodol egy hibás vinyóval a vége az lesz hogy a gép más részegységei is tönkremennek.[ Szerkesztve ]
-
Valka1978
csendes tag
Üdv!
Pár hete telepítettem a win 8.1-et és azóta folyamatosan összeomlik a rendszer, valószínűleg a merevlemez hibája miatt. Ez egy 120 gb-os samsung winyó. A következő hibaüzeneteket kaptam (többnyire):
bad pool header
driver overrun stack buffer
page default in nonpaged areaLefuttattam valami bootolható hdd repairt, ami talált is öt szektorhibát, de hosszútávon javítani nem tudta, mert minden tesztnél újra és újra megtalálja őket, de csak azokat. (Gondolom megsérülhetett a lemez felszíne.) Ezenkívül a memtest-et is futtattam órákig, de az nem talált hibát.
Mivel a szektorhibák 1500 és 4500 mb környékén voltak a merevlemezen, így az első 5 gb-ot kiiktattam, mint nem particionált területet, de sajnos a win telepítőjét ez különösebben nem érdekelte; oda próbált adatokat menteni - persze a telepítés nem sikerült.
Átállítottam a BIOS-ban az AHCI-t native IDE-re.
Ezután leformáztam 1.37 gb-ot a winyó elején, kihagytam egy részt 5 gb-ig, majd a maradékot felosztottam egy 30 gb C: és egy 77 gb D: partícióra. Így már feltelepült a rendszer, de így is azt az első 1,4 gb-ot használja mint rendszerpartíciót, a C: csak tárolja a windowst.A kék halálok és a hibaüzenetek ugyanazok maradtak ennek ellenére, de egyébként is eléggé instabil a rendszer. Programokat zár be csak úgy, vagy meg sem nyitja őket. Ez lehet a partíciók beállítása miatt, vagy hardweres hiba még mindig? Esetleg valami olyan vírus, amit nem lehet formázással sem kiirtani?
-
lacy027
tag
válasz laccy88 #36590 üzenetére
Nem. Ha a hdd-re elkezdünk veszettül írni, de közben erről megy a rendszer is, ez történik. Mindaddig ez megy még lefoglalja a lemezen a szükséges helyet, ez több 10 GB-nál nem valami gyors. A uTorrentben a Preferences/General, When Downloading résznél vedd ki a pipát a Pre-allocate all files elől, így nem fogja lefoglalni előre a területet, nem akad meg a rendszer.
-
laccy88
senior tag
üdv! van egy 500gb-os samsung sata hdd-m. A következő a gondom vele. Szerintem, amikor egyszerre sok adatot szeretnék rá írni(konkrétan, amikor egy több10 GB-os torrentet kezdenék letölteni, és a kliens kezdéskor elfoglalja a lemezen a letöltendő adatnak megfelelő helyet), olyankor a gépem kezelhetetlenné válik. először belassul, majd annyira, hogy akad az egérmutató stb. ilyenkor a feladatkezelőben a torrent kliens a lemezt 100%-on hajtja. ez több perc elteltével sem jön helyre, mindig reset-et kell alkalmaznom ez szerintetek lehet hdd hiba? köszi!
-
vass1024
tag
Hello!
Hozzám került egy gép és érdekes módon kifagy rajta szinte akármilyen megnyitott program. Kikaptam a winyot (Samsung HD160HJ) és beleraktam az enyémbe, először kezdtem volna vírusírtással de kifagyott nálam is aztán csináltam egy töredezettségmentesítést ami furcsa módon lefutott (tegyük hozzá iszonyat töredezett volt.. 32%) utána elkezdtem tesztelegetni. HdSenitel semmi hibát nem talál, benchmark progik néha kifagytak tesztközbe. Video nézéskor meg azt csinálja h megáll és kb 1perc múlva folytatja tovább. Ja és leállásnál furcsa karistoló hangot ad.
Szerintetek mi lehet vele? Csak lekellene formázni vagy kuka? Azért fonotos a dolog mert tele van pótolhatalan dolgokka.Az emberi agy a világ leggyorsabb számítógépe.
-
Doky586
nagyúr
-
nmy1212
aktív tag
[link] Csináltam egy képet hátha ez többet mond.
[ Szerkesztve ]
-
nmy1212
aktív tag
Sziasztok!
Ha hibásan írok, elnézést kérek, telefonról írok.
A mai napon ugy néz ki meghalt a samsung hdd-m
89%-os volt a kondicioja ami mára 87%ra esett le, de cselekedni már nem tudtam.
Futott rendesen minden, aztán egyszer csak a programok lefagytak, ctrl alt del re csak egy fekete képernyőt kaptam egy hiba üzenettel. Nem tudtam mást, reseteltem majd Bios után disk read failure üzenetet kaptam. Szokatlan hangja nincs a merevlemeznek. Hiren's boot lemezről próbálok alakítani valamit, hátha de ilyen hibával nem volt még.Valakinek valami ötlet esetleg? Fájna most új vinyót venni.
Köszönöm!
Üdv!
-
lajtika
aktív tag
Sziasztok. Egy kérdés. Van itthon pár régebbi merevlemezem. De sajnos nem 100% egyik sem. 100/28. 100/85. 100/76. satás mind. Ezeket adattárolásra külső usb-s tokban még lehet biztonságosan használni? Illetve tele lehet írni vagy van valami korlát?
-
liksoft
nagyúr
válasz kriszwells #36576 üzenetére
Aki mentendő tárolóra szeretne írni, mert azt hiszi úgy jobb lesz, az sem túlzottan. Viszont dicséretes, hogy előtte megkérdezted, jobb lesz-e úgy?
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
kriszwells
aktív tag
válasz liksoft #36575 üzenetére
A telefonnal ment (úgyhogy az a megoldás marad), azért adták ide, mert nem nagyon értenek az ilyen számtekes dolgokhoz.
Köszönöm, ha támogtsz egy kattintással, feliratkozással, megtekintássel, megosztással:: YouTube: https://bit.ly/49G6iNz Weblap: https://www.fotonebula.hu/
-
liksoft
nagyúr
válasz kriszwells #36574 üzenetére
Szia!
Talán nem kéne formázni! Azzal felülírsz információkat! Vissza kéne tenni az eredeti helyre, és a telefonból menteni. Ha viszont azért adták oda mert ott sem olvasható, akkor adatmentéses szakembernek kéne odaadni.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
kriszwells
aktív tag
Üdv!
Nokia telefonból adtak nekem egy microSD-t, hogy a rajta lévő képet és videót írjam ki dvd-re, de bedugom a gépbe és azt írja, hogy a Meghajtóban lévő lemez nincs formázva, megformázz most? Mit lehet tenni?Gondoltam, hogy megformázom, majd progival visszahozom amik rajta voltak, de ha van jobb megoldás nem ezzel kezdeném, nehogy mégse sikerüljön.
(LG telefonom se látja, a kártyát, gondoltam telefonomról feltöltöm...)
Köszönöm, ha támogtsz egy kattintással, feliratkozással, megtekintássel, megosztással:: YouTube: https://bit.ly/49G6iNz Weblap: https://www.fotonebula.hu/
-
Jarod1
veterán
van 1 külső winyó, amit RAW nak lát, ha hiren boot cdről bootolok, hogy tudnám visszaállítani? adatokat nem látja..biosban ott van,,,de amikor bedugom win7 alatt azt mondja formázni kéne..
-
Dolby
senior tag
Sziasztok!
Testvérem gépében úgy néz ki ledöglött két merevlemez kb egyszerre. Elmondásuk szerint úgy kezdődött, hogy kékhalállal leállt párszor a gép, majd egyszer indításkor már csak kattogott, és bios-on nem jutott túl.
Elhoztam a két merevlemezt, és usb-n rákötöttem a gépre. A kattogós teljesen elérhetetlen, a másikra 18%-ot ír a HD Sentinel, és a két partícióból csak az egyiket látja.Igazából az lenne a kérdésem, hogy ha feltételezzük h mindkét merevlemez egy okból ment tönkre akkor mi lehet? Táp esetleg? Lehet ezt valahogy ellenőrizni?
- Nyugalom, a hosszú élet ritka!
-
pd
tag
1. Start menü - Számítógépen jobb katt - Kezelés
2. Lemezkezelésre bal oldalt katt
3. A HDD-t amit formázni szeretnél, keresd meg alul a felsorolásban
4. A bal oldalán (nem a fehér csíkon van, hanem a szürke négyzetben, akol Lemez 0, Lemez 1 stb. van írva) jobb katt, - Konvertálás GPT lemezzé
5. Ezután már menni fog az egy partíció kialakítása a teljes felületen. -
pd
tag
-
mad1
veterán
Hi
vettem 4tb hdd t nagyjabol 2 particiot latok,de az elsot engedi csak leformazni lemezkezelobol...a masodiknal nem aktivak a jobb klikkes parancsok csak a tulajdonsagok ablak.
Mit kellene csinalnom hogy 1particionak lassa?es hogy vegre 1 particion elerhesem a 4tb kapacitast?Ne szemetelj ! = Steam
-
Pharaoh
aktív tag
Hi!
Egy egyik vinyómon október óta 20 gyenge szektor lett a HDD sentinel szerint és a kondíciója is leesett 87%-ra. Kezdjek aggódni az adataim miatt?
-
djculture
félisten
Különben KONTAKT WL tisztító is segíteni szokott a fólia állapotától függően. De én inkább átforrasztom
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz pcgamer01 #36553 üzenetére
A sokra.. szabad szemmel látható hogy van egy mélyedés (sötétebb rész) már benne, ilyenkor már nincs megfelelő átadás hanem a fólia meg az érintkező képez egy átmeneti ellenállást.. A 6-7 érintkezőnél meg már melegedési nyom is van ha jól látom, rendesen van benne egy fekete nyomtáv..
[ Szerkesztve ]
-
Gery9112
őstag
válasz djculture #36551 üzenetére
A HDD-nél hallottam a sípoló hangot de sajnos ahogy egyre többet gondolkodtam, hogy mi lehet még a gond a tápra kezdtem el gyanakodni. Na nem azért mert arra már nincs garancia míg a HDD-re igen , hanem mert (ahogy írtam) alkalmanként nem kapcsol le rendesen a gép. Így jutottam arra a következtetésre, hogy nem látja el a táp rendesen a HDD-t, de mivel nem vagyok valami nagy szakértő gondoltam hozzátok fordulok.
[ Szerkesztve ]
PSN: KGery91 | https://psnprofiles.com/KGery91 | Origin: G3ry_HUN | BNet: Gery#2832
-
Gery9112
őstag
Sziasztok!
2 napja elkezdett a HDD-m (1TB WD Caviar Blue SATAIII 64MB WD10EZEX)hangosan "sípolni" ami nem is zavart annyira egészen tegnapig. 10-15 percenként teljesen függetlenül attól, hogy éppen mit csináltam lefagyott a gépem és semmire sem reagált, ez azért is érdekes mert a rendszer egy SSD-n van és a HDD-t csak tárolásra használom.
Arra gondoltam, hogy kihúzom a HDD-t így megszűnt a sípolás és a gép se fagyott le ezért elkönyveltem magamban gyorsan, hogy oké hibás a HDD.... Aztán lefuttattam egy tesztet a HD Sentinel-el ami kidobta, hogy ezzel a vinyóval semmi gond sincs.
Esetleg még annyi, bár nem tudom mennyire függ össze ezzel a gonddal, de azt is elkezdte mostanában csinálni a gépem ha lekapcsolom akkor hallom, hogy a HDD, SSD leáll viszont az alaplap továbbra is kap áramot és megy a procihűtő is. Lehet, hogy a táppal van bibi? (3 éves Corsair VX550W)Van valakinek valami ötlete? vagy jobb ha elkezdek táp után nézegetni? Előre is köszönöm a válaszokat
PSN: KGery91 | https://psnprofiles.com/KGery91 | Origin: G3ry_HUN | BNet: Gery#2832
-
djculture
félisten
válasz pcgamer01 #36545 üzenetére
Ultra ata crc error rate értékéből látszik hogy ha az adatkábel jó akkor előjött rajta is a szokásos betegség. A paneljén van egy érintkezősáv aminek a másik fele egy rugós érintkező ez a rész beszokott égni illetve az átmeneti ellenállása megnő, ilyenkor nagyobb terhelésre bizonytalankodik a hdd, átkell forrasztani.
[ Szerkesztve ]
-
pcgamer01
senior tag
Sziasztok szakik!
Adott egy WD 80Gb-os HDD amit még anno egy set top boxból vettem ki.
Sentinek szerint 100/100-as de sokszor hallani hogy "küszköd" amikor csinálok valamit,és ekkor vagy befagy a gép vagy nagyon belassul.
Persze ez engem nagyon idegesít mert ha mondjuk a Cod4-et elindítom akkor jön a hang és megáll a kép meg minden baja van.
Gondolom van neki valami baja de akkor sentinel miért írja 100-asnak?
Rakok fel képet S.M.A.R.T.-ról hátha abbó kitudtok venni valamit.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S10+
-
djculture
félisten
válasz Avicularia #36542 üzenetére
Mindegy használhatod nyugodtan tovább de pótolhatatlan adatokat mentés nélkül ne tárolj rajta
-
Avicularia
veterán
Az a 789 valamikor régebben jöhetett össze, mert 2013.11.12 óta ugyanennyi a száma.
-
djculture
félisten
válasz Avicularia #36539 üzenetére
Write error rate... Parkolási szám nem vészes láttam én már jópárat milliós parkolásokkal még tökéletesen működni. Az irási hiba viszont annál beszédesebb főleg a samsungnál.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz Avicularia #36537 üzenetére
Abszolute nem számít. Viszont az irási hibák száma az már az mutatja hogy van ezen a vinyón elég szépen elhasználódott rész is már. Samsungnál szokásos módon mikor elér egy szintet egyszerre fog az összes megjelenni így folyamatos adatmentés ajánlott.
-
pandion
tag
Sziasztok!
Kb. 1 hónapja raktam a Laptopomba SSD-t, a benne lévő Samu HN-M101MBB winyót pedig beraktam a cd helyére. Azóta fura dolgokat művel. Az egy dolog, hogy folyton leparkol, hallom, hogy kb percenként megcsinálja vagy 10x egymás után, aztán megy tovább. A windowsban már kikapcsoltam az energiatakarékossági profilban a hdd leállítását, de nem az csinálta. Ami még nagyobb baj, hogy időnként teljesen váratlanul eltűnik a winyó, nem látja a gép. Ilyenkor csak a kikapcsolás segít, hogy újra felpörögjön, az újraindításnál nem áll le és nem pörög újra fel sem. Kikapcs-bekapcs után látja a gép, HDD Sentinel 100%-osnak mondja. Nem melegszik túl, nem is terhelem túl... Az érdekes, hogy míg az egyes SATA portban volt boot winyó, semmi hasonlót nem csinált. Azóta BIOS-t is frissítettem, semmi.
Valakinek valami ötlet?[ Szerkesztve ]
-
Curian
csendes tag
válasz djculture #36529 üzenetére
Nincs is szükség több képre. Simán le tudtam róla húzni az USB aljzatot. Pár perce bekötöttem a lemezt egy PC-be, egyelőre gond nélkül üzemel. Elnézést kérek a balgaságért. A legegyszerűbb megoldás eszembe sem jutott.
Köszönöm szépen még egyszer a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Curian
csendes tag
válasz djculture #36525 üzenetére
Köszönöm szépen a választ. Magam is erre tippeltem, viszont megbizonyosodni nem tudok róla, mivel a direktbe kötéshez le kéne aprítanom az USB panelről a HDD-t.
Így néz ki jelenleg.
Egyelőre nem merek nekiállni a műtétnek. Ha lenne valami tutorial vagy videó pontosan erről a műveletsorról, akkor megpróbálnám, de egyszerűen nem találok használható útmutatót (igen, tudom, valószínűleg rendre rossz keresési kritériumokat fogalmazok meg).
-
djculture
félisten
válasz Curian #36523 üzenetére
Ha nincs direktbe bekötve egy gépbe akkor az usb elektronika rossz.
mufi: Esetleg a hiba jellege amit kiír azt leirtad volna akkor nem kellene barkóbázni.. Másik az hogy egy msart adattáblát linkelj be róla za is megvan a sentinelben és többet mond nekünk szakiknak.
[ Szerkesztve ]
-
mufi
senior tag
Sziasztok,
letoltottem egy progit, mert a gepem elkezdett fagyni allando jelleggel, latom, hogy van ketto hiba, ez mit jelent? (a progi egyebkent probaverzios nem tudom miert irja a PRO-t bar most hasznalom ezt eloszor....)
Koszonom elore is!https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
Curian
csendes tag
Sziasztok,
Van nálam egy Toshiba MQ01ABD075 típusú (5400 f/p, 750Gb), USB panelre applikált külső HDD (az M-Tech 2,5"-es HDD tokot már lefejtettem róla), mellyel nem tudok mit kezdeni.
A tünet:
Teljesen normális használat közben egyszer csak megáll az éppen folyamatban lévő művelet (másolás, filmnézés, letöltés, lehet bármi), és 50-80 mp-re beakad, a merevlemez pedig elérhetetlenné válik. Ez a rendellenesség úgy 6-8 percenként jelentkezik, újra és újra.Particionáltam, formáztam többféle programmal, többféle módon. Próbáltam két különböző gépen (és rendszeren), mindkettőn ugyanezt csinálta. HD Sentinellel átnézettem, tökéletes állapotúnak osztályozta. Kipróbáltam egy másik, patentabb USB-kábellel (az eredetileg hozzá használt lötyögött a foglalatban) az összes USB porton, de minden hatástalan.
Kezdek kifogyni az ötletekből.
És Mr.Goooooogle sem talált releváns és eredményre vezető találatot a problémára.
Úgyhogy ha valaki találkozott hasonló jellegű problémával, kérem ossza meg tapasztalatait, javaslatait!
Előre is köszönöm szépen a segítséget!
Üdv.:
Curian[ Szerkesztve ]
-
Boogie33
senior tag
válasz ubyegon2 #36518 üzenetére
Egy Hitachi hts sata3-as 2,5"-os .
De én nem a parkolásról beszéltem, hanem arról hogy azt olvastam hogy a vinyó leáll teljessen aztán minden ok nélkül felpörög-leáll-felpörög-leáll és ezt ismételgeti.
Vagy ez lenne parkolás ? ( bocsi hogy ha nagyon láma vagyok )[ Szerkesztve ]
"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
-
djculture
félisten
válasz Boogie33 #36517 üzenetére
Nem áll le ha az éppen aktív energia megtakarítási profilban soha állitod a hdd kikapcsolását. Viszont parkolni akkor is fog , mivel azt a hdd logikája automatán csinálja. Viszont egyes vinyókon lehet állitani ennek az időtartamát, kikapcsolni hülyeség mert akkor még hamarabb tönkremegy a vinyó.
Mostanában elterjedt ez a kapcsoljuk ki a parkolást ha lehet mert ettöl megy tönkre a vinyó. Hát egy nagy baromság ugyanis nem azért alkották meg így a mérnökök mert unatkoztak vagy a használóját karják szívatni. Sajnos a súly és méret csökkentés miatt a hordozótányér vastagsága és vele a hordozó felület anyagminősége illetve a fejek miniatűrizáltsága plusz a légpárna vastagságának csökkenése miatt a fej és a felület állatira melegszik. Ha valamelyik nagy okos kickapcsolja teljesen a parkolást nem a mechnika fog széztmenni az biztos csak éppen a hordozóterület és a fej fog szépen lassan sérülni.
Igazság szerinte kb 3 szériát érintett ez a parkolós mizéria de manapság is mindenki barmolja kikapcsolgatja mert valaki ezt a baromságot kitalálta.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Boogie33 #36517 üzenetére
Milyen HDD- t vennél bele? Qrvára nem mindegy parkolás szempontjából!
Nem függ a másodlagosságtól, szerintem félreolvastál valamit.
Szerintem külső HDD- t is használhatsz ugyanarra, amire a belsőt, van aki rendszert futtat róla.[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Boogie33
senior tag
Hali.
Most minden viccet félre téve, nagyon fontos VIP kérdésem van. Egy modding miatt kicsit fel turbóztam a gépem, vettem bele egy ssd-t . Na most, a kérdésem az lenne hogy másodlagosnak vennék bele egy hdd-t , de olvasgatam minden felé és azt az infot találtam hogy a másodlagos vinyó állandóan leáll-elindul magától win7-alatt és nincs megoldás rá ? Ez idegesítene engem.Azt szeretném kérdezni hogy igaz ez ?
Illetve hogy ha egy usb3-as külső vinyót tennék rá akkor azt lehetne teljes értékű hdd-nek használni ? Gondolok itt arra hogy a rendszer ugye az ssd-n, a külső vinyón meg mondjuk egy játék telepítve pl: Sleeping Dogs és ez így müködik ?Nagyon fontos lenne a válsz mert ezen múlik hogy átveszem-e a megrendelt hdd-t ( holnap kell átvenni )
Köszi a segítséget !
-
nagyúr
válasz Boogie33 #36511 üzenetére
Ujjujjujjjjj! 72 őra üzemidőre 86 parkolás? Itt attól lehet félni, hogy az a fej egyszer csak ki se jön a parkolóból!
Itt pont van is egy, ami így járt.Lehet, hogy szerezned kell hozzá egy speciális kihúzó pálcát!
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Sordoran
addikt
válasz Boogie33 #36509 üzenetére
HD Sentinel-el lehet megnézni a SMART adatoknál, Load/unload cycle count.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
Üdv! Hétfőn vettem és helyeztem üzembe ismerős laptopjába egy új Hitachi HTS545050A7E380 típusú merevlemezt, és már akkor is feltűnt, hogy mire felment rá a windows 46 parkolásnál járt. Ma újra ránéztem, és már 1300 parkolásnál jár, 1 nap 10 óra üzemidővel és 19x volt leállítva HD Sentinel szerint. Ezt kissé soknak találom, nekem a WD10EZEX 18 napnyi üzemidővel tart 48 parkolásnál eddig. Weboldala szerint 600ezer parkolást kibír, tehát azt nem hiszem, hogy hamar eléri, de szerintetek érdemes lenne csinálni vele valamit? Vagy hagyjam így? Azt tudom hogy WD-khez van külön program erre, de Hitachi-nál ezt nem tudom.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
pd
tag
válasz ggg666 #36506 üzenetére
Elképesztően ritka esetekben, amikor kizárólag az SSD-n található adatokhoz fér hozzá a rendszer, illetve két nagy sebességű SSD meghajtó között mozgatsz adatot (szökőévente egyszer), akkor igen.
Való életben ezek az esetek rendkívül ritkák. Illetve pl. rendszerindításnál előfordulhat (ha SSD-n van a rendszer), és akkor pl. 60 mp helyett 59,5 alatt áll fel a rendszer.
Természetesen itt most egy átlagos otthoni felhasználóra gondolok. Nyilván aki 1 terás SSD-ket használ nem tudom milyen renderelésre meg videószerkesztésre meg tervezőprogramokra, az érezheti a hasznát.
[ Szerkesztve ]
-
Boogie33
senior tag
Bocsi a láma kérdésért de nem vagyok biztos magamban. Ügye nincs külön sata3-as kábel hanem a satás-kábel az jó 2-re is meg 3-ra is ugyan az ?
-
Brekkk
senior tag
Van egy több mint 3 éves Hitachi 5K3000-es 2 TB-os HDD-m.
Úgy néz ki elkezdte megadni magát. Keletkezett rajta 1 hibás szektor, ami még nem is lenne baj.
3 év alatt 1 db az teljesen OK. KB 360 nap üzemidő van benne amiből 160 napot torrentezett. Már kb 3 hete nem erről megy a torrent, át akartam alakítani adattárnak. A feltöltés alatt jött a szektor hiba.
Ami igazából zavar az a hangja. Amikor Idle módban van azaz semmilyen adatforgalom nincs rajta, a HDD folyamatosan kerreg. Olyan mintha keresne valamit a HDD-n. Folyamatos seek hangot hallok. Igen idegesítő,
De ha adatot kell olvasni róla, vagy használni kell tökéletesen csendben teszi a dolgát.
Ilyen hibával még sohasem találkoztam.
Adatkábel és SATA kábel tuti jó, mert külső USB meghajtónak bekötve is ez a hibajelenség.
Rakjam vissza torrentezni? Akkor folyamatosan menni fog és csönd lesz.
HD sentinel szerint 100/98-as a Bad block miatt. Minden egyéb SMART adat tökéletes.Ha valakinek van ötlete, hogy milyen hiba ez kérem ossza meg velem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Path of Exile 2
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Anime filmek és sorozatok
- Képregény topik
- Horgász topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest